Hvalhaier i Cancun – En komplett guide

Cancun er et populært reisemål på grunn av sin fine hvite sand og klare turkise vann. Noen reisende besøker imidlertid Cancun for å se og svømme med hvalhaier. Derfor, hvis du også liker hvalhaier, kan du finne Cancun som et ideelt reisemål.

Denne artikkelen vil lede deg gjennom alt du trenger om hvalhaier i Cancun. Denne informasjonen inkluderer en generell oversikt over denne aktiviteten, noen nyttige tips for å veilede deg med hvalhaieventyret ditt og andre nødvendige ting du kan planlegge.

La oss komme i gang!

Hvalhai i Cancun

Om hvalhaiene i Cancun

Hvalhaier er den mest betydningsfulle typen fisk som er kjent for mennesker. Disse haiene har en gjennomsnittlig størrelse på rundt 25 til 40 fot i lengde eller 7,5 til 12 meter.

Men du kan til og med finne større. Selv om disse skapningene er haier, er de ufarlige for mennesker, og du kan til og med nyte å svømme med dem.

Hvalhaier er vennlige haier som er helt ufarlige. Som sådan kan du se dem og til og med svømme med dem.

Saken er at hvalhaier ikke er overalt, og de samles bare i et bestemt område fra tid til annen. For mange som søker etter hvalhaier, er Cancun dermed et av stedene du kan sjekke dem ut.

Kan du se noen hvalhaier i Cancun?

Cancun er et av stedene hvor du kan se og svømme med hvalhaier. Det er hvalhaisesong i Cancun, og du vil finne mange av disse skapningene som svømmer i havet i løpet av den sesongen. Som sådan besøker hvalhaientusiaster byen i løpet av en slik sesong.

En ting å huske er at å bestille en hvalhai-tur garanterer at du vil se disse skapningene.

Selv om du kan se så mange som femti hvalhaier, kan du også se færre eller ingen. Et turselskap vil heller ikke tilby noen refusjon hvis du ikke ser noen hvalhaier, så husk det når du bestiller.

Når er Cancun Whale Sharks-sesongen?

Hvalhaisesongen i Cancun starter rundt midten av mai og slutter i midten av september. Som sådan opererer de fleste hvalhai-turer i disse tidene, og de fleste tilbyr kun turer i løpet av sesongen.

I løpet av hvalhaisesongen i byen, blir det karibiske vannet rundt Isla Mujeres et flokkende reisemål for disse skapningene fordi de elsker det varme vannet. Av denne grunn holder de seg litt lenger i dette området, noe som gjør det ideelt for de som elsker å svømme med dem.

Hva er den beste tiden å se hvalhaier i Cancun?

Selv om hvalhaisesongen i byen starter i mai og slutter i september, er den beste tiden å se disse skapningene i midten, fra rundt juli til august.

Det varme vannet er ideelt for dykking og snorkling med hvalhaier i løpet av disse to månedene. Det er også den beste sjansen for å finne hvalhaier rundt. Hvis du er heldig, kan du til og med se noen delfiner rundt.

Disse månedene har også det beste været, som er ideelt for å svømme med hvalhaier. Hvis du vil ha en oversikt over været i byen, les vår artikkel om Været i Cancun.

Hvor mye koster det å svømme med hvalhaier i Cancun?

Turpakkene for å svømme med hvalhai varierer på inkluderinger. Grunnpakkene koster imidlertid vanligvis rundt 150 USD eller enda mer. Noen pakker har ekstra inkluderinger. Derfor bør du velge en i henhold til dine preferanser og budsjett.

Hvor lenge varer en hvalhai-tur i Cancun?

En hvalhai-tur i Cancun varer vanligvis i rundt 3 timer. Denne varigheten er kun for hele visningen og interaksjonen med hvalhaier. Det inkluderer ikke båtens reisetid til hvalhaiområdet og orienteringen.

Kort sagt, du har tre timer til å svømme med hvalhaier, men det vil bytte ut med gruppen din siden bare to personer kan dykke samtidig med en profesjonell guide.

5 nyttige tips når du svømmer med hvalhaier i Cancun

Nedenfor er noen nyttige tips du trenger å vite når du svømmer med hvalhaier i Cancun.

1. Lisensierte reiseledere er nødvendig

Hvis du vil svømme med hvalhaier, må du gjøre det sammen med en lisensiert profesjonell. Dette tipset sikrer din sikkerhet og sikkerheten til hvalhaiene. Det vil også hjelpe deg å få bedre sjanser til å se noen hvalhaier rundt omkring.

2. Du kan ikke flokkes med hvalhaier

Når du svømmer med hvalhaier, er det maksimale antallet personer som kan komme i nærheten av to om gangen med en guide. Så du må dele deg selv hvis du har en stor gruppe. Ellers kan en stor gruppe skremme haiene.

3. Hold alltid litt avstand

Selv om du svømmer med hvalhaier, må du alltid holde litt avstand. Så det ville være best om du var minst seks fot unna dem. Dette tipset vil bringe oss til neste.

4. Berør aldri en hvalhai

Hvalhaier kan være ufarlige, men det er ikke grunn nok til å ta på dem eller prøve å ri på dem. Hvalhaier er beskyttede skapninger, og de er ville dyr. Som sådan er det best å unngå å berøre dem til enhver tid.

5. Ikke kom for nær munnen og halen

Områdene nær munnen til hvalhaier kan ha en intens sugekraft, og haledelen kan piske nå og da. Som sådan er det alltid best å holde avstand fra disse delene.

Hva du bør ta med for å svømme i Cancun hvalhai

Nedenfor er noen ting du bør ta med når du svømmer med hvalhaier. Noen er valgfrie, mens reiseselskapet du velger kan gi andre.

Medisin (hvis nødvendig)

Hvis du eller noen med deg raskt blir sjøsyke, foreslår vi at du tar med noen medisiner du får kjøpt på apoteket mot sjøsyke.

Snorkelutstyr

Snorkelutstyret er en valgfri ting å ta med siden de fleste pakkene inkluderer gratis leie allerede. Men hvis du er en hyppig dykker og har ditt eget sett, er det best å bruke et slikt i stedet siden du er komfortabel og kjent med det.

Eller, hvis du ennå ikke har kjøpt en, kan du kjøpe et komplett snorkelutstyr som du fortsatt kan bruke i fremtiden. Du kan også snorkle noen steder i Cancun hvis du vil etter å ha svømt med hvalhaier. For å lære mer, les Er snorkling i Cancun verdt det?

Action kamera

Siden du svømmer med hvalhaier, kan du bare ta bilder med telefonen og ta med et tungt kamera. Men samtidig bør du ta bilder siden de vil være det eneste minnet som blir med deg.

Som sådan er det best å ta med et actionkamera som du kan feste. På denne måten kan du ta opp opplevelsen din og til og med ta bilder av deg selv med hvalhaiene. Vi anbefaler GoPro.

Rash Guard eller solkrem

En utslettbeskyttelse er også viktig å ta med og ha på når du svømmer med hvalhaier. I de fleste tilfeller kan reiseselskapet tilby en for deg. Imidlertid er det fortsatt best å ta med din egen, da den passer deg og du kan velge den beste. Hvis du vil, kan du også bruke litt solkrem for ekstra beskyttelse.

Vanntett lue

Været i Cancun er vanligvis varmt, og hvis du svømmer med hvalhaier midt på dagen, trenger du beskyttelse mot solen, som en vanntett lue. På denne måten kan du holde deg beskyttet mot direkte sollys. Det er også best siden du sannsynligvis blir i båten og under solen i rundt tre timer.

Konklusjon

Svømming av hvalhai er en av de beste aktivitetene i Cancun, og mange mennesker besøker byen hovedsakelig for dette formålet. Som sådan vil du dra nytte av det, spesielt når du planlegger en ferie her.

Denne komplette guiden lar deg planlegge hvalhaien din som svømmer i Cancun. Resten av bekymringen er at du skal nyte å se hvalhaier og ha det gøy, siden det vil være en av de mest minneverdige opplevelsene.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico