Er strendene i Tulum offentlige eller private?

Tulum er en strandby kjent for sine hvite sandstrender og det krystallklare blå vannet. De fantastiske strendene i Tulum tiltrekker tusenvis av besøkende hvert år, og det er sannsynlig at du planlegger å besøke og nyte litt tid på disse strendene. Nå, en ting du kanskje lurer på er tilgjengeligheten til disse strendene. Som sådan er en av tingene du kan spørre: Er Tulum-strendene offentlige eller private?

Strendene i Tulum er alle åpne for publikum. Noen hoteller og strandklubber designer imidlertid etablissementene sine slik at tilgang til stranden blir nesten umulig. Det er deres måte å gi privatliv til gjestene deres. De fleste etablissementer lar ikke-gjester sjekke ut stranden, men det koster vanligvis et gebyr.

Hvis du planlegger en tur til Tulum, vil du vite hvilke strandområder du kan se og nyte. Videre inkluderer en del av denne informasjonen en forståelse av de offentlige områdene og de private strandklubbene, som vi vil dekke i denne artikkelen.

Her vil vi gi deg alle de offentlige strandområdene i Tulum og også de private Tulum Beach-klubbene. Vi vil også fortelle deg hva du kan forvente i disse områdene for å hjelpe deg med å planlegge reisen og nyte stranden i denne byen.

La oss komme i gang!

Er strendene i Tulum offentlige eller private

Offentlige strandområder i Tulum

De offentlige strandområdene i Tulum er hvor du kan nyte stranden og alt i den uten å betale inngangsbillett.

Selv om disse områdene er offentlige, har de fortsatt den fine hvite sanden og det klare blå vannet som er ikoniske for Tulum.

Som jeg nevnte tidligere, er Tulums strender offentlige, noe som betyr at de er gratis å få tilgang til. Noen områder er imidlertid vanskelig tilgjengelige på grunn av de omkringliggende etableringene.

Nå, hvis du søker etter offentlige strandområder som er lett tilgjengelige, er disse:

Playa Ruinas – Stranden nedenfor Tulum-ruinene
Playa Santa Fe – Stranden rett ved siden av Playa Ruinas
Playa Pescadores – Et lite strandområde som er en del av Playa Paraiso
Playa Paraiso – Stranden mellom Playa Santa Fe og Playa Las Palmas
Playa Las Palmas – slutten av Tulums nordstrand
Secret Beach i Sian Ka’an – Stranden langs Sian Ka’an-biosfæren

En ting å merke seg er at de første fem offentlige strendene utgjør hele Tulums nordstrand. På den annen side er Secret Beach i Sian Ka’an Biosphere lengst i sør.

Resten av strandområdene, hovedsakelig langs hotellsonen, er ganske bortgjemte og private. Videre vil adgang til slike strandområder bety å gå gjennom hoteller og andre virksomheter, og de tar vanligvis betalt for det.

Du kan lese vår dybdeartikkel her: Beste strendene i Tulum – En guide for reisende.

Ting å vite om offentlige strandområder

Nå, hvis du planlegger å tilbringe tid på Tulums offentlige strender, må du kanskje vite disse tingene. På en eller annen måte kan disse tingene hjelpe deg med å planlegge din Tulum strandtur.

Områdene kan bli overfylte

Siden de offentlige strendene er gratis og lett tilgjengelige, tiltrekker disse områdene de fleste folkemengdene. Men hvis du ønsker å nyte Tulums strand på den billigste måten, er disse områdene for deg.

Nå skal ikke folkemengdene stoppe deg fra å se denne stranden. Selv med så mange mennesker, vil de lange strekningene av disse offentlige strendene forbli like hyggelige.

Mangel på strandfasiliteter

En annen ting å merke seg er at offentlige strender kan mangle strandfasiliteter. For eksempel vil du ikke finne stoler, bord og til og med parasoller på noen av disse offentlige strendene.

Det er imidlertid noen steder hvor du kan finne strandklubber som tilbyr strandfasiliteter til leie. Nå, hvis du ikke vil bruke på slike avgifter, vil det beste alternativet alltid være å ta med din egen.

Parkering kan være begrenset

Ettersom offentlige strender samler folkemengder, kan parkeringsplassene også være begrenset. Som sådan er det best å dra til stranden tidlig for å sikre seg en parkeringsplass. Nå, hvis du er på besøk i lavsesongen, vil du ofte finne mange parkeringsplasser.

Ønsker du en komplett guide om parkering, har vi en artikkel for deg. Denne informasjonen kan være nyttig, spesielt hvis du tar med eller leier en bil til denne byen. For mer informasjon, les Parkering i Tulum.

Private Strandklubber i Tulum

De private strandklubbene i Tulum tilbyr en mer avslappende og hyggelig tid ved stranden i Tulum. Disse strandklubbene tilbyr tjenester, privatliv, fasiliteter og andre ting for å gjøre dagen ved stranden litt mer avslappende.

Her er noen av strandklubbene du kan sjekke ut når du er i Tulum:

Villa Pescadores Beach Club – Strandklubben ved siden av Playa Pescadores
Papaya Playa Beach Club – Strandklubben i sentrum av hotellsonen
Coco Beach Club – Strandklubben ved enden av Tulums nye vei
Taboo Tulum Beach Club – Strandklubben ved siden av Coco Beach Club
Ziggy’s Beach Club – Strandklubben ved siden av Taboo Tulum Beach Club
Vagalume Beach Club – Strandklubben ved siden av Ziggy’s Beach Club

Disse strandklubbene, unntatt Villa Pescadores, ligger i den sørlige delen av Tulum Beach. Men siden de fleste av disse private strandklubbene ligger i sør, tiltrekker disse områdene ikke mange folkemengder.

I de fleste tilfeller vil du bare finne innsjekkede gjester som streifer rundt på disse strendene. Det tilbyr imidlertid et mer intimt og rolig område innenfor Tulum-stranden.

Hvordan få tilgang til hotellstrender?

Noen hoteller gjør de nærliggende strandområdene vanskelige for folkemengder å komme inn på. Som sådan gir de litt privatliv og tilbaketrukkethet til gjestene sine.

Samlet sett vil du ikke bekymre deg om denne bekymringen hvis du bestiller oppholdet ditt på et feriested eller hotell ved stranden. Hvis du vurderer å bestille et strandhotell, sjekk ut: Beste strandhotellene i Tulum.

For eksempel gjør noen hoteller stranden foran dem tilgjengelig kun gjennom bygningene. Derfor er den eneste måten å få tilgang til stranden på gjennom dem.

Hos noen, svært få, kan du gå gjennom relativt ubemerket. Kun gjester har adgang, og all tilgang til stranden er blokkert.

Strendene i Tulum er ikke, teknisk sett, private. Det er imidlertid nesten umulig å nå stranden fra strandveien på grunn av hotellene.

For å få tilgang til hotellets strender, kan du spørre hotellet om du kan gå gjennom for å nyte stranden. Noen av hotellene er så snille å la deg passere.

Men i noen tilfeller ber de om at du betaler en inngangsavgift eller bruker et minimumsbeløp på restauranten eller baren deres.

Hvis det er tilfelle, er det opp til deg om du vil benytte deg eller gå og finne andre passasjer for å sjekke ut stranden.

Nå, hvis du vil vite mer om hoteller, kan du sjekke ut vår generelle guide for å velge de beste hotellene i Tulum. For mer informasjon, les: Hvor skal du bo i Tulum?

Hvordan få tilgang til private strandklubber?

Når det gjelder private strandklubber, tilbyr de fleste av dem et dagspass. Et dagspass er som en inngangsbillett som gir deg tilgang til området. Denne avgiften inkluderer kanskje ikke gratis bruk av strandfasiliteter. Hvis ikke, kan du betale en ekstra kostnad for det.

En ting å merke seg er at strandklubbene vanligvis er en del av hotellene. Noen klubber er ment for avslapning og chill, mens andre er steder for fester og natteliv. Dermed er det opp til deg å velge hvilken du vil legge inn.

Som jeg nevnte tidligere, er hele stranden i Tulum gratis og åpen for publikum. Du kan alltid gå langs kysten og sjekke områdene i nærheten av den private strandklubben.

Men hvis du vil nyte strandfasilitetene og bestille mat eller drikke, må du betale for leie og bestillinger.

Konklusjon

I et nøtteskall, Tulum-strendene er åpne for publikum, og du bør ikke bekymre deg for å betale noe så lenge du går og nyter kysten. Det er imidlertid områder hvor tilgangen kan være komplisert. Strandfasiliteter vil også gjøre stranddagen din mer avslappende.

Hvis du har et budsjett og ønsker å nyte en stranddag i Tulum, er det beste du kan gjøre å ta med deg fasiliteter og mat. Nå, hvis det er et problem, er det alltid verdt det å betale for et dagspass, leie noen strandfasiliteter og bestille mat.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico