Er Mallorca et trygt sted å besøke?

Mallorca er et av de mest besøkte stedene i Middelhavet. Mallorca er kjent for sine rolige strender, kalksteinsfjell, ferske råvarer og spansk arkitektur.

Flere feriesteder, badeland, klubber og avsidesliggende strender gjør opplevelsen og turen minneverdig.

De aller fleste turister vil alltid vite om stedet de skal reise på ferie til er trygge eller ikke. Sikkerhet er en av nøkkelfaktorene som avgjør om du kan tilbringe ferien et sted, uavhengig av hvor attraktiv pakken kan være.

Her i denne artikkelen har vi gjort alt vi kan for å løse alle sikkerhetsproblemer du måtte ha om Mallorca. Så la oss komme i gang, er Mallorca et trygt sted å besøke.

Er Mallorca et trygt sted å besøke

Er Mallorca et trygt feriemål?

Mallorca er et av de mest populære turistmålene i dag og et av de tryggeste. Det er relativt rimelig, men har historisk sett tiltrukket seg noen av verdens rikeste og mest populære mennesker.

Stedet har bygget et rykte for å være en festby, hvor det konsumeres alkohol og i noen områder til og med narkotika. Så, med denne konteksten i tankene, hvor trygt er Mallorca som feriedestinasjon?

Mallorca regnes generelt som en trygg øy for turister. Kriminalitetsraten er lav, og de fleste turister der har bare gode ting å si om opplevelsen på øya og hvor trygge de følte seg der.

Tjenestemennene gjør sitt beste for å samarbeide med turistene og holde stedet så trygt som mulig for folk som besøker deres elskede øy.

Men som tilfellet er for de fleste populære turistdestinasjoner, må du være forsiktig med pengene og eiendelene dine. Lommetyver og småtyver kan bli funnet i overfylte områder. Så du bør være oppmerksom på eiendelene dine når du er et sted med masse mennesker.

En annen ting du bør være klar over er at Mallorca er en populær fest-øy som er fylt av turister i høysesongen som går på klubber og barer, og som koser seg hele natten.

Så er det steder som S’Arenal, som har fått et rykte for å være fylt med avvikere som kan være vanskelige å håndtere og litt farlige.

Noen av gatejentene er kjent for å bli aggressive mot menn i dette området. Hvis du er på ferie her med familie, er det best å unngå S’Arenal. Hvis ikke, sørg for å planlegge turen din godt, for selv på det verste er det ikke mye du trenger å bekymre deg for det meste av dagen.

Vet du dette: Hvordan betale for buss på Mallorca?

Er Mallorca trygt for turister?

Som turist er du tryggere på Mallorca enn mange populære turistmål verden over. Mallorcas økonomi er hovedsakelig drevet av turisme. Dette er brød og smør for lokale og lokale myndigheter. De lar ingen stein stå uvendt for å sikre sikkerheten og trivselen til gjestene som besøker hjemmet deres.

Risikoen for Covid er noe som alle turister bør ta forholdsregler mot, men hvis du er vaksinert og tar nødvendige forholdsregler, skal ikke dette være et problem. I tiden vi lever i, er Covid-forholdsregler noe du alltid må huske på for å holde deg selv og menneskene rundt deg trygge og sunne. Covid har nok dessverre kommet for å bli.

Som turist, når du besøker strender og andre overfylte områder, pass deg for visse svindel som er utbredt i området. Det er svindlere blandet inn med leverandørene som vil prøve å selge deg noe du ikke gjør, og går så langt som å åpne bokser med drinker og kreve betaling for det siden de allerede har åpnet dem for deg.

Det er også det populære skallspillet som svindlere vil prøve å få deg til å spille. Vær oppmerksom på at dette spillet er designet for å kvitte deg med pengene dine og rigget til å få deg til å tape hver gang.

Lommetyver vil også prøve å avlede deg mens de forsyner seg i lommene dine i prosessen. Du bør være klar over disse svindlerne på forhånd, slik at du er forberedt på å møte dem hvis noen kommer i veien.

Bortsett fra disse sikkerhetsreglene, er det også små skadedyr som mygg på øya som vil skape problemer avhengig av hvor du bor.

Ta med deg litt myggmiddel slik at du kan sove uten irriterende mygg som surrer i ørene. Bortsett fra det, ha litt solkrem for hånden da du vil bli utsatt for mye sollys her.

Les om været på Mallorca her: Været på Mallorca – Alt du trenger å vite

Hvor trygt er Palma?

Palma, hovedstaden på Mallorca, er blant de tryggeste stedene på øya. Det er navet for all aktivitet på øya og hvor de fleste turister samles.

Her er du trygg selv om natten. Likevel advarer vi turister om å unngå å gå turer alene om natten på visse steder som El Terreno eller gamlebyen.

Balearene er hovedsakelig festøyer, så det er ingen overraskelse at det er noen få klubber der folk kanskje bruker narkotika, det kan være lurt å ha dette i tankene.

Palma har noen av de beste strendene på Mallorca. Disse strendene er overfylte i høysesongen med turister. Med store folkemengder følger noen risikoer for Covid.

Er Mallorca trygt om natten?

Mallorca er generelt trygt, selv om natten og i de mest livlige områdene. Likevel er det noen steder du anbefales å unngå å gå alene om natten.

Mallorca er imidlertid en festøy, så mye av aktiviteten på øya skjer om natten, enten du er på klubb eller bare slapper av på barene med venner. Du vil være trygg hvis du velger de riktige stedene å reise og tar de riktige rutene. Veier er generelt det beste stedet å holde seg til hvis du er oppe og går om natten.

Det er noen kjente steder du ikke bør besøke om natten, og hvis du kan unngå det, selv på dagtid. Vi har detaljert disse områdene nedenfor slik at du kan ta forholdsregler og samtidig holde deg trygg. Unngå disse stedene om natten, så vil du være på den trygge siden.

Son Gotleu

Son Gotleu er et nabolag som ligger i Levante-distriktet på Mallorca. Den har et dårlig rykte for å ha gangstere og ranere som kan skape problemer for turister som befinner seg alene om natten.

Det er ikke som om området bare har slike mennesker, eller at du sannsynligvis vil møte dem mesteparten av tiden. Men det er bedre å være tryggere enn å beklage, spesielt hvis du reiser om natten.

Corea

Corea er en beryktet forstad i Palma de Mallorca. Hygienetilstanden er svært dårlig rundt Corea, som er kjent som et sted de fleste bør unngå. Her er det folk som selger ulovlige stoffer og det kan bryter ut litt uroligheter mellom de som selger dette.

Som turist ønsker du nok ikke å være her om kvelden eller natten. Politiet sine kontroller er også vanlig i dette området som bare understreker lov-og-orden-situasjonen i denne forstaden. Så hvis du er turist med mindre du må, prøv å unngå dette stedet.

Son Banya

Dette er kanskje det mest beryktede stedet på denne listen. Er du turist på Mallorca er dette et sted du bør unngå uansett tid på døgnet. Son Banya er et veldig beryktet sted for å være et underjordisk knutepunkt for ulovlige stoffer. Dette stedet er fylt med selgere som driver sine lyssky virksomheter.

Det er også mange statlige aksjoner som skjer her regelmessig som forårsaker konflikter i regionen. Fra nå av er dette et sted du rett og slett bør unngå som pesten mens du er på Mallorca. Den gode tingen er at det er på et ensomt sted nesten utenfor hovedbyen. Så det er lett å unngå, og generelt sett vil du være ganske trygg hvor som helst ellers på Mallorca.

Vet du: Hvor stor er Mallorca?

Konklusjon

Mallorca er et av de mest etterspurte turistmålene i verden. I forlengelsen er den også blant de sikreste. Selv på de mer utrygge stedene vil du ikke risikere å møte på noe mer enn litt småkriminalitet. Du vil være helt trygg om du tar noen forholdsregler og tar vare på eiendelene dine og viser våkenhet i store folkemengder.

Gjør alle nødvendige ordninger du skal gjøre på en utenlandstur, og du kan fint nyte ferien din. Befolkningen på Mallorca er veldig vennlige og omgjengelige. Myndighetene er ekstremt samarbeidsvillige, og det generelle miljøet er avslappet. Mallorca kalles med rette for turistens himmel.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania