Er det trygt i Cancun? – 14 ting du må vite!

Tenker du på å ta en strandferie til Cancun, Mexico, men er usikker på om det er et trygt valg for deg eller din familie? I denne artikkelen undersøker vi det relative sikkerhetsnivået til Cancun og måter du kan holde deg våken og trygg på.

Generelt er Cancun trygt for turister på grunn av myndighetenes kontroll over turistindustrien og at det er en masser av anerkjente hoteller og feriesteder for turister å bo på. Når det er sagt, bør du fortsatt beholde vettet og oppføre deg fornuftig når du er der, og sørg for å planlegge reiseruten din på forhånd, holde pengene dine trygge og ta andre forholdsregler.

Fortsett å lese mens vi utforsker 14 av våre beste Cancun sikkerhetstips for reisende. Du kan trenge alle råd før du drar til dette solfylte området.

Er det trygt i Cancun

Er Cancun trygt generelt?

Heldig for reisende, så er Cancun et av de tryggere områdene å besøke i Mexico på grunn av økningen i turistnæringen der. En kombinasjon av nasjonale myndigheters innsats og relativt lave kriminalitetsrater sammenlignet med andre meksikanske byer gjør Cancun til et ganske trygt meksikansk reisemål.

Ikke la denne statistikken lure deg, siden forbrytelser forekommer der (ja, til og med drap, hundrevis av dem). Narkotikaaktivitet er også fortsatt vanlig i Mexico, i tillegg til voldelige forbrytelser, lommetyveri, svindel og mer.

Dessuten er det utstedt reisesikkerhetsadvarsler for turister som planlegger å besøke byen. Så du kan fortsatt iverksette tiltak for å beskytte deg selv og din familie eller andre reisende når du bor i Cancun, Mexico.

14 Cancun sikkerhetstips

Nedenfor utforsker vi følgende 14 tips som hjelper deg og familien din trygge når du besøker eller planlegger en tur til Cancun, Mexico.

1. Beskytt deg selv mot lommetyver

Lommetyver

Dette kan virke som et åpenbart forslag, men å vite hvordan man unngår lommetyver er nøkkelen i Mexico. Enten du er på hotellet eller sentrum i Cancun, beskytter du eiendelene dine på din person ved å gjøre følgende:

  • Legg aldri verdisaker (som telefon, penger, kredittkort, ID-er eller pass) i synlige lommer på klærne dine.
  • Hold pengene dine tett inntil kroppen (du kan bruke pengebelter til dette).
  • Oppbevar kontanter og verdisaker i de innerste oppbevaringsområdene i håndvesken.
  • Unngå å gå inn i store folkemengder på gatene og i transportområder.

2. Oppfør deg fornuftig

Drunk

Ikke bli så full at du ikke er selvbevisst i Mexico. Mens Cancun er en stor festdestinasjon, spesielt for college Spring Breakers, gjør det å være beruset deg umiddelbart mindre trygg enn du ville vært om du var edru.

Mer å lese: Hvor fester man i Cancun?

Det kan få deg til å føle deg varm når du er kjølig (du vil ikke bli forkjølet på ferie). Det senker også hemningene dine, og gjør det lettere for deg å si ja til ting og mennesker du bør unngå i en fremmed by.

3. Sørg alltid for at telefonen er fulladet

fulladet mobil

Å ha en mobiltelefon er som å ha en livline i dagens tid. Lad alltid telefonen helt opp i Cancun før du forlater overnattingsstedet ditt. Du kan forlenge batterilevetiden ved å slå av bakgrunnsapper, slå på «Lavt batterimodus» og sørge for at Bluetooth er slått av når den ikke er i bruk.

I tillegg kan du kjøpe en bærbar telefonlader hvis du har behov for kommunikasjon med et tomt telefonbatteri.

Relatert artikkel du bør lese: Vil telefonen min fungere i Mexico?

4. Beskytt deg mot insektbitt

Insektbitt

Risikoen for myggstikk i Cancun er altfor reell. Og med myggstikk kommer risikoen for sykdommer som dengue, Zika-virus og Chikungunya.

Sørg for å ha myggmiddel med deg og bruk det når du tilbringer tid utendørs i Cancun.

Les mer om mygg i vår Tulum-artikkel. Det er svært relevant for Cancun: Er det mygg i Tulum?

5. Planlegg dagen din på forhånd

Plan your day

Å ha en plan, og til og med en reserveplan, kan hjelpe deg å være litt selvbevisst. Hvis du vet hvilken form for rute du skal ta og har sett på et kart over det generelle området før skal reise, så vil du være bedre rustet.

Pass på at du ikke vandrer mye utenfor allfarvei og hold deg til planen din.

6. Gå alltid i par/grupper

Group of people

Med mindre du er en alenereisende, er det tryggere å ikke vandre hvor som helst i Cancun alene, spesielt på gatene. Du er mer utsatt for å bli blindet av forbrytelser som bortføring eller tyveri hvis du går på do alene på en restaurant eller lignende.

Det hjelper å velge reise med en «kompis» så er dere alltid to.

7. Ta skjermbilde av kart du trenger

Screenshot of Map on mobile phone

GPS er et av de kjekkeste verktøyene på våre mobile enheter, men det fungerer bare hvis tilkoblingen er tilgjengelig. For å unngå situasjoner der du er strandet uten lett tilgjengelig veibeskrivelse til fots eller kollektivtransport, slå opp kart over områdene du planlegger å besøke på forhånd.

Zoom inn på disse kartene for å se navnene på gater og tverrgater, og skjermbilde dem for å lagre dem på telefonen.

8. Hold deg nær feriestedet/hotellet ditt

Hotel resort

Sjansene er store, hvis du har bestilt en anerkjent overnatting i Cancun, vil det enten være på et velkjent feriested eller et internasjonalt hotell. Å bo på eiendommen din er et av de sikreste grepene du kan gjøre, selv om de fleste også vil se litt av den lokale kulturen.

På overnattingsstedet ditt er det mindre sannsynlig at du blir ranet, svindlet eller havnet i en vanskelig situasjon.

9. Ha alltid med deg ID

American Passport

Å ha med et gyldig ID-kort med bilde, spesielt i et fremmed land, er et must for alle reisende. Ikke bare bør du ha med deg ditt pass på et trygt sted, men du bør ha det med deg til enhver tid.

Skulle en meksikansk politimann be deg om å vise legitimasjonen din, noe som kan skje, vil de sannsynligvis se passet ditt.

10. Lær deg litt spansk

Learn Spanish

Et av de beste tipsene for å reise utenlands, uten tvil, er å lære noen av de lokale språkene. Hvis du i det hele tatt planlegger å dra til byen, bør du i det minste kunne det grunnleggende (dvs. hei, farvel, takk) samt ordene for «transport», «mat» osv.

Det er enkelt nok å lære litt daglig spansk på mobiltelefonen med apper som Duolingo, som er gratis for grunnleggende medlemskap.

Å kunne litt spansk kan til og med beskytte deg mot svindlere som tror de lurer deg ved å oversette feil.

11. Bruk et anerkjent reisebyrå

Reiseagent

Reisebyråer er nesten en saga blott på dette tidspunktet. Men det er noen som fortsatt eksisterer og gir uvurderlige tjenester til turister som reiser til utlandet.

Ved å gå til et anerkjent reisebyrå for å bestille overnatting og turaktiviteter i Cancun, kan du være trygg på at du øker sikkerheten din. Du må kanskje betale litt mer enn du ville gjort på nettet, men det er verdt det.

12. Ikke vær naiv

Naive monkey

Det er en god tommelfingerregel å ikke virke naiv på et nytt sted. Lokalbefolkningen kan lett oppdage en forvirret turist og gjøre deg til et sårbart mål i løpet av sekunder. Dette betyr at du ikke bør kle deg i luksuriøse klær eller bære dyre verdisaker i umiddelbar syn.

Du bør også unngå å gå opp til alle fremmede du ser og be om hjelp eller veibeskrivelse.

Prøv å klar deg mest mulig selv.

13. Drikk kun av forseglede flasker

Bottled Water

Du vet aldri hva som kan flyte i lokale vannkilder, enten du drikker fra en fontene eller restaurantkran. For å opprettholde din fysiske sikkerhet og helse, be alltid om flaskevann fra virksomheter. Å vite at vannet er i en forseglet beholder sikrer at det har blitt filtrert og er rent.

Hvis du bor på et hotell, kan du kanskje til og med fylle på med flaskevann fra en salgsautomat eller nærbutikk før du forlater rommet ditt for dagen.

Les mer om vann fra springen i Mexico her: Kan du drikke vann fra springen i Playa del Carmen?

14. Ikke ha alle pengene dine på deg

Lots of money in wallet

Hvis du legger alle eggene dine i én kurv, og noe skjer med den kurven, så skjer det noe med alle eggene dine. Et eksempel – ikke legg alle pengene dine i lommeboken når du streifer rundt i Cancun.

Ta heller med nok til dagens begivenheter og litt til nødssituasjoner. Du kan la resten være trygt sikret i hotellets safe.

Les dette for hvordan du får penger i Mexico:Beste måten å få tak i Meksikanske pesos

Avslutningsvis

Så, er Cancun trygt? Turister vil være lettet over at Cancun er et av de tryggere reisemålene i Mexico. Fordi den har en veletablert turistindustri, kan du forvente at kriminalitetsraten er lavere enn det du finner i andre meksikanske byer.

Likevel bør du ta forholdsregler før du besøker Cancun, og husk å følge rådene som er oppført ovenfor!

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico