De beste oppdagelsesturene i Tulum

Tulum er en fantastisk by fylt med mange turiststeder og natur for deg å utforske. Mange mennesker som reiser til denne byen blir her hele ferien. En ting å merke seg er imidlertid at Tulum er i nærheten av mange destinasjoner som er flotte for utforskning. Derfor er denne byen et flott utgangspunkt for mange dagsturer.

Mange nærliggende reisemål er likevel verdt å utforske hvis du først er i Tulum. Vi har her samlet de beste, og gir deg liste over en 8-dagers reise som du kan vurdere. Hvis du er en som ønsker å utforske andre nærliggende områder, kan du vurdere ett eller flere av disse reisemålene for en dagstur.

De beste oppdagelsesturene i Tulum

8-dagers turdestinasjoner

Nedenfor er en liste over de 8 beste Tulum-destinasjonene, inkludert reisetid og avstand, aktiviteter og typen Tulum-besøkende hver destinasjon er best egnet for. Etter å ha lest, vil du vite hva du kan forvente med hver destinasjon og vurdere en eller to avhengig av dine preferanser.

1. Sian Ka’an biosfærereservat

Sian Ka’an Biosphere

Den beste dagsturen fra Tulum er alltid den nærmeste: Sian Ka’an Biosphere Reserve-tur. En dagstur til dette naturreservatet tar bare 20 minutters reisetid, noe som gir deg god tid til å utforske destinasjonen.

På denne turen kan du nyte den beste utsikten Sian Ka’an Biosphere, med sin uberørte naturscene og dyreliv. Videre får du også nyte Maya-ruinene av Muyil.

En av de beste tingene med denne Tulum-turen er utforskningen av de gamle Maya-kanalene. Her kan du kjøre båt over en gammel kanal som fører til en lagune.

Videre kan du nyte dyrelivet i Sian Ka’an-biosfæren, en perfekt aktivitet for familier og naturelskere.

Den beste tiden å starte denne turen er rundt 8 om morgenen. På denne måten kan du alltid sikre deg en ledig plass med båter.

Avstand fra Tulum sentrum: 14,3 miles (23 kilometer)
Reisetid: 20 minutter
Aktiviteter: Båttur, naturutforskning, dyrelivsvisning
Best for: Familier og naturelskere

2. Akumal

Skilpadde i Akumal

En annen dagstur verdt å vurdere hvis du bor i Tulum er Akumal-turen. Akumal er en kystby nær Tulum som er mest kjent for sine havskilpadder. Navnet «Akumal» betyr skilpaddens sted.

Derfor er det en utmerket tur å vurdere hvis du vil gjøre noen vannaktiviteter som svømming, snorkling og dykking. Her kan du nyte å svømme med skilpadder og snorkle for å se det pulserende marinelivet under vannet.

Sjekk også ut denne artikkelen: Når kan du se skilpadder i Akumal?

Hvis du ikke er interessert i vannaktiviteter, er Akumal også et tropisk paradis som du kan nyte ved å tilbringe litt lat tid og slappe av på stranden.

Avstand fra Tulum sentrum: 17 miles (28 kilometer)
Reisetid: 25 minutter
Aktiviteter: Snorkling, Dykking, Svømming med skilpadder
Best for: Familier, dykkere og snorklere

3. Cancun

Cancun Nichupte Lagoon

Cancun er den byen som ligger nærmest Tulum, og det er sannsynligvis byen du vil nå først hvis du reiser til Tulum med fly.

Nå, hvis du drar rett til Tulum uten å sjekke ut denne byen, er det et flott reisemål for dagstur.

Her kan du også nyte mange vakre strender. Men som en by tilbyr ikke Cancun den avslappede stemningen sammenlignet med Tulum.

Du kan glede deg over tilgjengeligheten av butikker, utmerkede salonger, restauranter, kjøpesentre og andre ting du bare finner i byer.

Som sådan er det et reisemål du garantert vil like hvis du vil ha noe fancy, og en avslappet by vil ikke gjøre det for deg.

De mange transportformene du kan velge mellom gjør det til et ideelt reisemål for dagstur. Hvis du vil vite disse alternativene, les: Hvor langt er Tulum fra Cancun?

Avstand fra Tulum sentrum: 81 miles (131 kilometer)
Reisetid: 1 time og 40 minutter
Aktiviteter: Shopping, servering og strandutforskning
Best for: Reisende som ønsker å utforske en meksikansk by og nyte litt urbant liv

4. Coba

Hvis du er interessert i å utforske mer om den gamle Maya-kulturen, er en dagstur til Coba fra Tulum alternativet for deg.

På denne dagsturen kan du utforske Coba og turiststedene den har å tilby. Noen av disse er:

  • Skjulte Maya-ruiner
  • Klatrepyramider
  • Frodig jungel
  • Underjordiske Cave Cenotes

Et tips for å nyte denne dagsturen bedre er å dra tidlig ut. Ved å gjøre det kan du nyte reisemålet med færre folkemengder og ta bilder uten at noen fotobomber deg på baksiden.

Du kan leie noen sykler og sykle for å utforske området raskere på dette stedet. Det er noe verdt å betale for, spesielt hvis du ikke har lyst på å gå.

Nå, hvis du vil ha flere antikke mayaruiner, vil det ideelle reisemålet være Tulum-ruinene, som ligger på nordsiden av Tulum. For å vite mer om det, les Tulum Ruiner.

Avstand fra Tulum sentrum: 29 miles (47 kilometer)
Reisetid: 45 minutter
Aktiviteter: Pyramideklatring, utforskning av mayaruinene, utforskning av underjordiske huler
Best for: Familier og reisende som er interessert i Maya-kultur

5. Playa del Carmen

Playa Del Carmen er blant de populære turistmålene i Quintana Roo, og det er også verdt en dagstur hvis du bor i Tulum.

Denne destinasjonen krever bare en times reisetid fra Tulum, noe som betyr at det ikke er for langt og ikke for nært.

Her kan du nyte den boho-stemningen litt mer utviklet enn Tulum, men ikke så mye som Cancun.

Det er et utmerket alternativ hvis du liker urbant liv, men ikke vil ha lang reisetid til Cancun.

Det er også et flott reisemål hvis du vil utforske flere områder, men du er en digital nomad eller noen som trenger å jobbe eksternt fra tid til annen.

Her kan du nyte en sterkere internettforbindelse på kafeer mens du slapper av i et nytt miljø.

Mer å lese: De beste stedene å dykke i Playa del Carmen.

Avstand fra Tulum sentrum: 40 miles (65 kilometer)
Reisetid: 55 minutter til 1 time
Aktiviteter: Shopping, servering og natteliv
Best for: Digital Nomads, Shoppere og Urban Life-elskere

6. Cozumel

Cozumel

Hvis du er ute på øyeventyr, er Cozumel et verdig dagstursmål fra Tulum. Cozumel, eller San Miguel de Cozumel, er en vakker øy nær Riviera Maya-kysten.

Siden det er en øy, må du kjøre en ferge fra Playa del Carmen, og reisetiden vil bare ta rundt 20 minutter hvis du ikke har noe imot å kjøre en dyr ferge.

Hvis du sparer penger, kan du alltid velge et billigere alternativ, men det tar en lengre reisetid på rundt 45 minutter til en time.

På denne øya kan du nyte vannaktiviteter og utforske en annerledes uberørt strand. Imidlertid er de fleste som drar på en dagstur til Cozumel de som blir langvarig i Tulum.

Likevel er det et perfekt reisemål hvis du vil maksimere tiden din og utforske en annen strand og en avsidesliggende øy.

Avstand fra Tulum sentrum: 50 miles (80 kilometer)
Reisetid: Rundt 2 timer, inkludert sjøreise
Aktiviteter: Strandaktiviteter, Vannsport, Øyhopping
Best for: strandelskere, øyutforskere

7. Chichén Itzá

Hvis du vil ha den mest populære dagsturen fra Tulum, er det Chichén Itzá. Denne destinasjonen har et av verdens utrolige underverker, så det er ikke overraskende at det er en av de mest populære dagsturene hvis du bor i Tulum.

Som et populært reisemål kan Chichén Itzá tiltrekke seg mange folkemengder. En tidlig start er best hvis du planlegger denne turen.

For å gi deg en idé, samler Chichén Itzá allerede en lang kø selv før den åpner klokken 8 om morgenen. Derfor vil det være best å være i denne linjen før åpning.

På grunn av sin popularitet tilbyr de fleste reiseselskaper en turpakke til dette stedet. Som sådan kan det være en praktisk ting hvis du ikke vil ha en DIY-dagstur.

Du vil kanskje sjekke ut denne artikkelen: Kan du bestige Chichen Itza?

Avstand fra Tulum sentrum: 95 miles (153 kilometer)
Reisetid: 2 timer
Aktiviteter: Chichén Itzá-utforskning (og noen cenoter underveis hvis du benytter deg av en turpakke.
Best for: Alle reisende

8. Punta Allen

Hvis du er ute for å utforske, er Punta Allen et verdig reisemål for en dagstur fra Tulum. Denne destinasjonen er et lett sted å nå fordi det er ved enden av Tulum Beach Road.

En ting å merke seg er at destinasjonen ikke er så langt fra Tulum sentrum. Reisetiden kan imidlertid bli lengre siden den sørlige enden av strandveien er en enfelts grusvei.

Likevel, hvis du ikke har noe imot den lengre reisetiden, kan du nyte det Punta Allen tilbyr, og det er en vakker utsikt over sandstrender og en liten Maya-fiskerlandsby.

På grunn av det ulendte terrenget, må du kjøre et kraftig 4×4-kjøretøy for å nå målet ditt. Du trenger også en full bensintank med reservegass siden det ikke er noen bensinstasjoner i området.

Punta Allen er innenfor Sian Ka’an Biosphere Reserve, og det er bare den ene siden av dette stedet.

Hvis du ikke vil gå gjennom et slikt problem, kan du alltid gå til Boca Paila-stranden, hvor du kan nyte besøkssenteret og klatre opp i vakttårnet. Du kan også leie en båt og se dyrelivet i Sian Ka’an-biosfæren.

Avstand fra Tulum sentrum: 34 miles (55 kilometer)
Reisetid: 2-3 timer
Aktiviteter: Natur- og dyrelivsutforskning (gjennom en båttur)
Best for: Naturelskere

Konklusjon

Hver av disse åtte-dagers turdestinasjonene tilbyr forskjellige aktiviteter, vibber og områder. Som sådan vil minst en eller to passe preferansen til hver reisende som besøker Tulum. Men, selvfølgelig, hvis du planlegger et langtidsopphold i denne byen, vil det alltid være verdt det å sjekke ut hver destinasjon.

Nå, hvis du bare er i Tulum i en begrenset periode, er det alltid best å gjøre noen Tulum-utflukter i stedet. På denne måten slipper du å bruke den begrensede tiden på å reise. I stedet kan du utforske det beste av Tulum i løpet av kort tid. Hvis du vil utforske mer av Tulum enn de omkringliggende reisemålene, kan du sjekke ut: 24 ting å gjøre i Tulum.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico