Cancun tidssone – EST eller CST?

Å navigere i forskjellige tidssoner kan være en av de vanskeligste aspektene ved å reise. På noen populære reisesteder er det bare et spørsmål om å stille klokken frem eller tilbake, men i andre, som Cancun, kan det være litt vanskeligere.

Cancun, Mexico, fulgte opprinnelig Central Standard Time (CST), men i 2015 endret de til Eastern Standard Time (EST). Cancun endrer imidlertid ikke til sommertid, noe som betyr at de fortsatt er på CST deler av året.

Denne artikkelen ser på alt du trenger å vite om å navigere i Cancun Time mens du er på ferie.

Cancun tidssone - EST eller CST

CST versus EST: Hva er forskjellen?

Eastern Standard Time (EST) går en time foran Central Standard Time (CST). Så hvis klokken er 16.00 i CST, er klokken 17.00 i EST.

Begge tidssonene er en del av det nordamerikanske kontinentet, noe som betyr at begge er påvirket av sommertid. Så tidssonene endres ikke i forhold til hverandre.

Hvordan beregnes tidssonene?

Tidssoner beregnes vanligvis i forhold til Greenwich Mean Time, den sentrale linjen som går gjennom Greenwich, England.

Soner mot vest er GMT – soner. Soner mot øst er GMT + soner.

Kloden er delt inn i 24 soner, hver rundt 15 grader bred.

Hvor går skillelinjen mellom CST og EST?

Den bokstavelige skillelinjen – meridianen – går over midten av Wisconsin, Illinois og Mississippi.

Den offisielle skillelinjen, som anerkjent i USA, danner den østlige grensen til Alabama, skjærer gjennom sentrum av Tennessee og Kentucky, klipper kanten av Indiana og skiller Wisconsin fra Michigan.

Visste du dette: Kan du kjøre til Cancun fra USA?

Hvilken tidssone er Cancun?

Når det gjelder fysisk plassering, er Cancun i tidssonen angitt som Central Standard Time (CST).

I 2015 lobbet imidlertid kjøpmenn og medlemmer av turistindustrien – spesielt hotelleiere – for at Cancun skulle bytte til Eastern Standard Time (EST).

Siden den gang har Cancun offisielt blitt ansett for å være på Eastern Standard Time.

Hvorfor endret Cancun tidssonen den følger?

Hotelleiere og reiselivspromotører mente at det ville gi besøkende mer tid til å nyte Cancuns natur og attraksjoner og mer dagslys.

I hovedsak ble den endret etter de samme prinsippene som opprinnelig startet ideen og bruken av sommertid.

Hvordan påvirket endrede tidssoner Cancuns turistindustri?

Endringen ble også gjort for å gjøre Cancun mer konkurransedyktig i den karibiske turistindustrien spesifikt. Fram til 2015 var Cancun det eneste store turistmålet i eller i Karibia som ikke kjørte på Eastern Standard Time (EST).

Beslutningen om å endre tillot Cancun turistattraksjoner å være på samme tid som de på Bahamas, Cuba og Jamaica, som kan hjelpe til med å arrangere ting som karibiske cruise, som kan inkludere flere destinasjoner.

Er Cancun på CST eller EST?

Offisielt kjører Cancun på EST. Men når det gjelder praktisk anvendelse, er det en annen historie.

Cancun, som resten av Mexico, praktiserer ikke sommertid. Dette betyr at når det gjelder å stille klokken, avhenger tidssonen Cancun matcher av hvilken tid på året det er.

Fra den andre søndagen i mars til den første søndagen i november, samsvarer Cancun-tiden faktisk med Central Standard Time.

Fra den første søndagen i november til den andre søndagen i mars, samsvarer Cancun-tiden faktisk med Eastern Standard Time.

Tidsforskjell i Cancun versus USA:

USA anerkjenner 6 forskjellige tidssoner – 4 i det sammenhengende USA og separate tidssoner for Alaska og Hawaii.

Tidsforskjell i sommertid:

CancunEastern (EST)Central (CST)Mountain (MST)Pacific (PST)Alaskan (AKST)Hawaiian (HST)
16:3017:3016:3015:3014:3013:3011:30

Tidsforskjell utenfor sommertid:

CancunEastern (EST)Central (CST)Mountain (MST)Pacific (PST)Alaskan (AKST)Hawaiian (HST)
16:3016:3015:3014:3013:3012:3010:30

Hvorfor endrer ikke Cancun til sommertid for å holde seg innenfor EST?

Det er et spørsmål om preferanse og kan ha sammenheng med det faktum at Mexico som helhet ikke overholder sommertid.

For eksempel holder både Cuba og Bahamas sommertid. På den annen side gjør ikke Jamaica det.

Ingen spesifikke kriterier bestemmer hvilke land eller territorier som bruker sommertid annet enn myndighetenes preferanser.

Hvorfor er det viktig å vite hvilken tidssone Cancun er i?

Det er flere grunner til at det er viktig å kjenne Cancuns tidssone, enten du er på ferie eller planlegger en.

  • Å vite når du skal ringe for reservasjoner: Å vite når kontorene vil være åpne kan være avgjørende for å gjøre reservasjoner. Hvis du ikke er i samme tidssone, må du justere planleggingen slik at du kan ringe til rett tid.
  • Planlegger å justere den interne klokken: Ulike tidssoner betyr justeringer av din personlige tidsplan og din interne klokke. Når du kjenner tidssonen, vet du hvor mye du må justere.
  • Å vite når forskjellige hendelser skjer: Spektakulære feriebilder krever noen ganger veldig spesifikk timing. Hvis du leter etter ting som fantastiske solnedgangsbilder eller andre tidsspesifikke hendelser, er planlegging rundt Cancuns klokke viktig.
  • Ringe hjem: Når du er på ferie, kan det hende du vil ringe familie og venner hjemme. Å vite om eventuelle tidsforskjeller vil la deg koordinere samtaler med dine kjære mens du er ute av byen.

Relatert artikkel: Vil telefonen min fungere i Mexico?

Hvorfor er det viktig å vite om bruken av sommertid?

Å vite hvem som bruker sommertid og hvem som ikke hjelper deg med å justere hvis du planlegger å reise til flere steder i Karibien.

For eksempel gjør mange karibiske cruise flere stopp i løpet av turen. Å vite om du trenger å justere klokken på forskjellige porter kan være viktig, spesielt for arrangementer til bestemte tider.

Selv om hoveddestinasjonen din er Cancun, kan det å vite om tidsforskjeller hjelpe deg med å planlegge eventuelle sideturer du måtte ønske å ta.

Cancun følger teknisk sett Eastern Standard Time (EST), mellom mars og november, må du stille klokkene og legge planene dine som om det er Central Standard Time (CST)

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico