Blåser det mye på Mallorca?

Vurderer du å reise til Balearene for en morsom og spennende ferie alene eller med venner og familie? Vel, Mallorca er et av stedene du ikke kommer til å angre på at du reiste til for å utforske. Om du ikke er tilhenger av vindfullt vær, lønner det å sjekke ut hvor mye vind det er.

Mange lurer på: blåser det mye på Mallorca når de velger å reise dit. Mallorca som mange andre opplever sterk vind, spesielt i tidspunktet fra oktober til april.

Mallorca er den største av øyene i øyklyngen Balearene, som er kjent for vakre strender og bukter, vakre feriesteder, fantastisk utsikt, fantastiske turistattraksjoner og været som definitivt er forestillingens høydepunkt.

Likevel det er ikke alt. I denne artikkelen vil jeg snakke om hvorfor det blåser mye på Mallorca, vinden på Mallorca de ulike månedene, og hvordan Mallorca bruker vinden og alt om øyas vindfulle natur.

Så la oss komme i gang.

Blåser det mye på Mallorca

Hvilken er den mest vindfulle øya på Balearene?

Mallorca er den mest vindfulle Balearene av de alle, Menorca er tett oppunder. Den enkle forklaringen på dette er geografi. Europeiske vinder blåser fra Frankrike mot denne regionen.

Siden Mallorca og Menorca er nærmere Frankrike enn andre regioner på Balearene, er de også to av de mest vindfulle øyene av alle.

Været på Mallorca er også ganske kontinentalt, noe som er kjekt for deg å vite hvis du vurderer å reise. Dette betyr ganske enkelt at Mallorcas vær er varmere om sommeren, mens været er kaldere om vintrene enn vanlig. Så vi kan trygt si at øya Mallorca er de mest vindfulle Balearene av alle.

Den totale størrelsen på Mallorca er mye større enn andre øyer i den baleareske klyngen også, så det spiller også en viktig rolle for å holde Mallorca den mest vindfulle øya på alle Balearene.

Likevel, hvis du ønsker en minneverdig ferie, vil det være en utmerket beslutning for deg å besøke Balearene og spesielt Mallorca.

Blåser det alltid på Mallorca?

Når det kommer til vinden, så er været på Mallorca det meste av året vindfullt. Noen måneder av året er imidlertid mer vind enn andre. For å lære mer om vinden på Mallorca, la oss ta en titt på vindgjennomsnittet i større deler av øya gjennom året.

Januar til april

Januar er en av årets mest vindfulle måneder på Mallorca. Vindhastigheten er i gjennomsnitt denne måneden litt mindre enn den mest vindfulle måneden i året. Et gjennomsnitt på rundt 5,3 m/s forventes hvis du besøker øya i januar.

Februar er også en del av årets 6,8 måneders klynge når Mallorca er på den slingrende siden. Vinden avtar etter hvert som månedene går mot sommeren. Så i februar kan du forvente en grov gjennomsnittlig vindhastighet på rundt 5,1 m/s.

Nå man kommer til mars og april ser man en nedgangen i vinden i Mallorca-regionen på Balearene. Den gjennomsnittlige vindhastigheten synker fra 5,1 m/s til rundt 4,4 m/s mot slutten av april, dette regnes som slutten av den tidlige vindfulle delen av året på Mallorca.

Mai til juli

Den roligere delen av året starter fra mai og varer i 5,2 måneder, i løpet av denne tiden vil være perfekt å reise hit på en ferie hvis du ikke er en stor fan av vindfulle tider på Balearene. I mai måned er den gjennomsnittlige vindhastigheten omtrent 4 m/s, noe som er ganske utholdelig.

Juni er når du kan forvente at brisen blir enda mindre og en topp sommertid tar veien til øya Mallorca. Hvis vi snakker om gjennomsnittlig vindhastighet på denne tiden av året, kan vi forvente at den er rundt 3,5 m/s, noe som er enda bedre.

Juli måned er imidlertid den perfekte tiden for å besøke øya. Juli regnes som den roligste måneden i året ettersom den gjennomsnittlige vindhastigheten på denne tiden av året bare er 3,3 m/s, noe som rett og slett er fantastisk. Så sørg for at du kommer deg til Mallorca i juli hvis du vil ha en fredelig og varm ferie.

August til desember

Både august og september bygger opp til den andre fasen av den mest vindfulle perioden av året som varer over 6 måneder. Den gjennomsnittlige vindhastigheten på denne tiden av året er ikke for høy. Likevel øker den kontinuerlig når den treffer over 4 m/s igjen etter en jevn nedgang.

Oktober er den første måneden kronologisk av denne vindfulle perioden av året på Mallorca. Denne månedens gjennomsnittlige vindhastighet er rundt 4,6 m/s, som er på vei til det maksimale punktet vi vil se bli berørt i den mest vindfulle måneden i året.

November fungerer som en vei frem til desember, som er den mest vindfulle måneden i året og en av de kaldeste også. På denne tiden av året er den gjennomsnittlige vindhastigheten rundt 5,8 m/s, noe som er ganske raskt.

Så ideelt sett vil det ikke være så god idé å besøke denne måneden siden vinden vil blåse ganske fort.

Været på Mallorca

Du lurer kanskje på hvordan været er på Mallorca. Da bør du lese denne artikkelen: Været på Mallorca – Alt du trenger å vite

Blåser det mye på Mallorca i juli?

Juli er en av de få månedene der det ikke blåser like mye på Mallorca som resten av året. Juli regnes som en av de roligste periodene på året på Mallorca. Gjennomsnittlig vindhastighet hver dag i måneden er registrert som mindre enn halvparten av den mest vindfulle tiden i gjennomsnitt.

Ifølge rapporter er gjennomsnittlig vindhastighet i juli, den roligste tiden på året når det gjelder vind, rundt 3,3 m/s, noe som kan virke mer enn gjennomsnittet. Likevel er dette definitivt et lavpunkt på en øy der den franske Tramontana nordavinden blåser.

Så, avslutningsvis, kan vi si at hvis du vurderer å reise hit på ferie i juli. Og om du er mer glad i roligere og mindre vindfull atmosfære, kommer du definitivt til å ha en fantastisk tur. Jeg vil på det sterkeste anbefale å besøke en av strendene, det vil virkelig være en flott opplevelse for deg.

Blåser det i nord på Mallorca?

Helt nord i Mallorca er det ganske vind. Desember, som er den mest vindfulle tiden på året på Mallorca, er når nordsiden er utrolig vindfull og kald til tross for at det er et varmt klimaområde i verden. Hvis du er her på den tiden av året, så må du forvente sterk vind.

Spesielt i Palmabukta, som ligger rett i nærheten av hovedstaden på øya, og Alcudiabukta, på den nordøstlige kysten av øya Mallorca, bør du forvente ganske mye vind. Selv i roligere måneder av året vil Mallorcas nordlige region være vindfull.

Hvis du liker en kaldere og vindfull vær, vil det være utrolig deilig å bo i den nordlige delen av øya. Hvis du ikke er tilhenger av for mye kulde, så sørg for at du holder deg så langt unna som mulig fra den nordlige regionen når det kommer til overnatting.

Bortsett fra det kan du alltids besøke nordsiden og ha en flott kveld eller to der.

Finnes det vindmøller på Mallorca?

Vindmøller har alltid vært en viktig del av den landlige og urbane historien til Balearene og spesielt Mallorca, så ja, det er mange vindmøller som du kan se i umiddelbar sikt der.

Noen av disse vindmøllene dateres tilbake til rundt 1500-tallet siden Balearene har en utrolig rik historie.

Siden vinden på Mallorca er kjent over hele verden, kommer disse vindmøllene til god bruk siden de vedlikeholdes på riktig måte og produserer energi som driver en stor del av øya.

Arkitekturen til vindmøllene og arkitekturen til de historiske bygningene på Mallorca utfyller hverandre og ser utrolig vakre ut.

Hvis du er på ferie i Mallorca med venner og familie, så vil det definitivt være et utmerket valg for deg å ta en tur til de sørlige landsbyene på Mallorca. Her vil du finne disse fantastiske arkitektoniske underverkene foran deg. Det blir en fantastisk opplevelse for alle.

Du lurer kanskje på hvor stor Mallorca er. Da bør du lese denne artikkelen: Hvor stor er Mallorca?

Konklusjon

Mallorca er et generelt vindfullt sted, men hvis du kan takle en liten bris så vil du få en flott opplevelse på Mallorca med venner og familie.

Om vintrene blir klimaet i dette området kaldt og fuktig, og er kjent som mikroklima. Siden de andre øyene som tilhører den baleareske skjærgården opplever et annet klima, kan Mallorca sammenlignes mer med halvøya, med januar som den kaldeste måneden i året.

Den mest vindfulle måneden i året er imidlertid desember. Fra april til oktober forblir øya stort sett rolig og rolig. Siden det ikke alltid blåser på Mallorca, kan du planlegge turen deretter.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania