Hvilken øy på Balearene er varmest?

Balearene er noen av de mest populære turistmålene i dag. Denne øygruppen ligger i Middelhavet og er en del av en spansk skjærgård. De fire store øyene i denne regionen er Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera.

Turister over hele verden reiser på ferie til disse øyene for å nyte tiden i solen og nyte livet på sandstrendene på grunn av deres varme temperaturer og mye solskinn.

Alle disse øyene har et middelhavsklima som hjelper med de varme og lyse somrene.

Det er det varme været som gjør at de fleste turister ønsker å legge ferien til Balearene, og derfor er det viktig å vite på forhånd hvilken øy som er best å besøke når på året.

Sjekk her for en dybdeartikkel: Været på Balearene – Beste tid å feriere!

Anta at du har tenkt på å ta en fantastisk ferie på de varme og solfylte øyene Mallorca, Menorca, Ibiza eller Formentera når som helst på året. I så fall er du på rett sted for å få en liten push i riktig retning.

Hvilken øy på Balearene er varmest?

De varmeste øyene per måned

Her vil vi diskutere de hotteste Balearene i forskjellige måneder. På denne måten kan vi få en idé om det ideelle tidspunktet for å besøke en av disse øyene eller tidspunktet du bør unngå å besøke den ene for den andre.

I følge journalene kan vi finne ut hva gjennomsnittstemperaturen på disse øyene er i løpet av disse månedene og hvor mye den kan nå toppen. Jo varmere det blir, jo bedre blir det for din kommende ferie.

Den varmeste øya fra januar til mars

Den varmeste Balearene fra januar til mars er Formentera. Formentera, som ligger i Middelhavet, er den minste av Spanias Balearene. Med klart vann og fantastiske strender, er det et populært turistmål blant andre populære øyer i regionen.

Les mer om været på Formentera her: Været på Formentera – Alt du trenger å vite.

I perioden fra januar til mars så er det vanligvis vintersesong. Likevel så er Formentera den varmeste blant de tre andre store Balearene. Formentera kan opprettholde en temperatur på rundt 15 °C (59 °F) i løpet av denne tiden.

Vintrene kan være veldig vindfulle på disse øyene; men dette er fortsatt et godt tidspunkt for å besøke denne øya hvis temperaturen passer deg og du bare har lyst til å komme deg bort litt. Du vil garantert ha det bra på Formentera med sine rike tradisjoner og smakfulle retter.

Den varmeste øya fra april til juni

Mallorca er den desidert varmeste Balearene fra april til juni. Dette er den største av Balearene. Det er et ekstremt populært turistmål og et av de beste du kan besøke hele året.

Temperaturen kan bli så høy som 26 °C i siste del av juni, mens april kan holde seg et sted rundt 22 °C.

Mallorca trumfer alle andre av de store Balearene når det gjelder temperatur i løpet av denne tiden. Det er lett det mest ettertraktede stedet å være hvis du er en turist som ønsker å tilbringe litt tid på strendene og danse til tonene til DJ-ene som kommer hit fra hele verden.

Les mer om været på Mallorca her: Været på Mallorca – Alt du trenger å vite

Dette er også tiden rett før høysesong, noe som betyr at du kan få utmerkede hotellpriser og ha god plass på stranden helt for deg selv.

Den varmeste øya fra juli til september

Mallorca fortsetter å være den varmeste øya i juli og første halvdel av august i den baleareske skjærgården. Fra slutten av august til september er Ibiza nesten like varmt, om ikke mer enn det.

Begge disse øyene er på sitt absolutt varmeste på denne tiden av året. Temperaturen på Mallorca i juli kan variere et sted rundt 30 °C på topp, og fra august til september har temperaturen blitt registrert på rundt 27 °C på Ibiza.

Les om Ibiza-været her: Været på Ibiza – Alt du trenger å vite

Vannet er også på sitt varmeste, noe som gjør det til en utmerket mulighet til å tilbringe tid i sjøen med forskjellige morsomme aktiviteter og kjøle seg ned hvis solen blir for varm til å håndtere. Ibiza er den tredje største av Balearene og et av de morsomste stedene å tilbringe tiden din på. Det er kjent for sitt natteliv og elektronisk dansemusikk for sommerklubbscenen.

Juli er tiden da sommeren på disse øyene virkelig starter, og det forblir slik i august og frem til slutten av september, hvor temperaturen ikke synker under 28 °C de fleste dager.

Dagene er varme og solrike, mens regnet sjelden er der. Dette er tiden på året da Ibiza skinner med all sin glitter og skjønnhet.

Den varmeste øya fra oktober til desember

Formentera gjenvinner sin plass fra oktober til desember som den «varmeste» øya blant de store Balearene. Været begynner imidlertid å bli ganske vindfullt på denne tiden av året, med regn her og der. De fleste aktivitetene ville ha lagt ned, og vi vil faktisk være i lavsesongen.

Formentera er den varmeste bare i den forstand at den har høyere temperatur enn de tre andre øyene. På denne tiden av året er temperaturen rundt 14 °C, med laveste temperaturer rundt 8 °C. Men hvis du er en eventyrlysten person som tror at selv dette kan være varmt nok, fortsett. Skjønnheten til Formentera skal ikke sløves av årstidene.

Konklusjon

Balearene er noen av de vakreste og varmeste stedene i verden. Solen skinner på disse øyene nesten 300 dager i året, og dens varme er tilstede mesteparten av tiden.

Du kan finne en øy med akkurat den temperaturen du leter etter. Så ikke kast bort tiden din på å se gjennom flere alternativer, pakk kofferten og ta en ferie til en av disse vakre øyene. Du vil oppleve de varmeste temperaturene og få ta del i mange av aktivitetene som er tilgjengelige på disse øyene.

Skal du til Menorca? Sjekk været her: Været på Menorca – Alt du trenger å vite

Bestill din ideelle ferie allerede nå og bare gled deg til turen.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania