Er dykking best i Cancun eller Cozumel?

Cancun og Cozumel er to av de mest populære dykkedestinasjonene i Mexico. Begge stedene tilbyr et bredt utvalg av dykkesteder, fra grunne skjær til dype vrak, og hver har sin egen unike sjarm. Så, hva er bedre for dykking – Cancun eller Cozumel?

For mange dykkere tilbyr Cancun det beste fra to verdener. Byens hoteller og feriesteder ligger bare en kort kjøretur fra noen av de beste dykkestedene, inkludert det verdensberømte Great Mayan Reef. I tillegg betyr Cancuns lune beliggenhet at forholdene nesten alltid er ideelle for dykking, med rolig vann og lite strøm.

Imidlertid har Cozumel en stor fordel i forhold til Cancun – dens nærhet til øya Cozumel. Denne lille øya er hjemsted for noen av de beste dykkestedene i Mexico, inkludert det verdensberømte Palancar-revet. Som et resultat er Cozumel ofte førstevalget for dykkere som ønsker å oppleve det aller beste som Mexico har å tilby.

Er dykking best i Cancun eller Cozumel

Hva er dykking?

Scubadykking er en type dykking som bruker Self-Contained Underwater Breathing Apparatus (SCUBA) for å puste under vann. I motsetning til andre former for dykking, som snorkling eller fridykking, lar dykking dykkere holde seg under vann i lengre perioder. Dette gjør det mulig å utforske undervannsverdenen i større detalj og å observere livet i havet som ellers ville vært utilgjengelig.

Dykking er også en populær fritidsaktivitet, og mange dykkere liker utfordringen med å utforske ulike områder av havet. For å bli en sertifisert dykker, må enkeltpersoner gjennomføre et treningsprogram som lærer dem hvordan de skal bruke SCUBA-utstyr trygt og effektivt. Når de har fullført opplæringen, kan de få en dykkerlisens, slik at de kan dykke hvor som helst i verden.

Steder du kan dykke i Cancun

Cancun er en av verdens mest populære dykkedestinasjoner. Det klare turkise vannet og det rike livet i havet gjør det til et mekka for dykkere på alle nivåer av erfaring. Her er noen av de beste stedene å dykke i Cancun:

Det store Maya-revet

Dette massive revsystemet strekker seg fra Cancun hele veien til Belize. Det er hjem til et utrolig mangfold av marint liv, inkludert hvalhaier, manta rokker, havskilpadder og delfiner. Med over 100 dykkesteder å velge mellom, er det noe for enhver smak.

Les mer om haiene her: Er det haier i Cancun?

MUSA undervannsmuseum

MUSA - Cancun Underwater Museum of Art - sculptures

Dette unike museet ligger utenfor kysten av Cancun. Den har over 500 skulpturer i naturlig størrelse som er senket til bunnen av havet. Dykkere kan svømme blant statuene og komme tett på noen av verdens mest kjente kunstverk.

El Farito fyrtårn

Dette grunne revet ligger like utenfor Cancun. Det er et flott sted for nybegynnere siden det bare når en dybde på 9 meter. Revet myldrer av fargerike fisker og koraller.

Isla Mujeres

Denne lille øya utenfor kysten av Cancun er hjemsted for noen av de beste dykkingene i Mexico. Revene her slår seg sammen med livet i havet, og sikten er ofte over 30 meter. Isla Mujeres er også et flott sted å snorkle og nyte noen av Cancuns berømte strender.

Steder du kan dykke i Cozumel

Cozumel er verdenskjent for sin dykking, og med god grunn. Øya har krystallklart vann, en overflod av marint liv og et bredt utvalg av dykkesteder å utforske. Det er noe for enhver smak, fra grunne skjær perfekt for nybegynnere til dypvannsvrak som vil teste ferdighetene til selv de mest erfarne dykkerne. Her er bare noen av de mange stedene å dykke i Cozumel:

Palancar-revet

The Palancar Reef

Palancar-revet er et av de mest populære dykkestedene på øya. Den har et stort utvalg av koraller og fisk, sammen med flere svømmeturer og grotter å utforske. Revet starter på en dybde på ca. 30 fot og går ned til ca. 100 fot, noe som gjør det egnet for både nybegynnere og erfarne dykkere.

Djevelens strupe

The Devil’s Throat er et hulesystem som ligger utenfor øyas sørvestkyst. Den har en serie med smale tunneler som fører ned til et basseng på en dybde på omtrent 60 fot. Grotten anbefales kun for erfarne dykkere på grunn av dens vanskelige inn- og utgangspunkter.

Mana Winds-vraket

Mana Winds-vraket er et must-see for alle dykkere som besøker Cozumel. Skipet sank i 2000 og ligger nå på en dybde på rundt 80 fot. Det er hjem til et rikt marint liv, inkludert skilpadder, ål og barracuda. Vraket er også et av de eneste stedene på øya hvor du kan se djevelrokker.

Cancun vs. Cozumel – Beste stedet for dykking

Cancun og Cozumel er to av Mexicos mest populære destinasjoner for dykking. Begge stedene tilbyr en overflod av marint liv, klart vann og vakre korallrev. Så, hvilket er det beste stedet for dykking?

Cancun ligger på østkysten av Mexico og er kjent for sitt turkise vann og hvite sandstrender.

Cancun har over 20 dykkesteder, inkludert det verdenskjente El Meco-revet. Den gjennomsnittlige vanntemperaturen er behagelige 84 grader Fahrenheit, noe som gjør den ideell for dykking året rundt. På den annen side ligger Cozumel på vestkysten av Mexico og er kjent for sine dramatiske klipper og drop-offs.

Det er over 60 dykkesteder i Cozumel, inkludert det verdensberømte Palancar-revet. Den gjennomsnittlige vanntemperaturen er litt kjøligere enn Cancun, på rundt 78 grader Fahrenheit. Dette gjør imidlertid Cozumel til et flott reisemål for dykkere som ønsker å unngå folkemengdene som ofte strømmer til Cancun i høysesongen.

Så hvilken bør du velge? Hvis du leter etter krystallklart vann og en overflod av marint liv, er Cancun stedet for deg. Imidlertid er Cozumel det bedre valget hvis du foretrekker en mer intim dykkeopplevelse uten folkemengdene. Uansett hvilken destinasjon du velger, vil du garantert få en uforglemmelig dykkeopplevelse.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico