Antrekk i Tulum – hva du skal pakke

Når vi reiser et sted på ferie, har vi alltid en sjekkliste over ting å pakke. Hva vi slags type antrekk vi skal pakke er alltid et hodebry. Mens noen mennesker ikke bryr seg mye om mote, er det noe å vurdere, spesielt hvis du skal til et elegant og vakkert sted som Tulum.

Enten du er en fashionista som går for det Instagram-verdige utseendet eller ikke vil føle deg malplassert, er det et must å forstå Tulum-moten. Antrekk er også mer enn mote. Det riktige antrekket i Tulum vil også gjøre ferien din mer behagelig siden du vil føle deg komfortabel.

Av denne grunn har vi laget en omfattende guide om Tulum-antrekk for å hjelpe deg. På denne måten vet du hva du skal ha på deg når du er i Tulum og har det beste utseendet samtidig som du føler deg komfortabel. Vi har også laget en liste over ting du bør pakke for å gjøre Tulum-ferien mer praktisk.

Uten videre, la oss komme i gang!

Antrekk i Tulum - hva skal du pakke

Hva du skal ha på deg i Tulum

Selv om Tulum er en avslappet by, tiltrekker den seg en spesiell type reisende. Selvfølgelig kan du finne alle slags reisende fra tid til annen, som ryggsekkturister, soloreisende, budsjettreisende, par, digitale nomader og mange flere.

Men når du besøker stranden, vil du se et ganske eksklusivt og stilig publikum. En slik stemning er ikke overraskende, gitt den pittoreske scenen i Tulum som nesten føles som et perfekt paradis og tropisk ferie.

Av denne grunn kan det være lurt å vite hva du skal ha på deg mens du er i byen. Det er ikke obligatorisk, og du kan alltid ha på deg hva du liker. Imidlertid vil denne stilen tillate deg å gli inn i livsstilen og nyte stedet mens du er komfortabel.

Antrekk om dagen

Som en tropisk by er ethvert antrekk vanligvis greit på dagtid. Det er imidlertid best å ha på seg noe tynt og pustende, siden det kan være ganske varmt i byen, spesielt om sommeren.

Noen antrekk du kan bruke er shorts, bikini, en løs skjorte, en bukse, en kort kjole og et par sandaler eller tøfler.

Det vil også være best å bruke solbriller og en lue for å beskytte deg mot solens direkte varme.

Generelt sett er et strandantrekk som holder deg kjølig og kroppspusten et flott antrekk i Tulum. På dagtid handler det om komfort, siden temperaturene kan stige, spesielt om sommeren.

Antrekk om natten

Når kvelden begynner i Tulum, blir folk litt mer kledd. Du kan selvfølgelig alltid ha på deg det antrekket du vil. Men hvis du ønsker å blande deg med mengden, foreslår vi at du har på deg noe fasjonabelt, rustikk og elegant.

Et slikt antrekk fungerer bra hvis du planlegger å nyte litt Tulum natteliv eller til og med delta på noen fester (noe du burde). Festene med jungeltema i hotellsonen vil være en perfekt måte å fremheve moten din.

Nå, hvis du er i en avslappende eller avslappende modus og du bor på hotellet for å nyte kvelden, vil alt behagelig fungere, til og med noen pyjamas.

Tulum er fortsatt en avslappet by, så du trenger ikke å overdrive antrekket ditt. En enkel flytende kjole vil fungere helt fint. Så lenge du er komfortabel, vil skjønnheten i Tulum alltid gjøre sitt for deg.

Antrekk til stranden

Som nevnt tidligere, er Tulum en avslappet, men likevel elegant by. Du kan alltid gå for noe flytende når du besøker stranden.

Dette er stedet hvor du kan skilte med bikinien din, men hvis du gjør det, er det best å bruke litt solkrem for å beskytte huden din.

Når du besøker restauranter i nærheten av stranden, kan du bruke noen stranddekke, men det ville være fint å kle seg ut hvis du planlegger å spise et fancy sted.

Som en generell tommelfingerregel, gå alltid for den uanstrengt elegante looken, og resten av stilen vil flyte på deg.

Antrekk for ruiner

De berømte Tulum-ruinene er et sted du må besøke når du er i Tulum. Hvis du har lyst på slike ting, kan du også nyte Coba- og Muyil-ruinene.

På slike steder er det ideelle antrekket fortsatt noe som puster, noe som vil holde deg kjølig. Som sådan kan du gå for korte kjoler, tank topper, shorts, skjørt og andre lignende antrekk.

En ting å merke seg er at ruinene kan være ganske varme, spesielt på dagtid. Derfor bør du bruke hatter, solbriller og til og med paraplyer for å beskytte deg mot direkte varme.

Hvis du synes paraplyer er vanskelige, er det best å bruke store stråhatter for å unngå direkte sollys.

Det er også best å bruke noen komfortable sko, siden gåturer kan være uendelige når du utforsker. Et par fine gåsko vil gjøre utflukten din fornøyelig og redde deg fra smerten ved lange turer.

Tulum festantrekk

Som jeg nevnte tidligere, er natteliv og fester en ting i Tulum, selv om de ikke er så vanskelige som i Cancun eller andre byer.

Du trenger ikke overdrive antrekket ditt på en Tulum-fest. En enkel flytende kjole og et par elegante sandaler bør la deg passe godt inn i disse festene.

Som en generell tommelfingerregel, gå for en elegant boho-stil, siden den passer godt sammen med jungeltema og strandfester i byen.

Fottøy

Fottøyet er også enkelt i Tulum. En enkel flip-flop bør være i orden hvis du er på stranden. Om kvelden, på fancy restauranter og på fester, vil et par elegante sandaler passe deg godt.

Tulum Pakkeliste

Når du pakker for Tulum, er antrekket ikke den eneste bekymringen. Du trenger også noen ting for å gjøre oppholdet ditt mer behagelig. Generelt kan du finne alle disse tingene i lokale butikker i byen. Det vil imidlertid spare deg mye hvis du ikke trenger å kjøpe alt du trenger.

Klær:

Her er en pakkeliste over viktige klær du bør ha når du besøker Tulum:

 • Undertøy
 • Strandantrekk
 • Badedrakter og stranddekning
 • Shorts
 • Tank topper og skjorter
 • Cardigangenser – Hvis du skal til Tulum i den kalde årstiden
 • Solbriller – For å beskytte øynene dine mot solen
 • Fottøy – For stranden, fester og lange turer
 • Hatt – For å holde deg fra direkte varme

Diverse

Her er en pakkeliste over viktige ting du bør ha når du besøker Tulum:

 • Veske – for natteliv
 • Strandveske – for å sikre strandsakene dine
 • Natttøy
 • Sokker – Hvis du planlegger å ta med sko
 • Vannflaske – Vi anbefaler en isolert vannflaske for å holde drinkene dine varme eller kalde.
 • Laderadapter – Sjekk artikkelen vår om emnet her: Stikkontakter i Mexico – Hva trenger du?
 • Solkrem – For å holde huden din beskyttet mot solværet i Tulum
 • Medisiner – for vanlige problemer som forkjølelse, hoste og fordøyelsesproblemer
 • Kontanter i meksikanske pesos – De fleste Tulum-etablissementer aksepterer kun lokal valuta, så det er best å ha noen for hånden. Hvis du ikke har noen, her er de beste stedene å veksle penger i Tulum.
 • Dagspakke – for å hjelpe med å ta med det nødvendige hvis du skal på en Tulum-utflukt
 • Myggavstøtende middelMygg og insekter kan være et problem i Tulum, så det er best å ta med noe frastøtende middel.
 • Kamera – Et speilløst kamera eller et telefonkamera fungerer for å fange øyeblikkene dine i Tulum

Ekstrautstyr

Følgende elementer er kun valgfrie for en Tulum-tur. Noen av disse tingene kan imidlertid være nyttige avhengig av aktivitetene du vil gjøre i byen. Du kan sjekke hver enkelt for å se om noe er viktig for deg.

Utflukt til Tulum Ruinene

 • Joggesko eller gåsko – For en mer tilgjengelig og mer komfortabel gange

Cenote-utflukt, snorkling og dykking

Hvis du planlegger å besøke cenotes og gjøre vannaktiviteter som snorkling og dykking, her er noen ting du sannsynligvis trenger:

 • Plastpose – For å bære våte badedrakter og håndklær
 • Actionkamera – For å fange undervannseventyrene dine. Slik som GoPro, DJI og Insta360.
 • Snorkelutstyr – For å spare deg for leieavgifter (bare ideelt hvis du har ditt eget)
 • Hurtigtørkende håndkle – Mikrofiberhåndkle for eksempel.

For mer informasjon om cenoter, snorkling og dykking, les: Beste cenoter i Tulum og snorkling i Tulum.

Båtturer og cruise

Det er noen dagsturer i Tulum som krever båt- eller fergeturer. Hvis du har slike planer, er det best å ta med:

 • Tørr bag – for å sikre at utstyret og dingsene dine ikke blir våte
 • Reisesyketabletter – For å hjelpe deg hvis du har reisesyke. Fås på apotek.

Yoga klasser

Du kan finne yogaartikler rundt om i Tulum-butikkene. Men hvis du planlegger å gjøre vanlige yogaøkter i Tulum, kan du spare penger ved å ta med disse tingene:

 • Yogabukser og topper
 • Yogamatte – Det er valgfritt siden du kan leie eller låne, men det er fint å ha din egen for å spare noen leieavgifter.

Sykkelturer

Hvis du planlegger å leie en sykkel og sykle på den gjennom hele oppholdet i Tulum som reisemåte, er det best å ta med følgende:

 • Lommelykt eller hodelykt – For å veilede sykkelturen i tilfelle du reiser sent på kvelden
 • Sykkelsko – For å gjøre turen mer komfortabel
 • Ryggsekk eller slengveske – For å sikre og bære det nødvendige mens du streifer rundt på en sykkel

Hoteller

Selv om hotellet ditt kan ha alle fasilitetene du trenger, kan disse tingene fortsatt være nyttige:

 • Batteripakke – I tilfelle hotellet ditt har begrenset strøm.
 • Vaskemiddelpakker – For å skylle og vaske badedraktene dine.
 • Ziplock-poser – Hvis du alltid har snacks

Konklusjon

Tulums enkelhet og tilbakelente natur gjør det til et enkelt sted å blande seg med enkel mote. Her trenger du ikke å overdrive med fancy klær. Generelt vil alt som er behagelig å ha på i en tropisk by fungere her. Om du er en fashionista utenat, vil det å gå for en litt mer elegant stil også passe fint.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico