Hvem er varmest – Kanariøyene eller Balearene?

To av verdens mest besøkte og mest populære turistmål er Kanariøyene og Balearene. Begge øygrupper tilbyr imponerende opplevelser til turister i alle aldre.

Kanariøyene er en øygruppe som ligger i Atlanterhavet utenfor kysten av det nordvestlige Afrika. De kvalifiserer som en autonom region i Spania og er kjent for fantastiske hvite og svarte sandstrender.

På den annen side ligger Balearene i Middelhavet utenfor Spanias østkyst, denne øygruppen er kjent for 4 fantastiske øyer på Ibiza, Mallorca, Menorca og Formentera.

Temperaturen på begge øygruppene er fantastisk. Godt og varmt, men spørsmålet de fleste turister har er, hvilken øygruppe er varmest av Kanariøyene og Balearene?

I denne artikkelen skal jeg snakke om klimaet og plasseringen av begge øyklyngene og en sammenligning mellom temperaturen på både Kanariøyene og Balearene.

Så la oss komme i gang. Hvem er varmest – Kanariøyene eller Balearene?

Hvem er varmest - Kanariøyene eller Balearene?

Klimaet på Kanariøyene

Kanariøyene opplever et godt og varmt klima hele året. Somrene er ganske så varme og har en tendens til å være tørre uten så mye regn. Dagene har mer enn 14 timer med solskinn i sommersesongen.

På den annen side, når det kommer til vintersesongen, er klimaet mer på den mildere siden, med den nordlige regionen som får mye kraftig nedbør sammenlignet med andre områder på Kanariøyene.

Klimaet på disse øyene kan betraktes som subtropisk. Det er en øystemning og varme der, men vintersesongen vil være litt kjøligere i forhold til på sommeren. Likevel så vil Kanariøyene være noe varmere en Balearene. Dette er fordi Kanariøyene er mye nærmere ekvator enn Balearene.

Vil du vite hvilken av de fire største Kanariøyene (Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote og Tenerife) som er den varmeste? Sjekk denne artikkelen: Hvilken av Kanariøyene er varmest?

Temperaturen på Kanariøyene
JAN FEB MAR APR MAY JUN JUL AUG SEP OCT NOV DEC
17 °C 19 °C 20 °C 22 °C 23 °C 26 °C 27 °C 29 °C 28 °C 24 °C 22 °C 18 °C

Klimaet på Balearene

Klimaet på øygruppen Balearene er av middelhavsnatur. Dette klimaet gjør at somrene er varme og tørre, men på den annen side, når vintersesongen kommer, blir været mye kaldere og også ganske vått.

Sjekk også denne artikkelen: Været på Balearene – Beste tid å feriere!

Temperaturen kan bli ganske kald når det kommer til vinteren. Om sommeren kan du forvente en god mengde sol og varmt vær. Det er om sommeren mange mennesker pleier å besøke øyer som Mallorca og Ibiza for å ha en fantastisk morsom ferie på strendene og nyte tiden. Det faktum at Balearene ligger lenger unna ekvator spiller en vesentlig rolle i dette.

Vil du vite hvilken av de fire Balearene (Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera) som er hottest? Sjekk denne artikkelen: Hvilken øy på Balearene er varmest?

Temperaturen på Balearene
JAN FEB MAR APR MAY JUN JUL AUG SEP OCT NOV DEC
15 °C 17 °C 18 °C 20 °C 22 °C 26 °C 28 °C 30 °C 27 °C 22 °C 18 °C 16 °C

Kanariøyene eller Balearene: Hvem er varmest?

Når det kommer til sommeren, er været på både Kanariøyene og Balearene nesten samme temperatur. Om vi ser på vinteren er Kanariøyene mindre kald enn Balearene.

For å få et godt inntrykk av hvordan temperaturen på Kanariøyene er i forhold til Balearene gjennom hele året, la oss se på temperaturen på begge disse øygruppene i forskjellige måneder av året.

Januar til mars

Når det gjelder januar så er dette den kaldeste måneden i året for begge øyklyngene. I januar er temperaturen på Kanariøyene rundt 17 °C i gjennomsnitt, mens temperaturen på Balearene er 15 °C.

Temperaturen øker litt etter hvert som sesongen går mot våren. I februar er temperaturen på Kanariøyene 19 °C i gjennomsnitt, mens på Balearene ligger temperaturen på rundt 17 °C.

Værtrenden er varmere i mars ettersom temperaturgjennomsnittet er på rundt 20 °C på Kanariøyene og på Balearene, som er omtrent 18 °C.

April til mai

I april måned er den gjennomsnittlige månedlige temperaturen på Kanariøyene rundt 22 °C, mens temperaturen på Balearene er litt lavere, rundt 20 °C i gjennomsnitt.

Mai er måneden rett før høysommersesongen, hvor temperaturen på Kanariøyene når 23 °C i gjennomsnitt, og temperaturen på Balearene er rundt 22 °C i gjennomsnitt, temperaturen er nå ganske like varme.

Juni til september

I høysommersesongen er temperaturene på begge øygruppene ganske så like. I juni, når folk flest har en tendens til å besøke øyene i Spania, er gjennomsnittstemperaturen rundt 26 °C i begge klynger.

Når juli nærmer seg, stiger denne temperaturen litt. På Kanariøyene er det i gjennomsnitt 27 °C, mens det på Balearene er omtrent 28 °C i gjennomsnitt.

August er den varmeste måneden i begge øyklyngene, mens den gjennomsnittlige månedlige temperaturen på Kanariøyene er 29 °C. I Balearene kan det gå helt opp til 30 °C.

September er når temperaturen begynner å falle. Gjennomsnittstemperaturen på Kanariøyene er 28 °C , mens den på Balearene er rundt 27 °C i gjennomsnitt.

Oktober til desember

I oktober er temperaturen på Kanariøyene 24 °C i gjennomsnitt, mens på Balearene er gradene på gjennomsnittlige 22 °C. November er en av vintermånedene hvor gjennomsnittet er den samme som oktober på Kanariøyene, mens gradene faller til 18 °C på Balearene.

Til slutt, i den kalde desembermåneden, er gjennomsnittstemperaturen i Kanariøyene rundt 18 °C, mens gjennomsnittstemperaturen på Balearene nå ligger rundt 16 °C.

Konklusjon

Både Kanariøyene og Balearene er like når det gjelder klima og været generelt. Forskjellen kommer imidlertid når vintersesongen trer inn. Balearene kan bli mye kaldere enn Kanariøyene. Det å reise til Balearene på denne tiden vil nok ikke være den aller klokeste avgjørelsen i dette tilfellet.

Uansett årstid så kommer du likevel til å ha fantastiske opplevelser ved å besøke begge disse øygruppene. Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen, og at du kommer til å ha en flott ferie om du reiser alene eller om du reiser med dine kjære. God tur.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania