De beste strendene på Mallorca

Mallorca er den største av øygruppen Balearene utenfor Spanias østkyst. Det er et ekstremt populært turistmål og et av de beste du kan besøke hele året.

Det som gjør det så ettertraktet er dens overflod av usedvanlig fantastiske strender som er populære blant turister og lokalbefolkningen.

De fleste av veiene er asfaltert, og derfor er alle de populære strendene tilgjengelige med bil.

Hvis du lurer på de mest populære strendene på Mallorca som du bør holde utkikk etter hvis du planlegger en tur til denne øya, er du på rett sted.

Denne artikkelen vil gi deg viktig innsikt i å bestemme strendene du vil besøke og mye mer. Så la oss komme i gang!

De Beste strendene på Mallorca

Det er så mange flotte strender på Mallorca at dette ikke er et spørsmål med ett svar. Vi vil imidlertid nevne Cala Agulla som en av toppkandidatene.

Cala Agulla
Cala Agulla Beach

Cala Agulla ligger omtrent 80 km fra Palma, og er en av de vakreste strendene på Mallorca. Med sine furutrær og sandstrender unngår dens skjønnhet ingen som ser den.

Det glitrende rene vannet som vises i en vakker lyseblått er noe av det beste du kan nyte på dette stedet. Dessuten kan du svømme og trene vannsport her.

Stedet er spekket med gangstier som fører til Cala Mesquida. Underveis kan du også se Cala Moltó, som besøkes av naturister ganske ofte. Stedet har en snackbar og en avgiftsbelagt parkeringsplass.

Stranden tilbyr også fasiliteter som dusjer, toaletter og vakter. Betalingsparkering ligger nær sjøen. Vannet er grunt, og sanden er klar for alle typer aktiviteter

Er vannet klart på Mallorca?

Vannet rundt øya Mallorca er klart og gjennomsiktig, med sanden glinsende i kontrast til de mørke områdene med sjøgress og steiner. Poseidongress, også kalt grønne edelstener, er det som får vannet til å virke så perfekt blått. Dette gresset er rikelig i havet på Balearene.

Mallorca har noen av de klareste vannet i verden, noe som er en stor del av appellen. Disse blå og klare vannet kan fange en eventyrers fantasi og holde den på plass. Slik er majesteten i vannet ved strendene på Mallorca.

Hvilken side av Mallorca har de beste strendene?

Nordkysten av Mallorca er kjent for sine spektakulære klipper på Formentor-halvøya og, mest av alt, sine fantastiske strender. Nordkysten har mye å tilby med lange strender, calas, historiske byer, ruiner og slott. Den har alt en turist trenger og ønsker seg og litt til.

Vi anbefaler oppholdet på nordkysten av Mallorca, da det gir enkel tilgang til hele øya og er hjemsted for et bredt utvalg av steder og aktiviteter på de spektakulære strendene. Imidlertid har vi også en slags andreplass: Østkysten.

Relaterte artikler: Hvor stor er Mallorca? og Trenger man bil på Mallorca?

Strandpromenaden mellom Cala Millor og Cala Bona er sandstrand og er en av hovedstrendene på østkysten av Mallorca. Den er en og en halv mil lang. Den støttes av en promenade som er egnet for fotturer, sykling, surfing i gavebutikker eller drikke på en av de mange kafeene, barene eller restaurantene.

Mer å lese: Er det dyrt på Mallorca?

Strender på Mallorca

Her har vi listet opp noen av de mest kjente og bemerkelsesverdige strendene på Mallorca og hvorfor du bør besøke dem.

Cala Mesquida

Cala Mesquida

Cala Mesquida er en sandstrand som ligger mellom furutrær og sanddyner på nordøstkysten av Mallorca. Stranden ved Cala Mesquida er omtrent 350 meter lang, med en havn med sand og grus. Vannet er rent og klart, men vindene her kan fange og forårsake kystbølger og strømmer.

Det er veldig populært blant turister, spesielt tyskere og briter, under 50 år og er mest populært blant familier som setter pris på den enkle tilgangen og et stort område med sand og hav.

Solsenger og parasoller kan leies. Det er en enkelt restaurant og snackbar som tilbyr deilig mat og drikke, men fasilitetene er begrenset. Det er dusjer, men ingen skiftestasjoner, og det er små vannsporter bortsett fra dykkebåter, surfing og padling.

Cala Mesquida er en populær base for dykkerturer, og noen få dykkeselskaper i området tilbyr spesielle turer. Snorkling er også veldig populært her.

Stranden kan se noen bølger, noe som gjør den kjent for surfing, men det opprettholdes spesielt når det er få folkemengder og store bølger. Det er robåter tilgjengelig for utleie, men intet annet vannsportsutstyr er tillatt å holde dette enorme havet stille og komfortabelt, et perfekt sted for soling og svømming.

Puerto Pollensa

Puerto Pollensa

Som mange av øyas travleste feriesteder, kan Puerto Pollensa spore sine røtter til fiskefeltene. Den raske forvandlingen begynte ved århundreskiftet da den ble et populært sommermål for velstående Mallorca-klasserom, hvorav mange bygde et vakkert feriested med utsikt over havnen.

Kunstnere og forfattere er også tiltrukket av å besøke eller bo i Puerto Pollensa på grunn av regionens enestående naturlige skjønnhet. Noen få feriesteder langs klippene i Cala Mesquida tilbyr lavprishoteller og selvbetjent overnatting, og ligger bare noen skritt fra stranden.

Dette er landsbyen Cala Mesquida. Det er lave bygninger adskilt av asfalterte veier og noen med bassenger med liggende seter.

Ca’n Picafort

Ca'n Picafort

Can Picafort er et ideelt hvilested for familier og par. Det ligger nordøst for Mallorca, omtrent 60 km fra Palma flyplass. Opprinnelig en liten by, har feriestedet utviklet seg til et populært turistmål, med sin lange sandstrand og vennlige atmosfære.

Selve landsbyen har en lang, nydelig sandstrand, som begynner på havet og strekker seg vestover til havnen i Alcudia. I øst er det den lille stranden Son Baulo, og i vest den fredelige Playa de Muro.

Denne stranden er hovedattraksjonen og får den tittelen på grunn av sin rolige skjønnhet og vidstrakte. Den varme og sterke solen er en kilde til både varme og ro, mens det kjølige forfriskende vannet fungerer utmerket for å skape en fascinerende kontrast.

Både tradisjonelle og internasjonale restauranter finner du i C’an Picafort. Tyske, britiske og skandinaviske turister besøker stedet sammen med lokalbefolkningen. Restauranten tilbyr god mat for enhver smak

Alcudia beach

Alcudia beach

Havnen i Alcudia har en fantastisk sandstrand! Havet er 10 km langt og strekker seg fra Ca’n Picafort i sør til Port d’Alcudia i nord. Den er perfekt for hele familien.

Det er utmerkede fasiliteter med dusjer, toaletter og stellestasjoner, en spesiell lekeplass med treningsutstyr, og tonnevis av vannsport som kajakk, SUP og robåter, samt stor sand for å bygge slott.

Sittestoler og parasoller kan også leies på dagen. Vannet her er veldig rent, spesielt på en stor rekreasjonsstrand, og er vanligvis rolig. Likevel kan noen ganger bølgene stige i nord, så det er viktig å sjekke vannforholdene. Dette er ikke en feststrand, selv om noen barer og restauranter åpner om kvelden.

Det er mange scener hvor det er mulig å leie solcellepaneler og parasoller, men det er også god plass til de som foretrekker å sove i håndklærne sine. Verktøy inkluderer dusjer og toaletter. Derfor kan du ha en god opplevelse her med tilstrekkelige fasiliteter.

Bak stranden er det en badeby med hoteller, restauranter, butikker osv. Her kan du kjøpe alt fra mat og drikke til sjøballer og gummibåter. I nærheten av havnen i Port d’Alcudia er det en stor lekeplass. Kommer du med bil er det mulig å parkere på veiene bak sjøen.

Es Trenc

Es Trenc

Es Trenc er den mest kjente stranden på Mallorca og den siste flotte naturlige stranden, som ennå ikke har blitt ødelagt av store hoteller og en rekke restauranter.

Havet er nå i en nasjonalpark, så forhåpentligvis vil det ikke bygges hoteller eller andre anlegg nær sjøen i fremtiden.

Folk kom til Es Trenc for å finne havet og rømme. Noen ganger vil en av pubene ha levende musikk etter kl. 18.00, noe som gir en liten feststemning, men generelt er det fortsatt et kult sted. Stranden er populær blant turister og lokalbefolkningen, og det er sjelden å finne naturister her, spesielt vekk fra de store folkemengdene.

Det anbefales at du tar med ekstra vann og mat da det ikke er butikker eller hytter i nærheten, og ressursene er begrenset til grunnleggende toaletter, ingen dusjer eller ladestasjoner.

Det er ikke uvanlig å se kjøpmenn gå langs stranden og selge forskjellige gjenstander som klær, kalde drikker eller håndlagde smykker. Vannet er virkelig fantastisk her, og det tiltrekker seg besøkende.

Noen få betalte parkeringsplasser kan nås ved å følge skiltet til Es Trenc. Det er bemerkelsesverdig at stranden vanligvis har mange besøkende i juli og august. Den vakre stranden er Es Trenc ovenfra. Havet strekker seg over 2 mil i et helt uskadet område.

Cala Deia

Cala Deia

Cala Deia er en liten strand like utenfor den populære fjellbyen Deia, i hjertet av Tramuntana-fjellene nordvest på Mallorca. Havet er bare 70 meter langt og stort sett små steiner og store steinblokker.

Folk bor på steinene og de omkringliggende steinene som øgler, og nyter det klare, blå vannet, den storslåtte naturen med fjell og steinhus, og den deilige maten.

Stranden er utstyrt med to utmerkede restauranter som tilbyr tradisjonell mat fra Mallorca. En annen av spesialitetene deres er sjømat. Du kan bestemme deg for å sitte her og nyte de vakre omgivelsene mens du sluker maten. Havnen er beskyttet av klipper som fører til furuskog.

Det er en liten brygge, men havna anses ikke egnet til å holde på grunn av sterk nordavind til tider. Vannet her er ganske klart turkis og er veldig attraktivt for bading. På grunn av den steinete naturen på sidene av viken er også et populært snorkleområde.

Havet består av grov sand og steinblokker og er bare 6 meter dypt, selv om det strekker seg 70 meter. Det klare blå vannet i Cala Deia anses som perfekt for aktiviteter som dyphavsdykking og snorkling.

Noen andre aktiviteter du kan drive med på vestkysten av Mallorca inkluderer coasteering, juving, fotturer og kajakkpadling.

Cala Torta

Cala Torta

Cala Torta er en vakker naturlig strand omgitt av dyreliv og åser. Sanden på denne flotte stranden er strålende og ren. Vannet har nydelige nyanser av turkis og er veldig klart. Snorkleforhold nær steiner er ideelle, spesielt på venstre side av havet.

Det er mulig å nå Cala Torta fra Artà med bil gjennom MA-15-veien. Følg veien til Cala Ratjada og, etter noen få kilometer, ta til venstre i krysset mellom «Cala Torta»-skiltet. Etter noen minutter kommer du til en glatt vei på høyre side som markerer veien til havnen.

Det er nok av lekeplasser på stranden; vannet døde imidlertid plutselig. Observer bølgene og bølgene under når vinden blåser fra nord. Cala Torta er en ekte naturlig strand uten hoteller eller bygninger i nærheten. Det nærmeste feriestedet er Cala Mesquida, som ligger mindre enn 2 km fra kysten.

Konklusjon

Øya Mallorca og dens strender er utrolig vakre – det er det ingen tvil om. Uansett når du velger å besøke stedet, vil du ha en flott tid der.

Sjekk ut: Været på Mallorca – Alt du trenger å vite

Den lyse og varme solen skinner fantastisk her. Du vil garantert ha tiden av livet ditt i Paradise on Earth, som omfatter strendene på Mallorcas strender, fantastiske feriesteder, uslåelige restauranter og vakre steinbygde landsbyer.

Jeg håper du har lært mye av denne guiden og er klar til å utforske de beste strendene på Mallorca med familien din. Det er tonnevis av steder du kan gå til og ha det gøy, så gjør deg klar for den mest minneverdige ferien i livet ditt!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania