Akumal vs. Playa del Carmen – beste feriested?

Planlegger du en tur til Mexico, men kan ikke velge mellom Akumal og Playa del Carmen? Vi er her for å hjelpe!

Akumal og Playa del Carmen har nydelige strender, cenoter og mayaruiner. Den store forskjellen ligger i utvalget av tilgjengelige aktiviteter, folkemengder og overnatting. Akumal gir en mer fredelig opplevelse der Playa del Carmen vil tilby mer natteliv og aktiviteter på bekostning av store turistmengder.

Så, hvilken er best for deg? Lær mer om hva hver destinasjon tilbyr – inkludert strender, opplevelser, overnatting og mer – for å finne ut!

Akumal vs. Playa del Carmen

Høydepunktene i Akumal

Det er mye å se og gjøre i Akumal, fra å se det omfattende marine livet til å gå gjennom historiske ruiner.

Vanneventyr

Et av høydepunktene i Akumal er Yal-Ku Lagoon. Med en blanding av ferskvann og saltvann er dette det perfekte stedet å snorkle og se havskilpadder, manta-rokker, sjøstjerner, kråkeboller og andre tropiske fisker.

Half Moon Bay er også en av de mest uberørte strendene i Akumal, med hvit sand og rolig blått vann. Du kan gå et fjell rett fra stranden eller utforske vannet ved å snorkle, dykke, padle kajakk og padle ombord. Husk å holde øye med havskilpadder.

Relatert artikkel: Når kan du se skilpadder i Akumal?

Maya-ruinene

Coba Maya-ruinene er et annet høydepunkt i Akumal. Det får ikke så mye turisttrafikk som andre Maya-steder i Mexico, så du kan til og med være heldig nok til å ha stedet helt for deg selv. Disse ruinene er ikke helt utgravd, så når du klatrer toppen av Grand Pyramid, får du ikke annet enn jungelutsikt i kilometervis.

Cenotes

synkehull eller huler

Et annet Akumal-must er Cenote Santa Cruz. Cenoter er naturlige synkehull som avslører underjordiske bassenger med krystallklart vann. Her kan du svømme eller snorkle for å utforske det enorme underjordiske grottesystemet.

Akumal sitt dyreliv

Et bucket-list element kan fullføres hvis du besøker Dolphin Discovery Akumal. Du kan svømme med delfiner samtidig som du lærer om organisasjonens bevaringsarbeid.

På samme måte kan du besøke Akumal Monkey Sanctuary og bli kjent med nysgjerrige aper, edderkoppaper, lemurer og geiter.

Acktun Chen naturpark

Sist men ikke minst er den berømte naturparken Acktun Chen. Den har en cenote over bakken og en guidet spasertur under jorden gjennom det største tørre grottesystemet i Riviera Maya. Dette systemet er også tilfeldigvis fem millioner år gammelt!

Under turen kan du se søyler, stalaktitter og gjennomskinnelige gardiner som avgir en blå glød. National Geographic Society inkluderte nettopp dette stedet i deres «Topp 10 beste og mest imponerende underjordiske gangveier i verden

Høydepunkter i Playa del Carmen

Cenotes

Den beste tingen å gjøre i Playa del Carmen kan være å besøke cenote, AKA underjordiske synkehull. Det er noen i nærheten hvor du kan svømme, snorkle eller dykke. Disse inkluderer Cenote Dos Ojos, Kantun Chi, Cenote Azul og Garden of Eden.

Les mer i disse artiklene: En guide til surfing i Playa del Carmen og beste steder å dykke i Playa del Carmen.

Maya-ruinene

Chichen Itza Mayan Ruiner

De nærmeste mayaruinene her finner du i Tulum, men de mest kjente ruinene, Chichen Itza, er bare to timer unna med bil.

Eventyr og dagsturer

Playa del Carmen eventyrhøydepunkter inkluderer også paraseiling på havet for den beste utsikten over kysten eller zip-lining gjennom jungelen. Mange båter langs kysten tilbyr paraseil, så det er lett å finne en guide. Noen ganger dukker de deg til og med i havet!

De beste stedene å zip line er Selvatica og Xplor Adventure Park. Hvert sted har flere linjer og ruter, og de har til og med ATV-er for å utforske jungelgulvet.

Dansing

For noe mer krydret, prøv de gratis salsadanseleksjonene på Zenzi. Denne strandbaren har god mat og drikke, men høydepunktet er de gratis timene som holdes kl. 21.00 på mandager, torsdager og lørdager.

Strender

Et besøk til Playa del Carmen ville ikke vært komplett uten å besøke deres beste hvite sandstrender. Besøk Playacar Beach, Punta Esmerelda Beach og Mamitas Beach Club for en morsom, feststrand.

Shopping

Ikke glem å utforske butikkene, restaurantene og nattelivet på den berømte 5th Avenue, kalt La Quinta. For en unik matopplevelse må du også besøke Alux Restaurant – en god matopplevelse bygget inn i en underjordisk hule.

Forskjellen mellom Akumal og Playa del Carmen

En av hovedforskjellene mellom disse to destinasjonene er atmosfæren. Akumal er en sjarmerende kystby uten høyblokker eller et stort «natteliv». I stedet har denne sjarmerende byen hvite bortgjemte strender, et rikt marint liv og et korallrev å utforske.

Playa del Carmen er mer overfylt og kjent for sine strandklubber og natteliv. Den har også flere strender, cenotes, aktiviteter, hoteller og restauranter, men med det kommer flere mennesker.

Begge destinasjonene tilbyr fantastiske strender, flotte steder å snorkle eller dykke, cenoter i nærheten, Maya-ruiner og et relativt billig feriemål.

Akumal har en håndfull feriesteder, men du vil stort sett leie Airbnbs eller VRBOs. Det er restauranter, men byen stenger rundt kl. 23.00.

Playa del Carmen har mange hoteller og feriesteder å velge mellom. Det betyr at man ikke kun har en fin strandutsikt, men også høyblokker. Byen er gangbar og byen holder lenge åpent. Du kan spasere i gatene og finne mange interessante klubber, barer, restauranter, show og aktiviteter.

Er Akumal eller Playa del Carmen det beste stedet å feriere?

Å bestemme hvilken destinasjon du skal velge vil avhenge av hvilken atmosfære du leter etter, samt hvilken som har bedre strender, flere aktiviteter og et bedre utvalg av overnatting.

Akumal vil være det bedre valget hvis du er ute etter en sjarmerende småbyfølelse med travle byopplevelser og en rolig, avslappet atmosfære i stedet.

Playa del Carmen vil være bedre for deg hvis du vil utforske flere aktiviteter, møte andre reisende og feste hele natten.

Strender

De fleste pleier å si at Akumal har bedre strender enn Playa del Carmen. Akumal har fem bukter med knapt noen bølger, noe som gjør vannet krystallklart slik at du kan se hele veien gjennom den hvite sanden.

Det er mange naturlige palmer, og strandutsikten er bedre ettersom den inkluderer sjarmerende strandhus i stedet for feriestedsbygninger. Strendene er også mindre overfylte.

Akumal betyr «sted for skilpadder» på Maya, og de fleste er enige om at snorkling og dykking er bedre her.

Playa del Carmen har dessverre hatt noen problemer med erosjon på noen av strendene, men frykt ikke, det er fortsatt vakre strender å besøke. De kommer med livlige strandklubber, stoler, festfolk og til og med volleyballbaner.

Playacar Beach er den roligste, mest naturlige stranden i en mer boligstrøk av byen. Hvis du leter etter en strandklubb, sjekk ut Calle 10 Beach, Calle 2 Beach og Mamitas Beach.

Den mest kjente stranden er Parque Fundadores med den enorme «Playa del Carmen-buen». Denne stranden ligger rett ved 5th Avenue og har mange barer og restauranter langs kysten.

Les mer her: Akumal Beach – Det du trenger å vite!

Aktiviteter

Begge destinasjonene tilbyr snorkling, svømming, strandbumming og dykking. De er også både i nærheten av cenotes og Maya-ruiner; totalt sett har Playa del Carmen mange flere aktiviteter å velge mellom.

Playa del Carmen har mange restauranter, klubber, barer og natteliv, i tillegg til aktiviteter som salsaklasser, zip-lining, paraseiling, jetski, sykling på ATV og til og med bassenger på taket. Denne byen er også mer gangbar. Du kan bruke en hel ettermiddag på å utforske La Quinta eller 5th Avenue og også besøke Frida Kahlo-museet.

Playa del Carmen er også uten tvil bedre for natteliv. Populære klubber inkluderer Palazzo Disco, Mandala, Coco Maya, La Vaquita og Coco Bongo. Det finnes også barer med levende musikk, inkludert Caiman, Fah, Thompson Hotel Roof, Kitxen og La Bodequita del Medio.

Overnatting

Akumal har noen få hoteller og feriesteder, men folk bestiller stort sett utleieboliger langs strendene i en av de fem buktene. Hvis du er ute etter et all-inclusive resort, sjekk ut Akumal Bay Beach and Wellness Resort, Luxury Bahia Principe Sian Ka’an, The Grand Palladium og Luxury Bahia Principe Akumal.

For å bestille en feriebolig, sjekk populære nettsteder som Airbnb og VRBO. Her kan du finne lekre villaer på stranden; noen har til og med eget basseng.

I Playa del Carmen er du bortskjemt med overnatting, siden det er hundrevis av hoteller og feriesteder å velge mellom. De beste all-inclusive-feriestedene inkluderer The Reef 28, Secrets Maroma Beach Riviera, Grand Velas Riviera Maya, Iberostar Tucan, Playacar Palace og Rosewood Mayakoba, og Blue Diamond Luxury Boutique.

Du kan også finne lavprishoteller, vandrerhjem, boutiquehoteller og leiligheter i Playa del Carmen. Playa del Carmen har et bredere utvalg av alternativer på grunn av det store antallet hoteller og prisklasse. Med alternativer fra budsjett til ultra-luksus, vinner den mot Akumal når det gjelder overnatting.

Avslutningsvis

Hvis du er en ekstrovert festdeltaker som leter etter adrenalin ved siden av noen stranddager, kan Playa del Carmen være noe for deg. På den annen side, hvis du foretrekker en roligere ferie for å koble av og føle havets ro, kan Akumal være et paradis som venter på deg.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico