Har Playa Del Carmen en flyplass?

Er du på utkikk etter en ferie i Playa Del Carmen, Mexico, og lurer på om det er en praktisk plassert flyplass i nærheten?

Playa Del Carmen har sin egen flyplass, men dette er ikke flyplassen du sannsynligvis kommer til eller drar fra hvis du skal på ferie. Den beste og mest praktiske flyplassen for Playa Del Carmen er Cancun internasjonale lufthavn, ca. 35 km unna.

I denne artikkelen forklarer jeg hvorfor Cancun internasjonale flyplass er den mest praktiske flyplassen for Playa Del Carmen. Jeg skal se på alternativene for å reise mellom Cancun internasjonale lufthavn og Playa Del Carmen og utforske eventuelle alternative flyplasser som du kanskje kan bruke.

Har Playa Del Carmen En flyplass

Playa Del Carmen

Playa Del Carmen ligger på Mexicos karibiske kyst og tiltrekker seg mange feriegjester hvert år på grunn av sine hvite sandstrender, korallrev, shopping, restauranter og pulserende natteliv. Selv om det har utviklet seg raskt de siste årene, er Playa Del Carmen fortsatt en verden bortsett fra sin større og brassere nabo, en kort kjøretur nordover langs kysten – Cancun.

Relatert artikkel: Kan du kjøre til Cancun fra USA?

Strandlinjen til Playa Del Carmen består av en lang hvit sandstrand ved det klare karibiske hav.

Den delen av Playa del Carmen-stranden sør for hovedbryggen er en familieorientert strand med mye vannsport, solsenger, hytter og kiosker. Herfra kan du også ta en båttur til Cozumel Island. Nord for brygga endres strandstemningen; her er det strandklubber hvor du kan nippe til cocktailer mens du lytter til musikk mens du soler deg på en solseng.

Playa Del Carmens hovedgate er 5th Avenue, en stripe full av butikker, kunstgallerier, restauranter, barer og hoteller, blandet med håndverksboder. Underholdere og gateartister liver opp den allerede summende atmosfæren.

Cancun internasjonale flyplass

Cancun International Airport (CUN) er en stor flyplass med to rullebaner og fire terminaler som opererer 24 timer i døgnet.

Cancun internasjonale lufthavn er Mexicos nest travleste flyplass og håndterte mer enn 22 millioner passasjerer i 2021.

Cancun International betjener et bredt utvalg av nasjonale og internasjonale destinasjoner.

De fleste store byer i USA og Canada er koblet til flyplassen med direktefly. Bortsett fra innenlandsruter, er de travleste internasjonale passasjerrutene for Cancun internasjonale lufthavn Dallas/Fort Worth, Houston, Chicago, Denver, Atlanta, Miami, New York og Los Angeles. Cancun er også direkte knyttet til ulike europeiske steder som Storbritannia og Tyskland.

Komme til og fra Cancun internasjonale lufthavn

Hvis du bor i Playa Del Carmen og har ankommet Cancun internasjonale lufthavn, er den gode nyheten at reisen mellom de to er omtrent en 50-minutters kjøretur rett ned Highway 307. Vanligvis har Highway 307 vanligvis ikke for mye trafikk jams og laver godt med mindre det har vært en hendelse.

Du har mange muligheter for å komme deg til og fra Playa Del Carmen fra Cancun internasjonale lufthavn, både offentlig og privat transport. Transport fra flyplassen er regulert, noe som betyr at du må reise med en offisielt lisensiert transportleverandør.

Offentlige busser

Cancun internasjonale lufthavn har busstjenester levert av Autobuses de Oriente (ADO), som kobler flyplassen til Playa del Carmen. Busser stopper ved alle fire flyplassterminaler og kjører daglig, på rundt 30 til 45 minutter. Bussene går direkte til ADO busstasjon på Juarez Avenue i Playa Del Carmen.

Reisetiden er omtrent en time og 15 minutter. Merk at disse offentlige bussene ikke anløper turisthoteller eller stopper langs ruten. Så selv om det er billig, er dette alternativet neppe praktisk for å komme direkte til feriehotellet ditt med mindre hotellet ditt er nær ADO busstasjon.

Relaterte og må lese artikler: Trenger du Pesos i Playa del Carmen?
og Beste måten å få tak i Meksikanske pesos

Flyplasstaxier

Hvis du vil ta en taxi, kan du enten få en ventende taxi når du går ut av flyplassterminalen (kun terminal 2 og 3), eller du kan forhåndsbestille. Hvis du ikke forhåndsbestiller, har du en viss risiko for høye og uventede priser, og sjåføren din snakker kanskje bare spansk. Vær også oppmerksom på at disse drosjene pleier å være tilgjengelige bare mellom 07.00 og 23.30 på terminal 2 (24 timer i døgnet på terminal 3). Kredittkort godtas ikke, så du trenger kontanter.

Å ta en Uber er neppe et levedyktig alternativ fra flyplassen. Uber har hatt en rutete historie i Mexico og er sterkt motarbeidet av lokale taxifagforeninger.

Les mer om det her: Finnes det Uber i Cancun?

Bilutleie

Hvis du ønsker å utforske nærområdet mens du er på ferie, kan dette være et godt alternativ. Cancun internasjonale lufthavn har et bredt utvalg av bilutleiefirmaer, og alle de store bilutleiemerkene er tilgjengelige. Du anbefales å forhåndsbestille bilen din gjennom et anerkjent merkevarenettsted før ferien.

Du trenger ansvarsforsikring som er obligatorisk for leiebil i Mexico, og husk å sjekke om bestillingen din inkluderer ansvarsforsikring. Hvis ikke, vil denne kostnaden bli lagt til regningen når du ankommer. Du kan vanligvis forvente å betale rundt 400 til 500 kr per dag for en liten til middels leiebil.

Private transporttjenester

Du vil finne forskjellige selskaper online som tilbyr 24 timer i døgnet private transporttjenester, som tar omtrent en time å nå Playa Del Carmen. Den offisielle nettsiden til Cancun International Airport har en personlig forhåndsbestillingstjeneste. Du kan fylle ut destinasjonen din, og nettsiden vil vise de tilgjengelige forhåndsbestillingsalternativene for privat overføring og priser som er tilgjengelige.

I følge den offisielle nettsiden til Cancun International Airport har vi sjekket hvilke alternativer som er tilgjengelige for Playa Del Carmen; og dette er hva vi fant:

KjøretøyMax passasjererPris en vei (US$)
Taxi342
Standard Privat Minivan 7 43
VIP Privatbil5 84
Privat Minibuss 17 99
Limousin8 320

Fordelene med disse private transporttjenestene er at du kan bestille på forhånd, du vet prisen på forhånd, og sjåføren din vil være klar og vente på deg i terminalens ankomstområde.

Skyttelbuss: Mange forhåndsbestilte delte skytteltjenester kjører fra Cancun lufthavn til Playa Del Carmen. Den typiske prisen er 290 kr en vei, så dette alternativet er billigere enn en forhåndsbestilt privat taxi. Men siden disse er delte varebiler, vil det sannsynligvis være flere stopp for andre passasjerer før du kommer til hotellet. Det er imidlertid en dør-til-dør-tjeneste direkte til hotellet ditt.

Andre flyplasser

Det er noen andre flyplasser du kan vurdere. Likevel, med mindre du har en spesifikk grunn til å bruke noen av disse alternativene, er Cancun International Airport sannsynligvis det beste alternativet, gitt dens hyppige flyruter til mange destinasjoner og den direkte motorveien mellom flyplassen og Playa Del Carmen.

La oss ta en titt på de mulige alternativene:

FlyplassKommentarDom
Cozumel FlyplassFlyplassen ligger på Cozumel Island, utenfor hovedkysten, og flyplassen er mindre enn Cancun internasjonale lufthavn, så den har færre flyalternativer. For å komme deg mellom Cozumel lufthavn og Playa del Carmen, må du ta en taxi til en fergekai (10 minutter), ta en ferge (45 minutter), og når du først er på fastlandet, trenger du sannsynligvis en annen taxi (5 – 10 minutter)Lengre og mindre praktisk reise enn Cancun internasjonale lufthavn
Merida FlyplassMerida er hovedstaden i delstaten Yucatan og ligger rundt 300 km fra Playa Del Carmen. Du kan ta en taxi fra Merida internasjonale lufthavn til busstasjonen i sentrum og deretter ta en buss som kan ta opptil fire timer å nå Playa Del Carmen.For langt unna Playa Del Carmen og ikke verdt turen med mindre du kombinerer Playa Del Carmen-ferien med noen dager rundt Merida
Chetumal Flyplass
(Quintana Roo)
Chetumal har en liten internasjonal flyplass som ligger rundt 200 miles fra Playa Del Carmen. Det er imidlertid ingen direktefly til byer i USA og Canada. Reisen til Play Del Carmen fra denne flyplassen kan ta opptil fire timer.Ingen direkte USA/Canada-flyvninger, og for langt unna Playa Del Carmen
Playa Del Carmen Det er en liten flyplass i Playa Del Carmen, så i teorien er det praktisk. Men, og dette er et stort men, flyplassen brukes til generell luftfart og fallskjermhopping. Du vil ikke kunne få et rute- eller charterfly til Playa Del Carmen flyplass.Bare glem det!

Avslutningsvis så er Cancun internasjonale flyplass den viktigste flyplassen folk bruker når de reiser til Playa Del Carmen.

Sammendrag

Hvis du reiser til Playa Del Carmen, er det enkleste alternativet å fly til Cancun internasjonale lufthavn.

For sikker og problemfri reise fra flyplassen direkte til hotellet ditt i Playa Del Carmen, anbefales det å forhåndsbestille en privat transporttjeneste. Det er flere alternativer avhengig av budsjett og gruppestørrelse. Du kan bestille en privat transport fra den offisielle Cancun internasjonale lufthavn.

Det billigste alternativet til hotellet er å ta en ADO-bussen, men du blir satt av på busstasjonen, ikke på hotellet.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico