Beste tiden å besøke Tulum på

Hvert sted har sin beste tid der det tilbyr det beste for sine besøkende. Derfor, hvis Tulum er ditt valgte reisemål, er sjansen stor for at du vil vite når det er den beste tiden å gjøre det.

Vanligvis så er den beste tiden å besøke Tulum på i februar og mai, siden været nesten alltid er perfekt i disse tidene. Men selvfølgelig har alle reisende sine preferanser. Derfor er den beste tiden å besøke Tulum forskjellig for hver person.

Tulum er et vakkert reisemål, noe som betyr at enhver besøkstid er verdt det. Men hvis du er en reisende som foretrekker et spesifikt tidspunkt, kan det hende du må vite de beste månedene som passer dine behov.

Denne artikkelen vil dekke alt du trenger å vite om den beste tiden å besøke Tulum. Denne informasjonen inkluderer de beste månedene som passer de spesifikke preferansene til reisende. Vi vil også dekke både høy- og lavsesongene i Tulum. Etter å ha lest, vil du forstå fordelene og ulempene ved hver sesong og planlegge Tulum-ferien i henhold til den.

La oss komme i gang!

Beste tiden å besøke Tulum på

Når er det best å besøke Tulum?

Som jeg nevnte tidligere, så avhenger den beste tiden å besøke Tulum utelukkende av de reisendes preferanser.

Noen reisende foretrekker for eksempel perfekt vær. Derfor må de betale mer og forvente folkemengder.

På den annen side, noen ønsker å nyte Tulum uten folkemengder, og noen ønsker å besøke uten å bruke mye.

For å gi deg et kort og direkte svar, her er en oversikt over den beste tiden å besøke Tulum, avhengig av reisendes preferanser.

Preferanse for reisendeBeste tid å besøke Tulum
For reisende som ønsker å bruke mindre pengerFra juni til oktober
For reisende som ønsker best værFra desember til mars
For reisende som ønsker minst mulig turisterApril, mai, november, og desember

For reisende som ønsker å bruke mindre i Tulum

Tulum er ikke alltid et budsjettvennlig reisemål. Men det er tider når du kan bruke mindre i Tulum, fra juni til oktober.

Disse månedene regnes som lavsesongen i Tulum, og selv om det ikke er den beste tiden når det gjelder vær, er det den beste når det gjelder budsjett.

Siden disse månedene er lavsesongen, er bookingprisene på hoteller og feriesteder lavere. Videre vil reisende som foretrekker å besøke Tulum i løpet av disse månedene ikke ha noe problem med å bestille siden det er mange ledige rom.

Noen hoteller og feriesteder tilbyr dessuten rabatter, noe som betyr at du kan få gode tilbud, spesielt når du vet hvor du skal bestille.

Hvis du er en budsjettreisende som ønsker å besøke Tulum, men ikke ønsker å bruke mye, er det andre ting å merke seg i tillegg til å velge årstid. Her er en artikkel om Hvordan feriere i Tulum billigst mulig. Det er en guide vi skrev for å hjelpe alle budsjettreisende med å spare penger under oppholdet i denne byen.

Selvfølgelig har de lave prisene forbehold, hovedsakelig været.

Disse månedene er de mest regnfulle månedene for Tulum. Dessverre er det også orkansesongen, selv om orkaner er sjeldne forekomster her. Likevel, selv uten orkaner, kan du forvente mye regn og overskyet vær.

For reisende som vil ha det perfekte været i Tulum

Tulum

For de fleste reisende kan et besøk til Tulum være en opplevelse en gang i livet. Eller, deres mulighet til å reise på ferie kommer ikke ofte. Som sådan ønsker de å besøke Tulum i sitt beste vær.

Hvis du ser deg selv i samme posisjon, er månedene desember til mars den beste tiden for deg å besøke Tulum.

I løpet av disse månedene kan du forvente perfekt vær hele tiden. Disse månedene byr på klar himmel for deg å bade under solen, men ikke så varmt at du føler at det brenner.

Det er ikke nødvendigvis tørr sesong ennå, men du kan forvente bedre vær enn i regntiden.

Med godt vær følger også flere aktiviteter å nyte. Du kan nyte mange fester og et mer aktivt natteliv i høysesongen.

Nå, mens disse månedene kan være den perfekte tiden å besøke Tulum for folk flest, er det fortsatt noen forbehold.

Høysesongen betyr at du bør forvente at alle steder i Tulum er overfylt med turister. Det kan bli mer fullpakket når du besøker Tulum rundt jul og nyttår.

Du bør også merke deg at kostnadene for overnatting og andre avgifter, for eksempel billettpriser, er på topp. Til slutt, du vil knapt finne ledige rom når du ikke bestiller på forhånd.

Av disse grunnene anbefaler vi at du planlegger reisemånedene dine før den planlagte datoen for å sikre at du har alt bestilt. Det kan også spare deg for ekstremt høye priser fra sene bestillinger.

For reisende som vil ha færre folkemengder

Mens noen reisende ikke har noe imot overfylte turistmål, vil andre ha fredelige ferier med færre folkemengder. Disse reisende ønsker å nyte stedet alene eller med færre folkemengder hvis førstnevnte ikke er mulig.

En annen ting å merke seg er at det er steder i Tulum som du vil sette pris på med færre mennesker rundt. Blant disse stedene er Sian Ka’an, et vakkert biosfærereservat.

Hvis du vil ha det samme, er månedene april, mai, november og desember de beste tidene å besøke Tulum.

I likhet med lavsesongen kan du nyte noen rabatter og fleksibiliteten ved å ha mange ledige rom.

Likevel er det beste fordelen din at du kan nyte hele Tulum og dens skjønnhet uten å møte masse folkemengder.

Hvis du foretrekker å unngå regntiden, vil månedene november og desember være noe for deg. Om du velger en av disse to månedene, anbefaler vi å bestille på forhånd for å få noen rabatter.

Når er høysesongen i Tulum?

Høysesongen i Tulum er fra slutten av desember til april, og disse månedene regnes som den beste tiden å besøke Tulum. Blant årsakene er været, som rett og slett er perfekt for ferier.

I løpet av disse månedene kan du dra nytte av klar himmel og et rolig hav uten å bekymre deg for regn eller orkaner.

Du bør også forvente at Tulum er veldig overfylt i disse tider. Derfor vil det være best å velge skulder eller lavsesong hvis du ikke liker folkemengder.

Hvis du planlegger å besøke i løpet av denne sesongen, bestill alt så snart som mulig. Videre bør du være så grundig som mulig når du planlegger reiseruten din hvis du har begrenset tid.

Det er ikke lett å få en reservasjon for hotellrom eller turer til naturreservater og fornøyelsesparker i løpet av denne tiden. Fordi Tulum er en så liten by, vil du ha bedre sjanser til å nyte den når du bestiller et hyggelig hotell, så gjør det på forhånd.

Fordeler med å besøke Tulum i høysesongen

  • Du vil glede deg over flere aktiviteter som fester og festlige begivenheter.
  • Du vil nyte det beste været under oppholdet, med klar himmel, rolig sjøvann og et varmt klima.

Ulemper ved å besøke Tulum i høysesongen

Lots of money in wallet
  • Du må betale mer siden hoteller, flyreiser og til og med transportpriser er på topp.
  • Du må forholde deg til folkemengder.

Merk: Mexicos påskesesong er overfylt og dyr fordi, i tillegg til turister, reiser mange lokalbefolkningen i løpet av ferien.

Når er lavsesongen i Tulum?

Lavsesongen i Tulum starter fra mai til midten av desember, og det er den beste tiden å besøke denne byen hvis du vil spare penger.

Tulums hoteller tilbyr fantastiske tilbud denne sesongen når prisene er lavest, og besøkende er færrest.

Selvfølgelig er det et forbehold, og det er været. I løpet av disse månedene kan du oppleve ekstreme værforhold. Været kan for eksempel være varmt og fuktig, eller det kan være regn hele tiden.

Mest nedbør forekommer i juni, september og oktober, men disse bygene passerer vanligvis raskt. Det er imidlertid også månedene da mygg kan være irriterende. Så hvis du planlegger å besøke Tulum i løpet av de nevnte månedene, vil du kanskje sjekke artikkelen vår om hvordan du håndterer mygg i Tulum.

Månedene juli og august er mindre regnfulle enn de som er nevnt ovenfor, men de har en tendens til å være varme og fuktige.

Sammen med regnet må du også holde øye med orkaner. Tulums orkansesong begynner i juni og varer til oktober.

Hvis du vurderer å bo i Tulum i løpet av disse månedene, har vi en dybdeartikkel om orkansesongen i Tulum. Det bør være en nyttig guide for å nyte oppholdet i byen.

Når du oppholder deg i skyggen kan havbrisen redusere temperaturen betraktelig, selv i disse varme månedene.

Mange Tulums cenoter holder seg kjølige og avslappende hele året, så vi anbefaler å nyte strandklubbene og cenotene der.

Fordeler med å besøke Tulum i lavsesongen

  • Du kan nyte Tulum med færre folkemengder (unntatt i august).
  • Du kan få rabatter og tilbud på flyreiser og hoteller (unntatt i august).

Ulemper ved å besøke Tulum i lavsesongen

  • Du må takle varme og fuktige dager.
  • Du kan også oppleve hyppig nedbør.
  • Det er også fare for orkan.

Konklusjon

Den beste tiden å besøke Tulum for folk flest vil alltid være når været er perfekt. Noen mennesker har imidlertid personlige preferanser, spesielt angående budsjettet og deres preferanse for folkemengder.

Til slutt vil Tulum alltid være tilgjengelig, og skjønnheten til de berømte stedene vil alltid være hyggelig til alle tider og årstider. Resten av nytelsen ligger i hver reisende. Så lenge deres preferanser blir imøtekommet, er det bare å nyte ferien i Tulum.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico