Cancúns Dyreliv – Hvor kan man se krokodiller, aper og annet dyreliv?

Cancún er en vakker by fylt til randen med dyrelivsattraksjoner og naturlig skjønnhet som turister og innbyggere kan sette pris på. Når du besøker, sørg for å sette av tid til å se det fantastiske dyrelivet.

Du kan finne dyrelivet i Cancún på flere måter. Du kan finne det via guidede turer og naturskjønne reiseruter spredt over hele byen. Det er også flere dyreparker og naturreservater som også kan skilte med mange unike dyr.

Med så mange fantastiske dyrelivseventyr er Cancún et fantastisk sted å tilbringe en ferie med hele familien. Resten av denne artikkelen vil lede deg gjennom de mest populære stedene i Cancún for krokodiller, aper og andre dyrelivseventyr.

Cancúns Dyreliv

Hva slags dyr er vanlige i Cancún?

Cancún har et tropisk klima med et vått og tørt klima, og kan skilte med jevne varme temperaturer året rundt. Dette gjør Cancún til det perfekte stedet å besøke for å se en rekke tropiske dyreliv. Følgende liste inkluderer ni av de vanligste, men vakre dyrene i Cancún.

  • Manater
  • Klamreaper
  • Sjøskilpadde
  • Iguana
  • Myrsluker
  • Hvalhai
  • Barracuda
  • Krokodille
  • Meksikansk vaskebjørn

Selvfølgelig kan du forvente å se en myriade av arter under ditt besøk i Cancún, men dette er noen av de mest populære dyrelivsobservasjonene du kan håpe å oppleve under oppholdet.

Hvor kan du se krokodiller i Cancún

Krokodiller i Cancún

Krokodiller er store, majestetiske og virkelig enestående apex-rovdyr, noe som betyr at alle ønsker å se dem i deres naturlige habitat. I Cancún kan du forvente å se mest amerikanske krokodiller.

Croco Cun Zoo

Croco Cun Zoo er en spesiell opplevelse for de som ønsker en guidet tur til krokodille-, aper-, hjort- og papegøyehabitater. Du kan også samhandle med dem trygt. Samhandle med ville dyr, mate rådyrene og gå blant krokodillene.

Du kan også se unike arter som den hårløse hunden Xoloitzcuintle, som har eksistert i over 3000 år. Croco Cun zoo har også ville katter som tigrillo og ocelot. Alle besøk har en 60–75-minutters tur og muligheten til å legge til en matpose for å mate dyrelivet. Hvis du vil se crocs på nært hold, har Croco Cun deg dekket.

Hotel Zone Lagoon

Hvis du går ut på Hotel Zone Lagoon, er det en god sjanse for at du kan se en vill krokodille på nært hold.

De er rikelig langs lagunen, og hvis du går rundt i området, vil du holde øynene åpne for sovende kroker i nærheten av stien! Hvis du liker å spille golf, vil du sannsynligvis se noen kroker som slapper av i nærheten av golfbanen til Hotel Zone Lagoon.

Nichupte-lagunen

Cancun Nichupte Lagoon

Nichupte er et flott sted i Cancún for å se krokodiller i deres naturlige habitat. Et tre timers cruise i solnedgangen tar deg gjennom de svingete vannveiene gjennom mangrovene, et område rikt med trekkfugler, krokodiller og annet naturlig dyreliv.

Casa Cenote krokodiller i Tulum

Casa Cenote

Hvis du vil bade med krokodillene i Cancún, er Tulum stedet for deg. Casa Cenote ligger bare 24 km fra Tulum, og tilbyr sjansen til å snorkle i krokodille-beboende farvann. Det koster bare 250 kr per person, pluss en ekstra 50 om du vil leie en GoPro.

Vannet er utrolig klart og lar deg se fisk og blå krabber på gulvet i cenoten. Krystallinsk vann og flimrende solstråler gjør det til en virkelig fortryllende opplevelse, men – å ja. Det er crocs i Casa Cenote også.

Du kan se Pancho, den fastboende krokken som slapper av på bredden eller svømmer i nærheten. Hvis du ønsker å få et glimt av noen ville crocs og nyte et snorkleeventyr, er Casa Cenote stedet for deg.

Mangrovene i Cayo Centro

Cayo Centro, en del av Banco Chinchorro, har det største antallet krokodiller i regionen. Du kan ta en tur gjennom mangrovene eller padle kajakk i krokodillevann. For en sjanse til å se dem på nært hold, gir Cayo Centro deg en utmerket mulighet.

Bare vær forsiktig mens du er blant dyrelivet og vis respekt. Den beste og sikreste måten å oppleve disse majestetiske skapningene på er å observere trygt på avstand.

Hvor kan du se aper i Cancún?

Aper i Cancún

Cancún er hjemsted for flere arter av aper som er flotte å se på turer. Det er mest sannsynlig at du oppdager klamreaper (spider Monkeys) eller brøleapen på dine reiser gjennom Cancún.

Eller, mer sannsynlig, vil du høre dem. Brøleaper er de mest høylytte dyrene på jorden – du kan høre dem på hele tre mil unna. Når du er på utkikk etter en tropp med apekatter, sjekk tretoppene. Brøleaper er utrolig late og bruker opptil 80 % av tiden på å slappe av.

Edderkoppaper, derimot, er ganske atletiske, med halene som er sterke nok til å holde kroppsvekten og armene i stand til å kaste de 12 meter i bare en enkelt sving.

Xcaret Park

Xcaret Park

En ferieby ved kysten i Mexico kjent for sine vakre korallrev og krystallklare strender, Playa del Carmen, er en flott dagstur hvis du vil se aper. I Playa del Carmen finner du Xcaret Park, som tilbyr en fantastisk sjanse til å se aper, i tillegg til en mengde annet dyreliv.

Følg Tropical Jungle Trail, og du kommer til Monkey Island, hjemmet til både brøleapene og edderkoppapene, som begge er truede arter. Se live mating og treningsøkter, eller ta en guidet tur i denne vakre parken.

Du kan også se andre dyr, som regionale flamingoer som gjør det sørøstlige Mexico til et av deres viktigste hekkeområder. Flaggermusgrotten tilbyr en sjanse til å besøke en hule som er hjemsted for hundrevis av flaggermus som raster i sprekker og sprekker.

Tapir-territoriet gir deg og familien din en sjanse til å se de vennlige tapirene, hvis snuteparti brukes som en hjelpende hånd til å spise mat. Du har også muligheten til å snorkle og utforske mayaruinene på reisen.

Sian Ka’an Biosphere

Sian Ka’an Biosphere

Sian Ka’an-biosfæren dekker 2000 kvadratkilometer, med tropiske skoger, mangrover, strender og våtmarker, og skaper et ideelt apehabitat.

En guidet tur tilbyr den beste opplevelsen siden landet er så massivt. Turguider har fordelen av å vite hvor aper liker å henge ut, så en dagstur i Sian Ka’an-biosfæren gir deg den beste sjansen til å oppdage aper på turen til Cancún.

Punta Laguna apereservat

Et annet ideelt sted for å se aper i Cancún er Punta Laguna Monkey Reserve, som er kjent for sin bestand av edderkopp- og brøleaper. Du kan vandre gjennom skogen for å se apene i deres naturlige habitat, og utforske de forskjellige naturstiene underveis.

En guidet tur er vanligvis det beste alternativet hvis du vil garantere at du vil se aper siden guidene vet hvor apene vanligvis liker å tilbringe tiden sin på forskjellige deler av dagen.

Det er også en rekke andre flotte aktiviteter for å fylle tiden din, som å besøke et ekte arkeologisk sted, dra på et zipline-eventyr og padle kano over lagunen (krokodiller, hvem som helst)?

En nærliggende mayalandsby tilbyr også en måte å se urfolks livsstil. Du kan besøke husene med stråtak og støtte lokalsamfunnet.

Iberostar Tucan

Hvis du har lyst, tilbyr 5-stjerners Iberostar Tuscan Hotel en sjanse til å se de ville brøleapene som kaller feriestedet hjem. Ryktene er at du kanskje til og med ser en apebesøkende på balkongen din.

Fra utsikten over rommet ditt kan du til og med se aper som beveger seg rundt i tretoppene nedenfor.

The Jungle Place

En av de beste helligdommene for å både se og støtte bestanden av aper er The Jungle Place. Vær oppmerksom på at det er en god vei ut fra Cancún (omtrent en og en halv time), så du ser sannsynligvis på en dagstur for dette eventyret. Det er imidlertid verdt det.

Du kan se edderkoppaper på nært hold, og inngangsdonasjonen din går til å støtte aper som har vært ofre for ulovlig kjæledyrhandel, ødeleggelse av habitater eller skader. Dette er aper som ikke lenger er i stand til å overleve i naturen, og The Jungle Place tilbyr mat, husly og medisinsk hjelp til disse apene.

Avslutningsvis

Det er ingen mangel på dyreliv i Cancún – du må bare vite hvor du skal lete! Fra naturreservater til laguner er det en lek å se krokodiller, aper og annet dyreliv.

Du kan gå den tradisjonelle ruten og besøke dyreparker og helligdommer som gir deg en sjanse til å komme på nært hold med dine favoritt lokale dyrelivsdyr, eller du kan gå utenfor allfarvei og vandre rundt i skogen i håp om å få øye på en avslappende brøler ape.

Uansett hvordan du nærmer deg ditt Cancún reiseeventyr, bare husk å respektere villskapen til disse dyrene og observere trygt på avstand.

Sjekk ut andre fantastiske ting du kan gjøre i Cancun i denne artikkelen: Ting å gjøre i Cancun.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico