Er det trygt å snorkle i Cancun?

Snorkling er en av de daglige vannaktivitetene i Cancun, og det er fordi du finner noen utmerkede snorklesteder i byen. Dersom du er bekymret for sikkerhet, lurer du nok på om Cancun er et trygt sted for snorklere, spesielt om du er nybegynner.

Det er trygt å snorkle i Cancun, men det er best å være forsiktig siden du skal snorkle i åpent hav. Som sådan er det alltid best å benytte seg av en snorkletur med et sertifisert selskap. På denne måten kan du nyte snorkling mens du fortsatt er trygg i selskap med profesjonelle guider.

Generelt er det ingen andre muligheter for snorkling i Cancun enn med et sertifisert snorkelturfirma. Likevel, mens det er trygt å snorkle i Cancun og enda tryggere med guider, kan det hende du trenger noen tips og annen informasjon om Cancun snorkling.

Derfor, i denne artikkelen, vil vi dekke noen sikkerhetstips når du snorkler i Cancun, sammen med litt grunnleggende informasjon som steder og beste tid, og til og med svare på noen vanlige spørsmål om denne saken.

La oss komme i gang!

Er det trygt å snorkle i Cancun

5 sikkerhetstips når du snorkler i Cancun

1. Hold deg alltid på hver side av båten

Når du snorkler i Cancun, hold deg på hver side av båten slik at guiden alltid har øynene på deg. Ikke gå bak båten siden motoren er plassert der.

Når du hopper på eller av båten, gjør det enten på venstre eller høyre side. På denne måten kan båtføreren se hvem som hopper på eller av.

Guidene vil følge deg i vannet og vil holde deg trygg. Som sådan er det alltid best å snorkle med en guidet tur, da det vil gjøre snorkleopplevelsen din trygg og hyggelig.

2. Ikke ta av deg redningsvesten

Selv om du vet hvordan du svømmer, ha alltid redningsvesten på, og ikke ta den av med mindre guiden din sier at det er ok. Sikkerhet er en prioritet; redningsvesten vil sikre at snorkleopplevelsen din ikke fører til noe vi ikke vil ha.

3. Ikke berør eller forstyrre livet i havet

Selv om dette ikke er et sikkerhetstips for deg, er det designet for sikkerheten til livet i havet. Snorkling har alltid som mål å se det vakre marine livet under vannet. Som sådan bør du ikke røre noen levende skapning.

I Riviera Maya er det ingen fare ved snorkling, men du må huske at dette er et naturlig miljø. Som sådan må du være ansvarlig for å unngå potensiell skade ved å berøre skjær eller skremme vekk det marine livet nedenfor.

4. Ikke fortsett i tilfelle dårlig vær

Noen turoperatører foretrekker å fortsette selv under dårlig vær. Selv om du har en guide, er det best å være trygg og planlegge om. I tillegg til sikkerhet, vil du nyte en snorklingopplevelse når du gjør det i solfylt vær og i rolige farvann.

5. Hold deg rolig og følg instruksjonene

Hvis det er første gang du snorkler eller du er ny til å svømme, vil du sannsynligvis føle deg overveldet og redd. Imidlertid er det første du må huske å holde deg rolig og følge instruksjonene.

Hvis du føler deg redd, kan du alltid be guiden om å føre deg tilbake til båten. Men når du er med en guide, vil du ha en orientering før du drar til snorklestedet.

Vær derfor trygg på at du vil være fantastisk og i stand til å snorkle selv før du drar til snorklestedet.

Trygge snorklesteder i Cancun

Cancun er en eksklusiv by fylt med kommersielle bedrifter langs kysten. Som sådan er det ikke mange steder å snorkle nær kysten. Men hvis du leter etter noen snorklesteder i nærheten, er her de tre beste i eller i det minste i nærheten av Cancun.

Punta Nizuc

Punta Nizuc er et lite snorklested som ligger i den sørlige delen av Cancuns kyster, og det er nær Cancuns hotellsone. Her kan du finne et revområde utenfor kysten som er hjemsted for ulike typer marint liv.

I dette området kan du finne marine dyr som skilpadder, sjøstjerner, hummer og andre typer sjødyr som lever i havets koraller og alger.

Det er et flott sted å snorkle, spesielt hvis du tar med barn. Du kan finne mange turpakker i byen som tilbyr en snorkeltur i dette området.

Isla Mujeres

Hvis du er ute på øyeventyr, er Isla Mujeres en kort båttur unna Cancun, noe som gjør det til et utmerket sted for snorkling.

Denne øya er generelt en fiskeøy som tiltrekker seg turister hver dag. Det er en liten øy som bare er 5 miles lang og en halv mil i bredden. Som sådan er det mulig å utforske det i løpet av en dag.

Nå er snorklestedet på øya revet som heter Manchones. Dette revet ligger et lite stykke utenfor kysten. I tillegg til dette finner du mange andre snorklesteder på øya.

Her kan du vanligvis se havskilpadder streife rundt og andre typer marint liv. Som sådan er det best å ta med undervannskameraet ditt hvis du vil ta opp en fantastisk snorklingopplevelse.

Cancun undervannsmuseum: MUSA

Når det gjelder snorklesteder, er Cancun Underwater Museum en av de beste. Dette stedet er delt inn i to hovedområder, bestående av mer enn 470 skulpturer.

I løpet av de siste årene har undervannsstatuene av Silent Evolution sakte blitt senket ned i Manchones Reef.

Som et økoprosjekt tilbyr Cancuns museum en pause for det naturlige revet og gir et levemiljø for fisk og andre revarter.

Er haien en fare for snorklere i Cancun?

En av de vanlige fryktene for snorklere er muligheten for at haier angriper. Cancun har generelt haier, men det er ganske sjelden at de angriper og skader snorklere og andre turister som liker vannaktiviteter i havet.

Derfor bør et haiangrep ikke holde deg tilbake fra å snorkle i byen. Du har også guider som hjelper deg med å snorkle; de kjenner de trygge stedene, så ikke bekymre deg for det. Til slutt, hvis du vil vite mer, har vi en artikkel du kan lese: Har Cancun haier?

Konklusjon

Totalt sett er Cancun et trygt sted for snorkling, og tilbyr noen av de beste snorklestedene i hele Mexico. Men selvfølgelig betyr snorkling i Cancun at du gjør det på åpent hav. Som sådan anbefales det alltid å være forsiktig under hele aktiviteten.

Vi håper du nyter snorkleopplevelsen i byen med sikkerhetstipsene vi har til deg. Men som alltid, husk at du vil ha det best av å snorkle når du er i selskap med profesjonelle guider. På denne måten kan du være trygg mens du fortsatt nyter tiden din med å se det vakre marine livet under vannet i Cancun.

I tillegg til snorkling kan du gjøre andre aktiviteter i Cancun. For å vite mer, les: Hva skal jeg gjøre i Cancun?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico