Cancun vs. Cabo – Beste reisemål for deg!

Planlegger du ferien i Mexico, men er ikke sikker på hvilket sted du skal velge? Cabo og Cancun er to av de hotteste turiststedene i Mexico, men de kunne ikke vært mer forskjellige. Hvordan kan du velge den beste destinasjonen for deg?

Cancun er kjent for sine gamle ruiner, cenoter og spennende natteliv. Stedet tilbyr også dykking, undervannsmuseum og opplevelser som zip-lining. Cabo, på den annen side, er kjent for sine luksuriøse hoteller, fine restauranter, golfanlegg og marine dyreliv – inkludert fiske.

Denne artikkelen vil diskutere høydepunktene i både Cancun og Cabo, slik at du kan velge den beste destinasjonen for deg.

Cancun vs. Cabo

Høydepunkter i Cancun

Når du tenker på Cancun, ser du sannsynligvis for deg å feste Spring Breakers og turkise vann – mens noen av disse stereotypiene er sanne, er det mye mer i Cancun enn fester og stranden.

Andre høydepunkter inkluderer svømming i cenotes, snorkling, et undervannskunstmuseum, zip-lining gjennom jungelen, dykking i verdens nest største rev og besøk av gamle ruiner.

Hvis du bor på et feriested i Cancun, vil du mest sannsynlig bo i Zone Hotelera, også kjent som Hotel Zone. Her finner du 15 mil med hvite sandstrender fulle av flotte hoteller, restauranter og natteliv.

Strender

Det kjente skiltet i Cancun

Playa Delfines er en av de største strendene i dette området, med det berømte Cancun-skiltet. Playa Tortugas er en flott strand for familier med rolig badevann. Chac Mool Beach er perfekt for leie av vannsportutstyr, og Playa Forum er en feststrand rett ved siden av den kjente nattklubben Coco Bongo.

Uteliv

Når vi snakker om natteliv, er festing på Senor Frogs en rett til passasje, spesielt for førstegangsbesøkende. The City Nightclub er en 3-etasjes klubb kjent for kjendis-DJer og artister. Det er utendørs danseklubber kalt Mandala Beach Club og Dady O hvis du er interessert i techno og housemusikk, kroppsmaling og lysshow.

Les mer om festing i Cancun i denne artikkelen: Hvor fester man i Cancun?

Cenoter (synkehull / huler)

synkehull eller huler

Bare en tretti minutters kjøretur utenfor Cancun ligger de berømte cenotene. Disse naturlige synkehullene med krystallklart vann er perfekte for svømming, snorkling eller dykking. Prøv Cenote Mojarras, Cenote Selva, Verde Lucero og Cenote La Noria.

Undervannsmuseum

MUSA - Cancun Underwater Museum of Art - sculptures

Et annet kjent høydepunkt i Cancun er MUSA – Cancun Underwater Museum of Art. Det koster bare 300 kroner for å se 500 skulpturer omgitt av korallrev og marint liv.

MUSA - Cancun Underwater Museum of Art - Car

Zipliner

Glidelås gjennom jungelen er en annen verdig aktivitet. Den nærmeste parken til Cancun er Selvatica med 10 ziplines.

Korallrev

Mesoamerican Barrier Reef

Cancun er hjemmet til det nest største revet på planeten, Mesoamerican Barrier Reef. Hvis du er en dykkerentusiast, er dette stedet perfekt.

Gamle ruiner

Chichen Itza Mayan Ruiner

Sist, men absolutt ikke minst, kan du ikke gå glipp av Cancuns gamle ruiner. Den mest kjente er Chichen Itza Maya-ruinene. Selv om dette UNESCOs verdensarvsted ligger omtrent 3 timer unna med buss, er det verdt å besøke den 29 meter lange pyramiden kalt Kukulkan-tempelet.

For ruiner litt nærmere, kan du besøke El Meco, nord for Cancun sentrum. Disse gamle mayaruinene har en 12 meters pyramide.

Det er også San Miguelito-ruinene i nærheten av hotellsonen, som viser pyramider, templer, skjeletter, gjenstander og Maya-familiehjem. For å oppdage enda flere ting å gjøre i Cancun, se sjekk denne artikkelen: Ting å gjøre i Cancun

Cabo Høydepunkter

Hvis Cancun er kjent for unge festdeltakere, er Cabo det er den slankere, mer sofistikerte eldre søsteren. Det er kjent for luksushoteller på uberørte strender, golf og havfiske, men i likhet med Cancun er Cabo mer enn det man kan se.

Andre Cabo-høydepunkter inkluderer å besøke Land’s End, fotturer, snorkling ved Santa Maria Bay, svømming med hvalhaier og delfiner, og dykking Cabo Pulmo.

Strender

Medano Beach Cabo

Hvis du vil bruke et fancy hotell i Cabo, trenger du ikke lete lenger enn til One and Only Palmilla, The Cape eller Grand Velas Los Cabos. Disse har alle tilgang til stranden, men du kan også besøke Medano Beach, den mest kjente i Cabo, eller Lover’s Beach, en liten strand gjemt mellom de to ruvende klippene ved Land’s End.

Den beste måten å komme seg til Lover’s Beach og Land’s End på er via vanntaxi, da det ikke er noen måte å nå den med bil. Du kan også padle kajakk eller padlebrett.

Golf

Cabo er en drøm for golfentusiaster; med mange mesterskap ble golfbanene rangert som de beste i verden. Du kan spille på Puerto Los Cabos, Cabo Real Golf Club, Diamante’s Dunes, Cabo Del Sol Cove Club Golf Course eller Palmilla Golf Club.

Fiske

Foretrekker kanskje en annen sport som sportsfiske? Cabo er kjent som Marlin Capital of the World. Du kan også fange mahi-mahi, gulfinnet tunfisk, wahoo, snapper og sverdfisk. Du trenger et fiskekort som du kan kjøpe dagen for. Chartering av fiskebåter koster mellom 3.500 kr til 95.000 kr per dag.

Relatert artikkel: Fisking i Cancun

Sightseeing

Hvis du er i humør til å holde deg på land, kan du vandre Pedregal for en av de beste utsiktene over Cabo. Du kan også besøke Santa Maria Bay, et av de beste stedene å snorkle, og du kan til og med få øye på hvaler.

Svømme med havdyrene

Cabo Pulmo

Enda mer kan du svømme med hvalhaier og delfiner. I La Paz kan du bestille en heldagstur for å guide hvalhaiens svømmetur. Du kan svømme med delfiner på Dolphin Discovery, et «delfinarium» hvor delfiner bor i en naturlig havbukt.

Det beste stedet å dykke i Cabo er Cabo Pulmo. Her kan du se haier, murene, svinefisk, blekksprut og havskilpadder.

Forskjellen mellom Cabo og Cancun

Cabo og Cancun er veldig forskjellige reisemål. For det første ligger disse stedene på hver sin side av Mexico. Cabo har Stillehavskysten, noe som gjør vannet litt røffere. Selv om Cabo-strendene er kjent for å være uberørte, er vannet noen ganger for grovt til å svømme, og bare noen få strender tilbyr svømming.

Cancun, derimot, ligger på den karibiske kysten, hvor vannet er mer turkis og roligere.

Cancun er varmere temperaturmessig og festmessig, og tiltrekker seg yngre festdeltakere med et livligere natteliv.

I mellomtiden har Cabo en mer avslappet, bortskjemt atmosfære kjent for luksuriøse feriesteder og Michelin-stjernerestauranter.

Cancun vs. Kapp – Hvilken er tryggest?

Begge destinasjonene er relativt trygge, og tar imot tusenvis av turister hvert år, men totalt sett er Cabo kjent for å være tryggere. Faktisk er Cabo en av Mexicos tryggeste regioner og ble erklært som et av de tryggeste stedene av World Travel and Tourism Council for 2020.

Dette betyr imidlertid ikke at Cancun er usikker. Det viktigste du kanskje må vurdere i Cancun er å oppleve småtyveri som å få telefonen eller lommeboken din stjålet, men det er tilfellet i alle større byer.

Hold alltid øye med verdisakene dine, men ikke ta med noe unødvendig. Hold deg unna øde områder og ikke gå ut alene om natten.

Les mer om hvor trygt Cancun er, og sjekk ut våre 14 sikkerhetstips her: Er det trygt i Cancun? – 14 ting du må vite!

Cabo vs. Cancun – Hvilken er billigere?

Begge destinasjonene er dyrere enn resten av Mexico på grunn av stor turisttrafikk, men totalt sett er Cabo dyrere enn Cancun. Cancun har flere hotellsteder å velge mellom, noe som gjør det billigere. Cabo har færre feriesteder med luksus og en høyere prislapp.

Begge stedene har en rekke aktiviteter og restauranter tilgjengelig til alle priser, men Cabo har dyrere tilbud, som Michelin-stjerne restauranter og golf.

Cabo vs. Cancun – Spring Break

Spring Break Ahead Sign

Cancun er kjent som Spring Break-hovedstaden i Mexico, så hvis du er ute etter en fest og eventyr, vil Cancun tilby en bedre scene.

Motsatt vil noen mennesker foretrekke å nyte vårferien med å drikke vin på en bar på taket, nyte intime gitarkonserter, bli bortskjemt på spaet etter en runde golf, eller få servert 12-retters måltider på eksklusive restauranter. Hvis det høres mer ut som deg, er det bedre å besøke Cabo for Spring Break.

Dykking i Cabo vs. Cancun – Hvilken er bedre?

Dette er en toss-up og kommer til å være basert på hva du foretrekker. Cabo er ikke kjent for dykking, men undervannsscenen slår seg sammen med livet.

Cabo har «The World’s Aquarium», der Cortezhavet møter Stillehavet. Dette området er en UNESCO Marine Park fylt med marlin, seilfisk, hammerhaier, dorado, silkehaier og hvitspisshaier. Du kan også svømme med hval og sjøløver.

Cancun, på den annen side, har et større utvalg av unike dykkesteder, hvorav noen du ikke finner andre steder i verden. Cancun er også hjemmet til verdens nest største rev, verdens største undervannsmuseum med nesten 500 skulpturer, dykkevrak og kjente cenoter med tusenvis av undersjøiske sjøtunneler. Her kan du se rokker, skilpadder, barracudaer, ål, hvalhaier og mer..

Sjekk ut artikkelen vår om surfing og de beste surfestedene i Cancun her: Kan du surfe i Cancun? (Beste steder)

Avslutningsvis

Hvis du er ute etter eventyr, episk natteliv, gamle ruiner og dykk i cenote, vil Cancun være det beste alternativet. Hvis du i stedet vil ha noe mer avslappet, som tilbyr luksus, dramatiske kystlinjer, golf og havfiske, vil Cabo være bedre egnet for deg.

Så, ser du etter vill moro eller en elegant ferie? På slutten av dagen er Cabo og Cancun begge fantastiske destinasjoner, og du kan ikke gå galt med noen av dem!

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico