De beste stedene å dykke i Playa del Carmen

Enten du er en sertifisert dykker eller ønsker å ta din første dukkert i dykkerverdenen, har Playa del Carmen mye å tilby. Fra vakre cenoter til ekstraordinært marint liv, du vil finne det vanskelig å forlate når du først er her!

Vi har analysert pris, popularitet, dyreliv og mer for å finne de beste stedene å dykke i Playa del Carmen. Vi vil også dekke kostnadene ved dykking i Playa del Carmen og hvorfor det er et av de beste alternativene i Mexico.

Denne artikkelen vil dykke inn i dykking på:

  • Cenote Dos Ojos
  • Mama Viña sunket skip
  • Arrecife Tortugas
  • Cenote Chac Mool
  • Pared Verde

La oss komme i gang!

De beste stedene å dykke i Playa del Carmen

Hvor mye koster det å dykke i Playa del Carmen?

Kostnaden for dykking i Playa del Carmen er ganske gjennomsnittlig, og varierer fra 700 kr til 2150 kr per person per dag, avhengig av hvilken type dykkested du er interessert i. Havdykking er billigere enn cenote-huldykking, men begge anbefales.

Disse prisene reflekterer allerede sertifiserte dykkere. Hvis du ønsker å få din SDI/PADI-trening, vil kostnadene variere fra 1250 til 4000, avhengig av type kurs og hvor mange dykk som er inkludert.

Er Playa del Carmen et bra sted for dykking?

Playa del Carmen er et utmerket sted for alle nivåer av dykkere. Det er grunne og middels dype områder som passer best for nybegynnere, og også mange dype dykk, noen faller rundt 24 meter for erfarne dykkere.

Det karibiske hav er varmt, rolig og fylt med alle typer eksotisk sjøliv som kvinnelige oksehaier, sykepleierhaier, hammerhoder, englefisk, murene, rokker, koraller, tarpon, skilpadder og enorme tønnesvamper.

Playa del Carmen har også fantastiske temperaturer hele året, siden det er nær ekvator uten ekte sommer eller vinter. I stedet kan du dykke i tempererte farvann som varierer fra 25 ℃ til 29,5 ℃

Dette er også fint hvis du vil utforske utenfor sesongen for å hoppe over folkemengdene og de for høye prisene, som vil være når som helst på året bortsett fra sommermånedene.

Beste steder å dykke i Playa del Carmen

Playa del Carmen har et unikt utvalg av dykkesteder, fra det nest største korallrevet i verden til dype cenoter med underjordiske elver og til og med sunkne skip. Her er våre fem beste steder å dykke i Playa del Carmen.

Cenote Dos Ojos

Som navnet antyder, er denne cenoten to store synkehull tett sammen som ser ut som turkise øyne ovenfra. De er forbundet med underjordiske systemer som når 80 fot (24 meter) dype og løper omtrent 57 km lang, noe som gjør den til den tredje lengste underjordiske elven i verden.

Disse cenotene er også koblet til det større Sac Actun-systemet, noe som gjør det til en del av jordens største undervannsgrottesystem. Under det krystallklare vannet kan du se eldgamle hulemalerier og rester av forhistoriske dyr, og flere stalaktitter og stalagmitter.

Mama Viña sunket skip

Dette dykkestedet er et unikt sted i Playa del Carmen kun for erfarne dykkere siden strømmen er sterk og dykket kan gå ned til 75 fot (23 meter) dypt. Hvis du er klar for utfordringen, er Mama Viña stedet!

Denne gamle krabbebåten ble senket med vilje i 1995, og ble et kunstig rev. Her kan du utforske det indre av skipet og komme på nært hold med koraller og ulike marine liv. Du vil ha tid til å sirkle skipet noen ganger og utforske det fra topp til bunn.

Under båten bor en stor grønn murene, og mot baksiden av båten ligger et inngangspunkt til et enkeltrom fylt med bittesmå fisker. Du vil også mest sannsynlig se gigantiske skoler med knekt og barracudaer som svømmer rundt.

Arrecife Tortugas

Dette dykkestedet betyr Turtles’ Reef på spansk, så hvis du elsker skilpadder og vil se mye i aksjon, er dette stedet for deg. Den ligger bare 30 minutter med båt fra Playa del Carmen og er 26 meter dyp.

Du vil kanskje også lese denne artikkelen om skilpadder: Når kan du se skilpadder i Akumal?

Du vil bli belønnet med en overflod av Hawksbill-skilpadder, paddefisker, grønne murene, barracudaer, papegøyefisk, løvefisk, ørnerokker og mange andre fargerike fisker.

Dette stedet har en lett strøm, så det er mer et drivdykk hvor du kan gå med strømmen, føle at du flyr, og nyte utsikten over de gigantiske tønnesvampene nedenfor mens du seiler forbi.

Cenote Chac Mool

Dette dykkestedet er ideelt for dykkere på middels nivå med mange unike områder å utforske. Du kan utforske to innganger: en stor åpning kalt «Downstream» og en mindre inngang til siden kalt «Lillebror.»

Denne cenoten har også to huler der solen skinner gjennom nok til å se en jungelutsikt under vann. Det er også et kuppelformet huleområde laget av stalaktitter hvor du kan se fossiler og gigantiske trerøtter.

Chac Mool har mange kule detaljer å passe på for en stund dykking også. Hold øynene åpne for «Grottegardiner». Dette er formasjoner i hulene som minner om gardiner som rusler i vinden.

Det er også kollapsede deler av cenotetaket som nå hviler på gulvet med stalaktitter fortsatt koblet sammen.

Du kan også se «påskeegg», som er små lommer med krystaller på størrelse med en basketball. Se inn og finn små kolonier av ugjennomsiktige brune krystaller. I Chac Mool er maksimal dybde 43 fot (13 meter), og dette stedet er bare 20 minutter fra Playa del Carmen.

Pared Verde

Pared Verde oversettes til Green Wall, og som navnet antyder, er dette et episk rev fullt av levende grønne havlandskap, inkludert havvifter og svamper med små huler langs veggen du kan kikke inn.

Her vil du også se havskilpadder, barracudaer og mange andre fargerike fisker. Fra desember til februar kan du svømme med haier. Dette dykket tar rundt 50 minutter og er best egnet for middels dykkere på grunn av nåværende og middels vanskelighetsgrad.

Lurer du på dette: Kan du drikke vann fra springen i Playa del Carmen?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico