De beste strendene i Tulum – En guide for reisende

Hvis du planlegger en ferie til Tulum, er en av de viktigste tingene som sannsynligvis tiltrekker deg til denne byen stranden, noe som ikke er overraskende. Tulum huser en av de beste strendene i verden som strekker seg så langt at den er delt inn i tre hoveddeler. Som reisende til Tulum vil du gjerne vite hva strendene i Tulum tilbyr.

Denne artikkelen dekker alt du trenger å vite om Tulum Beach. Nedenfor vil du lese om stranden, beliggenheten og til og med tingene du kan nyte på stranden eller i nærheten av den. På denne måten kan du bli guidet gjennom hele oppholdet i Tulum og forbedre stranddagen din.

La oss komme i gang!

beste strendene i Tulum

Om Tulum Beach

Før du dykker inn i Tulum-stranden i dybden, må du kjenne til grunnleggende informasjon om den.
Tulum-stranden er en enkel, men lang strandstrekning som er rundt 6 miles (eller 10 kilometer) lang. Denne stranden starter fra de berømte Maya-ruinene i Tulum på nordsiden av byen og ender ved Sian Ka’an-biosfæren helt i sør.

Tre deler av Tulum Beach

Siden stranden er ganske lang, er den delt inn i tre hovedområder, North Beach, Middle Beach og South Beach.

North Beach

Den nordlige stranden i Tulum strekker seg fra Avenida Coba (ligger på Tulum strandvei) til spissen av Tulum-ruinene.

Siden den ligger på nordsiden av byen, er det en strand som ofte besøkes av reisende som også besøker Tulum-ruinene og hele den arkeologiske parken.

Nordstrandens viktigste offentlige område er Playa Ruinas, som ligger under de pittoreske klippene i Tulum-ruinene.

Den huser et dusin palmetrær i sin fine hvite sand mens den har utsikt over det turkise vannet i Karibia. Dermed er denne stranden et flott sted å slappe av etter en dag med utforsking.

Middle Beach

Den midterste stranden er også kjent som Tulums Middle Beach Zone, og det er området mellom Avenida Coba og Avenida Kukulkan hvis du vil se den på strandveien.

Den midterste stranden er der de fleste av Tulums handlinger skjer. Du kan nyte hoteller, strandklubber, barer, restauranter og til og med noen boutiquebutikker her. Det er også her du kan feste og nyte litt natteliv i tillegg til Pueblo.

Playa Paraiso er den sentrale offentlige stranden i dette området, og den tiltrekker seg tusenvis av reisende hvert år. Likevel blir det ikke overfylt sammenlignet med Playa Ruinas. Stranden strekker seg langs kysten noen få miles, og gir god plass til alle.

South Beach

Den sørlige stranden starter ved Avenida Kukulkan og ender ved Sian Ka’an biosfærereservat. Dette området er mer eksklusivt enn de to første, hvor du vil se luksuriøse feriesteder og hoteller.

Siden south beach huser private feriesteder og hoteller, må du få tilgang til noen av områdene gjennom hotellene mot en avgift eller et minimumsforbruk på barene deres. Likevel er det et offentlig rom her kalt Las Palmas-stranden.

Den offentlige stranden er hjemsted for rolige vann som omfavner en strekning med fin hvit sand. Las Palmas er stedet for deg hvis du leter etter en bortgjemt strand unna folkemengdene som tilbyr fred.

På grunn av eksklusiviteten og isolasjonen er South Beach stedet der familier og par tilbringer litt fredelig tid sammen.

Beste strendene i Tulum

Playa Paraiso

Playa Paraiso er et av de beste strandområdene i Tulum. Det er et av de tre områdene som utgjør Tulums nordstrand, og det er kjent for sin fine hvite sand, klare blå vann og Instagram-verdige møbler til leie. Playa Paraiso betyr Paradise Beach, og den lever opp til navnet sitt.

Hvis du vil vite mer om denne stranden, sjekk ut: Playa Paraiso.

Playa Ruinas

Playa Ruinas er en offentlig strand som ligger på den nordligste siden av Tulum Beach. På grunn av dagens varme, sjekker de fleste reisende som besøker ruinene denne stranden som en avslappende avstikker. Med lite eller ingen folkemengder, er det et perfekt strandområde for de som ønsker å nyte det karibiske hav i fred.

Hvis du vil vite mer om denne stranden, sjekk ut: Playa Ruinas.

Playa Las Palmas

Playa Las Palmas er en annen lang strekning av strandområdet i Tulum. Det er et av de tre strandområdene på North Tulum Beach, som skiller North Beach fra Middle Beach. Det er mange restauranter, hoteller og strandklubber for avslapning her.

Hvis du vil vite mer om denne stranden, sjekk ut: Playa Las Palmas.

Soliman Bay

Soliman Bay er en rolig, bortgjemt strand som ligger noen kilometer utenfor Tulum Pueblo. Det består av et privat fellesskap av elegante villaer med utsikt over det rolige karibiske vannet. Her kan du nyte Tulums solfylte dager med den samme fine hvite sanden og det krystallklare vannet i Karibia, men uten folkemengdene.

Hvis du vil vite mer om denne stranden, sjekk ut: Soliman Bay.

Playa Pescadores

Playa Pescadores er et lite område som er en del av Playa Paraiso, et av de beste strandområdene rundt Tulum og til og med i hele Mexico. Dette området er en offentlig strand, og alle har lett tilgang til den. Videre har den en rekke palmer som gir skygge til gjestene.

Hvis du vil vite mer om denne stranden, sjekk ut: Playa Pescadores.

Plassering

Siden Tulum Beach er en lang strandstrekning, kan du raskt finne den ved enden av Tulum-ruinene og gatene i Avenida Kukulkan og Avenida Coba fra Pueblo. Men hvis du søker etter de spesielle områdene på Tulum-stranden, er de som følger:

  • Nordstranden – fra Tulum-ruinene til Avenida Coba
  • Midtstrand – fra Avenida Coba til Avenida Kukulkan
  • South Beach – fra Avenida Kukulkan til Sian Ka’an Biosphere

Du kan nå Tulum-stranden fra Pueblo ved å ta veiene til Avenida Coba og Avenida Kukulkan. Du kan også nå dem fra Tulum-ruinene og Sian Ka’an-biosfæren.

En ting å merke seg er at hvert av de tre områdene blander seg, slik at de ikke har noen spesifikke grenser som skiller den ene fra den andre. Som sådan kan du utforske hele stranden og gå på sanden (hvis du kan gå en lang avstand på 6 miles).

Parkering

Når det gjelder parkering, kan du finne offentlig og gratis parkering langs strandveien i hvert område. Imidlertid finner du nordstranden med flere tilgjengelige parkeringsplasser enn de to andre.

Generelt sett pakker de midtre og sørlige strendene vanligvis flere kjøretøy, spesielt i høysesongen. Likevel er strandveien fortsatt trygg og gratis parkering for alle på stranden.

Du kan lese mer om parkering i Tulum i denne artikkelen: Parkering i Tulum – En komplett guide.

Restauranter

Når det kommer til restauranter, finner du de fleste av dem pakket på den midterste stranden. Siden det er den sentrale strandsonen, kan du finne mange restauranter og barer i nærheten av hverandre.

Du vil ikke finne mange alternativer på North Beach siden den er mer rettet mot Tulum-ruinene. Men hvis du er i South Beach, kan du finne noen restauranter på stedet fra luksushoteller som vanligvis er eksklusive eller dyre.

Av denne grunn er det beste alternativet ditt å gå til den midterste stranden hvis du leter etter noe å spise mens du nyter Tulum-stranden.

Vi har en guide for deg hvis du leter etter de beste alternativene for å nyte litt mat i Tulum. Hvis du vil vite de beste stedene å spise god mat mens du er i Tulum, les om de beste restaurantene i Tulum.

Hoteller

Når det gjelder hoteller, finner du mange alternativer langs hele Tulum-stranden. Du kan imidlertid finne billigere alternativer på nordstranden i stedet for i midten og sør.

De dyreste er hotellene på sørstranden siden de huser private og bortgjemte strandområder sammen med luksuriøse fasiliteter.

Nordstranden huser også noen private hoteller, som også kan være dyre. De er imidlertid ikke like dyre som luksushoteller.

Den midterste stranden har billigere alternativer, men de kommer vanligvis med færre fasiliteter og kan være ganske støyende fra alle fester og natteliv.

Når du nå søker etter et hotell i Tulum, kan du finne nyttig informasjon gjennom artikkelen vår: Hvor skal du bo i Tulum?

Strandklubber

Når det kommer til strandklubber, finner du ofte de beste overalt på Tulum-stranden. Som sådan vil du ikke ha problemer hvis du vil nyte litt skygge, stoler, bord og til og med solsenger.

En ting å merke seg er at south beach har færre strandklubber siden de fleste er private og luksushoteller og feriesteder. Som sådan vil du ha bedre sjanser til å få noen paraplyer og andre strandfasiliteter på den nordlige og midtre stranden.

Selvfølgelig, hvis du har bestilt på et luksushotell i South Beach, er sjansen stor for at du har rett til gratis strandfasiliteter i nærheten av hotellet. Men hvis du er på strandhopping, kan du finne de beste og mest praktiske strandklubbene på den nordlige og midtre stranden.

Priser

Som nevnt tidligere har hele strekningen av Tulum-stranden offentlig tilgang, noe som betyr at du kan nyte stranden uten å betale for noe.

Likevel vil noen av virksomhetene, spesielt de på South Beach, be deg om å betale en inngangsavgift for å få tilgang til stranden i nærheten. I tillegg kan de kreve et minimumsforbruk på baren eller restauranten deres hvis de ikke krever inngangsbillett.

Kostnaden for å leie møbler på stranden varierer fra 100 til 500 pesos i de fleste strandklubber. Det er også vanlig at strandklubber aksepterer utenlandsk valuta. Derfor er den beste måten å unngå å bli kuttet med høye priser på å betale i lokal valuta.

Det er også lurt å vite at restaurantene deres kan ha minimumsforbrukskrav på travle tider. Avhengig av møblene du leier, kan disse kostnadene variere fra 1000 til 3000 pesos per seng.

En ting å merke seg er at de fleste betalinger for utleie og mat på strender er i lokal valuta, meksikanske pesos. Mens noen virksomheter godtar amerikanske dollar, er sjansen stor for at de kan ha en annen (høyere) valutakurs.

Som sådan er det best å ha lokal valuta tilgjengelig for slike utgifter. Hvis du vil vite hvor du skal veksle penger, les: Beste steder å veksle penger i Tulum.

Nå kommer en slik inngangsbillett vanligvis med gratis fasiliteter som bord, stol, paraply og solseng. De kan til og med inkludere noen badehåndklær.

Hvis du er på den midterste eller nordlige stranden, kan du finne fasiliteter til leie, men du kan spare en slik utgift ved å ta med din egen.

Aktiviteter

Aktivitetene på Tulum-stranden varierer avhengig av området. Nordstranden er generelt ment for avslapning, men den kommer vanligvis som en avstikker fra ruinene.

Den midterste stranden har mange barer, restauranter og andre fasiliteter siden etablissementene ikke belaster gjestene for inngang til stranden.

Til slutt inkluderer sørstranden flere velværeaktiviteter siden beliggenheten er fredelig. Her kan du nyte noen spa-behandlinger og til og med yogatimer. Sørlandet har også mer spennende vannaktiviteter hvis det er det du foretrekker.

Les mer om aktiviteter i Tulum i denne artikkelen: 24 ting å gjøre i Tulum (og steder å besøke).

Nærliggende attraksjoner

På grunn av den lange strekningen av Tulum-stranden har den flere attraksjoner i nærheten som du kan nyte. Avstanden til disse attraksjonene avhenger imidlertid av området der du skal bo.

For eksempel er den nordlige stranden i nærheten av Tulum ruiner, noe som betyr at du kan besøke stranden eller ruinene uten å reise langt.

Den midterste stranden er det nærmeste området til Pueblo, men det er fortsatt noen få minutters kjøring eller sykling unna. I motsetning til nord og sør har den hoteller og restauranter, noe som betyr at du ikke går tom for aktivitet i dette området.

Den sørlige stranden ligger i nærheten av Sian Ka’an-biosfæren, og det er den vanligste attraksjonen for folk som bor på denne stranden. Imidlertid ville det være best om du fortsatt hadde en tur eller en båttur for å utforske reservatet.

Konklusjon

Tulum-stranden er en lang strandstrekning som består av tre forskjellige områder, og hver av dem har en annen stemning enn de andre. En ting å merke seg er imidlertid at hvert område inkluderer Tulums fine hvite sand og klare turkise vann.

Totalt sett er den eneste forskjellen hvordan du vil nyte den beste stranden i Tulum. Å kjenne til preferansene dine vil hjelpe deg med å velge ditt foretrukne område og bli der en hel dag eller enda lenger. Selvfølgelig kan du alltid utforske hele stranden hvis du er klar for det.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico