Cabo vs Tulum

Hvis du planlegger en ferie til Mexico, har du sannsynligvis allerede sjekket ut de berømte stedene: Cabo og Tulum. Om du sammenlignet de to, så ser du at de er på hver sin side av Mexico. Derfor, hvis du ikke klarer å bestemme deg mellom disse to stedene, er denne artikkelen for deg. Skal du reise til Cabo eller Tulum?

Tulum er best kjent for sine gamle Maya-ruiner, fantastiske cenoter, rolige og pittoreske strand, avslappet natteliv og en generell avslappende og intim atmosfære. På den annen side er Cabo mest kjent for sin luksuriøse atmosfære, luksushoteller, god mat og sport som golf og fiske.

I denne artikkelen vil vi sammenligne Cabo og Tulum for å hjelpe deg med å finne ut hvilket sted som er best for deg. Her vil vi inkludere høydepunktene på hvert sted, sammen med hovedforskjellene. Derfor, etter å ha lest denne artikkelen så bør du kunne avgjøre vite hvilket sted som tilbyr den beste ferien for deg.

La oss komme i gang!

Cabo vs Tulum

Cabo Høydepunkter

Cabo er et luksuriøst sted vendt mot Stillehavet helt til venstre i Mexico. Totalt sett har den en avslappende, men likevel luksuriøs atmosfære for folk som vil ha noe fancy på en avslappende måte.

Generelt tilbyr Cabo fantastiske turiststeder og engasjerende aktiviteter som vil gjøre ferien verdt. For eksempel kan du nyte noen luksushoteller på uberørte strender og sport som golf og havfiske.

Her kan du besøke Land’s End, gå på fotturer og snorkle i Santa Maria Bay, og svømme med hvalhaier og delfiner.

For å gi deg en bedre idé, her er noen av høydepunktene du vil nyte i Cabo:

Strender

Cabo har mange fancy hoteller hvis du vil kose deg med slike og maksimere tiden din på stranden. Vi anbefaler hoteller som One & Only Palmilla, Grand Velas Los Cabos og The Cape.

Disse feriestedene vil gi deg utmerket tilgang til stranden. Men hvis du vil besøke og nyte flere strandområder, kan du sjekke ut de mest populære i Cabo, Medano Beach.

Du kan også besøke Lover’s Beach, et lite, men fantastisk strandområde som ligger midt blant de ruvende klippene i Lands End.

Golf

Hvis du elsker golf som en sport eller til og med som en hobby, er Cabo det ideelle alternativet for deg. Her kan du spille på utmerkede golfbaner kjent for å være de beste i verden.

De beste golfbanene i Cabo er Palmilla Golf Club, Puerto Los Cabos og Cabo Real Golf Club. I tillegg er det også Diamante’s Dunes og Cabo Del Sol Cove Club Golf Course. Kort sagt, du vil ha mange golfbanealternativer rundt dette stedet.

Fiske

Et annet høydepunkt i Cabo er dens overflod av marint liv. Faktisk er Cabo kjent for å være Marlin-hovedstaden i verden. Fra selve tittelen vil du vite at fiske er noe du vil like på dette stedet.

Her kan du score noen eksklusive typer fisk, som snapper, sverdfisk, gulfinnet tunfisk, wahoo, mahi-mahi og Marlin.

Når du fisker i Cabo, trenger du et fiskekort, som du kan kjøpe samme dag. Du må også leie en fiskebåt, som vanligvis koster rundt $350 til $9500 daglig. Fiske kan være dyrt, men det er verdt det hvis du er en fan av denne sporten.

Sightseeing

Ingen ferie er komplett uten litt sightseeing, og Cabo sikrer at du får det beste ut av denne aktiviteten.

Her kan du gå noen fotturer ved Pedregal og la øynene nyte den beste utsikten over Cabo. Eller, hvis du vil se noe variert marint liv, kan du snorkle ved Santa Maria Bay, hvor du til og med kan nyte utsikten over noen hvaler.

Svøm med dyrelivet

Sist, men ikke minst, kan du nyte en svømmetur med dyrelivet her i Cabo. Her kan du bade med hvalhaier og delfiner og se flere andre typer marint dyreliv.

Hvis du liker denne aktiviteten, kan du besøke La Paz og bestille en all-inclusive-tur som fører deg til hvalhaier. Du finner også Dolphin Discovery, hvor delfiner bor i en naturlig havbukt.

Hvis du er en dykker, er stedet ditt på Cabo Pulmo. Du kan se ulike marint liv, som havskilpadder, blekkspruter, murene, svinefisk og haier.

Høydepunkter i Tulum

Tulum ligger på motsatt side av Mexico. Dette stedet er en liten elegant by som kan skryte av uberørte strender som ønsker velkommen til det rolige og krystallklare vannet i det karibiske hav. Tulum er et sted hvor du kan nyte noen velværeaktiviteter, utforske en rekke naturlige underverker og lære mer om gammel mayakultur.

Tulums stemning er mer avslappet og avslappet, i motsetning til Cabo, men den er fortsatt rik på engasjerende aktiviteter som vil gjøre besøket ditt verdt. Nedenfor er noen av høydepunktene du kan nyte i denne byen.

Tulum-ruiner

Tulum-ruinene er et av høydepunktene hvis du søker etter denne byen. Dette stedet er på toppen av en klippe, vendt mot det vakre karibiske hav. Med sin vakre natur tiltrekker dette turiststedet hundretusenvis av besøkende årlig.

Tulums Maya-ruiner er bare ett av bevisene på Maya sivilisasjon og kultur. Det er også noen aktiviteter og behandlingsfasiliteter inspirert av mayaene.

Hvis Maya-arkitekturen og -kulturen tiltrekker deg, er Tulum et bedre sted for en ferie. Hvis du vil vite mer, les vår artikkel om Tulum Ruiner.

Strender

En av Tulums hovedattraksjoner er stranden, en av de beste i verden. Tulum tilbyr en lang strekning med fantastisk strand med sin fine hvite sand og det krystallklare turkise vannet i det karibiske hav.

I motsetning til Cabo, med en mer lydbølge fra Stillehavet, er Tulums strand ofte roligere, noe som gjør den til en perfekt strand for å svømme, snorkle og slappe av.

Den lange strekningen av Tulum-stranden er delt inn i tre hovedområder, hver med sin andel av en offentlig strand. Likevel kan hver strand skryte av fin hvit sand og krystallklart blått vann, og en rekke palmer.

I motsetning til Coba, gir strendene i Tulum mer en tropisk og paradisisk atmosfære, og det er noe å merke seg hvis du elsker en slik scene.

Hvis du vil vite mer om stranden i denne byen, kan du lese artikkelen vår om de beste strendene i Tulum.

Cenotes

Selv uten strendene er Tulum fortsatt en attraktiv by på grunn av cenotene du kan finne i den. Cenotes er naturlige synkehull som tilbyr en magisk scene, og vannet er et utmerket sted for snorkling og dykking.

Generelt er cenoter underjordiske huler som har akkumulert regnvann og grunnvann som er usedvanlig rent.

Mexico er kjent for å huse tusenvis av cenoter; Tulum alene har hundrevis av dem. Derfor, hvis du velger Tulum som reisemål, er du inne på en cenote-utflukt.

Tulum er et ideelt reisemål for både amatørdykkere og snorklere på grunn av sine cenoter og laguner. Hvis du vil vite de beste cenotene rundt, les om de beste cenoter i tulum.

Uteliv

Tulum er kjent for sin enkle, men fasjonable livsstil, som har et avslappet, men elegant natteliv. På grunn av sin ro, skiller Tulum seg fra Coba og andre byer med de beste barene.

Tulum ønsker å være den rolige setting hvor du kan slappe av og ta en pause fra å gjøre mye. En ting å merke seg er det kjølige, men eksklusive nattelivet på Tulums barer, enten ved kysten eller i Pueblo. Hvis du vil lære mer, les innlegget vårt om Tulum natteliv.

Healing og velvære

Noen drar til Tulum for å komme seg vekk fra det travle livet, slappe av og fylle på. Tulum er et utmerket alternativ for alle som søker etter et fredelig område å slappe av på grunn av dets avslappede miljø.

Kort sagt, mange mennesker besøker Tulum på jakt etter et fredelig miljø. I denne byen deltar folk i yogaklasser, spabehandlinger, lydterapi og annen helse- og terapeutisk praksis.

Du kan helbrede kropp og sinn i Tulum ved å delta i disse velvære-relaterte aktivitetene. Derfor, når du forlater byen, vil du føle deg uthvilt og forfrisket.

Forskjellen mellom Cabo og Cancun

Cabo og Tulum er to forskjellige steder som tilbyr en helt annen stemning enn hverandre. Men, som jeg nevnte tidligere, er den viktigste forskjellen plasseringen. Mens Tulum ligger helt til høyre i Mexico, vendt mot Det karibiske hav, ligger Cabo helt til venstre i Mexico, vendt mot Stillehavet.

Cabo er et sted for folk som ønsker å satse på eksklusiv overnatting og fasiliteter mens de nyter en nydelig strand. På den annen side er Tulum et sted for folk som ønsker å nyte et tropisk paradis uten å bruke for mye på luksuriøse fasiliteter. Også aktivitetene mellom de to varierer i stemning og pris, ettersom Cabo har noen dyre aktiviteter mens Tulum har budsjettvennlige pakker.

Her er noen distinkte forskjeller mellom de to:

Strender

Cabo og Tulum har forskjellige farvann. Derfor er strendene deres også forskjellige. Stillehavskysten gjør vannet i Cabo røffere. Selv om Cabo-strendene er kjent for sitt uberørte vann, er noen for røffe til å bade.

På den annen side tilbyr Tulum en strand som tar imot rolige bølger fra det karibiske farvannet. Du vil finne at den har en lysere, nesten turkis nyanse. Sanden er også mer raffinert og hvitere i denne byen.

Vibber

Når det gjelder vibes, er Tulum mer en enkel by, mens Cabo er mer et luksuriøst sted. Begge stedene har den avslappede naturen, men Cabo har den deilige stemningen fra alle luksusbedriftene.

På den annen side har Tulum enkle, men elegante etablissementer. Dessuten er Tulum mer sentrert om å være et tropisk paradis designet for velvære, avslapning og helbredelse.

Aktiviteter

På begge steder kan du dykke, svømme, snorkle og slappe av på stranden. Imidlertid har Cabo dyrere aktiviteter, som golf og fiske. På den annen side tilbyr Tulum rimeligere aktiviteter som cenotehopping, Maya-utflukter og velværeaktiviteter.

Overnatting

De fleste overnattingsstedene i Cabo er luksushoteller eller i det minste eksklusive. Her kan du finne tonnevis av hoteller og resorter med alt inkludert.

Du kan også finne luksushoteller i Tulum, men de er ikke overnattingsstedene som dominerer byen. I stedet vil du mest sannsynlig finne rimeligere hoteller og feriesteder i byen. Du kan til og med score en elegant Airbnb-eiendom til en overkommelig pris. Hvis du vil vite noen alternativer, les Beste Airbnb i Tulum.

Totalt sett er forskjellen i overnatting mellom de to mer i prisen. Tulum har rimeligere alternativer, mens Cabo er mer på avansert overnatting.

Konklusjon

Enten du vil ha eventyr, avslappet natteliv, gamle ruiner eller dykking i cenote, er Tulum det beste alternativet. Imidlertid vil Cabo være bedre egnet for deg hvis du foretrekker noe mer avslappet, med dramatiske kystlinjer, golf og havfiske.

Hvordan vil du at ferien skal være? Vil du at det skal være vilt og morsomt eller klassisk og elegant? Poenget er at Cabo og Tulum begge er fantastiske destinasjoner, og du vil virkelig ha det fantastisk uansett hvem av de du reiser til.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico