Er det trygt i Tulum?

Sikkerhet er en prioritet når det gjelder reiser. Like mye som vi ønsker å nyte vakre reisemål, slappe av på unike steder og oppdage nye steder, ønsker vi også å være trygge og reise hjem uten å ha slike problemer. Av denne grunn, hvis du planlegger å besøke Tulum, er en av tingene du vil spørre om: Er det trygt i Tulum?

Tulum er et trygt turiststed med lav kriminalitet og færre voldelige forbrytelser. Videre er det en avslappet by som tiltrekker seg minimal oppmerksomhet, noe som sikrer sikkerhet. Likevel bør reisende alltid bevege seg forsiktig for å redusere risikoen for småkriminalitet og legge merke til de siste folkehelse- og reiserådene.

Sikkerhetsbekymringen kan i stor grad avhenge av selve stedet, men forsiktige handlinger og unngåelse spiller også en rolle, spesielt for reisende. Som en ansvarlig reisende i Tulum, må du være klar over alle sikkerhetsproblemer i byen for å sikre at du vet hvordan du unngår forbrytelser og andre sikkerhetsrelaterte problemer.

I denne artikkelen vil jeg dekke alt du trenger å vite om sikkerhetsproblemene i Tulum. Denne informasjonen inkluderer alt, fra kriminalitetsratene, forskjellige sikkerhetsproblemer og til og med tips for å hjelpe deg med å holde deg trygg fra alle disse problemene. Etter å ha lest, vil du være klar over sikkerhetsbekymringene i Tulum og lære hvordan du kan nyte oppholdet ditt mens du sørger for sikkerhet til du kommer hjem.

La oss komme i gang!

Er det trygt i Tulum

Er Tulum trygt for turister?

Tulum er generelt et trygt sted for turister, spesielt i Mexicos andre byer og tettsteder.

Tulum er generelt trygt å reise til. Når det er sagt, bør reisende sjekke de siste reiserådene, utvise økt forsiktighet med hensyn til småkriminalitet og oppdatere seg om den siste folkehelsesituasjonen.

I de fleste tilfeller, hvis du leser denne artikkelen, er din primære bekymring om Tulum er et farlig sted for turister. Men hvis du tenker på det, vil du innse at hvert sted har kriminalitetsrapporter og sikkerhetsproblemer.

Mexico er kjent for sine brutale gjengkriger, så det er viktig å ha dette i bakhodet. Tulums avslappede natur gjør det imidlertid tryggere for turister enn populære destinasjoner som Cancun. Videre, siden Tulum er en avsidesliggende by, er det et av de mindre områdene som gjelder forbrytelser som involverer vold.

Likevel ville det være best om du husker at selv om voldelige forbrytelser ikke er en bekymring i denne byen, eksisterer det fortsatt noen småforbrytelser. Slike ting kan være et skikkelig problem, spesielt for turister.

Sikkerhetshensyn i Tulum

Når vi snakker om sikkerhet, er det tre hovedhensyn å være klar over. Dette er småforbrytelser, naturrelaterte farer og helserelaterte farer.

Småkriminalitet

Småkriminalitet er vanlig på alle turistmål, og Tulum er ikke et unntak. Selv om det ikke er sannsynlig at Tulums turister lider av voldelige forbrytelser, er de utsatt for småforbrytelser som tyveri, svindel og andre lignende saker.

Av denne grunn bør du alltid ta ekstra tiltak for å sikre at dine eiendeler er trygge. Ikke slipp på vakt bare fordi du liker stedet. Som alltid er det bedre å være trygg enn å beklage.

Naturrelaterte farer

Myggstikk

Naturrelaterte farer varierer fra sted til sted. I Tulum er Zika-viruset den primære bekymringen du sannsynligvis vil få av myggstikk. Derfor ville det være best om du alltid beskyttet deg mot disse insektene. Noen insektavstøtende middel påført huden din burde gjøre susen. Dette problemet er sesongbetont. For mer informasjon skrev vi også en artikkel om å håndtere mygg i Tulum for å veilede deg.

En annen naturrelatert fare er hardt vær eller til og med orkaner. Du kan løse et slikt sikkerhetsproblem ved å unngå reiseplanene dine til Tulum i orkansesongene. Vi har laget en dybdeartikkel om orkansesongen i Tulum for å veilede deg bedre i denne saken.

Helserelaterte farer

Zika-viruset kan virke som en helserelatert fare, men Covid-19 er den primære bekymringen når det gjelder helse. Imidlertid er Covid-19-restriksjonene nå lettet i det meste av Tulum. Videre er de fleste attraksjonene i byen friluft, så du trenger ikke å bekymre deg for å ha på deg masker.

Totalt sett er disse problemene sentrum for alle sikkerhetsproblemer du kan støte på under ditt besøk i Tulum. Først vil vi imidlertid diskutere forbrytelsene for å sikre at du er mest klar over dem.

Hva er kriminalitetsraten i Tulum?

Kriminalitetsraten i Tulum er lavere sammenlignet med andre meksikanske byer. Det er imidlertid fortsatt nødvendig å alltid være forsiktig for å unngå å lide av disse forbrytelsene under oppholdet.

Kriminalitetsnivået i Tulum anses som moderat, men det er viktig å merke seg at det var nesten tre ganger høyere enn nivået for tre år siden.

Det er lave nivåer av ran, overfall, tyveri, hærverk, rasisme og andre forbrytelser. Det betyr imidlertid ikke at du kan være bekymringsløs, siden disse forbrytelsene fortsatt eksisterer, og du kan bli et offer hvis du ikke er forsiktig.

De tryggeste områdene å bo i Tulum

Generelt er hele byen Tulum trygg, spesielt den søvnige byen og området ved siden av hovedstrandveien.

Tulums sentrum har de fleste restauranter og butikker, så hvis du leter etter et trygt sted å bo, er det mest sannsynlig at du finner det der. I tillegg er hovedgatene godt opplyste og fulle av folk til de små morgentimene, så det er aldri noe problem å gå alene hjem om natten.

En rekke hoteller er også tilgjengelig langs Tulum-stranden. Dessverre er Tulums strand ganske langt fra byen, så hvis du vil sykle hjem sent på kvelden, må du sykle på tomme gater i mørket. Likevel, siden Tulum Beach er en favoritt blant turister, er det usannsynlig at du blir alene.

Farlige områder å unngå i Tulum

Tulum har mange områder å unngå, inkludert boligområder. Det er knapt noen gatelys, noe som gjør det enkelt for noen å snike seg inn på deg.

Hvis du er en alenereisende, kan det være lurt å ta en taxi hvis du bor i et roligere område i stedet for å gå hjem. Det er imidlertid andre ting du bør vurdere hvis du reiser alene til Tulum. Derfor skrev vi noen tips for soloreisende for å veilede deg gjennom hele oppholdet i denne byen.

I tillegg til disse tingene, bør du ha det fint med å utforske Tulums forskjellige områder.

Ting du bør vurdere for sikkerheten under oppholdet ditt i Tulum

Under oppholdet i Tulum vil du kanskje være ekstra forsiktig med følgende ting:

Beskytt deg selv og kredittkortene dine mot potensielt tyveri

Når du besøker Tulum, er det alltid tilrådelig å ha kontanter klare og unngå gateminibanker. Finn eventuelt en sikret bank hvor du kan ta ut penger. Det er også best å se opp for butikker der du bruker kortene og bankkontoene dine.

Vær på vakt mot bestikkelsesmuligheter

Noen nettfora som Facebook-grupper klager over bestikkelser og korrupsjon i Tulum. Slike ting kan skje når turister ikke følger reglene. Så vær oppmerksom på alle regler slik at du ikke blir offer for slike bestikkelser.

Bli kjent med leiebilpriser

Car rental

Bilutleie er typisk på steder som Tulum. Derfor bruker mange opportunister denne sjansen til å ta ekstra betalt på alle måter de kan. Vi har en artikkel om bilutleie for deg for å veilede deg bedre med denne bekymringen.

Unngå å vise frem kontanter og verdifulle gjenstander

Som alle andre steder skjer også tyveri og ran i Tulum. For å unngå slike ting, unngå å ta med massevis av kontanter, ikke fremhev noen verdifulle gjenstander, og alltid sikre eiendelene dine.

Hold alltid øye med drinkene dine

Drikkepigger er et vanlig sikkerhetsproblem, spesielt når du planlegger å nyte Tulums natteliv. Sørg derfor for at du kun får alkoholholdige drikker fra en kjent kilde, og sørg alltid for at ingen rører dem.

Les mer om nattelivet her: Nattelivet i Tulum (alt du trenger å vite)

Konklusjon

Tulum er generelt et trygt sted å besøke, spesielt for turister. Men som alle andre turistmål har Tulum vanlige sikkerhetsproblemer som småkriminalitet, naturrelaterte og til og med helserelaterte farer. Likevel finnes disse tingene også andre steder og er ikke grunn nok til å fjerne Tulum fra reisebøttelisten.

Som alltid minner disse sikkerhetshensynene oss bare på at vi som reisende må være ansvarlige og gjøre vårt for å holde oss trygge. Tross alt er sikkerhet oppnåelig når vi jobber for det.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico