Er det trygt å kjøre bil i Cancun?

Å kjøre bil gir bedre fleksibilitet for alle reisende på ferie. Med en bil kan du nyte tiden din og bekymre deg mindre om transportplanene dine. Noen mennesker går imidlertid tilbake fra å kjøre noen steder siden det er utrygt. Derfor, hvis du planlegger å besøke Cancun, kan du lure på om det er trygt å kjøre dit.

Det er generelt trygt å kjøre bil i Cancun, men det er litt mer utfordrende på grunn av det høye trafikknivået og holdningen til meksikanske sjåfører, både busser og drosjer. Likevel er Cancuns gater trygge for kjøring, og vi anbefaler å leie en bil hvis du besøker nærliggende byer for dagsturer.

Hvis du planlegger å ta med bilen eller leie en, trenger du litt innsikt for å vite hva du kan forvente med gatene i Cancun. På denne måten kan du forberede deg før du kjører til gatene i denne byen og utforsker hele stedet på egenhånd.

La oss komme i gang!

Er det trygt å kjøre bil i Cancun

Er det trygt å kjøre til Cancun?

Hvis du planlegger å besøke Cancun ved å kjøre bil, er det helt trygt, selv for turister. Men, selvfølgelig, som sjåfør må du være ansvarlig ved å forberede deg og ta forholdsregler, spesielt hvis du ikke er fra Mexico.

Nå, hvis du planlegger slikt, vil det sannsynligvis være en lang tur til Cancun. Så, for å sikre trygg reise, bruk bomveier så mye som mulig, og unngå å kjøre alene om natten.

Hva du kan forvente når du kjører i Cancun

Hvis du planlegger å kjøre bil i Cancun, er en av måtene å forberede deg på ved å gjøre deg kjent med gatene. Hvis du ikke er fra Mexico, må du gjøre deg kjent med trafikkreglene og overholde dem. Videre må du vite hva du kan gjøre for å holde deg trygg mens du kjører.

Her er noen ting du kan forvente når du kjører i Cancun:

Bussjåfører kan kjøre som gale

Busser er en av de mest populære transportmetodene i Cancun. Så hvis du kjører i denne byen, kan du forvente at mange busser deler gatene med deg.

Siden de er vant til byen og kjører store busser, pleier sjåførene å gjøre hva de vil. Blant disse inkluderer stopp midt i veien og til og med steder uten stoppskilt.

Bussjåførene vil også kutte i kjørefeltet ditt, bytte når de kan, og kan brått tråkke på gassen når de vil. Derfor, hvis du kjører i Cancun, er det best å holde avstand for å unngå uønskede hendelser.

Taxisjåfører kan være frekke

Taxisjåfører i Cancun er kjent for å være korrupte, spesielt siden de er uregulerte. Dermed unngår de fleste reisende taxi så mye som mulig.

Nå, mens pendlere unngår drosjer, bør du holde avstand hvis du deler gatene i Cancun med dem.

Som bussjåfører har taxisjåfører en tendens til å stoppe når de vil. De vil gjøre det hvis de ser en potensiell tur eller ønsker å stoppe uten grunn.

Når det gjelder disse sjåførene, er det siste du ønsker å komme i en ulykke med dem. Hvis du gjør det, vil noen andre taxisjåfører komme til stedet og fortelle politiet at det er din feil. Av denne grunn er det siste du vil ha å kjøre side om side med drosjer.

Noen politifolk er korrupte

På grunn av de lave lønningene til meksikansk politi, gir de fleste som har ansvaret for gatene billetter og ber om bestikkelser for å følge med.

Når politiet ser at du er turist, er sjansen stor for at de vil finne feil eller brudd hos deg. Som sådan ville det være best å gjøre deg kjent med trafikkreglene i Cancun. Dessuten er det best å holde avstand til politiet for å unngå slikt.

Nå, hvis du blir stoppet og ikke gjør noe galt, kan du nekte å bestikke, og politimannen vil sannsynligvis la deg gå uten å gi deg en billett. Så lenge du kjenner reglene, kan du forsvare deg selv, og politimannen vil sannsynligvis la deg gå.

6 sikkerhetstips når du kjører i Cancun

Hvis du kjører i Cancun, her er noen sikkerhetstips som kan hjelpe deg:

1. Se opp for farer

Hvis det er første gang du kjører i en meksikansk by eller et område, bør du forvente å finne topper fra tid til annen. Topper er fartshumper som varierer i størrelse, og i Mexico er disse humpene nesten umerkelige.

Slike fartshumper kan skade bilen din hvis du treffer en i full fart. Så selv om du ikke finner dem på motorveier, finner du noen store i byen.

En annen ting å se etter er jettegryter, som er vanlige på motorveier. Hvis du treffer en i full fart, kan det også skade bilen din.

Kort sagt, hold alltid øye med veien for å vite om du trenger å bremse ned når du nærmer deg disse tingene.

2. Kjør alltid sakte

Siden du ikke er kjent med veien, er det best å kjøre sakte. Men pass på å ikke for sakte, da det også kan være farlig.

Sjekk alltid hastigheten din for å sikre at du ikke gir politiet noen grunn til å trekke deg over eller gi deg en billett.

Som jeg nevnte tidligere, patruljerer politiet ofte på veiene, og de kan trekke deg over selv med de minste brudd, så vær oppmerksom på det.

3. Pass forsiktig

Det beste er å avstå fra forbikjøring så mye som mulig og bare gjøre det når du har fri bane. Generelt vil du ikke finne stive skuldre på disse motorveiene. Du kan imidlertid støte på noen grøfter.

Av denne grunn må du være sikker på plass før du passerer en annen bil. Hvis du feilvurderer, kan det være utfordrende å gå tilbake til kjørefeltet.

4. Ikke kjør om natten

Cancun er kjent for fester og natteliv, så kjøring om natten er noe du vil unngå. Generelt skjer de fleste dødsulykkene i Cancun i løpet av natten.

Noen faktorer inkluderer berusede sjåfører, umerkelige jettegryter, mangel på reflekterende linjer og biler uten frontlykter. Hvis du vil gå ut om natten, er det best å planlegge.

Hvis du besøker de berømte stedene i Cancun om natten, er det best å kjøre buss tilbake til hotellet i stedet for å kjøre. Men selvfølgelig gjelder denne hvis du har planer om å drikke enda litt.

For eksempel kan du glede deg over 24/7 drift av busser i Cancun. Les om å ta buss i Cancun for å lære mer.

5. Vær ekstra forsiktig på søndager

Hvis det er en dag å være ekstra forsiktig når du kjører i Cancun, vil det være på en søndag siden det er den typiske fridagen for lokalbefolkningen i Mexico.

Siden de fleste har fri, vil du finne flere kjøretøy på gaten og flere berusede sjåfører søndag kveld.

Det er også best å være ekstra forsiktig under lønningsdager, for eksempel den 15. og 30. i hver måned. Grunnen er at mange lokale pleier å feste og kose seg i slike dager.

6. Kjør smart

Hvis det er noe som er forbudt i ditt land, er det nok også forbudt i Cancun og andre områder i Mexico. Et slikt prinsipp gjelder også for kjøring. Som sådan ville det alltid være best å kjøre klokt og ta kloke avgjørelser når du kjører.

For eksempel bør du som regel aldri drikke og kjøre, bruke telefoner mens du kjører, og forsømme bilbelter. Vær i tillegg alltid oppmerksom på trafikkreglene, som vil gi deg en hyggelig ferie ved å unngå trafikkbøter og uønskede ulykker.

Vær forberedt på nødsituasjoner

Som jeg nevnte tidligere, har du ingen grunn til å være redd, selv om det er første gang du kjører i Cancun eller et annet sted i Mexico. Det er imidlertid ditt ansvar alltid å være forberedt i nødstilfeller.

Hvis du er i en ulykke eller støter på problemer på veien i Mexico, kan du ringe 911 for nødhjelp. På den annen side kan du ringe veihjelpsselskapet Green Angels på 078 hvis du kjører på bomvei.

Konklusjon

Å kjøre i Cancun er trygt, og du bør ikke ha noen grunn til å frykte slikt. De samme standardreglene gjelder for kjøring til alle steder i verden, og så lenge du forstår disse reglene, kan du kjøre rolig langs gatene i Cancun og andre områder i Mexico.

Med disse sikkerhetstipsene og grunnleggende kunnskapen om gatene i Cancun kan du forberede deg og håndtere enhver kjøresituasjon du måtte oppleve i byen. Nå, hvis det er stressende for deg å ta med bilen, men fortsatt ønsker å kjøre, kan du alltids leie en bil. Her er den Beste bilutleie i Cancun for å hjelpe deg med å finne utmerkede alternativer.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico