Cancun til Cuba: Dette trenger du å vite!

Cancun er et vakkert turistmål på spissen av Mexico og det klare vannet i Gulfen. Cuba er et historisk og sjarmerende land med vintage-preg, bare et lite stykke østover. Kan Cuba være den perfekte dagsturen under min Cancun-ferie? Kan jeg reise til Cuba fra Cancun?

Å reise fra Cancun til Cuba for en dagstur eller deler av en lengre ferie er mulig, men reisemulighetene mellom de to er begrensede. Planlegging er nyttig, men ikke nødvendig. Turer til Cuba fra Cancun kan bestilles i siste liten med nødvendig dokumentasjon.

Nedenfor utforsker vi hvordan vi kan blande litt vintage cubansk stil inn i vår neste meksikanske feriested når vi lærer den beste måten å reise fra Cancun til Cuba.

Cancun til Cuba

Hvor langt er Cuba fra Cancun?

Avstanden mellom Cancun og Cuba kan måles på flere forskjellige måter. Fra land til land på det nærmeste punktet vil avstanden fra Cancun til Cuba være litt over rundt 19,3 mil. Dette er lengre enn Cubas 14,5 mil nærhet til øya Key West i Florida.

Med båt vil avstanden øke til 40,2 mil og nesten 10 timer i reisetid. Kilometerstanden fra Cancun til Havana er målt til 94,1 mil. Til tross for økningen i avstand er reisetiden kortere, og tar bare én time og tjue minutter. Fly er det eneste nåværende reisealternativet.

Kan du se Cuba fra Cancun?

Det er et gammelt ordtak som sier at på en klar natt kan du se de flimrende lysene på Cuba fra strendene i Cancun. Dette høres kanskje vakkert ut, men det er bare ikke sant. De to kan være et nært stykke sammen i millage, og det er alt for langt for det menneskelige øyet å se lys over Gulfen.

Noen få problemer hindrer noen i Cancun fra å se lysene fra Cuba. Jordens kurve spiller en stor rolle i hvor langt et menneskelig øye kan se. Selv fra den høyeste bygningen i Cancun ville det ikke være nok for øynene våre å se Cuba i det fjerne.

Ferge fra Cancun til Cuba

Å reise til Cuba fra Cancun med båt ser ut til å være en kort, enkel tur. Sannheten er at det for øyeblikket ikke er noen tilgjengelige ferger som reiser til Cuba fra Cancun. Avstanden mellom de to kystene er for stor til at de fleste båter kan gjennomføre den ti timer lange turen på én tank drivstoff.

Cruise og dagsturer fra Cancun til Cuba var tilgjengelig på en gang. Cancun Plus tilbød en dagstur til Ocho Rios, Cuba, men for øyeblikket er den midlertidig ute av drift. Det er tilgjengelige cruiserederier som stopper i både Mexico og Cuba, men disse er en del av en større reiserute.

Relatert artikkel: Hvordan leie en Yacht i Cancun

Fly fra Cancun til Cuba

Å fly er det eneste tilgjengelige reisealternativet fra Cancun til Cuba. Med en kort reisetid på én time og tretti minutter og tur-retur-flyvninger til Havana, Varadero og Holguin, har Cancun blitt et hotspot for reiser til Cuba. Turer kan planlegges på forhånd eller på flyplassen.

Flyselskaper som Copa Airlines, Avianca, VivaAerobus og American Airlines tilbyr daglige rundtursflyvninger mellom Cancun og Havana. Flyprisene kan variere fra noen få hundre til over tusen. Sjekk med Skyscanner for de nyeste prisene og tilgjengeligheten av flyreiser.

Det du bør vite om flyturen

De fleste flyvningene fra Cancun går til Jose Marti International i Havana. Det er mulig å fly til Frank Pais i Holguin eller Juan Gualberto i Varadero når du reiser til Cuba. Du trenger et pass med minst to blanke sider som vil være gyldig i 6 måneder etter din reisedato for å reise til Cuba.

Du trenger også et Cuba-visum før du reiser. Cuba-visum er relativt billig når du reiser fra Cancun og lett tilgjengelig online her eller på flyplassen før du reiser. For å få visum på flyplassen trenger du pass, helseforsikring og reisebilletter.

Kan amerikanere reise til Cuba fra Cancun?

Det er ingen restriksjoner for å hindre amerikanere fra å reise til Cuba fra Cancun. Noen amerikanere har funnet det kostnadseffektivt å reise til Mexico før de reiser til Cuba. Kostnader for turistvisum i Cancun kan være betydelig mindre for amerikanere enn hvis de kjøpes i USA.

Amerikanere som reiser til Cuba er fortsatt pålagt å ha pass, reisevisum og falle inn under en av de 12 kategoriene som kreves for å reise.

Relatert artikkel: Kan du kjøre til Cancun fra USA?

Flyreiser og COVID-19

Noen flyselskaper kan ha visse retningslinjer på plass på grunn av COVID-19-viruset. Det er viktig å sjekke med flyselskapene for å få de siste oppdateringene om reiserestriksjoner på flyplasser, på fly og på din endelige destinasjon på grunn av COVID-19-restriksjoner.

Flyselskaper kan også tilby fleksibilitet med kanselleringer på grunn av COVID-19-viruset. Sjekk online mens du bestiller billetter eller kontakt flyselskapet direkte for å finne ut deres retningslinjer for billettkanselleringer og reiseplanendringer på grunn av COVID-19-infeksjoner eller utbrudd.

Å svømme fra Cancun til Cuba

Med det som ser ut til å være så kort avstand mellom de to destinasjonene, er det ikke sannsynlig for den vanlige turist å svømme i det hai-befengte vannet for å besøke Cuba. Bragden er imidlertid allerede fullført.

Les mer om haiene her: Er det haier i Cancun?

Susie Maroney er en australsk svømmer og deltaker på den sjette sesongen av Survivor. Hun klarte å svømme den 19,6 mil lange distansen 1. juni 1998, på i underkant av 39 timer uten svømmeføtter.

Avslutningsvis

Å reise til Cuba fra Cancun, som en dagstur eller for en lengre ferie er kun mulig med flyreiser. Det går for tiden ingen ferger mellom de to destinasjonene. Den korte flytiden og flere destinasjoner på Cuba vil fortsatt gjøre fly til det mest praktiske alternativet.

Flyprisene kan variere, noe som gjør det nyttig, men unødvendig å bestille reisen på forhånd. Med gyldig pass og forsikring kan du bestille reisen og få nødvendig tillatelse på flyplassen på vei til reisemålet ditt på Cuba. God reise!

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico