Hvor er Ibiza?

Ibiza er et av de mest populære turistmålene på Balearene og over hele verden. Dette er en fantastisk øy som tilbyr vakre landskap, utrolig klart vann rundt den og attraksjoner du vil elske å utforske.

Hvis du tenker på å legge din neste ferie til denne vakre festøya, så lurer du nok på hvor i verden Ibiza ligger? Vel, da er du heldig, det er akkurat det vi skal fortelle deg nå.

I denne artikkelen skal vi snakke om Ibiza, hvor den ligger, plasseringen på verdenskartet, og hvor langt unna Ibiza er fra noen av verdens mest populære og største byer.

Hvis du planlegger en tur til Ibiza snart, fortsett å lese for å lære mer om denne vakre øya.

Hvor er Ibiza?

Hvor ligger Ibiza?

Ibiza ligger i Middelhavet utenfor Spanias østkyst. Fra byen Valencia er øya Ibiza rundt 160 kilometer unna. Øya er mest kjent som verdens partysenter.

Når det kommer til attraksjoner, er Ibiza fylt med dem. De beste DJ-ene og kjendisene fra hele verden kommer til Ibiza for å arrangere konsertfestene deres og ha det fantastisk bra, om du velger å reise til Ibiza så er det mye mulig at du kan møte på en kjendis eller to. Det er definitivt et sted som er verdt å besøke uansett om du er kjendis eller den vanlige mannen i gata.

I hvilket land ligger Ibiza?

Ibiza er offisielt en del av Spania. Både Balearene og Kanariøyene regnes som autonome regioner i Spania. Ibiza er teknisk sett en del av Spanias Valencia-region, og ligger bare 160 kilometer unna den vakre byen full av unike steder å oppdage.

Valutaen som brukes på Ibiza er euro. De fleste innbyggerne på Ibiza er spansktalende. Kulturen er en blanding av middelhavs og spansk. Maten og klærne er av spansk kultur. Så, å besøke Ibiza vil indirekte bety at du også vil utforske litt av selve Spania.

I hvilket land ligger Ibiza?

Hvor ligger Ibiza på verdenskartet?

Utenfor den østlige kysten av Spania og den nordlige kysten av Afrika, finner man Ibiza rett innenfor Balearene på verdenskartet.

Selv om øyen Ibiza og alle dens naboøyer i klyngen av Balearene er mindre enn Spania og Algeria så kan man fortsatt se de der på verdenskartet.

Om du bestemmer deg for å reise hit på ferie, så kommer du til å se en sammenslåing av flere kulturer, flotte mennesker, fester, spenning, underholdning og mye mye mer. Så det å reise til Ibiza bør være på din bucket list over reiser.

Hvor ligger Ibiza på verdenskartet?

Hvor langt er det fra Oslo til Ibiza?

Fra Oslo til Ibiza er det 2425 km i luftlinje og tar ca 3t og 45m å reise dit med fly. Skal du reise dit med bil så må du beregne 34 timer på den 3190 km lange reisen.

Fra Oslo til Ibiza
Hvordan Avstand Reisetid
Bil 3190 km 34t
Fly 2425 km 3t 45m

Hvor langt er det fra Tromsø til Ibiza?

Fra Tromsø til Ibiza så er det 3571 km i luftlinje og tar ca 5t og 30m å fly direkte. Bakdelen er at det ikke er mange (om det er noen) som flyr direkte fra Tromsø til Ibiza, så en mellomlanding er mest sannsynlig nødvendig.

Å skulle kjøre fra Tromsø til Ibiza vil ta deg ca. 55 timer på den nesten 4900 km lange veien.

Fra Tromsø til Ibiza
Hvordan Avstand Reisetid
Bil 4898 km 55t
Fly 3571 km 5t 30m

Hvor langt er det fra Barcelona til Ibiza?

Ibiza er rundt 283 kilometer unna Barcelona, Spania (med fly). Siden jurisdiksjonen er den samme, kan du finne mange forskjellige måter å reise fra Barcelona til øya Ibiza på.

Tenk deg at du reiser til Ibiza fra Barcelona i en bil. I så fall vil det ta deg rundt 7 timer eller så å gå gjennom kysten (ned til Valencia og Gadia), og avstanden er omtrent 570 kilometer.

Du kan også komme deg til øya fra Barcelona via en fergetur. Vanligvis tar fergeturer fra Barcelona til Ibiza rundt 9 timer. En flytur vil ta bare en time eller så, fra førstnevnte til sistnevnte.

Fra Barcelona til Ibiza
Hvordan Avstand Reisetid
Bil 570 km 7t
Fly 183 km 1t
Ferje 183 km 9t

Hvor langt er det fra Madrid til Ibiza?

Ibiza er rundt 560 kilometer unna Madrid (med bil), som er en smule mindre avstand enn Ibiza og Barcelona. Hvis du tenker på å besøke Ibiza fra Madrid, har du også noen alternativer.

Med bil må du holde deg på veien i rundt 6 timer og 50 minutter med familien og dine kjære. Hvis du derimot skal til flyplassen, vil avstanden med fly bli tilbakelagt på mindre enn 1 time og 30 minutter, og avstanden er 470 kilometer.

Fra Madrid til Ibiza
Hvordan Avstand Reisetid
Bil 560 km 6t 50m
Fly 470 km 1t 30m

Hvor langt er det fra Paris til Ibiza?

Paris, i Frankrike, er ganske langt unna Ibiza. Avstanden mellom Ibiza og Paris er omtrent 1100 kilometer. Så den eneste ideelle måten å reise til Ibiza fra Paris eller en naboby på er gjennom en flybillett.

Hvis du vil besøke Ibiza og ha det hyggelig, skaff deg en billett, sett deg på et fly og kom deg til øya for å ha det gøy.

Den gjennomsnittlige tiden det vil ta for deg å dekke avstanden mellom Paris og Ibiza på et fly er rundt 2 timer og 10 minutter. Det blir en vakker reise, så sørg for at du får et vindussete og lev den fantastiske utsikten på vei til den vakre øya Ibiza.

Tenk deg at du vil reise fra Paris til Ibiza med bil. I så fall vil det ta omtrent 17 timer (non-stop), og avstanden er 1600 kilometer.

Fra Paris til Ibiza
Hvordan Avstand Reisetid
Bil 1600 km 17t
Fly 1100 km 2t 10m

Hvor langt er det fra Malaga til Ibiza?

Avstanden mellom Malaga og Ibiza er rundt 563 kilometer. Malaga, Spania, er ganske langt unna Ibiza til tross for at de er i Spania. Grunnen til det er det faktum at Malaga ligger rett i motsatt ende av Spania mens Ibiza ligger midt i Middelhavet.

Hvis du tenker på å besøke Ibiza for en morsom og spennende tid fra Malaga, vil du gjerne dra til flyplassen og sette deg på et fly. Tiden det vil ta deg å komme deg til festøya fra Malaga er rundt 1 time og 20 minutter med fly, noe som ikke er så mye som det ser ut til.

Så sørg for at du tar dette rådet når du skal til Ibiza fra Malaga.

Fra Malaga til Ibiza
Hvordan Avstand Reisetid
Bil 700 km 8t
Fly 1563 km 1t 20m

Hvor langt er det fra London til Ibiza?

London, England er rundt 1400 kilometer unna Ibiza, i og med at avstanden er såpass stor så kan man ikke reise med ferge, tog eller bil om det er det du lurer på.

I stedet er den ideelle metoden for å ta en tur til Ibiza fra London er å reise med fly. Tiden det vil ta deg fra avgang til ankomst Ibiza vil være rundt 2 timer og 25 minutter.

Fra London til Ibiza
Hvordan Avstand Reisetid
Bil 2050 km 23t
Fly 1400 km 2t 25m

Hvor langt er det fra New York til Ibiza?

Ibiza er en av de byene i verden som ligger lengst unna New York, og er rundt 6236 kilometer unna verdens forretningshovedstad.

Anta at du tenker på å reise til Ibiza for en tropisk, morsom, spennende og fantastisk tur fra New York. I så fall vil du definitivt reise på et fly.

Distansen kan tilbakelegges på rundt 10 timer. Det vil være en lang flytur, men du kommer definitivt til å ønske deg på den for å oppleve den fantastiske turen som Ibiza kommer til å tilby deg. Sørg for at du reiser trygt!

Fra New York til Ibiza
Hvordan Avstand Reisetid
Fly 6236 km 10t

Er Ibiza verdt et besøk?

Vel, uten tvil kan vi si at Ibiza virkelig er verdt det. Det er et flott turistmål, som kan tilby alt du ønsker på en turistøy for deg selv, din familie og venner.

En av hovedattraksjonene på Ibiza er festmiljøet. Hver dag vil du finne en fest å delta på, og klubbene, barene og nattelivet på Ibiza er det virkelig verdt å verne om.

Ibiza er også rik på kultur og tilbyr mange fantastiske historiske steder du kan besøke der også. Så det er noe for enhver smak.

Sjekk denne artikkelen for over ting å gjøre: Hva skal man gjøre på Ibiza?

Det er mange grunner til at du definitivt bør vurdere å besøke denne øya enten det er alene eller det er med familien eller ektefellen din. Du vil lage masse fine minner som du kommer til å ta med deg resten av livet.

Her er en artikkel for inspirasjon om hvor man skal bo: Hvor skal man bo på Ibiza

Konklusjon

Ibiza er et av de vakreste turistmålene i verden. Den har alt en ekte party-øy har å tilby, og det er grunnen til at familier også, venner og til og med enslige tar veien til denne episke øya for en tur man sent vil glemme.

Så hvis du vil lage uforglemmelige minner, sørg for at du besøker Ibiza minst én gang i livet. Du kommer ikke til å angre.

Sjekk ut denne artikkelen om været (for vi nordmenn er opptatt av været): Været på Ibiza – Alt du trenger å vite

Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen og at du vil ha en utrolig minneverdig tid der. Måtte du ha en flott dag foran deg og ha det gøy med å utforske partyøya Ibiza!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania