Finnes det Uber i Cancun?

Hvis du skal ut på tur, lurer du kanskje på hvordan du kan komme deg rundt. Leier du en bil eller kan du stole på taxitjenester? Her vil vi fortelle deg alt du trenger å vite om Uber i Cancun.

Finnes det Uber i Cancun

Uber i Cancun

Når det gjelder å komme seg rundt i Cancun, kan du være trygg på at du kan stole på at den pålitelige Uber tar deg fra A til B. Siden Uber allerede er tilgjengelig i mange land rundt om i verden, er sjansen stor for at du allerede har appen lastet ned på telefonen.

Som på de fleste steder kan du be om Uber på stedet, selv om du kanskje må vente en liten stund, eller du kan be om en tur opptil en måned i forveien. Begge disse kan gjøres enkelt og praktisk ved å bruke appen deres.

Uber ble først tilgjengelig i Cancun i 2016, men ble lagt ned bare ett år senere i 2017 da selskapet hadde problemer med lokale taxifagforeninger. Imidlertid åpnet selskapet tilbake i Cancun i 2019 da en føderal dommer tillot dem å fortsette sin virksomhet.

Til tross for at de får lov til å gjenoppta driften, møter mange Uber-sjåfører fortsatt problemer fra de lokale drosjesjåførene og deres fagforeninger. De er absolutt ikke fornøyd med selskapets tilstedeværelse, da de er underlagt mindre strenge regler og forskrifter. Det kan imidlertid også være siden Uber senker prisen på drosjer som tidligere ble blåst opp for turister.

Hvordan bruke Uber i Cancun

I prinsippet er det ikke forskjellig å bestille en Uber i Cancun fra å bruke Uber noe annet sted i verden (teknisk sett er alt du trenger å gjøre å laste ned appen, legge til en betalingsmetode og velge hentested og destinasjon). På grunn av rivaliseringen med de lokale drosjene kan det imidlertid være litt vanskelig å få skyss.

Den beste måten å bruke Uber på i Cancun er å sørge for at du angir hentestedet ditt fra hvor som helst med mange lokale drosjer. Dette vil gi deg den beste sjansen til å finne en tur, siden mange Uber-sjåfører ikke ønsker å gå inn på territoriet okkupert av lokale drosjesjåfører i frykt for konfrontasjon.

Et annet tips for bruk av Uber i Cancun er at det kan være lurt å investere i et lokalt sim-kort, eller til og med et reise-sim-kort, da dette kan stoppe mobilregningen din fra store kostnader for bruk av internett i utlandet. Selv om dette ikke er strengt nødvendig, kan det bidra til å spare deg for mye penger.

Hvis du blir hentet fra et område med mange lokale taxisjåfører, bør du vurdere å fortelle dem at du venter på en venn hvis de plager deg. Du kan også sitte foran på Uber, da dette vil bidra til å gi inntrykk av at du faktisk blir plukket opp av en venn og ikke en Uber-sjåfør.

Er det trygt å ta Uber i Cancun?

Generelt sett, ja, Uber er trygt å bruke i Cancun. Selv om bryet fra de lokale drosjesjåførene kan virke som en grunn til å unngå å bruke Uber, er det fortsatt helt trygt. Det fine med Uber er at du får tilgang til detaljene om turen din, inkludert sjåføren og bilen.

I motsetning til lokale drosjer, som ikke gir informasjon om sjåføren – det har tidligere vært arrestasjoner av drosjesjåfører for våpenbesittelse – gjør Uber det. Før du i det hele tatt setter deg i bilen, vil du kjenne sjåførens navn, utseende og kjøretøyet. Dette er også nyttig hvis du ved et uhell legger igjen noe i bilen og trenger å få det returnert, da du kan kontakte Ubers kundestøtte eller sjåføren din direkte.

I noen tilfeller har det vært rapporter om sjåfører som har fjernet skiltene. Selv om du kan ha det bra, har denne handlingen vært knyttet til dårlige sjåfører, og derfor bør du av sikkerhetshensyn ikke gå inn i en Uber hvis bilen ikke har noen skilt. I stedet kan du avbryte turen, bevege deg litt og prøve å omorganisere drosjen.

Husk at hvis du ikke føler deg trygg på turen, kan du komme deg ut når som helst. Du kan også kontakte Ubers kundestøtte og dele turreisen din med en venn eller et familiemedlem.

Relatert artikkel du må lese: Er det trygt i Cancun? – 14 ting du må vite!

Uber-alternativer i Cancun

Som du kanskje har gjettet, er alternativet til Uber i Cancun lokale drosjer. Men siden de hadde liten konkurranse i mange år, og det alltid er stor tilstrømning av turister, har de gradvis økt prisene de siste årene. De er nå fire ganger hva de var for ikke så lenge siden!

Selv om det kan være lettere å få tak i en lokal taxi, siden de er flere enn Ubers, og de opptrer som en mafia som prøver å presse ut konkurrentene, er det flere grunner til at du likevel bør vurdere å skaffe deg en Uber i stedet for en lokal drosje. Lokale drosjer er dyrere, muligens mindre sikre, og kan prøve å rive deg av på alle måter de kan.

Hvis du trenger skyss til eller fra flyplassen, kan du også bestille privat transport. Dette vil innebære at du forhåndsavtaler et fastsatt hentested og tidspunkt og muligens også å oppgi flydetaljene dine slik at sjåføren din kan få deg til rett sted til rett tid. Har du et stort selskap, så kan dette også være det billigste alternativet.

Det skal bemerkes at Uber-sjåfører tilsynelatende ikke har lov til å plukke opp passasjerer fra flyplassen, så i noen tilfeller parkerer de på parkeringsplassen, går inn i terminalen og møter deg personlig. Du bør imidlertid fortsatt kunne få en Uber til flyplassen hvis du velger et fornuftig hentepunkt.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico