Er Cancun verdt et besøk?

Cancun har nå blitt et populært turistmål, og det har blitt en attraksjon for sine hvite sandstrender, klare turkise vann, rimelige feriepakker og eklektisk natteliv. Det er imidlertid også noen ulemper ved å besøke en kjent by som Cancun. Så hvis du vil vurdere Cancun som et feriested, vil du vite om det er verdt det.

Cancun er verdt et besøk hvis du er en reisende som ønsker å nyte stranden, men i en svært urbanisert atmosfære. Det er verdt et besøk hvis du foretrekker det eklektiske nattelivet, eksklusive butikker og all-inclusive overnatting. Det er også ideelt for familier som ønsker et utmerket sted med et begrenset budsjett.

Du vil finne motstridende meninger og anbefalinger hvis du leser noen anmeldelser om denne byen. Som sådan har vi skrevet denne artikkelen inkludert fordeler og ulemper ved å besøke Cancun. Denne informasjonen lar deg bestemme om Cancun er verdt et besøk, avhengig av dine preferanser.

La oss komme i gang!

Er Cancun verdt et besøk

Grunner til at Cancun er verdt et besøk

Her er noen av fordelene du vil nyte hvis du besøker Cancun. Disse fordelene gjør denne byen verdt å besøke, og du må vite om du ikke er kjent med Cancun.

1. Rimelige hoteller med alt inkludert

Hvis du besøker Cancun, kan du nyte rimelige alternativer for all-inclusive overnatting. Generelt er disse alternativene tingene som gjorde denne byen berømt.

Her i Cancun vil du nyte førsteklasses hoteller som tilbyr pakker med alt inkludert. Det som gjør dem bedre er at disse pakkene er rimelige, og tiltrekker seg familier, budsjettreisende, ryggsekkturister og andre typer turister.

Fordi det er alt inkludert, trenger du bare å betale én gang, og resten er ment for nytelse og avslapning. Dine flyreiser, overnatting, mat, fasiliteter og aktiviteter avgjøres med slike pakker.

Slike pakker koster rundt tusen dollar til tre tusen dollar. Så hvis du har rundt to tusen dollar, vil du allerede nyte noe anstendig for hele familien.

2. Fantastiske hvite sandstrender

Cancuns etablering ville ikke vært hyggelig hvis ikke for de fantastiske strendene. Som andre byer i nærheten, kan Cancun også skryte av sin fine hvite sand som tar imot det klart blått vann i Karibia.

Som sådan, sammen med eksklusive strandklubber, feriesteder og hoteller, er Cancun det strandstedet hvor du kan føle deg fancy midt på en fantastisk strand.

3. Solvær hele året

En annen ting som gjør Cancun verdt et besøk, er at du kan sørge for godt vær hele året. Cancuns vær er i gjennomsnitt rundt 71,6 til 89,6 grader Fahrenheit, og det har vanligvis solfylte dager.

Cancun har selvfølgelig også noen tørre og regnfulle årstider, men høysesongen er fra desember til mars.

I denne byen vil du hele tiden nyte lav luftfuktighet og en lys og solrik himmel. Som sådan kan du sørge for å ha en fin tid ved stranden. Det betyr også at du kan nyte noen aktiviteter, utflukter og dagsturer uten å bekymre deg for været.

Selvfølgelig kommer høysesongen med høyere priser og større folkemengder. Dermed kan du alltid besøke fra mai til november hvis du er på et budsjett eller ikke liker folkemengder. Siden det er byens lavsesong, kan du glede deg over billigere flyreiser, rimeligere pakker og færre folkemengder.

4. Variert utvalg av aktiviteter

Cancun kommer ikke til kort når det gjelder aktiviteter. Her vil du aldri gå tom for alternativer, vannaktiviteter, utflukter på land, turer, shopping og mer.

Snorkling og svømming med hval er de mest populære vannaktivitetene i Cancun. På den annen side er landturer og dagsturer også typiske.

Siden flyplassen ligger innenfor byen, bor de fleste her og bestiller dagsturpakker til populære reisemål i nærheten. Blant de kjente dagsturene er Coba, Chichen Itza, Playa del Carmen, Cozumel, Tulum, Akumal og mange flere.

Cancun tilbyr flere underholdningsalternativer, fra shopping til kinoer, restauranter, kjøpesentre og til og med et akvarium.

Til slutt, Cancun har mye å tilby hvis du er en som elsker dyreliv. Hvis du vil vite mer, les om Cancuns dyreliv. Kort sagt, du kan bo i byen i flere uker, og du har fortsatt mye å prøve.

5. Eklektisk natteliv

Cancun er kjent for sitt eklektiske natteliv. Noen turister besøker Cancun utelukkende for nattelivet. Byen blir imidlertid et sentrum for livlige nattklubber når solen går ned.

Hvis du vil prøve denne opplevelsen, er Punta Cancun sentrum for det hele. Dette området huser alle nattklubbene og pubene, og du kan tilbringe natten med å feste og drikke.

Du kan skaffe deg et Cancun partypass, som er den beste delen av byens natteliv. Du vil få gratis drinker med dette festpasset, og du slipper å stå i kø for å komme inn på mange nattklubber i Cancun.

Alt i alt er festpasset til Cancun et enkelt og økonomisk valg hvis du vil feste hele natten.

6. Rimelige matalternativer

Mat er ikke noe å bekymre seg for hvis du benytter deg av en pakke med alt inkludert. Men hvis du vil prøve lokal meksikansk mat, vil du finne gatematen i byen rimelig.

Du kan finne en rekke gatemat i byens gater, og du vil være fornøyd mens du bare bruker rundt fem dollar.

Cancuns sentrum er et flott sted å prøve gatemat. Du vil finne deilig, autentisk og rimelig meksikansk gatemat i dette området.

7. Flyreiser er enkle, enkle og billige

Cancun har sin flyplass, noe som betyr at du kan finne direktefly til denne byen selv om du er fra et annet land. Som sådan er det en av grunnene til at Cancun er verdt et besøk. Dessuten trenger du ikke å bekymre deg for landtransport og ordninger med direktefly.

I tillegg til å ha direktefly, finner du flybilletter billigere. Sammenligner du den med andre destinasjoner, vil du finne flybilletten mer økonomisk og budsjettvennlig. De fleste flyreiser koster bare rundt to hundre til fire hundre dollar per person. I tillegg kan du finne tilbud og rabatter i lavsesongen.

Til slutt tar flytiden til Cancun bare rundt tre til fem timer. Noen flyreiser kan til og med være så raske som en og en halv time, men det vil ikke ta mer enn seks timer fra den fjerneste staten i USA.

Grunner til at Cancun ikke er verdt et besøk

Her er noen ulemper du må bære hvis du besøker Cancun. Disse ulempene kan være grunner for deg til å unngå å besøke denne byen, og det er noe du trenger å vite hvis du ikke er kjent med Cancun.

1. For livlig og travel

Cancun er ikke verdt et besøk hvis du liker fredelige ferier og intime øyeblikk. Dessverre vil du generelt finne denne byen ganske kommersialisert, og det varierte nattelivet gir ikke en stille og fredelig kveld.

Som sådan er det heller ikke verdt et besøk hvis dere er et par som ønsker å tilbringe litt tid sammen, med privatliv og rolig tid. I så fall er det best å velge de nærliggende områdene som Akumal, Playa del Carmen eller Tulum.

2. Tonnevis med søppel overalt

Populariteten til Cancun har også sine effekter på miljøet. For eksempel kan du synes det er overraskende at strendene i Cancun ikke er så vakre eller rene som de er på bilder.

Siden denne byen huser millioner av turister årlig, ender den opp med hauger med søppel og steinsprut fra sted til sted.

De fleste hotellene opprettholder rensligheten på stranden i nærheten. De andre delene er imidlertid urensede. Som sådan, hvis du utforsker strandområdene, kan du se søppel fra tid til annen, og det er ubehagelig.

3. Svært kommersialisert

På grunn av den svært kommersialiserte atmosfæren i Cancun, er det ikke verdt et besøk for reisende som ønsker å oppleve den tropiske atmosfæren. Her vil du ikke nyte naturen, som hvis du vil ha en rekke palmer, uberørte strender og andre naturlige omgivelser.

Nå, hvis du er en fan av urban livsstil, vil strendene i Cancun passe deg godt. Det er imidlertid best å besøke de nærliggende byene og strandsamfunnene hvis du leter etter en mer naturlig setting.

4. Tangsesongen

Selv om strendene til Cancun er av ypperste klasse, er det ikke noe du vil nyte i tangsesongen når hele strandstrekningen ender opp med hauger med tang. Tang er et betydelig problem som skjer i Cancun og andre strender i nærheten.

Tang kommer fra vannet i Karibien, og den vokser raskt og når kysten på grunn av høye temperaturer. Så du vil finne tang stablet opp på Cancuns strender fra mai til august.

Cancuns strender er nesten uegnet for bading fordi brun, klebrig tang danner et lag over vannet. Av denne grunn, før du planlegger en ferie i Cancun, er det viktig å sjekke tangsituasjonen der.

5. Sikkerhet

Cancun er generelt et trygt sted for en ferie. Imidlertid er det også utsatt for noen sikkerhetsproblemer som et populært turiststed.

Som en ansvarlig reisende er det alltid din plikt å holde verdisakene dine trygge og deg selv. Det siste du vil ha på ferie er å lide av lommetyver, svindel og andre problemer.

Det er også best å passe på helsen din. Som alltid vil det bare være en verdig ferie hvis du holder deg frisk mens du nyter tiden i Cancun. Hvis du vil vite mer om sikkerhet, les Er Cancun trygt?

Konklusjon

Om du fortsatt lurer på om Cancun er verdt å besøke, så avhenger dette av dine preferanser og hva du har lyst til å gjøre.

Cancun er verdt et besøk hvis du er ute etter fantastisk natteliv, urbane vibber og eksklusive, men rimelige fasiliteter og overnattingssteder. Cancun er imidlertid ikke det ideelle alternativet hvis du leter etter en mer fredelig atmosfære, renere områder, uberørte strender og naturlige omgivelser.

Selvfølgelig er det et annet alternativ å bo i en by i nærheten, og det betyr ikke at du ikke bør besøke Cancun. Hvis du for eksempel bestiller overnatting i nærheten, kan du alltid besøke Cancun på en dagstur. Eller, hvis flyet ditt er på Cancun internasjonale lufthavn, kan du alltid besøke det ved ankomst og før avreise.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico