Er Cancun trygt for jenter som reiser alene?

Det å pakke ryggsekken og reiser alene har bare blitt mer og mer populært de siste årene. Det er ganske praktisk, fleksibel og en rimelig måte å nyte en ferie på hvis du vil gjøre noe på egenhånd. Derfor, hvis du også elsker tanken på å reise alene, og ønsker å reise til Cancun, lurer du nok på om byen er et trygt sted å reise til om du reiser alene.

Cancun er generelt en trygg by for alle alenereisende, til og med for kvinner som reiser alene. Her kan du møte vennlige lokalbefolkningen og andre likesinnede. Cancun er en svært kommersialisert by, og du vil ha et trygt opphold og en fin ferie her. Som alltid vil det avhenge litt av hvordan du legger opp ferien din.

Hvis du er en kvinnelig alenereisende, trenger du noen sikkerhetstips for å komme deg rundt i Cancun. Disse tipsene gjelder for ferien din, og de kan hjelpe deg med å unngå uønskede hendelser mens du nyter oppholdet i byen.

La oss komme i gang!

Er Cancun trygt for jenter som reiser alene

Er det trygt for en kvinne å reise alene til Mexico?

I motsetning til hva mange tror, er Mexico trygt for kvinner å reise alene. De fleste ser meksikanske byer og tettsteder med hendelser knyttet til drap og narkotikakarteller. Men når man ser på statistikken, er kriminalitetsraten og farene nesten de samme som i andre land.

Siden Cancun er et viktig turistmål, spiller byens regjering sin rolle i å gjøre stedet til et trygt reisemål for turister, spesielt for kvinnelige alenereisende.

Det betyr selvfølgelig ikke at du kan streife rundt uten å bekymre deg for noe. Som en ansvarlig reisende må du ta vare på deg selv siden du reiser alene, og ingen vil passe på deg.

Er det trygt å gå alene i Cancun?

De fleste kvinnelige alenereisende vil finne det risikabelt å gå alene i ukjente gater. Imidlertid er gatene i Cancun fylt med turister og lokalbefolkning, så du har ingenting å frykte.

Men når du går om natten, sørg for at du kun streifer rundt godt opplyste og overfylte områder for å sørge for at du holder deg unna farene ved småforbrytelser rundt i byen.

Det er også best å hele tiden oppdatere noen om hvor du befinner deg, slik at noen har informasjon om hvor du kan finne deg hvis noe uønsket skjer.

Er det trygt å bruke smykker i Cancun?

Det er generelt trygt å bruke smykker i Cancun. Den generelle regelen er imidlertid å unngå å vise frem smykker siden det tiltrekker seg småforbrytelser.

Hvis du reiser alene, er det best å være enkel og blande seg med folkemengdene. På denne måten kan du nyte Cancun uten å tiltrekke seg uønskede hendelser.

Det er også best å sikre gadgets, lommebøker, kort og andre verdisaker. Hvis du besøker Cancun alene, er det siste du vil ha at verdisakene dine blir stjålet. Selv om Cancun er et trygt sted for turister, er det ikke grunn nok til å være slapp og ta mindre hensyn til tingene dine.

Sikkerhetstips for enslige kvinnelige reisende

Hvis du er en kvinnelig alenereisende, er det viktig for deg å alltid være trygg og sikker. Derfor har vi inkludert disse tipsene for å hjelpe deg med å holde deg trygg under hele ferien i Cancun.

Planlegg din transportmåte

Hvis det er første gang du er i Cancun, kan stedet virke overveldende med alt du trenger å planlegge. Det første du bør vurdere er imidlertid transport.

Selv om det ikke er mange rapporter om uautorisert transport i Cancun, er det fortsatt best å ta offentlig transport siden det er billigere, tryggere og mer praktisk.

Når du er i Cancun, er bussen den beste måten å nå selve byen på, og byen har et busssystem med ruter som lar deg gå frem og tilbake til sentrum og hotellsonen.

Som en kvinnelig alenereisende vil du ha en tryggere transportmåte, og samtidig en billigere, hvis du tar bussen.

Du vil også unngå drosjer i Cancun, siden de er kjent for å kreve høye priser og er uregulerte. Hvis du vil vite mer, les: Er drosjer trygge i Cancun?

Nå, hvis du er fra flyplassen, er det beste alternativet å arrangere en skyttelbuss eller en transporttjeneste med hotellet ditt, slik at du kan ha noen som venter på deg på flyplassen.

Som alenereisende er sjansen stor for at du ikke vil leie en bil mens du er i Cancun. Det tilbyr imidlertid også et trygt alternativ siden du kan streife rundt uten å bli svindlet med priser, og du kan nyte Cancun på egen hånd. Hvis du vil vite mer, les Er det trygt å kjøre bil i Cancun?

En annen viktig ting å huske er å bekrefte at du kjenner hotellets navn og har rask tilgang til stedet. Du kan unngå å gå deg vill ved å følge disse trinnene. Meksikanere er generelt snille og vil gjerne hjelpe deg, så ikke nøl med å be om hjelp hvis du trenger det.

Bestill et sikkert hotell

Som alenereisende vil det valgte stedet være stedet å stole på. Derfor vil det være best å være forsiktig når du velger. Cancuns hoteller er mer kommersialiserte, så sikkerhet er alltid en inkludert funksjon.

Likevel er det best å være forsiktig og bestille overnatting når du er sikker på at det er et trygt sted og beliggenheten er lett tilgjengelig.

Unngå risikable ting

Hvis du besøker Cancun som alenereisende, må du alltid beskytte deg mot skade, og en måte å gjøre det på er å unngå risikable ting.

For eksempel er Cancun et utmerket sted å besøke og nyte det fantastiske nattelivet. Det er imidlertid ikke ideelt for deg å drikke deg full, da ingen vil ta vare på deg.

Dessuten er det alltid best å være edru og være et trygt og kjent sted for deg. Før du besøker et nytt sted, bør du allerede vite hvordan du kommer tilbake til hotellet.

Som alenereisende må du være ansvarlig nok til å ta vare på deg selv. Hvis ikke, kan du havne i noen farlige situasjoner, selv om Cancun er en trygg by for alenereisende.

Bestill en gruppetur

Mange lokale reiseselskaper i Cancun tilbyr gruppeturer til backpackere og alenereisende. Hvis du vil ha en praktisk og trygg byutforskning, er det beste alternativet å bli med på slike typer turer.

Det er også den beste måten å møte og samhandle med andre alenereisende. Vi vet at det kan være overveldende når du reiser alene, og det å ha en annen alenereisende som utforsker på samme måte som deg gjør mye forskjell.

Videre inkluderer disse turene transport, mat og andre avgifter du kan møte underveis. Dermed trenger du ikke å bekymre deg for andre bekymringer; du trenger bare å nyte Cancun med andre alenereisende.

Møt andre alenereisende

Denne er en valgfri ting, men den kan svare på mange sikkerhetsproblemer. Når du reiser til Cancun, kan du finne de fleste reisende som par eller familier. Du vil imidlertid også finne andre som reiser alene som deg.

Hvis du vil, kan du søke på Facebook-reisegrupper for å få kontakt med andre alenereisende som besøker Cancun. Eller du kan finne noen som går i samme retning som deg. Bare vær forsiktig og vær alltid på vakt mot svindlere.

På denne måten er du med en gruppe og har noen til å passe på deg. Du kan kanskje oppdage nye ting også, fordi de nye vennene dine kanskje vil utforske deler av Cancun du ikke har sett før.

Konklusjon

Cancun sikrer en morsom og trygg ferie for alle kvinnelige alenereisende og andre backpackere. Men når det kommer til sikkerhet, koker det alltid ned til hvordan du administrerer ferien din som en ansvarlig reisende.

Byen er fylt med reisemål å utforske og aktiviteter å oppleve. Selv om det ville vært morsomt, er det meningsløst hvis du er i faresonen fordi du er bekymringsløs. Som alltid er den beste ferien den som vil ende uten at du blir skadet på noen måte. Som sådan, med denne artikkelen, håper vi å hjelpe deg med å holde deg trygg under oppholdet ditt i Cancun som en kvinnelig alenereisende.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico