Er det dyrt med taxi på Santorini?

Som de aller fleste steder så er det taxier på Santorini. Det som er litt rart med taxier på Santorini er at antall taxier som er tillatt på øya er imidlertid begrenset. Samtidig er det kun de er lokale taxiene eller forhåndsbestilte biler her, det er ikke internasjonale kjeder.

Da det er et begrenset antall drosjer i Santorini, så er det lurt å bestille drosjeturen i god tid i forveien. Om du planlegger å tilbringe dagen eller natten et sted og trenger en drosjetur på et bestemt tidspunkt, er det verdt å bestille drosjeturen på forhånd for å garantere at det er en drosje tilgjengelig når du trenger den.

Er det dyrt med taxi på Santorini?

Er det dyrt med taxi på Santorini?

Taxiene på Santorini er alle lokale taxier og fungerer ikke på samme måte som du kanskje er vant til. Selv om du mange steder i verden kan vite hvor mye du vil bli belastet for taxituren din basert på taksameteret, med beløpet som øker med avstanden tilbakelagt eller tiden tas, så er Santorini-drosjer annerledes.

På øya er prisene faste. Du vil bli belastet i henhold til hvor du skal i stedet for på en tikkende måler. Så hvis du ikke ønsker å bli overrasket over belastningen på slutten av reisen, kan du alltid spørre sjåføren din før du hopper i taxien. De vil fortelle deg hvor mye reisen vil koste på forhånd.

Taxier er ganske dyre på Santorini. Ikke utpressende, men kostbare. Så hvis du planlegger å reise mye rundt på øya, kan det være verdt å se på å bestille en leiebil, slik at du ikke betaler alt for mye penger for taxier hele tiden.

Det vil koste rundt 25 euro å få en taxi fra havnen til hovedstaden. En taxi fra havnen til Oia vil koste rundt 40 euro, fra flyplassen til hovedstaden vil det være rundt 20 euro og fra flyplassen til Oia vil koste deg rundt 35 euro.

Hvor kan jeg få en taxi i Santorini?

Det er mange forskjellige måter å få en taxi på i Santorini. Da det er så få drosjer på øya så er noen metoder bedre enn andre da det kan være lange ventetider.

Den kanskje raskeste og enkleste måten å få en taxi på Santorini er å praie en på gaten. Selvfølgelig krever dette en viss grad av flaks og god timing, siden du ikke bare trenger å finne en taxi som går forbi deg, men en taxi som også er ledig.

Alternativt kan du velge å ringe Santorini Taxis for å bestille en taxi. Likevel er det verdt å huske på at dette er en veldig populær måte å bestille taxier på, og du må kanskje stå på venteliste og vente lenge til en taxi blir ledig.

Det er også mange taxiholdeplasser på øya hvor du nesten alltid kan finne en taxi. Så hvis du tilfeldigvis er i nærheten av en taxiholdeplass på øya, vil dette være det beste alternativet. Du finner taxiholdeplasser i hovedstaden utenfor flyplassen og andre populære steder.

Hva er alternativene til taxier i Santorini?

Selv om taxi er en veldig praktisk måte å komme seg rundt i Santorini, spesielt hvis du ikke har noe imot å vente og ikke vil ha alle bryet med å navigere på veiene selv, kan noen alternativer passe bedre for planene dine.

Leie en bil

Hvis du planlegger å utforske øya i ro og mak, eller hvis du har et stort antall mennesker i følget ditt, kan det være lurt å vurdere å leie en leiebil og bruke denne som metode for å komme deg rundt på øya.

Å leie en bil vil hjelpe deg med å unngå de lange ventetidene og gi deg muligheten til å utforske det beste av Santorini på din egen tid uten å måtte overholde taxienes rutetabell eller ventetider.

Tenk deg at du reiser til Santorini med et stort antall mennesker. I så fall kan dette også være en mye billigere måte å utforske øya på, da taxier vanligvis kun har plass til opptil fire passasjerer.

Husk imidlertid at du må finne et sted å parkere og betale for parkering, og det er grunnen til at noen foretrekker bekvemmeligheten av en taxi selv om den er dyrere.

Offentlig transport

Hvis du planlegger å utforske de populære reisemålene i Santorini, kan det være et bedre alternativ å velge offentlig transport i stedet for taxi. Du må imidlertid slå opp og holde deg til en tidsplan.

Busser er en veldig billig måte å komme seg rundt på øya, men merk at de raskt blir veldig overfylte i sommermånedene juli og august. Så hvis du reiser med mye bagasje, kan en taxi fortsatt være det beste alternativet.

En firhjuling

Fordi mange av veiene på Santorini er veldig små og vindfulle, kan det hende du ser mange mennesker som går rundt på firehjulinger. Hvis du ikke har barn på festen, kan dette være et annet levedyktig alternativ for å komme deg rundt under oppholdet.

Husk imidlertid at hvis du planlegger å reise mye i løpet av dagen, vil du bli utsatt for UV-strålene fra solen, og du må derfor dekke til eller redegjøre for dette med solkrem.

Firehjulinger er også kjent for å være farligere enn biler og bør tas på alvor som et kjøretøy. Husk at du må finne et sted å parkere firhjulingen din akkurat som en bil.

Oppsummering

Taxier på Santorini kan være dyre og medføre lange ventetider, men de er også en veldig praktisk metode for å komme seg rundt på øya. Det er ikke nødvendig å bruke kart, parkere bilen eller betale for parkering, og du kan til og med ta et glass vin til middagen!

Du lurer kanskje på: kan du drikke vann fra springen på Santorini?

Sjekk ut de siste artiklene om Hellas