Er Tulum et bra sted for single?

Tulum har over tid blitt et populært feriested for de som leter etter en ferie som følger tiden og er in-vogue. Selv om elegante Tulum er langt mindre enn sin superklubb-nabo, Cancun, har den en enorm personlighet. Året rundt ser Tulum en tilstrømning av både par og grupper, men anses Tulum også som bra for alenereisende?

Tulum er et godt likt, trygt område som du fint kan reise til alene, her kan du trygt utforske stedet alene. Tulum ligger bare 2 timer fra de populære strendene i Cancun, og er mye mer avslappet. Voldelig kriminalitet er ikke et problem i dette området. Dette gjør det ikke bare til et utmerket reisemål for par, men også for single.

Fortsett å lese for å lære mer om å reise til Tulum alene, inkludert om Tulum regnes som et godt enkelt reisemål, samt de 5 beste tipsene for alenereisende, hva du skal se, hvor du skal bo og mer.

Er Tulum et bra sted for single

Å reise til Tulum alene

Tulum er et trygt fristed for både lokalbefolkningen og turister, og ble kåret av US News som det nest beste stedet å besøke i Mexico. Dette gjør det til et utmerket reisemål for familier, par, single og alenereisende.

Tips for alenereisende

Forbered transporten før du ankommer

Plan your day

Å komme til et sted alene kan være skremmende, så vær sikker på at du vet hvor du skal og hvordan du kommer deg dit.

For eksempel, hvis du ankommer Cancun internasjonale lufthavn, bør du forhåndsbestille en drosjetjeneste rett til Tulum slik at noen står klar for deg når du ankommer. Vær imidlertid oppmerksom på at med flyplassen som skal åpne i 2023, vil du snart kunne fly rett inn i Tulum.

Sørg for at du er kjent med hotellets navn og skriv opp adressen så du har dette lett tilgjengelig.

Generelt sett er meksikanere ganske gjestfrie og vil gjerne hjelpe deg, så spør gjerne om hjelp hvis det er nødvendig.

Finn overnatting i et trygt, sikkert sted

Når du reiser alene, er overnattingsvalget ditt avgjørende. Hoteller i Tulum er ofte mindre, noe som er bra for ensomme reisende siden du vil få mer individualisert oppmerksomhet enn du kan få på megaferiesteder andre steder.

For eksempel, når det kommer til hoteller, er den pulserende sentrumsdelen av Tulum Pueblo stedet der du vil oppdage beskjedne, uavhengige hoteller som er perfekte for enhver reisende. Både fantastiske økohoteller ved stranden og de velkjente hvite sandstrendene i Tulum Playa kan også bli funnet her.

Ikke engasjer deg i noen risikoatferd

Når du reiser alene, vil du alltid ivareta din sikkerhet. Mens Tulum ofte blir sett på som et trygt feriested for single, vær oppmerksom på at det å engasjere seg i farlig oppførsel når du reiser hvor som helst kan og vil sette din sikkerhet i fare.

Dette betyr at du alltid bør prøve å unngå å ta del i noe som kan anses som risikofylt oppførsel.

For eksempel kan overdreven drikking og deltagelse i narkotikaaktivitet gjøre en alenereisende mer sårbar for ulike farlige situasjoner. Som et resultat er det best å unngå disse risikofylte atferdene helt.

Bli med på gruppeturer

Group of people

Friheten til å bestemme om du skal tilbringe tid alene og når du skal samhandle med andre er noe av det fineste med å reise alene. Å bli med i en turgruppe er imidlertid en fantastisk måte å møte andre enkeltreisende på.

For eksempel tilbyr mange selskaper i Tulum gruppeturer til de gamle Maya-ruinene, som har en fantastisk beliggenhet på en klippetopp med utsikt over den vakre stranden nedenfor.

Disse Tulum-ruinene, som ofte inkluderer transport til og fra overnattingsstedet ditt i Tulum, kan være en flott mulighet til å utforske alt Tulum har å tilby og få venner underveis.

Prøv å bli venner med andre alenereisende

Mennesker er sosiale skapninger, så hvis du reiser alene, kan det være lurt å prøve å få noen venner underveis. Dette kan ikke bare gjøre turen din mindre ensom, men de nye vennene dine ønsker kanskje å utforske områder i Tulum du kanskje ikke ville ha alene, noe som gjør det til en flott måte å oppleve nye ting på.

Hvor du skal bo når du reiser til Tulum alene

I Tulum liker soloreisende ofte å bo på vandrerhjem hvor de kan komme i kontakt med andre å engasjere seg med. For eksempel er Amorcito Hostel et flott alternativ for alenereisende som besøker Tulum. Dette vandrerhjemmet er kjent for å være veldig rent og tilbyr både sovesaler og private rom. Det inkluderer også et søtt lite basseng på taket.

Totalt sett er Hostel Che Tulum, som konsekvent mottar positive evalueringer, et av de beste vandrerhjemmene i Tulum. Her er også både private og delte overnattingssteder tilgjengelig. Dette hotellet har også et svømmebasseng, gruppeaktiviteter som yogaklasser, gratis utflukter og grillkvelder.

Her kan du sjekke ut andre overnattingsmuligheter i Tulum: Overnatting i Tulum.

Hva du skal se i Tulum når du reiser alene

Besøk Mayaruinene i Tulum

Tulums mayaruiner er utvilsomt en av de vakreste omgivelsene i Tulum. Disse ruinene kan bli funnet på toppen av en klippe, med utsikt over havet.

Naturligvis er de ganske godt likt, og stedet kan bli stappfullt og overbelastet, så dra dit så tidlig som mulig for en mer personlig og behagelig opplevelse.

De fleste hotellene i Tulum tilbyr sykkelutleie slik at du kan sykle opp til ruinene. Men husk at det også finnes gruppeturer hvis du ønsker å møte noen nye venner underveis.

Utforsk strendene i Tulum

Tulums strender er en av Mexicos hovedattraksjoner av en grunn, og Playa Paraiso er den fineste av gjengen. Denne stranden har vunnet TripAdvisors Traveler’s Choice-pris som den beste stranden i hele Mexico, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Tross alt taler den uberørte sanden og det krystallklare blå havet for seg selv.

Det beste er at Playa Paraiso er en offentlig strand, noe som gjør en tur dit til en av de beste gratis tingene å gjøre i Tulum. Stranden har også klubber, som Villa Pescadores og El Paraiso, som også tilbyr solsenger for en liten avgift hvis du ønsker å slappe av, spise litt mat eller sosialisere på stranden.

Sjekk også ut artikkelen vår om hvordan du gjør Tulum på et budsjett. Mange eksempler på gratis og billige ting å gjøre. Les det her: Hvordan feriere i Tulum billigst mulig

Hvordan får du venner i Tulum når du reiser alene?

Mange som reiser alene er ivrige etter å møte nye mennesker på reisen, men hvordan kan du møte folk i Tulum mens du reiser alene?

Det anbefales å bo på steder som herberger og B&B hvis du ønsker å møte folk og mingle mens du reiser. Dette er de perfekte overnattingsmulighetene for alenereisende siden de ofte har fellesarealer som gir single større sjanser til å sosialisere seg.

Sikkerhetstips for alenereisende

Hold kontakten og hold folk oppdatert på bevegelsene dine

fulladet mobil

De gangene da det ikke fantes mobiltelefoner, smarttelefoner eller Skype virker nesten arkaiske nå. Mens du kanskje drar på eventyr til Tulum alene, vær oppmerksom på at det fortsatt er viktig at du holder noen du stoler på oppdatert om bevegelsene dine.

For eksempel vil mange alenereisende finne ut om mobiltelefonen deres har roaming-muligheter der de skal før de drar hjemmefra. Hvis de ikke gjør det, er det viktig at du i stedet leier en telefon eller kjøper et utenlandsk SIM-kort hvis du har en ulåst GSM-telefon når du er der, slik at du fortsatt har en livline i nødstilfeller.

Les en dybdeartikkel her: Vil telefonen min fungere i Mexico?

I tillegg bør enslige reisende informere hotellpersonalet om destinasjonen og forventet returtid før de drar på soloturer som en ekstra forholdsregel.

Oppbevar verdisakene dine på en trygg, sikker plass

Når du reiser, regnes ting som kredittkortet ditt, passet og kontanter som verdifulle. For å sikre at turen går problemfritt, vil du sørge for at du alltid oppbevarer disse gjenstandene på et trygt og sikkert sted.

For eksempel, når du går ut, ta med deg det viktigste. Dette betyr sannsynligvis telefonen din, kredittkortet, litt kontanter, en ID og en kopi av passet ditt. Vær imidlertid oppmerksom på at du alltid bør holde disse gjenstandene skjult i en trygg bag. Hold også poser som inneholder disse varene i din direkte synslinje til enhver tid.

Relatert artikkel: Hvordan betale i Tulum? (Pesos, dollar, kort eller kontanter)

Når du reiser med buss, tog eller andre transportmidler, er det også viktig å være oppmerksom og ha eiendelene dine i nærheten. Bruk hotellets safe til å oppbevare ekstra penger, smykker, ditt ekte pass og andre viktige dokumenter.

Avslutningsvis

Enslige reisende sies å synes Tulum er både et populært og trygt reisemål hvor de kan reise og føle seg trygge mens de utforsker.

Bare to timer unna Cancuns velkjente strender, er Tulum mye mer avslappet og fri for voldelig kriminalitet. Dette gjør det ikke bare til et utmerket reisemål for par, men også for single. Når du reiser alene, vær oppmerksom på at det er noen ting du kan gjøre for å gjøre solo-turen til Tulum mye morsommere.

Relatert artikkel du bør lese: Hvor langt er det fra Tulum til Cancún – Tid og avstand

Forbered for eksempel transport og overnatting før du ankommer. Enslige reisende bør også gjøre en innsats for å unngå å delta i risikoatferd. Siden mennesker er sosiale vesener, kan det også være en god idé å få venner langs ruten.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico