Er snorkling i Cancun verdt det?

Hvis du elsker snorkling, er det første du vil vurdere når du besøker et nytt sted om stedet er egnet for snorkling. Hvis du for eksempel vil besøke Cancun, kan du også lure på om det er verdt å snorkle der.

Siden Cancun er hjemmet til det store Maya-revet, er kystvannet et av de beste snorklestedene. Imidlertid er disse stedene alle tilgjengelige med båt. Det anbefales heller ikke å snorkle uten guide, selv om du er en hobbysnorkler.

Enten du er en nybegynner, en hobbyist eller en ekspert på snorkler, vil du vite om Cancun er verdt et besøk. Har den et godt snorklested? Er det dyrt å snorkle i Cancun? Vi snakker om alle disse tingene for å hjelpe deg å vite om snorkleopplevelsen i Cancun og for å hjelpe deg å se om det er verdt å besøke dette stedet for å snorkle.

La oss komme i gang!

Er snorkling i Cancun
verdt det?

Er Cancun en verdig snorklingdestinasjon?

Cancun og områdene rundt tilbyr rolige, klare hav med sikt på opptil 200 fot, fantastiske korallrev, havskilpadder, sjøkuer og et bredt utvalg av annet vannlevende liv som vil ærefrykt for snorklere. Dermed er det et verdig reisemål for både snorklere og dykkere.

Dessuten kan Cancun skryte av å bringe et solrikt reisemål sammen med de andre nærliggende byene og områdene i Quintana Roo.

Å vite den beste tiden å snorkle i Cancun og andre nærliggende områder er også best. Les Når er det best å snorkle i Cancun? å lære mer.

Noen av de beste snorklestedene i Karibia finnes i nærheten av Cancun. Derfor må du sørge for å snorkle hvis du planlegger å bli i Cancun.

Benytt sjansen til å sjekke ut andre fantastiske snorkleområder i nærheten av Cancun fordi selv noen av de mest populære snorklestedene er nær Cancun.

Hva kan du snorkle i Cancun?

Hvis du planlegger å snorkle i Cancun, kan du gjøre det på disse tre vanlige snorklestedene i eller i nærheten av byen.

En ting å merke seg er at disse stedene kun er tilgjengelige via en båttur, og du trenger en guide hvis du planlegger å snorkle. Som sådan kan du benytte deg av en turpakke hvis du vil nyte snorkling på disse stedene.

Punta Nizuc

Punta Nizuc er et lite snorkleområde sør for Cancuns hotellsone. Du kan finne et revområde utenfor kysten som er hjemsted for forskjellige arter av marint liv her.

Du kan finne skilpadder, sjøstjerner, hummer og andre sjødyr i denne regionen, hvor de lever blant koraller og tang.

Det er et fantastisk område å snorkle, spesielt hvis du har barn. Tallrike turpakker som inkluderer en snorkleutflukt kan finnes i byen.

Isla Mujeres

Isla Mujeres er en kort båttur fra Cancun og et flott sted å snorkle hvis du er ute for å utforske øya.

Isla Mujeres, som tidligere var en fiskeøy, tiltrekker seg besøkende hver dag. Det er en liten øy, som måler omtrent fem mil lang og en halv mil bred. Som et resultat kan en dag brukes på å utforske det.

Revet kjent som Manchones er nå det beste snorklestedet på øya. Kort vei utenfor kysten ligger det et skjær. Det er massevis flere snorklesteder på øya i tillegg til denne.

Havskilpadder og andre typer marint liv er ofte oppdaget her. Som et resultat, hvis du ønsker å dokumentere din fantastiske snorklingopplevelse, er det viktig å ta med undervannskameraet.

Cancun undervannsmuseum: MUSA

MUSA - Cancun Underwater Museum of Art - Car

Cancun Underwater Museum er et av de beste stedene å snorkle. Mer enn 470 skulpturer utgjør de to hoveddelene av denne regionen.

De undersjøiske Silent Evolution-statuene på Manchones Reef har gradvis synket i noen år.

Museet i Cancun fungerer som et avbrekk for det naturlige revet og gir et habitat for fisk og andre revarter.

Hva er det beste snorklestedet i Cancun?

Cancun er en by med flere virksomheter langs kysten. Som et resultat er det få steder langs kysten å snorkle.

Likevel, hvis du leter etter det beste stedet for snorkling, er det beste alternativet Punta Nizec. Du kan finne variert marint liv i dette området, men den beste delen er MUSA eller Underwater Museum of Art.

Siden det er en kommersialisert sone, er det å bestille en tur den eneste måten å snorkle i den. Videre kan du ikke snorkle på egen hånd i dette området siden du trenger litt veiledning for å nyte det.

Nå, hvis du leter etter et rikt marint liv, kan du alltids kjøre sør for Cancun. Innen 30 minutter kommer du til Puerto Morelos, et fantastisk sted for snorkling med sine fantastiske skjær fylt med ulike sjøliv.

Du kan alltid benytte deg av en snorkelturpakke. Alternativt kan du leie en lokal fisker til å frakte deg til revet hvis du har snorkleutstyret ditt.

Hva kan du forvente av snorkling i Cancun?

Cancun er ikke det beste stedet for snorkling i Quintana Roo. Imidlertid har denne byen noen snorklesteder med unike opplevelser du ikke finner i nabobyene.

For eksempel kan du nyte snorkling ved Punta Nizec, hvor du kan nyte det berømte Underwater Museum of Art.

Dette undervannsmuseet har som mål å bevare korallrevene i Cancun ved å gi snorklere et sted å utforske det klare vannet.

Et år etter byggingen startet i 2009, åpnet museet endelig dørene. I dag er det omtrent 500 skulpturer spredt over to forskjellige deler av Cancun National Marine Park. Hvert år mottar MUSA nærmere 200 000 snorklere.

Foruten MUSA har Cancun skjønnheten til den karibiske kysten, noe som gjør det til et fristed for snorklere. Som sådan er Cancun verdt et besøk hvis du er ute på snorkleeventyr.

Er det dyrt å snorkle i Cancun?

Det er ikke dyrt å snorkle i Cancun, men du kan fortsatt betale. Den beste måten å snorkle på i Cancun er gjennom en snorkleturpakke.

Denne pakken fjerner hovedproblemene ved snorkling, for eksempel å finne det beste stedet, leie av utstyr, båtturer og til og med gratis mat.

Selvfølgelig kan du snorkle rett fra hotellets strand, men det er mer sannsynlig at du vil se havbunnen enn levende skapninger. Nå, hvis du vil vite om det er gratis snorklesteder i Cancun, les: Hvor kan jeg snorkle gratis i Cancun?

Siden Cancun er svært kommersialisert, vil du ikke finne noen ideelle snorklesteder på egen hånd. Som sådan vil du bare nå noen snorklesteder ved hjelp av guider og båtturer.

Generelt er snorkleturpakker i Cancun relativt rimelige. Du kan finne pakker på rundt 500 til 1000 kr avhengig av hvor mange steder du besøker og avstanden fra Cancuns sentrale område.

Konklusjon

Så hvis du fortsatt lurer på om det er verdt å snorkle i Cancun, er det et stort JA! Selv om du kan finne bedre alternativer hvis du vil snorkle og nyte livet i havet, kan du finne noen unike steder som er verdt å se i denne byen gjennom snorklebrillene dine.

Hvis du vil besøke de beste snorklestedene i nærheten, kan du alltids bo i Cancun og bestille en dagstur med snorklepakke til nærliggende byer som Playa del Carmen, Akumal, Cozumel og Tulum.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico