Cenoter i nærheten av Cancun (7 beste)

Hvis du ikke er kjent med cenoter, er dette naturlige synkehull fra huler som har samlet regnvann gjennom årene, og skapte et krystallklart vannbasseng blant fantastiske grottesystemer. Cenoter er noe du ikke ser noe sted i verden. Imidlertid er de fleste cenoter vanligvis funnet i Mexico, og Cancun er i nærheten av noen.

Hvis du besøker Cancun, er det et must å utforske noen cenoter gjennom ferien. Men med så mange cenoter og begrenset tid, kan du bare besøke noen få. Generelt får de fleste reisende bare besøke en eller to.

La oss komme i gang!

Cenoter i nærheten av Cancun

7 beste cenoter i nærheten av Cancun å besøke

Her har vi avrundet listen over de syv beste cenotene du bør utforske nær Cancun. Disse cenotene er bare rundt en time til to timers reise unna byen. Som sådan kan du besøke flere cenotes på en dag. Vi har også lagt til noen kostnader du kanskje må forberede når du besøker cenotes.

1. Cenote Jardin Del Eden

Cenote Jardin Del Eden er blant de mest kjente cenotene i Playa del Carmen, sammen med de nærliggende Cenote Azul og Cenote Cristalino.

Det omfattende utendørsbassenget er omsluttet av frodige grøntområder og ligner Edens hage.

Cenote Jardin Del Eden er et utmerket sted for klippedykking og snorkling, i tillegg til å bade i det krystallklare vannet. Dykkere og snorklere elsker å utforske hulesystemet.

En tur til de nærliggende cenotene, Cenote Azul og Cenote Cristalino, kan kombineres med et stopp ved Cenote Jardin Del Eden.

Reisetiden fra Cancun til Cenote Jardin Del Eden tar rundt 1 time og 15 minutter. Inngangsbilletten til Cenote Jardin Del Eden er 200 pesos for hver person.

Slik kommer du til Cenote Jardin Del Eden

Det er lett å komme seg til Cenote Jardin Del Eden ved å sykle på en colectivo eller leie en bil. Hvis du ønsker å leie en bil, kan du finne de beste alternativene gjennom vår artikkel Beste leiebil i Cancun.

Du må ta en buss fra Cancun til Playa del Carmen, og deretter overføre til en annen buss til Tulum hvis du bestemmer deg for å besøke ved å kjøre en Colectivo. Informer sjåføren om ønsket utkjøringssted.

2. Gran Cenote

Den stadig kjente Gran Cenote er et nettverk av tunneler, huler og en friluftscenote forbundet med svingete trepromenader og omkranset av frodig vegetasjon.

Det er enkelt å svømme inne i tunnelene og undersøke fjellformasjonene takket være Cenotes design. Gran Cenote er et populært sted for snorkling, og vannet der er tydelig, noe som gjør det enkelt å se noen av skilpaddene som bor der.

Reisetiden fra Cancun til Gran Cenote tar rundt 1 time og 45 minutter. Inngangsbilletten til Gran Cenote er 500 pesos for hver person.

Slik kommer du deg til Gran Cenote

De fleste besøkende til Gran Cenote kjører via leiebiler. Ta Cancun til Playa Del Carmen Colectivo først, deretter Playa Del Carmen til Tulum Colectivo hvis du pendler via Colectivo-bussen. Når du kommer til Tulum, ta en drosje eller Tulum til Coba Colectivo på vei til Coba.

3. Cenote Dos Ojos

Cenote Dos Ojos Tulum

En av de mest utrolige dykkecenotene i regionen er Cenote Dos Ojos, som ligger halvveis mellom byene Playa Del Carmen og Tulum.

Gangveien som forbinder de to synkehullene gir dem likheten med to øyne, og dermed navnet Cenote Two Eyes. De to synkehullene kobles sammen for å lage en hule under jorden.

Mange turister drar på et snorklecruise som går ned i hulene. I tillegg er Dos Ojos et svært godt likt dykkested på grunn av det omfattende grottesystemet.

Reisetiden fra Cancun til Cenote Dos Ojos er rundt 1 time og 45 minutter, og inngangsbilletten avhenger av hvor mange cenoter du ønsker å besøke. For eksempel er det 450 pesos hvis du vil besøke andre cenoter som Nicte Ha, Sac Actun og Taaj Bi Ha. Eller det kan være 350 pesos for hver person hvis du bare vil sjekke ut Cenote Dos Ojos.

Slik kommer du til Cenote Dos Ojos

Den mest praktiske måten å gå til Cenote Dos Ojos på er å kjøre bil. Men hvis du tar en Colectivo til Playa del Carmen fra Cancun, må du ta en annen mot Tulum.

Vær advart om at det tar 30 minutter å gå gjennom den grove stien for å nå Cenote fra avleveringsstedet, som er på rute 307 ved inngangen til Dos Ojos-reservatet.

4. Cenote Cristalino

I nærheten av den tidligere nevnte Cenote Azul, er Cenote Cristalino et bemerkelsesverdig stopp. Denne utendørs typen Cenote-basseng er blant Mexicos mest fantastiske og krystallklare turkise.

Cenote Cristalino kan lett knyttes til turer til de tilstøtende Cenote Azul og Cenote Jardin Del Eden, ifølge cenotes i Cancun.

Reisetiden fra Cancun til Cenote Cristalino tar rundt 1 time og 15 minutter, og inngangsbilletten til Cenote Cristalino er 150 pesos for hver person.

Slik kommer du til Cenote Cristalino

Å kjøre eller bruke en colectivo gjør det enkelt å nå Cenote Cristalino. Du må ta to busser fra Cancun til Playa del Carmen og Tulum hvis du har tenkt å reise med colectivo. Informer sjåføren om ønsket utkjøringssted.

5. Cenote Tajma Ha

På grunn av huledykkeres fascinasjon for det naturlige vidunderet, ble Cenote Tajma Ha først referert til som Cenote Taj Mahal. Siden det er en av de beste cenotene rundt Cancun for dykking, er dykkere dens primære demografiske.

Ferskvannsdykkene i Cenote er best egnet for middels og avanserte dykkere, og flere virksomheter tilbyr dykkeutflukter dit.

Cenote Tajma Ha er ideell for å besøke hvis du har et dykkersertifikat. Hvis du vil vite mer, les Trenger du dykkersertifikat for å dykke i Cancun?

Reisetiden fra Cancun til Cenote Tajma Ha er rundt 1 time og 15 minutter, og inngangsbilletten til Cenote Tajma Ha er 100 pesos for hver person.

Slik kommer du til Cenote Tajma Ha

Fra Cancun er Cenote Tajma Ha lett tilgjengelig med bil eller en colectivo. Fra Cancun må du først ta en Colectivo til Playa del Carmen og deretter en annen til Tulum. Informer sjåføren om at du ønsker å gå av ved Cenote Tajma Ha.

6. Casa Cenote

Blant de unike cenotene i nærheten av Cancun er Casa Cenote. En tur til den nærliggende stranden kan kombineres med en tur til mangrover og frodige trær rundt det blå havet.

Cenote er familievennlig og bare 6 meter dyp, slik at besøkende kan nyte svømming, kajakkpadling eller padleboarding. I tillegg er Casa Cenote et velkjent sted for snorkling, og dykkere trekkes til området på grunn av nettverket av undervannsgrotter som kobles til havet.

Hvis du vil vite mer om snorkling i byen, les: Er det trygt å snorkle i Cancun?

Reisetiden fra Cancun til Casa Cenote er rundt 1 time og 15 minutter, og inngangsbilletten til Casa Cenote er rundt 150 pesos for hver person.

Slik kommer du deg til Casa Cenote

Hvis du orker en kort spasertur fra motorveien, kan du nå Casa Cenote ved å ta en colectivo. Hvis ikke, må du kjøre bil. Hvis du bestemmer deg for å ta colectivo, må du ta en fra Cancun til Playa del Carmen og en annen mot Tulum. Til slutt kan du nå Casa Cenote ved å gå nedover en grussti i tjue minutter.

7. Cenote Azul

Cenote Azul, «Blue Cenote», er en betydelig friluftstype Cenote med blått vann som glitrer, et utmerket klippehopp og andre bassenger å utforske. Den primære Cenote inkluderer to svømmeplasser; Azul er en godt likt cenote blant familier på grunn av kystvannet i reservebassenget og klippedykket i det dypere hullet.

Inngangen til Cenote Azul ligger langs den sentrale veien fra Playa Del Carmen, en times kjøretur til den sørlige veien til Cancun.

Reisetiden fra Cancun til Cenote Azul er rundt 1 time og 15 minutter, og inngangsbilletten til Cenote Azul er 150 pesos for hver person.

Slik kommer du til Cenote Azul

Cenote Azul er enkel å nå med bil. Du må ta to busser, en fra Cancun til Playa del Carmen og den andre til Tulum. Informer sjåføren om ønsket utkjøringssted.

Ting å ta med når du besøker Cenotes i Cancun

Du trenger noen få ting å ta med når du besøker cenotes i Cancun. Noen er påkrevd, mens andre vil forenkle turen.

Penger

Mens de fleste virksomheter i Cancun aksepterer utenlandsk valuta, er det ingen betalingsterminaler for kredittkort ved virksomhetene i cenotes. Som et resultat, vær forberedt på å betale kontant for alt du kjøper, inkludert inngangsbilletten og all mat. Sørg for at pengene dine ikke er i dollar, men i stedet i lokal valuta.

Håndklær

Du kan leie håndklær i de fleste cenotene i nærheten av Cancun. Det er å foretrekke å ta med din egen hvis du vil spare penger. I tillegg er det lettere å komme dit, spesielt hvis du besøker flere cenoter.

Vi anbefaler å velge et mikrofiberhåndkle hvis du kjøper et håndkle før du reiser til Cancun, siden det er lett, behagelig å ta på, absorberer en betydelig mengde fuktighet og tørker raskt innen noen få minutter etter tørking.

Solkrem og myggmiddel

Vi anbefaler deg også å pakke inn solkrem og eventuelt insektmiddel. Du vil tilbringe mesteparten av tiden din i solens varme siden du svømmer i cenoter. Som et resultat trenger du solkrem for å forhindre solbrenthet.

I tillegg kan det være noen mygg rundt fordi cenoter finnes i områder med tett vegetasjon og trær. Derfor er et problem å være oppmerksom på når du besøker dette stedet, mygg.

I alle fall vil du ikke bli bitt av slike insekter anbefaler vi deg å pakke med noe insektmiddel.

Action kamera

Cenotes vakre omgivelser ville vært bortkastet hvis du ikke kunne ta bilder. Vi anbefaler imidlertid å ha med deg et vanntett kamera fordi cenoter trenger mye dykking og snorkling i vannet.

I lys av dette vil et actionkamera som en GoPro, DJI, eller Insta360 være det beste valget. Disse kameraene kan ta vidvinkelbilder, så selv på et begrenset sted kan du ta et bilde av hele Cenote. Men du kan selvfølgelig alltid kjøpe et billigere alternativ.

Konklusjon

Med denne listen over de beste cenotene vet du nå hvilke du skal besøke under oppholdet i Cancun. Som alltid, klem inn minst én eller to av disse cenotene under oppholdet, siden vi er sikre på at det vil gjøre ferien mer minneverdig. Resten av tingene du kan gjøre er å nyte cenotene du besøker og ta mange bilder for minner.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico