Er det trygt i Akumal? (6 ting du bør vite)

Hvis du planlegger en tur til Mexico, har du kanskje vurdert å reise til Riviera Maya. Blant byene og tettstedene i denne kystregionen er Akumal, en liten turiststrand og havskilpaddehavn. Du lurer kanskje på: er Akumal trygt?

For turister er Akumal generelt tryggere enn det meste av Mexico og resten av Riviera Maya. Reiseguider og turister anbefaler det for familier og barn. Det er noen sunne tips å følge for å redusere risikoen når du reiser i Riviera Maya og Akumal.

Akumal har hvite sandstrender, et lite utvalg av flotte restauranter og søvnige småbystemninger. Du kan gå for snorkling, muligheter til å svømme med havskilpadder, grottedykking i underjordiske elver og en årlig kunstfestival. Jeg har inkludert 6 sikkerhetstips for å sikre at alle har det bra i Akumal.

Er det trygt i Akumal

Er Akumal trygt for turister?

Både turister og reiseeksperter anser Akumal for å være en trygg by. Akumal-kriminalitetsraten er generelt lavere enn i det meste av Mexico. De fleste hoteller har betryggende sikkerhet ved inngangene sine. Generelt er Akumal en mer søvnig strandby enn de nærliggende nattelivsstedene Playa del Carmen og Tulum.

Når det er sagt, har det vært nyere rapporter om gjeng- og kartellvolden i turistområder på Riviera Maya. Medlemmer av gjenger og kartell reagerer på turistetterspørselen etter ulovlige stoffer og reagerer på en nedbryting av kriminalitet fra lokal rettshåndhevelse. Det har vært hendelser der internasjonale besøkende har blitt skadet eller drept.

I et forsøk på å kutte ned på ulovlig aktivitet, har politiet flyttet kartellmedlemmer fra strendene, en viktig inntektskilde. Medlemmer av den meksikanske nasjonalgarden patruljerer nå turiststrender.

Av de millioner av mennesker som kommer til Riviera Maya-regionen hvert år, er det bare et lite antall som opplever vold eller kriminalitet. De fleste turister rapporterer at det er lite eller ingen kartell eller vold i Akumal.

Covid-restriksjoner og regelhåndhevelse er inkonsekvente i hele regionen. Mexico har generelt hatt høy covid-død og infeksjon siden pandemien startet. Hvis covid er en av bekymringene dine, gjør ditt beste for å følge protokollen for sosial distansering og maskebruk.

Sikkerhetstips 1: Vurder å reise sammen med en gruppe

Når det gjelder internasjonale reiser, er det virkelig sikkerhet i tall. Du kan enten bestille med en betrodd vennegruppe eller registrere deg for å være en del av en lokal turgruppe. Turgrupper kommer også med fordelen av en kunnskapsrik guide.

Sikkerhetstips 2: Drikk med måte

Siden Akumal er en mindre by, vil det sannsynligvis være en god del drikkesteder i og i nærheten av hotellet ditt. Fordelen er at det blir lettere å komme tilbake til suiten din etter å ha smakt den tequila-flyvningen. Imidlertid er det fortsatt sannsynligvis tryggest å ikke presse grensene dine. Ikke vær redd for å ringe en taxi eller besøke taxistasjonen i sentrum hvis du ender opp med å overdrive.

Pass på å ikke la drinken stå uten tilsyn. Hvis det ser eller lukter morsomt, be om en ny.

Hvis du fortsatt er bekymret, har de fleste inkluderende feriesteder i Akumal ett eller noen få baralternativer. Noen har til og med cocktailkurs!

Sikkerhetstips 3: Ta med badesko

Akumal er flott for både svømming og snorkling blant korallrev. Rev og revdyr kan imidlertid forårsake noen ekle skader. Ikke bare kan enkelte varianter av korallen stikke, men skraper fra korallrev kan avsette koraller i huden, noe som forlenger helbredelsestiden og kan føre til infeksjon. Vi anbefaler å investere i et par vannsko for svømming.

Ta vare på korallrevene. Du vil ikke ødelegge de, like mye som du ikke vil at de skal skade deg. Jeg anbefaler også å investere i litt biologisk nedbrytbar solkrem for å sikre at Akumal-livet i havet trives i generasjoner fremover.

Sikkerhetstips 4: Ikke vær ute for sent

Med mindre du er en del av havskilpaddevaktgruppen, vil du neppe ha mange muligheter til å være ute sent på kvelden i Akumal. Akumal er imidlertid ikke så langt unna de populære utestedene Tulum og Playa del Carmen. Siden begge er et stykke fra Akumal, kan det være lurt å reservere på et hotell der for ditt besøk.

Du kan også gå på dagtid, og unngå potensial for problemer sent på kvelden.

Her kan du lese mer om havskilpadder: Når kan du se skilpadder i Akumal?

Sikkerhetstips 5: Ikke gå på grottedykking uten en ekspert

Helt alvorlig; ikke reis på grottedykking uten en ekspert!

Akumal er kjent ikke bare for sine korallrev og havskilpadder, men for sitt enorme system av sammenkoblede underjordiske elver og kamre kalt cenotes. Med en ekspert grottedykker kan dykking i dette systemet være en opplevelse en gang i livet i et helt unikt miljø. Uten … vel, det er fortsatt en opplevelse en gang i livet, men ikke på en god måte.

Dykking i en potensielt smal og svingete hule betyr at du kanskje ikke kan komme deg raskt ut i en nødssituasjon. Hvis du ikke følger riktige regler og prosedyrer, kan det bokstavelig talt være dødelig. Grottedykkereksperter sier mangel på erfaring er en av hovedårsakene til dødsfall ved grottedykking.

Sikkerhetstips 6: Hold eiendelene dine under oppsyn

Som på de fleste turistdestinasjoner kan det være en tyv eller to som leter etter dyre gjenstander som er lagt igjen ved hotellbassenget eller på stranden. Det er best å holde noe av verdi enten låst på hotellrommet ditt eller ha det med deg når du går ut. Prøv å ikke la noe være uten tilsyn.

Konklusjon

Siden det først og fremst er en turistby, pleier Akumal å være ganske trygg. Dens familievennlige atmosfære og strandby-følelse gjør det til et bedre alternativ for barn og familier enn travle Tulum eller Playa del Carmen. Jeg har listet opp noen sunne regler å følge for å sikre at alle har en trygg og morsom tid i Akumal.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico