Hvor er Tulum?

Når det gjelder å sjekke ut et nytt sted eller planlegge en tur, er det første spørsmålet vi ønsker å få svar på plasseringen. Vi vil vite hvor det er, hvordan vi finner det og hvordan vi kan nå det. Av denne grunn, hvis du er interessert i å sjekke ut dette stedet, er det første du spør om hvor er Tulum.

Tulum er en by som ligger i Quintana Roo, en delstat i Mexico. Den finnes på Yucatán-halvøya og er tilgjengelig innen en og en halv times kjøretur fra Cancun, en by i staten og utgangspunktet for de fleste Tulum-turistene.

Plasseringen av hvert sted vi besøker spiller en betydelig rolle i å bestemme og lage reiseplaner. Avstanden, tingene du skal ta med, og til og med kulturen starter og avhenger av den. Som sådan, hvis du trenger en presis guide for å vite plasseringen til Tulum, så har denne alt du trenger.

I denne artikkelen vil du vite hvor Tulum ligger, dens plassering på kartet, dens avstand fra andre meksikanske byer, og alt annet du trenger for å vite den nøyaktige plasseringen. Etter å ha lest denne artikkelen, vil du ha en detaljert guide om hvordan du kommer til byen Tulum for å nyte din fantastiske ferie.

Uten videre intro, la oss komme i gang.

Hvor er Tulum

Hvor ligger Tulum?

Tulum er en by som ligger i delstaten Quintana Roo i landet Mexico. Byen som ofte kalles Tulum Pueblo, og de nærliggende Maya-ruinene i Tulum ligger i hjertet av Riviera Maya ved Det karibiske hav.

Denne byen er også kjent som Tulum Pueblo. Det er også populært kjent som hjemmet til Tulum Maya-ruinene. Siden det ligger ved Det karibiske hav, kan du nyte utmerkede strender med det krystallklare blå vannet velkommen av de fine, hvite sandstrendene på kysten.

Som en tropisk by huser Tulum også et fantastisk utvalg av laguner og frodige jungler. Videre tilbyr byen varme overnattingssteder gjennom restauranter og hoteller, og lover morsomt natteliv etter å ha utforsket områdets skjønnhet.

Hvilket land ligger Tulum i?

Tulum ligger i landet Mexico. Det er en av byene i Mexicos delstat Quintana Roo. Som sådan bør du merke deg at byen deler samme valuta, språk, klima og andre ting som enhver meksikansk by har.

Nå, hvis du ikke har reist til Mexico og det er første gang, kan du lure på prisene på mat og drikke her. For å gi deg en idé har vi skrevet en artikkel om det. Du kan lese mer om: Hvor mye koster mat, drikke og øl i Tulum?

Hvor ligger Tulum på verdenskartet?

Where Is Tulum on the world map

Når du ser på verdenskartet, vil du se Tulum som et lite sted helt til høyre i landet Mexico. Det kan til og med synes å være plassert nesten på spissen av det halelignende bildet av Mexico.

Tulum er en by som fungerer som en innbydende kyst til det karibiske hav. Den sitter også under Kreftens vendekrets og over jordens ekvator. Som sådan kan du forvente et varmt tropisk klima som passer denne byen nesten alle tider av året.

Av denne grunn er Tulum et av de mange alternativene for reisende som ønsker å nyte det varme været med det fascinerende synet av krystallklart vann, fine hvite sandstrender og andre typer naturlige underverker som jungler, grotter og laguner.

Hvor langt er det fra Tulum til Mexico by?

Mexico City er hovedstaden i Mexico og den største byen i landet. Hvis du kommer fra denne byen, er Tulum tilgjengelig på land, men avstanden er 1533 kilometer eller 952,5 miles. Dermed vil det ta deg rundt 19 timers kjøring (med bare raske stopp). Hvis du pendler, kan det til og med ta et par timer til. Derfor er det beste alternativet ditt å fly fra byen til Cancun og deretter ta en buss, en taxi, en skyttelbuss eller en leiebil for å nå Tulum.

Hvor langt er det fra Tulum til Oaxaca?

Oaxaca er en annen kjent by i Mexico, og det er mulig å nå Tulum gjennom en lang kjøretur. Det vil imidlertid ta 19-20 timer å kjøre (med bare raske stopp) siden avstanden mellom de to stedene er 1583 kilometer eller 986,6 miles. Hvis du i tillegg landpendler, kan det ta mer enn det. Det beste alternativet ditt er fortsatt å fly til Cancun og reise over land fra denne byen til Tulum.

Hvor langt er det fra Tulum til Merida?

Hvis du kommer fra byen Merida i Mexico, er Tulum bare 4-5 timers kjøretur unna. Med bare 264 kilometer eller 164 miles, kan du nå denne byen i løpet av et par timer hvis du har en bil. Du kan også finne en buss som går mellom Merida og Tulum, og denne bussturen tar vanligvis 5-6 timer.

Hvor langt er det fra Tulum til Guadalajara?

Guadalajara er en by i Mexico, og det er den fjerneste byen blant de vi inkluderte på listen siden den har en avstand på 2069 kilometer eller 1285.6 miles fra Tulum. Dermed vil det å reise over land ta en non-stop-kjøring på 24 timer eller mer for å nå byen. Den raskeste måten er å reise med fly; det tar rundt 3 timer å nå Cancun. Det vil bare ta ytterligere noen timer fra denne byen å nå Tulum.

Hvor langt er det fra Tulum til Cancun?

Cancun er den mest tilgjengelige byen for alle som ønsker å besøke Tulum. Faktisk starter nesten alle internasjonale (selv lokale) turister fra Tulum på Cancun internasjonale lufthavn. For å gi deg en bedre idé, se på svaret vårt på spørsmålet: Hvor langt er det fra Tulum til Cancún – Tid og avstand

Konklusjon

Tulum er en lovende by hvis du vil ha det beste ut av ferien. Hvis du ser på en ferie med tilgang til fin hvit sand, krystallblått vann, andre naturlige steder og godt natteliv, finner du alt i denne byen. Den eneste bekymringen du trenger er å vite hvor Tulum er og hvordan du kan finne den.
Etter å ha lest denne artikkelen, vil du ha en ide om Tulums beliggenhet og et svar på den første bekymringen du måtte ha om det. Men du kan selvfølgelig ha andre bekymringer om denne byen, og det er derfor vi har en håndfull nyttige guideartikler om Tulum for å hjelpe deg. Hvis du for eksempel har et budsjett, kan du finne noen nyttige tips hvis du leser mer om: Hvordan feriere i Tulum billigst mulig

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico