Er det haier i Cancun?

Cancun er kjent som den «perfekte stranden»-feriedestinasjonen. Tusenvis av turister strømmer til kysten hvert år med uberørt hvit sand og hav som glitrer turkis. Med så mange mennesker i det klare blå vannet, blir noen besøkende nervøse. Dette kan tiltrekke haier til området og øke sjansene deres for å bli angrepet når de kommer inn i vannet.

Det enkle svaret er at det er haier i Cancun. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du er bekymret for å bli angrepet av en, er sjansen mindre sannsynlig enn å bli påkjørt av en bil. Tross alt er antallet mennesker som årlig blir angrepet av haier eksepsjonelt lavt, med tanke på at haier kan finnes i nesten alle hav over hele verden.

Fortsett å lese for å lære mer om haier i Cancun, inkludert om Cancun har haier, hvilken type hai som finnes i Cancun, samt om det noen gang har vært et haiangrep i Cancun, og mer.

Er det haier i Cancun

Har Cancun haier?

Som de fleste stranddestinasjoner har Cancun haier. Tross alt er det rikelig med haier i 90 % av verdenshavene. Dette øker imidlertid ikke sjansene dine for å bli angrepet av en hai i Cancun.

Til tross for at haier streifer rundt i Cancun-vannet, er haiangrep i Cancun ekstremt sjeldne. Totalt sett har det bare vært 40 haiangrep i hele Mexico de siste 400 årene. Det er ingenting sammenlignet med antall haiangrep som skjer i for eksempel USA eller Australia.

Hvilken type haier finnes i Cancun?

Cancun er hjemsted for over 40 forskjellige haiarter. Mangfoldet er omfattende, alt fra den lille pigghåen til den massive hvalhaien. Selv om dette tallet kan virke overveldende, husk at de fleste av disse artene er bunnboere som bor i dype deler av havet som du aldri ville våget å undersøke.

Ikke desto mindre inkluderer de vanligste haiene som finnes i nærheten av Cancuns strender okse-, hval- og karibiske revhaier (alle anses som ikke farlige for mennesker med mindre de blir provosert).

Sjekk ut denne artikkelen: Fisking i Cancun

Leter haiene etter mat ved strendene i Cancun?

Samlet sett er haier skapninger som ikke ofte inkluderer mennesker som en primær kilde til mat i diettene deres. Når haiangrep skjer, tar haien vanligvis feil på en person for sin viktigste matkilde: seler.

Dette betyr at selv om det kan virke som om disse skremmende rovdyrene overvåker strendene våre og venter på å lage oss til deres neste måltid, prøver de rett og slett å spise for å overleve.

Lyst til å surfe? Sjekk ut denne artikkelen: Kan du surfe i Cancun? (Beste steder)

Har Cancun hvithaier?

Hvithaier står fritt til å utforske det vannet de vil. Så selv om det ikke er vanlig å se store hvithaier i Cancun, vær oppmerksom på at ingenting hindrer dem i å vandre forbi stranden din.

Mens flere dykkeselskaper i Cancun hevder å tilby stor hvithaiburdykking fra Playa del Carmen, er det bare Guadalupe Island som tilbyr flott hvithaiburdykking i uberørt blått vann med 100 til 150 fots sikt. Dessverre er denne øya ikke i nærheten av Cancun og vil kreve at du flytter til Guadalupe for å utføre denne aktiviteten.

Har det noen gang vært haiangrep i Cancun?

Sannsynligheten for å bli drept av en hai er mindre enn én av 264,1 millioner. Imidlertid er det tider når et haiangrep er mer sannsynlig.

Dessverre har Cancun hatt flere haiangrep, med minst to uprovoserte haiangrep som skjedde innen bare noen få måneder etter hverandre i 2011. Ingen andre kjente haiangrep i Cancun har imidlertid skjedd siden disse hendelsene, og heldigvis har ingen dødsfall skjedd .

Hvordan unngå haier når du svømmer i Cancun

Hold deg til klart grunt vann

Mens Cancun generelt sett er et trygt sted for turister å boltre seg i vannet med familiene sine, ved å holde seg til klart, grunt vann, kan du forsikre deg om at du vil se ethvert rovdyr som kommer fra en mil unna.

Heldigvis strekker dette krystallklare vannet seg milevis i Cancun, noe som gjør det enkelt å finne din egen bortgjemte lille strand for å nyte ferien.

Ikke svøm alene

Svømming sammen med andre eller i en gruppe kan også bidra til å avskrekke haier fra å nærme seg. Når alt kommer til alt, når du er alene, blir du sett på som et lett bytte. Likevel, når dere er i en gruppe, blir dere alle oppfattet som et vanskeligere mål, noe som kanskje hindrer enhver sulten hai som lurer i nærheten fra å nærme seg.

Unngå dypt vann om natten, daggry eller skumring

Siden havet uansett kan gi fra seg en illevarslende følelse i mørket, kan det være best å bare beundre det fra land. Tross alt er det mindre sannsynlig at du ser noe, som en hai som kommer mot deg i mørket.

Dypere vann om natten er heller ikke en god idé siden haier har forferdelig syn. Hvis du flyter på toppen av vannet, kan en hai i mørket forveksle kroppen eller lemmene for en matbit. Disse periodene av dagen regnes også som «haimatingstider», så det er best å holde seg unna vannet.

Unngå å bade i farvann der det er mye sel

Sel blir sett på som de fleste haiers viktigste matkilde – vel, i det minste arten som også kan skade deg. Det er derfor best å holde seg unna vannet når du merker at det er sel. Dette kan tyde på at det er en hai i nærheten som bare venter på den rette muligheten til å slå til og få sitt neste måltid.

Avslutningsvis

Cancun blir sett på som «det» ideelle strandferiestedet. Tusenvis av besøkende besøker kystlinjene hvert år på grunn av områdets plettfrie hvite sandstrender og blått krystallvann.

Kjekt å lese: Ting å gjøre i Cancun

Det er haier i Cancun. Så mye er åpenbart. Vær oppmerksom på at sjansene dine for å bli angrepet av en er lavere enn sjansene dine for å bli påkjørt av en bil. Tross alt, med tanke på at haier kan finnes i praktisk talt alle farvann globalt, er antallet individer som blir bitt av haier hvert år utrolig minimalt.

Totalt sett anses Cancun som et veldig trygt sted å tilbringe strandferien. Selv om Cancun er hjemsted for rundt 40 haiarter, er observasjoner sjeldne, med svært få angrep og ingen dødsfall noen gang rapportert på det populære feriemålet.

Vil du reise til Cancun fra USA med bil? Sjekk ut denne artikkelen: Kan du kjøre til Cancun fra USA?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico