Kan man drikke vann fra springen på Mallorca og Ibiza?

Mallorca og Ibiza er to av de mest kjente turiststedene blant øygruppen Balearene som tilhører Spania. De er spesielt kjent for sine enorme strender og varme vær, som ser en stor tilstrømning av turister som søker en avslappende tid på ferier og ferier.

Hvis du planlegger å besøke en av disse øyene i nær fremtid, lurer du kanskje på: kan man drikke vann fra springen på Mallorca og Ibiza?

Du har kommet til rett sted fordi det er nettopp dette vi vil ta for oss i denne artikkelen. Så følg med og fortsett å lese! Kan man drikke vann fra springen på Mallorca og Ibiza?

Kan man drikke vann fra springen på Mallorca og Ibiza?

Vann fra springen på Mallorca

Mallorca er en av de største av Balearene. Øya huser den største befolkningen i regionen og har derfor skikkelige fasiliteter for vanndestillasjon og -behandling. De fleste lokalbefolkningen drikker vann fra springen og er vant til det.

Vann fra springen er også den rikeligste vannkilden for folket på øya. Det er det billigste alternativet som er tilgjengelig og er utvilsomt det mest brukte også. Fra matlaging og rengjøring til å drikke og bade, er vann fra springen vanlig blant alle.

Øya får vannet sitt fra vannreservoarer i Tramuntana, brønner som finnes på privat land, og avsaltingsanleggene i Alcúdia og Andratx. Reservoarer har nedbør som sin viktigste vannkilde.

Lurer du på været på Mallorca? Sjekk denne artikkelen: Været på Mallorca – Alt du trenger å vite

Er vann fra springen på Mallorca trygt å drikke?

Ja, du kan normalt drikke vann fra springen på Mallorca, men vi vil ikke anbefale dette. Vannet behandles med klor og går gjennom mange behandlinger før det går til kranene. Nitrogennivået i vannet er innenfor EUs grenser, og det anses som trygt å drikke av internasjonale organisasjoner som WHO og EU.

Det er imidlertid viktig å merke seg at prosessen som filtrerer vannet fra ulike tungmetaller og bakterier også påvirker smaken. Klorering av vannet fører til at en svært merkbar smak utvikles. Vannet er også mye høyere i mineraler som kan forårsake mageproblemer for noen mennesker eller barn.

Vannet fra private brønner sies å ha store mengder kalk som kan forårsake helseproblemer, mens noen ganger kan dette vannet bli forurenset av havet hvis brønnene graves for dypt. Derfor er dette vannet noen ganger utrygt å drikke eller har en forferdelig smak som ikke er egnet til å drikke.

Så selv om vann fra springen normalt er trygt å drikke, er det kanskje ikke alltid det ideelle alternativet. Det aller beste er å drikke flaskevann, som er veldig billig.

Visste du dette: Mallorca eller Majorca: Hva er forskjellen?

Vann fra springen på Ibiza

Ibiza er den tredje største av Balearene. Det er et ganske populært reisemål for turister i regionen og har en betydelig befolkning som tar seg av drikkebehovet gjennom springvann. Vannet fra springen er at denne øya er trygt å drikke på kort sikt, men vi vil ikke anbefale dette.

Drikkevannet på Ibiza har hovedsakelig to kilder. En av dem er de underjordiske innsjøene, kjent som akviferer. Den andre kilden er avsalting av vann fra havet, som ble mer utbredt på grunn av overforbruk av akviferer.

Akviferer var en stor kilde til rent vann fra springen over hele øya. Det har imidlertid ikke vært tilfelle de siste årene, ettersom mange av dem siden har gått til tørk på grunn av overforbruk eller har blitt forurenset fra sjøvann. Derfor er destillert vann nå den største springvannskilden på Ibiza.

Vil du utforske øya? Sjekk denne artikkelen: Hvordan ta seg rundt på Ibiza.

Er vann fra springen på Ibiza trygt å drikke?

Vannet fra springen på Ibiza anses normalt som trygt å drikke på kort sikt. Imidlertid anbefales det ikke da det ofte er høye salt- og kalsiumnivåer.

Det er lite sannsynlig at det påvirker deg hvis du er der på ferie, men det beste for deg om du er her på ferie er likevel å drikke flaskevann fra butikken.

Smaken av springvannet kan også være en bekymring for turister siden det smaker saltere enn springvannet hjemme, og smaken av klor er også merkbar.

Vannet fra springen på Ibiza er også mye rikere på mineralinnhold og kan gi magesmerter hvis du ikke er vant til å drikke vann med så høy konsentrasjon av mineraler. For barn er det bedre å drikke vann med lave nivåer av mineraler. Det er alltid bedre å drikke vann med høye magnesiumnivåer og lave natriumnivåer.

Det aller beste når an er på ferie i Ibiza er å ikke drikke vann fra springen, men heller drikke flaskevann, som også her er veldig billig.

Vil du vite om været: Været på Ibiza – Alt du trenger å vite

Vann fra springen på Formentera og Menorca

Selv om de er de mindre populære øyene på Balearene, la oss kort gå gjennom vannkvaliteten fra springen som finnes der også. Følgende er detaljene for kvaliteten på vann fra springen på disse øyene.

Formentera

Formentera, som ligger i Middelhavet, er den minste av Spanias Balearene. Med sitt klare vann og vakre strender er det et populært turistmål selv blant andre populære øyer i regionen.

Vil du vite størrelsen på øya? Sjekk denne artikkelen: Hvor stor er Formentera?

De primære drikkevannskildene i Formentera er regnvannsreservoarene og sjøvannsdestillasjonsanleggene. Denne vannforsyningen er imidlertid ikke like utviklet som på Mallorca eller Ibiza.

Er vann fra springen i Formentera trygt å drikke?

Vann fra springen i Formentera anses å være av middelmådig kvalitet. Det er trygt å lage mat i, men det anbefales ikke å drikke for mye da det er høye mengder saltkonsentrasjon i den og smaken anses som svært dårlig.

Vannet fra springen påvirker kanskje ikke lokalbefolkningen hvis de er vant til det, men turister fordøyer vanligvis ikke vannet ordentlig, noe som forårsaker mageproblemer og smerter, og det er absolutt ikke slik du ikke vil tilbringe ferien.

Vil du vite om været i Formentera; her er det: Været på Formentera – Alt du trenger å vite

Det anbefales også på Formentera å kjøpe flaskevann fra butikkene, disse er også her rimelig i pris.

Menorca

Menorca er en av de fire store Balearene som ligger i Middelhavet. Med en betydelig befolkning og utviklet infrastruktur, har den en jevn og ren tilførsel av vann fra springen over hele øya som lokalbefolkningen bruker i hverdagen.

Her er størrelsen på øya: Hvor stor er Menorca?

Dette vannet til øya kommer fra enten Sea Distilaion-anlegg som skiller saltet fra sjøvannet og klorerer det for å drepe bakterier eller fra de mange midlertidige dammene som er fylt med regnvann.

Er vann fra springen på Menorca trygt å drikke?

Vannet i seg selv anses som trygt å drikke under internasjonale standarder, men det er også kjent for å være veldig hardt, og turister bruker det vanligvis bare til matlaging og rengjøring. Vannet oppfyller imidlertid den internasjonale standarden for drikkevann.

Vannet fra springen har en salt smak, og den høye mengden mineraler kan gjøre det vanskelig å fordøye for noen mennesker. Det er også observert at smaken av vannet mange ganger kan forårsake negative oppfatninger om kvaliteten på vannet blant folk. Derfor er mange ikke komfortable med å drikke det.

Alternativene for vann fra springen på Menorca er for det meste begrenset til flaskevann. Det er lett og billig tilgjengelig på øya, og du kan få mye bedre vann på den måten som også er trygt å drikke.

Sjekk været på Menorca her: Været på Menorca – Alt du trenger å vite

Konklusjon

Vann er en nødvendig del av livet og du bør alltid sjekke om man kan drikke vann fra springen før man skulle gjøre det, spesielt hvis du reiser med barn. Som turist som besøker et fremmed land, vil du ønske å ha en fin opplevelse og være godt forberedt på ethvert problem underveis.

Vil du vite hvilken øy som er den varmeste; Her er svaret: Hvilken øy på Balearene er varmest?

Det er en god idé å undersøke kvaliteten på vannet som blir levert på hotellet eller villaen du skal bo i. Noen ganger vil vannet ha høye nivåer av salt i seg, noe som vil endre smaken og gjøre det utrygt. å drikke.

Både Mallorca og Ibiza, sammen med Formentera og Menorca, er flotte ferieøyer hvor vann fra springen generelt anses som trygt å drikke, men vi anbefaler likevel at du kjøper flaskevann fra butikkene.

Du vil kanskje lese denne artikkelen: Hvor er Balearene?

Sjekk ut de siste artiklene om Spania