Er det haier på Ibiza?

Ibiza er en av de fire fantastiske øyene utenfor Spanias østkyst som er en del av øygruppen Balearene. Øya er kjent blant turister som et festsenter og en vakker beliggenhet.

Siden Ibiza ligger midt i Middelhavet, er det også omgitt av krystallklart vann og mye fantastisk marint liv. Dette inkluderer også en rekke forskjellige rovfisker.

Du lurer kanskje på: er det haier på Ibiza, og hvis det gjør det, hva slags haier finnes i nærheten av Ibizas kyster? Vi skal nå ta for oss om det er haier på Ibiza og om den beryktede hvithaien er der eller ikke.

Vi vil også diskutere de forskjellige typene haier du kan finne når du er ombord på en båt i Middelhavet. Så, uten å kaste bort mer tid, la oss komme i gang.

Er det haier på Ibiza?

Haier på Ibiza

På grunn av at Ibiza er midt i Middelhavet som er innenfor svømmeområdet til store fisker og haier i den spanske regionen.. så ja, Ibiza har haier.

Det betyr imidlertid ikke at du kommer til å møte en hai noen få meter fra kysten av strendene. Det er haier i nærheten av øya Ibiza, men de omgir ikke øya så nærme land.

Langt i det fjerne kan Ibiza betraktes som en øy som har haier fordi den ligger innenfor Balearene. Hvis du av denne grunn nå bekymrer deg, så trenger du ikke det. Du vil ikke være i fare for haier i vannet på strendene.

Om du har lyst til å se og utforske hailivet så kan en ferge eller en båttur ta deg med for å se disse majestetiske skapningene. Det er ikke sikkert du vil se en hai, men det har blitt observert en 5-meters hai nær Ibiza for første gang siden 1970-tallet. Så muligheten er der.

Så, som en oppdagelsesreisende, er det definitivt en grunn til spenning og moro. Du kommer ikke bare til å kunne nyte oppholdet ditt på Ibiza, men du vil også kunne se disse vakre rovdyrene på trygg avstand om du ønsker dette.

Finnes det hvithaier på Ibiza?

Hvithai (Great White Shark)
Hvithai (Great White Shark)

Det er store hvithaier i nærheten av Ibiza i Middelhavet, men hvis du tenker at du kommer til å bli bitt av en, trenger du ikke være bekymret.

Selv om en massiv hvithai ble sett nær havet rundt øya Ibiza for noen år siden, kommer de aldri nær nok til å skade mennesker så lenge de er alene.

Pass likevel på at du ikke prøver å forstyrre dem hvis du er på en båt og ser en hai.

Haier er rovdyr som ikke vil skape problemer for deg siden de ikke ser på deg som mat.

Selv så stor som Hvithaien er, så er det registrert at haier ikke anser mennesker som sitt bytte. De angriper bare sjelden mennesker hvis de er redde eller forvirret over dem. Det beste er å ikke gjøre noe som gjør at de føler seg truet.

Som sagt så er det store hvithaier på Ibiza. Du vil sjelden ende opp med å se en, men hold håpet oppe og sørg for at du tar en båttur når du er på Ibiza og hvem vet om du ender opp med å være heldig nok!

Hvilken type haier finnes på Ibiza?

På grunn av å være innenfor en så enormt befolket vannmasse, er Ibiza hjem til en rekke forskjellige typer haier. Disse haiene er forskjellige i egenskaper, former, størrelser, slekt, familier og visuelle aspekter, hver av dem er vakrere enn den andre.

Hvis du tenker på å reise til Ibiza, bør du vite om disse forskjellige haitypene. La oss ta en titt på noen av de vanligste som du kanskje har æren av å være vitne til når du utforsker havet rundt øya.

Squatina Shark (Havengel)

Havengel (Angel Shark)
Havengel (Angel Shark)

Squatina-haien, også kjent som havengel eller breiflabben, er medlem av Squatinidae-familien av fisk. De ligner rokker visuelt, men de er ingenting som dem. Squatina-haier anses vanligvis som ufarlige, men det beste er likevel å unngå dem.

De foretrekker å bo i nærheten av sandbunner på en dybde på rundt 150 meter, så det er usannsynlig at du kommer til å se en som bare flyter rundt når du er på båttur med vennene dine i nærheten av Ibiza. Men de er kjent for å bli funnet av fiskere i nærheten av Ibiza.

Disse haiene spiser småfisker og er kjent som å være en stille jeger på grunn av deres unike måte å puste på ved hjelp av gjelleklaffer plassert under kroppen. Det er en sjelden hai-art som vil bare bli funnet i det spanske havet og noen få nabosteder.

Store hvithaier

Great White Shark, også kjent som hvithaien, er en stor makrellhai som finnes i kystoverflatevannet i nesten alle hav, inkludert Middelhavet. Til tross for at de er en sjelden art, er de kjent for å være spredt rundt i verdens hav.

Disse haiene er gigantiske, vanligvis rundt 5-8 meter lange, De er kjent for å spise pingviner, sjøløver, andre fisker og til og med andre haier.

De blir ofte sett svømme på overflaten, og det er grunnen til at sjansene for at du ser en Great White er bedre enn sjansene for at du ender opp med å se en englehai. Så lykke til hvis du skal ut i havet for å utforske.

Shortfin Mako Shark

Shortfin Mako Shark, også kjent som Bonito Shark, er en stor makrellhai som kan bli så lang som opptil 4 meter. Denne haien veier i gjennomsnitt rundt 60-140 kilo som voksen og regnes som et raskt og skarpt rovdyr i havet.

Mako-haien kan bli funnet i Middelhavet, og det er derfor den regnes som en av haiene du kan se rundt Ibiza også. I følge IUCN er denne haiaarten truet, og antallet synker for hver dag som går.

Om du er et miljøvennlig menneske og en elsker av naturen, kan du bidra til å støtte og bevare denne vakre skapningen og øke bevisstheten om havforsøpling slik at denne og flere dyrebare arter av marint liv kan reddes og beholdes på riktig måte. Det er den eneste måten for planeten vår å blomstre.

Blåhai

Blåhaier, også kjent som de store blåhaiene, er en art av requiemhai som finnes i verdens tropiske og tempererte hav, og det er nettopp grunnen til at de også befinner seg i nærheten av de spanske Balearene og nær øya Ibiza.

Disse haiene er kjent for å være føyelige. Imidlertid er det triste faktum at de ofte blir jaktet på og søkt som viltfisk på grunn av deres skjønnhet og hastighet. I løpet av hundrevis av år har ikke blåhaiene angrepet mennesker, men mennesker fortsetter å angripe og jakte på denne fantastiske skapningen.

I følge IUCN regnes disse haiene som nesten truet globalt, noe som betyr at antallet synker i et truende tempo. Disse vakre skapningene må bevares ettersom de er en av de raskeste svømmehaiartene som til og med overraskende kan hoppe ut av vannet, som er en majestetisk scene. Så, her håper du at du får være vitne til dem i aksjon.

Basking Shark

Basking Shark er den nest største haien (hvalhaien er den største) og er en plankton-spisende hai. Basking sharks kan nå lengder på opptil 8 meter og enda mer til tider og veie mye.

Saken med Basking Shark er at selv om den er stor nok til å kunne konsumere mennesker, gjør den ikke det. Den foretrekker faktisk å spise mindre fisk og plankton og tyr bare til å spise andre ting når det er tomt for mat, og letingen etter mat blir vanskelig.

Disse haiene ligner mer på hvaler enn på haier, men de er i haifamilien. Basking sharks anses som å være ufarlige skapninger, men de er ikke så vennlige som det delfinene er, så ikke ta feil av at deres ikke-appetitt på mennesker er en invitasjon for deg til å forstyrre de hvis du ser dem.

Konklusjon

Haier bidrar til å bevare balansen i livet i havet i havet og havene på de spanske øyene og rundt om i verden. Det er derfor det å sette pris på dem på Ibiza og resten av verden er ansvaret til enhver person som er en venn av miljøet.

Det er et utrolig utvalg av fisk og haier på Balearene, og du må hjelpe til med å bevare dem. I denne artikkelen har vi sett på ulike typer haier du vil se på øya Ibiza.

Kanskje du lurer på: Hvordan ta seg rundt på Ibiza

Blåhaier er en av de vanligste haiartene som finnes i denne delen av verden. Det har også vært historier om haier som angriper turistene, men det er veldig sjeldent. Det siste tilfellet av et haiangrep ble sett i 2016 etter et gap på 30 år, som er et langt gap.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania