Trenger du dykkersertifikat for å dykke i Cancun?

Dykking er en populær aktivitet i Cancun, og hvis du besøker byen, planlegger du sannsynligvis det. Imidlertid har denne aktiviteten mer å leie og bestille en dykkertur. Et av disse kravene er sertifisering, og hvis du allerede vet om det, lurer du kanskje på om du trenger en slik sertifisering hvis du dykker i Cancun.

Du trenger dykkersertifikat hvis du vil dykke i Cancun. Uten denne vil de fleste dykkebutikker ikke tillate deg å leie utstyr eller bestille en dykkertur. Noen dykkebutikker gir imidlertid personer mellom 10 og 65 år en midlertidig sertifisering for å lære, trene og oppleve dykking for en dag.

En dykkersertifisering er et krav for dykkere i Cancun. Som sådan, hvis du planlegger å gjøre denne aktiviteten ofte og nyte det beste av det marine livet i byen, må du vite alt om dette sertifikatet.

Denne artikkelen vil dekke alt du trenger å vite om et dykkersertifikat og til og med måter å dykke uten det. Så du kan gjøre denne aktiviteten trygt og overholde regler og forskrifter.

La oss komme i gang!

Trenger du dykkersertifikat for å dykke i Cancun

Hva er sertifiseringen du trenger for å dykke i Cancun?

Du trenger en PADI (Professional Association of Diving Instructors) Scuba Diver-sertifisering hvis du planlegger å dykke i Cancun. Denne sertifiseringen inkluderer en lisens som lar deg dykke hvor som helst under tilsyn av en dykkeekspert med en maksimal dybde på 40 fot eller 12 meter.

Hva betyr det å være dykkersertifisert?

Hvis du er scuba-sertifisert eller allerede har sertifisering, har du fått riktig opplæring for å utføre aktiviteten. Det inkluderer grunnleggende kunnskap om bruk av dykkerutstyr, og du kjenner teknikkene som er avgjørende for denne aktiviteten.

I Cancun tilbyr dykkebutikker alle typer sertifisering, men det vanligste er PADI Scuba Diving eller Open Water Diver Certificate.

Hvor vanskelig er det å få dykkesertifiseringen din?

Som jeg nevnte, kan sertifisering virke skremmende, men det er enkelt. For å bli sertifisert trenger du bare å fullføre opplæring på grunnleggende nivå. Slik trening er vanligvis inkludert i pakken for nybegynnere.

Hvis du vil ha en PADI Open Water-sertifisering, kan det ta rundt tre dager til ett år å fullføre. Alt avhenger av dine preferanser og tidsplan.

Nesten hver dykkebutikk og skole i Cancun tilbyr ulike treningsalternativer. Noen av dem inkluderer til og med en dykkertur etterpå.

Hvor mye koster det å bli dykkesertifisert i Cancun?

Cancuns typiske dykkerpakke (inkludert dykkesertifisering) koster rundt 2500 til 3100. Når du er sertifisert, kan du bruke denne lisensen selv om du dykker utenfor Cancun, som den er kjent over hele verden.

Hvor lenge varer dykkesertifiseringen?

Et dykkersertifikat har ingen utløpsdato, noe som betyr at du er sertifisert for livet når du mottar et slikt. Hvis du ikke har dykket på en stund, er det best å melde deg på noen oppfriskningskurs som PADI ReActivate-klasser.

Hva lærer du av en sertifiseringstrening for dykking?

Det er tre hovedfaser du vil lære hvis du gjennomgår sertifiseringstreningen, for eksempel en PADI Open Water Diver Certification.

Introduksjonskunnskap og prinsipper for dykking

Dette trinnet er viktig siden det vil gi deg de grunnleggende prinsippene for dykking. Det gjøres vanligvis i et klasseromsoppsett der en dykkerinstruktør vil gi deg det grunnleggende om dykking.

Dykkeferdigheter

Dette trinnet gjøres vanligvis i vannet, og her kan du allerede dykke. Denne fasen finner sted i et begrenset vannmiljø for deg å gjøre noen grunnleggende dykkeferdigheter og teknikker.

Dykkeferdigheter i åpent vann

Når du har fullført den grunnleggende kunnskapen og opplæringen, må du dykke i åpent vann, hvor du kan dykke i sjøen. Dette trinnet innebærer vanligvis å gå til et komfortabelt dykkested i Cancun, slik at du kan vurdere ferdighetene dine mens du utforsker.

Kan du dykke i Mexico uten sertifisering?

Siden Cancun er en by i Mexico, må du følge reglene for dykking. I tillegg, i dette landet, trenger du sertifisering for å dykke; Selv om det kan høres komplisert ut, er det en enkel prosess.

For å få en sertifisering trenger du bare å gjennomføre opplæring på grunnleggende nivå, og denne opplæringen inkluderer allerede en dykkeaktivitet til en viss dybde. Nesten alle dykkebutikker i Cancun tilbyr denne opplæringen og sertifiseringen, og du kan benytte deg av den som en pakke med en dykkertur.

Hva skjer hvis du dykker uten sertifisering?

Generelt trenger du ikke å betale bot, og du vil heller ikke være i trøbbel for dykking uten sertifisering. Det betyr imidlertid ikke at du bør gjøre det.

Det eneste som gjør sertifiseringen avgjørende er å sikre din sikkerhet mens du dykker. Uten riktig opplæring og kunnskap kan dykking være ganske farlig.

Hvis noe skjer med deg, vil feilen enten ligge hos dykkerselskapet du har bestilt eller dykkebutikken som har lånt deg utstyret. Av denne grunn vil du ikke få lov til å leie utstyr eller bestille en dykkertur hvis du ikke vil benytte deg av dykkeropplæring og -sertifisering.

Dykking i Cancun uten sertifikat

Som jeg nevnte, hvis du bare vil prøve dykking og ikke finner deg selv i å gjøre det ofte, kan du ta et midlertidig dykkersertifikat.

Dette midlertidige sertifikatet krever fortsatt at du lærer det grunnleggende om dykking, inkludert teknikker og riktig bruk av utstyr.

Du kan oppleve slike for rundt 1150 kr i Cancun, inkludert 6 timers erfaring, nødvendig dykkerutstyr, en instruktør og forfriskninger.

Relatert: Er dykking bedre i Cancun eller Cozumel?

En slik pakke er ikke tillatt for gravide som er 12-18 år og trenger tilsyn av voksne. Det er heller ikke tillatt for personer med luftveisproblemer.

Når du har lært de grunnleggende dykkeferdighetene, tar du en båt til Manchones Gallery i Isla Mujeres’ sørlige del.

Du kan beundre det karibiske hav sin fantastiske klarhet og hundrevis av utrolige skulpturer på en dybde på 30 fot. Deretter, hvis du velger å ta et nytt dykk, kan du se Manchones-revet.

En havskilpadde observasjon er ekstremt vanlig i denne uberørte korallrevformasjonen. Et bredt utvalg av levende fisk finner tilflukt i dem.

Du vil også se hvordan MUSA skildrer et bredt utvalg av dyr, hvorav mange ble antatt å være i fare for utryddelse på et tidspunkt.

Konklusjon

I et nøtteskall er en dykkersertifisering et viktig krav for alle som ønsker å dykke i Cancun og resten av verden. Sertifiseringen innebærer å kjenne til det grunnleggende om dykking, riktig bruk av utstyr og nødvendige teknikker.

Som alltid må du dykke under tilsyn av en profesjonell, og du kan ikke dykke på egen hånd, med eller uten sertifisering. Nå, hvis du fortsatt ønsker å utforske livet i havet i Cancun, men på en enklere måte, kan du prøve snorkling. Hvis du er interessert, les Er snorkling i Cancun verdt det?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico