Akumal Beach – Det du trenger å vite!

På Mexicos Maya-riviera ligger en liten strandby som heter Akumal. På Mayan oversettes navnet til «Skillpaddens sted.»

I tillegg til å være kjent for sine mange skilpadder, regnes denne meksikanske stranden også som populær for sin glitrende hvite sand, milde bølger og varierte marint liv. Turister kan ikke bare svømme, men snorkle, seile, handle og ta både båt- og dykketurer på dette stranddestinasjonen. Totalt sett er Akumal Beach et fantastisk sted som er vel verdt å se.

Fortsett å lese for å lære mer om Akumal-stranden, inkludert hvor den er, i tillegg til noen av de beste tingene å gjøre på Akumal-stranden, de 2 beste feriestedene i nærheten og mer.

Akumal Beach

Akumal strand

Svømming med skilpadder er en unik aktivitet tilgjengelig på daglig basis i Playa Akumal, Mexico. Når du snorkler eller dykker under vann, kan du også se ulike vannlevende dyr og korallrev på dette stedet.

Besøkende har rapportert at svømming i Akumals hav er nesten drømmeaktig på grunn av det krystallklare turkise havet.

Hvis dette virker som din drømmeferie på stranden, husk at du må våkne ganske tidlig hver dag. Tross alt har bare 200 personer lov til å svømme i den beskyttede skilpaddesonen hver dag. Som et resultat, besøk så tidlig som mulig og lei en guide hvis du ønsker å svømme med skilpaddene på de beste stedene før grenser pålegges.

Mens stranden unektelig er en av Akumals mest bemerkelsesverdige kjennetegn, blir byen og aktiviteter rundt også sett på som attraktive turistmål. Disse stedene er også kjent for sin skjønnhet og naturskjønne verdi. Så sørg for å utforske utenfor stranden for den beste reiseopplevelsen.

Les mer her: Når kan du se skilpadder i Akumal?

Hvor ligger Akumal Beach?

Akumal er en rolig turistby ved stranden i Mexico som ligger 100 km sør for Cancun. Dette blir ofte referert til som området mellom Playa del Carmen og Tulum.

Hva er noen av de beste tingene å gjøre på stranden i Akumal

Snorkling

Hvis det er én hovedgrunn til at du kommer eller ferierer i Akumal på Mexicos fantastiske Riviera Maya-kystlinje, må det være havskilpaddene! Tross alt er snorkling på Akumal en populær aktivitet. Som et resultat kommer folk fra hele verden for å snorkle på denne stranden. Tross alt anses Akumal-stranden som et utmerket sted for å se enorme havskilpadder og en overflod av sjøliv.

Seiling

Hvis du aldri har seilt før, ville det rolige vannet på Akumal-stranden vært et flott sted å «få tærne våte for første gang.» Enten du vil lene deg tilbake og slappe av på en seilbåt eller lære å seile, besøk en av Akumals strender og mange reiseselskaper for å se hvilket seilturalternativ som passer best for deg.

Dykking

Akumal i Mexicos Riviera Maya er kjent for å være plassert på toppen av Belize Barrier Reef, som har 12 dykkesteder. Disse dykkestedene inkluderer et bredt spekter av dykkesteder og -forhold, alt fra korallrev til små tunneler.

Vannet på Akumal er også varmt, og sikten er ofte god. Nesten alle steder er også skjermet fra sterk strøm. Vær imidlertid oppmerksom på at noen dykkesteder kan og vil gå dypere enn et Open Water-sertifikat tillater, noe som gjør Akumal til et utmerket valg for både nybegynnere og ekspertdykkere.

Båtturer

Gitt at Akumal-stranden er hjemsted for en mengde fantastiske strand- og havsteder som er best kjent for lokalbefolkningen, anbefales det at besøkende blir med på en båttur eller utflukt når de besøker Akumal-stranden.

Disse turene vil ikke bare gi deg en dag på vannet vekk fra de travle kystene, men disse kunnskapsrike turguidene vil også dele noen av de beste, mer skjulte bade- og snorklestedene som helt sikkert vil ta pusten fra deg.

Hvilke er de nærmeste feriestedene til Akumal Beach?

Akumal Bay Beach & Wellness Resort

Planlegg den perfekte avslappende strandferien langs Riviera Mayas fredelige kystlinjer på Akumal Bay Beach and Wellness Resort. Denne praktfulle badebyen, som ligger bare noen minutter fra de gamle Maya-ruinene i Tulum og den livlige strandbyen Playa del Carmen, har noe for enhver turist.

Tilbring dagene med å slappe av på den vidstrakte hvite sandstranden omkranset av palmer, hvor du kan slikke sol på en komfortabel solseng eller snorkle gjennom det krystallklare havet. Turister kan også fokusere på sinn, kropp og sjel på dette stedet med ulike helseaktiviteter som tilbys av feriestedet, inkludert yoga, meditasjon og åndelige danseverksteder, samt revitaliserende Pranayama- og Vipassana-opplevelser.

Etter en perfekt dag i paradis, når du bor på dette feriestedet, kan du også trekke deg tilbake til dine overdådige overnattingssteder, som inkluderer luksuriøse fasiliteter – for eksempel 24-timers romservice og nydelige balkonger eller terrasser med boblebad.

Sunscape Akumal Beach Resort & Spa

Den uberørte Akumal-regionen, kjent for skjønnheten til sine uberørte strender, er der Sunscape Akumal Beach Resort & Spa ligger i hjertet av Riviera Maya.

Dette hotellet ligger mellom de historiske og naturlige attraksjonene Tulum og Cobá på en vakker strekning med hvit sandstrand. Åtte restauranter tilbyr deilige snacks og deilige middager, mens ni barer tilbyr et ubegrenset utvalg av drikkevarer.

Når du bor på dette stedet, vil hele familien glede seg hele dagen og utover kvelden av elleve blendende bassenger og en overflod av aktiviteter.

Avslutningsvis

Den meksikanske stranden, kjent som Playa Akumal, er kjent for sin overflod av skilpadder så vel som for sin glitrende hvite sand, rolige surfe og et mangfold av marint liv. Ved denne sjøattraksjonen kan besøkende snorkle, seile, handle og dra på både båt- og dykkerturer. Totalt sett er Akumal Beach et fantastisk sted som anbefales på det sterkeste.

Hvis du synes dette høres ut som din ideelle strandferie, husk at du må stå opp tidlig hver dag. I den beskyttede skilpaddesonen har bare 200 individer lov til å svømme hver dag. Derfor, hvis du ønsker å svømme med skilpaddene på de ideelle stedene før restriksjoner settes på plass, gå så tidlig som mulig og leie en guide.

Vil du også besøke Cozumel? Sjekk ut denne artikkelen: Hvordan komme seg fra Akumal til Cozumel?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico