Akumal vs Tulum (hvem skal du besøke?)

Akumal og Tulum er to av de mest populære reisemålene i Mexico, så det er ikke overraskende å se mange mennesker som synes det er vanskelig å velge mellom dem. Nå, hvis dette også er en bekymring for deg, er vi her for å hjelpe!

Begge byene er relakserende byer, med fantastiske flotte strender, cenoter og mayaruiner. Tulum tilbyr imidlertid litt flere aktiviteter, turiststeder og overnattingssteder en Akumal, men Tulum er også mer overfylt. På den annen side har Akumal begrensede muligheter, men du vil få en mer fredelig opplevelse og et innblikk i dyrelivet.

Selvfølgelig er denne informasjonen ikke nok til å vurdere hvilken. Som sådan vil vi i denne artikkelen takle høydepunktene i begge områdene og se hva hvert sted har å tilby. Etter å ha lest, vil du ha en bedre oversikt over hvert sted, og det vil hjelpe deg med å bestemme hvor du skal bo.

La oss komme i gang!

Akumal vs Tulum

Høydepunktene i Akumal

Enten du vil se det omfattende marinelivet i Akumal eller ta en tur gjennom ruinene av en gammel by, er det mye å se og gjøre.

Vannaktiviteter

Hvis du besøker Akumal, har du en håndfull vannaktiviteter å nyte. Her kan du finne Yal-Ku Lagoon, et populært sted i Akumal. Her kan du snorkle og nyte utsikten over dets rike marineliv på nært hold. Du kan svømme med skilpadder, og se noen sjøstjerner, kråkeboller, rokker og ulike typer fisk.

Akumal har også Half Moon Bay, en av de beste strendene i området. Denne stranden kan skryte av sin fine hvite sand og et rolig hav på grunn av at revet bryter over en kort avstand.

Som sådan er det også et perfekt sted for snorklere, dykkere, kajakkpadlere og padleboardere. Hvis du er heldig nok, kan du kanskje se noen skilpadder svømme ved siden av deg.

Coba-ruinene

Hvis du har lyst på Maya-kultur, vil du nyte Maya-ruinene på Coba. I motsetning til andre kjente ruiner, får ikke denne i Coba mye oppmerksomhet. Dermed er det et perfekt sted å utforske hvis du ikke liker folkemengder.

Pyramiden til Coba Mayan Ruins er også klatrebar, og å nå toppen vil gi deg en flott utsikt over den frodige jungelen som omgir ruinene.

Cenotes

Cenoter er synkehull som er vanlige i hele regionen Quintana Roo, og Akumal huser noen av dem. En av de kjente cenotene i området er Cenote Santa Cruz. I denne cenoten kan du nyte et stort underjordisk hulesystem, og det er et fristed for både snorklere og dykkere.

Et tett møte dyrelivet

En annen ting som gjør Akumal populær er dyrelivet. Akumal er hjemmet til Dolphin Discovery Akumal. På dette stedet kan du svømme og samhandle med delfiner mens du beholder bevaringen og uten å skade eller skade dyrene.

Akumal huser også Akumal Monkey Sanctuary hvor du kan finne forskjellige dyr å samhandle med, for eksempel flere typer aper, lemurer og geiter.

Acktun Chen naturpark

Til slutt, et av høydepunktene i Akumal er Acktun Chen Natural Park. Til slutt kan du utforske Riviera Mayas mest omfattende tørre grottesystem under jorden og se en cenote som ligger på den øvre bakken. I tillegg har dette systemet eksistert i fem millioner år!

Noen av de beste tingene i denne parken gir en blå glød mens du går gjennom hulen. Som sådan ble denne parken kåret til de beste underjordiske gangveiene i verden.

Høydepunkter i Tulum

Selv om Tulum er kjent for sin avslappede natur, er det en by som byr på noen aktiviteter og steder å besøke. Her er noen høydepunkter du kan glede deg over hvis du planlegger å besøke denne byen.

Cenotes

Tulum er det ideelle feriestedet selv om du ikke er en elsker av strender på grunn av cenotene og lagunene. Cenoter er synkehull eller huler som gjennom tiden har akkumulert store mengder eksepsjonelt rent nedbør og grunnvann. De blir ofte oppdaget i kalksteinsedimentære lag.

Du vil oppdage noen av de beste cenotene i området, som hver tilbyr en fantastisk natur og til og med en mengde marint liv verdt å se gjennom dykking og snorkling.

Oppsummert gjør disse cenotene og lagunene Tulum til et paradis og et must-besøk sted for amatørdykkere, snorklere og til og med nybegynnere og spesialister.

Når du bor i Tulum for en kort periode og ser etter de beste alternativene, sjekk ut artikkelen vår om de Beste cenoter i Tulum.

Tulum-ruiner

Når du ser etter Tulum, vil bilder av Maya-ruiner være et av de første resultatene du ser. Generelt sett er Tulum der Maya-sivilisasjonen nådde sitt høydepunkt. Tulum-ruinene ligger her, plassert på en fantastisk klippe med utsikt over det fantastiske karibiske hav.

Maya-sivilisasjonen og kulturen er tydelig i hele Tulum, ikke bare i disse Maya-ruinene. Mayaene inspirerer også andre behandlingsfasiliteter og noen aktiviteter. For å lære mer om disse ruinene, les artikkelen vår om Tulum ruiner.

Natteliv

Tulum er kjent for sin grunnleggende, men stilige livsstil, som inkluderer et avslappet, men sofistikert natteliv. Tulum er i motsetning til Cancun og andre byer med de beste kommersielle virksomhetene siden det er en rolig by.

Tulum vil være det rolige stedet hvor du kan slappe av og ta deg litt tid fra å gjøre mye. En ting å merke seg er det premium nattelivet på Tulums barer, enten det er på stranden eller i Pueblo. Hvis du vil lære mer, kan du lese innlegget vårt om Tulum natteliv.

Helbredelse og velvære

Flere turister reiser til Tulum for å unnslippe det hektiske livet hjemme, og bare slappe av og fylle på med energi. Folk som leter etter et rolig sted å slappe av og lade opp, vil finne Tulum det perfekte valget på grunn av den avslappede atmosfæren. Vi er imidlertid klar over at livsmåten ofte krever mye energi og kan være utmattende.

Som et resultat reiser flere individer til Tulum for å finne en rolig setting. Folk deltar i helse- og terapeutiske ritualer som temazcals, lydterapi, spa -behandlinger og yogakurs her.

Disse velværeorienterte aktivitetene i Tulum vil gi ditt sinn og kropp passende midler. Som et resultat vil du føle deg energisk og forynget når du forlater byen.

Strender

Noen av Mexicos og verdens beste strender kan bli funnet på Tulum. Dette sjøfellesskapet har tre sentrale distrikter, hver med en egen strand langs en lang strekning med hvit sandstrand.

Hver strand i Tulum har den samme vakre hvite sanden og de karibiske havbølgene som er klare og blå. Som et resultat er det en av tingene som gjør at denne upretensiøse bybyen føles som paradis for alle besøkende.

Hvis du vil vite mer om stranden i denne byen, kan du lese artikkelen vår om de Beste strender i Tulum.

Forskjell mellom Akumal og Tulum

En av de viktigste forskjellene som skiller disse to destinasjonene er aktivitetene. Tulum og Akumal har den avslappede strandstemningen, avslappet natur, pittoreske scener og naturlige underverker. Imidlertid tilbyr de forskjellige aktiviteter, men ikke så forskjellige hvis du ser nøye på dem.

Tulum er ideell hvis du har lyst på noen fantastiske maya -ruiner, utflukter og vannaktiviteter. Det er også stedet å være hvis du vil glede deg over helbredelses- og velværeaktiviteter som yoga, spa og helbredende seremonier. På den annen side fokuserer Akumal på dyrelivsturer, roligere strandvibber og et avslappende miljø.

Sammenlignet er Tulum litt mer overfylt, selv om det fortsatt er en avslappet by. Du vil også ha flere aktiviteter, overnattingsalternativer, cenoter å oppdage og restauranter som serverer forskjellige retter i Tulum. Imidlertid kommer det også med flere folkemengder.

Alternativene er litt begrensede hvis du bestemmer deg for å bli i Akumal. Imidlertid vil du nyte litt fredelig tid uten å takle støyen og folkemengdene som fortsetter å vokse i Tulum.

Begge stedene har flotte strender, fantastiske snorkling- og dykkerplasser, cenoter i nærheten, Maya -ruiner og et rimelig feriemål.

Det er noen få alpinanlegg i Akumal, men de fleste blir i Airbnbs. Selv om det er spisesteder, slår byen seg ved midnatt.

Tulum har et bredt utvalg av losjialternativer, men dette betyr også at høye bygninger kan sees fra kysten. Byen har sene timer og er gangbar. Gatene er fylt med spennende klubber, puber, restauranter, forestillinger og andre aktiviteter.

Er Akumal eller Tulum bedre?

Din beslutning om hvilket sted du skal besøke vil avhenge av atmosfæren du ønsker og som tilbyr bedre strender, flere aktiviteter og et bedre utvalg av losjialternativer.

På den ene siden vil Akumal være et flott alternativ hvis du vil ha en rolig, avslappet atmosfære med aktive storbyopplevelser.

På den annen side vil Tulum være bedre for deg hvis du vil utforske flere aktiviteter og turiststeder og nyte en kjølig, men morsom festkveld med en elegant og bohemsk stemning.

Strender

Når det gjelder strender, har Tulum en lang strend med strender, noe som gir deg flere alternativer enn Akumal. Likevel har Akumal fem bukter med nesten ingen bølger, noe som gjør vannet krystall klart, slik at du kan se sanden gjennom vannet.

Begge steder har naturlige palmer og bedre utsikt over stranden fordi de inneholder strandhus i stedet for alpinanlegg. Akumal har imidlertid overtaket hvis du foretrekker mindre overfylte strandområder.

Maya -navnet Akumal betyr «sted for skilpadder», de fleste tror at dykking og snorkling er å foretrekke på dette området. Imidlertid har Tulum også noen snorkling- og dykkersteder, hovedsakelig på cenoter nær ruinene.

Aktiviteter

Dykking, svømming, snorkling og lounging av stranden er tilgjengelige på begge stedene. I tillegg er de nær Cenotes og Maya -ruiner; Generelt tilbyr Tulum et større utvalg av aktiviteter.

Tulum tilbyr en rekke spisesteder, nattklubber, barer, underholdningsalternativer, yogakurs, spa -tjenester, sykkel og turutflukter, ATV -safari og til og med stupe bassenger. Også mer gangbar i denne byen. Hos Tulum Pueblo kan du bruke timer på å bla gjennom de trendy butikkene som gir rimelige klær, hodeplagg og tilbehør.

Kjente barer inkluderer Casa Jaguar, Puro Corazón, Santino Bar Tulum, Gitano og La Zebra Hotel. Noen av disse stolpene er kjent for sine eklektiske og jungel-tema-partier.

Overnatting

Det er noen få hoteller og resorts i Akumal, men de fleste besøkende leier hus i nærheten av bredden av en av de fem buktene. Ta en titt på Akumal Bay Beach and Wellness Resort, Luxury Bahia Principe Sian Ka’an, Grand Palladium og Luxury Bahia Principe Akumal hvis du søker etter et altomfattende feriested.

For å bestille en ferieutleie, sjekk populære nettsteder som Airbnb og VRBO. Du kan finne nydelige villaer på stranden; Noen har til og med bassenget.

I Tulum er du inne på forskjellige overnattingssteder, fra hotell ved stranden til parvennlige hoteller, familievennlige hoteller, boutiquehoteller og mange flere.

Noen av de beste hotellene ved stranden er Beach Tulum Hotel, Hotel Esencial Tulum, Encantada Tulum, La Zebra Hotel Tulum, og Be Tulum Hotel. For å lære mer om disse hotellene, kan du lese artikkelen vår om de beste hotell ved stranden i tulum.

På grunn av det omfattende utvalget av hotell og priser, tilbyr Tulum forskjellige muligheter. Med alternativer som spenner fra billig til luksuriøst, beseirer det Akumal når det gjelder overnatting.

Siste tanker

Hvis du ikke klarer å velge mellom Akumal og Tulum, så er det beste å gjøre er å liste opp dine foretrukne aktiviteter, overnatting og budsjett. Husk at disse to stedene ligger bare 17 mil unna hverandre, så uansett hva valget ditt er, kan du alltid besøke den andre gjennom en dagstur. Ditt valg av overnatting bør avhenge av aktivitetene du er mest interessert i.

Tulum vil være et bedre alternativ hvis hovedprioriteringene dine er sightseeing av noen maya -ruiner, slapper av på stranden og driver med vannsport. På den annen side vil Akumal være et bedre alternativ hvis du liker en roligere, mer rolig strand med dyrelivssentrerte aktiviteter og en avslappet atmosfære.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico