Hvilket språk snakker de på Mallorca?

Mallorca er en av de mest ettertraktede stedene for turister om sommeren. Mallorca er kjent for sine rolige strender, kalksteinsfjell, ferske råvarer og spansk arkitektur.

Den har mer enn 300 soldager i året, noe som gjør den til et av de beste stedene i verden for å bade i solen på strendene og kjøle seg ned ved havet.

Som turist, hvis du ønsker å besøke denne rolige øya, er en ting du må vite om språket som snakkes på øya. Hva er språket som flertallet av folket kommuniserer på?

Hva er det offisielle språket du finner på skilt og kart, og hvilket språk brukes i offisielle papirer og rutetider?

Hvis du leter etter svarene på disse spørsmålene, så er du på rett sted. Her vil vi diskutere språkene som snakkes på Mallorca og hva du trenger å vite om dem før besøket.

Dette vil bidra til å gjøre turen smidigere for deg og hjelpe deg med å kommunisere effektivt med lokalbefolkningen. Så la oss komme i gang!

Hvilket språk snakker de på Mallorca

Hvilket språk snakkes på Mallorca?

Mallorca har to offisielle språk. Den første heter Castellano, og den andre er katalansk. Castellano er en dialekt av spansk som snakkes på Mallorca. Språklig faller Mallorca inn i tre grupper. Pro-katalansk, anti-katalansk, og de som ikke kunne bestemme seg. I dag er den tredje gruppen dominerende blant alle tre.

Den første gruppen har en tendens til å integrere seg fullt ut i Catalunya, som snakker samme språk. Under Franco-diktaturet måtte noen katalanske støttespillere tilbringe lang tid i eksil.

I dag uttrykker de aktivt sine synspunkter på ulike språkkonferanser, og etterlyser flere TV-programmer på katalansk og finansierer arrangementer som fremmer språklige og kulturelle særegenheter.

Opposisjonsgruppen, anti-katalansk, reagerer noen ganger på slike uttalelser. Til og med angrep på katalanske TV-stasjoner har hatt tilfeller av hærverk av det katalanske symbolet.

Det er mange tilhengere av katalansk fordi bruk av katalansk har vært forbudt på Mallorca i mange år. Mange som har bestått en videregående diplom under Francos kontroll synes det er vanskelig å snakke eller skrive på morsmålet sitt.

Nå skal vi gjøre deg kjent med noen termer på disse språkene som kan hjelpe deg som turist på denne øya. Vi har diskutert noen i denne artikkelen nedenfor, og du bør lære dem, da de vil gjøre kommunikasjonen din på denne øya med lokalbefolkningen mye smidigere og enklere.

Hvordan si «Hei og hadet» på Mallorca

«Hei og hadet» er noen grunnleggende ord å lære når du reiser til Mallorca. Disse brukes til offisielle hilsener og salutter. Jeg er sikker på at lokalbefolkningen vil være fornøyd med det hvis du bruker dem. Hvis du vil hilse på noen på Mallorca og si hei, er ordet du bør bruke «Hola».

På samme måte, hvis du skal si hadet til noen, så er ordet som er mest brukt «adéu.»

Hvis du møter noen om morgenen og ønsker å hilse dem med en god morgen, bruk uttrykket «Bon dia». Om du føler deg litt «varm i trøya» så kan du bruke uttrykket «uep, bon dia, com anam?». «Gracias» brukes for «takk», «de res» brukes for «velkommen», og «perdona» brukes for «beklager.»

Språk på restaurantene på Mallorca

Engelsk snakkes mye i de fleste barer og restauranter på Mallorca. Likevel kan det være lurt å spørre om menyen ved å bruke det lokale språket, «Puc veure el menu?».

Vær oppmerksom på at på hverdager tilbyr mange lokale barer og restauranter «Menu Deldia», som består av et 3-retters måltid og en god drink. Før man starter et måltid, sier man ofte «Bon Profit» for å ønske alle gjestene et deilig måltid.

Les også: Er det dyrt på Mallorca?

Språket på lokale markeder på Mallorca

Hvis du går til det lokale markedet på Mallorca, kan du lære nyttige fraser som «quéé saixò?». Hva betyr «hva er det?» Mener? Dette er veldig praktisk, spesielt på frukt- og grønnsaksområdet, da mange produkter er merket med malkin.

Et annet uttrykk er «Queva laixo?». Eller «Quécosta això?» Eller «quantcosta?» Dette er et uttrykk for å spør etter prisen på en vare.

Snakker de engelsk på Mallorca?

Engelsk er ikke morsmålet på Mallorca. Så du vil ikke finne lokale vanlige folk som kan kommunisere på engelsk. I og med at Mallorcas økonomi er drevet av turisme, hvorav mange er engelsktalende, kan du finne ansatte i lokale barer, restauranter og andre populære steder som tiltrekker seg turister, hvorav mange kan engelsk.

Spansk er imidlertid standardspråket for mer komplekse papirarbeid og juridiske spørsmål, og du kan ikke utføre noen av disse oppgavene på engelsk.

Derfor bør du som turist være trygg på at du fortsatt kan kommunisere på engelsk for de fleste behovene dine på Mallorca. Likevel vil det være praktisk hvis du kan lære noen fraser og ord på det lokale språket.

Snakker de spansk på Mallorca?

Habla Español

Befolkningen på Mallorca snakker spansk (også kjent som «kastiliansk» eller «Castellano», en variant av spansk som snakkes i det sentrale Spania) og Mallorca, et språk med samme røtter som katalansk.

Imidlertid snakkes engelsk og tysk ofte på grunn av det store antallet utenlandske turister som besøker øya.

De to offisielle språkene på Mallorca er Castilla spansk og katalansk. Å høre snakke på gata blant lokalbefolkningen er sannsynligvis Mallorquí, omtrent som sistnevnte.

Katalansk ble skapt fra vulgær latin i Pyreneene mellom Frankrike og Spania og avvek fra andre romanske språk på 900-tallet.

På Mallorca kan du se at gateskiltet er på katalansk, ikke kastiliansk. Mallorcanere overlevde århundrer med invasjon og ble frastøtt, ble en patriotisk øy og fikk tilbake en del av historien.

Samtidig forsto de viktigheten av turisme for økonomien deres og lærte å svare på «besøkende». Så du står fritt til å velge språket du liker med lokalbefolkningen, de ønsker deg like velkommen!

Prates det katalansk på Mallorca?

Katalansk snakkes mye av befolkningen på Mallorca. Nyere statistikk viser imidlertid at innfødte katalansktalende på Balearene ikke lenger er flertallet. Imidlertid er det også sant at språket i dag nyter ubestridelig sosial berømmelse.

Katalansk er språket på Balearene, med dialektvariasjoner på hver øy. Likevel har alle øyene noen ting til felles, som å beholde gamle former som ikke lenger brukes andre steder.

Palma de Mallorca er hovedstaden på øya, hvor språket regnes som en integrert del av den mallorcanske kulturen. Øya består av to offisielle språk, kastiliansk (spansk) og katalansk. Samtidig foretrekker lokalbefolkningen å snakke sitt morsmål, mallorquin.

Imidlertid er lokalbefolkningen i stand til å snakke mange fremmedspråk. Disse inkluderer engelsk, tysk og fransk.

Vakre feriesteder og vakre landskap kombinert med det tropiske klimaet tiltrekker seg mange besøkende til Balearene. Inne, når fred og ro råder, kan du se skogkledde åser, grotter, pittoreske landsbyer, praktfulle klostre og monumenter fra forhistorisk tid.

Relatert artikkel: Hvilken øy på Balearene er varmest?

Det er et kjent faktum at Balearene ble styrt av fønikere, grekere og karthagere, så vel som romere, maurere og tyrkere. Katalanske immigranter brakte sitt morsmål til denne regionen da de slo seg ned her på 1200-tallet. Og dagens katalansk er det samme språket.

Mallorca er den største og mest populære øya blant turister. Utkanten av hovedstaden Palma er utsmykket med praktfulle gotiske katedraler. De fruktbare slettene i den sentrale regionen erstatter Alpintoppene i Tramuntana.

Sjekk ut denne artikkelen: Hvor stor er Mallorca?

Hyggelig vær og pittoreske strender har gjort Mallorca til himmelen for turister. Øya er kjent for en rekke historiske steder som Palma-katedralen og mange andre arkitektoniske underverker.

Mer om været her: Været på Mallorca – Alt du trenger å vite

Den lokale økonomien på Mallorca er sterkt påvirket av avlinger og frukt dyrket på de sentrale slettene. Personalet behersker mange andre språk enn deres lokale språk, inkludert engelsk, tysk og fransk.

Mallorca er kjent for å være her i slottet Mariwent hele kongefamilien bor hver august. Denne gangen arrangeres det en seilerregatta for deres deltakelse i Kongepokalen. På slottet i Almudaina er det en formell mottakelse for spanske konger. Det er en del av Mallorcas historie.

Denne øya er veldig vakker. Det er lange sandstrender (Arenal), åpne havner (i Santa Ponsa) og koselige grønne kyster (Cala Grande, Cala Ferrera).

Den sørlige delen av Mallorca er varm og tørr. Noen av de mest pittoreske strendene på øya inkluderer Sas Kuvetas og Es Trenc. I tillegg er Mondrago, Figuera Bay og Santa Maria Bay også ganske populære. Andre feriesteder ligger på begge sider av Palma Bay.

Konklusjon

Mallorca er en mangfoldig øy hvor folk fra ulike samfunnslag snakker ulike språk. I denne artikkelen så vi på alle språkene som snakkes for øyeblikket på Mallorca, inkludert engelsk og spansk.

Må lese: Mallorca eller Majorca: Hva er forskjellen?

Dersom du planlegger å besøke øya, så vil denne informasjonen komme godt med. Så kan du forberede deg på en minneverdig ferie, å vite hvordan du identifiserer vanlige ord og kommuniserer med lokalbefolkningen.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania