Hvor langt er det fra Tulum til Cancún – Tid og avstand

Når det gjelder å reise til Mexico, vil de fleste flyreiser ankomme Cancún flyplass. Dette betyr at reisende må finne ut hvor langt det er fra Cancún når de bor på andre steder som Tulum.

Avstanden mellom Cancún og Tulum er 130 km. Ettersom både Cancún og Tulum fortsetter å trekke reisende fra hele verden med sine praktfulle ruiner, morsomme strender og cenoter, har mange reisealternativer dukket opp for å gjøre transitt mellom disse to stedene enkelt. For eksempel kan reisende velge mellom ADO-bussen, taxitjenester, flyplasstransport og mer.

Fortsett å lese for å lære mer om hvor langt det er fra Tulum til Cancun, inkludert kjøretid og distanse, samt de 5 beste måtene å komme seg fra Cancun til Tulum og mer.

Hvor langt er det fra tulum til cancun

Hva er avstanden mellom Cancun og Tulum?

Det er 130 km mellom Cancun og Tulum. Det tar derfor omtrent en time og 48 minutter å komme dit med bil. Heldigvis er det mange reisealternativer for å hjelpe deg med å komme deg fra Cancun til Tulum. Du kan for eksempel enten kjøre selv, bestille drosje, ta buss, kjøre Colectivo eller bruke en flyplasstransport fra Cancun.

Hvor lang tid tar det å kjøre mellom Cancun og Tulum?

Hvis du følger ruten Chetumal-Cancun og det er liten eller ingen trafikk, bør det bare ta deg omtrent én time og 49 minutter å komme deg fra byen Cancun til Tulum i en bil eller et annet lignende kjøretøy. Lokalbefolkningen anså dette som den raskeste ruten mellom de to stedene.

På den annen side, hvis du reiser direkte fra Cancun internasjonale lufthavn til Tulum, vil reisetiden din være bare én time og 35 minutter, eller 107 km. Dette vil spare deg for litt tid, men du må ta ruten Chetumal-Carr eller Tulum til Cancan-Mexico 307.

Hva regnes som de 5 beste måtene å komme seg fra Cancun til Tulum på?

ADO-bussen

ADO-bussen er den billigste veien å gå fra Cancun til Tulum. Disse bussene er moderne og utstyrt med både klimaanlegg og en TV som alltid er på. Klimaanlegget er imidlertid noen ganger altfor kaldt, så det er best å forberede seg deretter.

Vær imidlertid oppmerksom på at ruten Cancun Tulum Cancun bare har to turer hver dag. Du kan imidlertid også ta ADO-bussen til Playa del Carmen, som kommer oftere, og deretter ta enten ADO eller Colectivo til Tulum.

Du kan også se ADO rutetider og kjøpe billetter til disse bussene online. En ADO-bussbillett koster omtrent 140 kr og tar omtrent 2 timer å reise fra Cancun til Tulum.

Taxi Service

Hvis du ønsker å reise privat fra Cancun til Tulum, må du enten leie en drosje eller en privat skyttelbuss som er planlagt av en lokal bedrift. Vær oppmerksom på at dette er den raskeste og mest komfortable ruten, men ikke den billigste.

Du kan også bruke en Uber. Les mer om det her: Finnes det Uber i Cancun?

Med tanke på at transport fra Cancun internasjonale lufthavn er begrenset, er det kun godkjente bedrifter som har tilgang til og opererer på flyplassen. En drosjetur fra Cancun til Tulum vil derfor koste deg omtrent 1500 kr.

Flybuss

Flyplasstransport er forhåndsplanlagte transportformer som tar passasjerer fra en flyplass til deres endelige plassering, som kan være et hotell, cruisehavn eller en annen lokal attraksjon.

Kostnaden for en flyplasstransport fra Cancun til Tulum varierer avhengig av sesong og virksomhet. Når det er sagt, bør du undersøke en rekke alternativer på nettet og kanskje bestille før du flyr til Cancun internasjonale lufthavn.

Lei din egen bil

Å leie din egen bil når du besøker Mexico kan gi deg luksusen av å kunne se nye steder på din egen fritid. Heldigvis kan biler leies på flyplassen i Cancun.

Totalt sett er den beste måten å se alle de utrolige cenotene, arkeologiske stedene, kolonibyene og andre naturskatter å kjøre rundt i Tulum og området rundt med ditt eget personlige kjøretøy.

I motsetning til andre alternativer er kostnadene ved å leie en bil på flyplassen og hentesteder i byen ikke mye annerledes. Så, vurder å leie en bil før du starter reisen til Mexico for å unngå å bli avhengig av busser eller drosjer, som noen ganger kan være irriterende.

Sjekk også ut denne artikkelen: Trenger man bil i Tulum? (De beste alternativene for å komme seg rundt)

Colectivos (kollektivtransport)

Colectivos er busser som kjører til forskjellige destinasjoner mens de henter og slipper av passasjerer underveis. Selv om disse bussene er mindre og noen ganger mindre kjølige i temperatur enn ADO-busser, er de rimeligere og raskere.

Hver dag, hele dagen lang, går kollektiver fra Cancun til Playa del Carmen, deretter fra Playa del Carmen til Tulum og tilbake. Avhengig av avstanden koster en billett for et av disse kjøretøyene $20 (10 kr) til $40 (20 kr) pesos per passasjer.

Relatert artikkel: Beste måten å få tak i Meksikanske pesos

Siden disse bussene også er raskere enn vanlige busser, bør du komme deg til Tulum fra Cancun på omtrent 1,5 time.

Avslutningsvis

Cancun flyplass er der de fleste flyene som ankommer Mexico lander. Dette innebærer at når man ferierer på andre steder, som Tulum, må reisende beregne avstanden fra Cancun til deres endelige destinasjon og arrangere transport.

Totalt er det 130 km mellom Cancun og Tulum.

Med sine spektakulære ruiner, spennende strender og cenoter, fortsetter Cancun og Tulum å trekke turister over hele verden. Som et resultat har flere transportvalg utviklet seg for å gjøre det enklere å reise mellom disse to stedene. For eksempel har reisende muligheten til å velge mellom ADO-bussen, taxitjenester, flyplasstransport og kollektivtransport, eller leie sin egen bil for å komme seg fra Cancun til Tulum.

ADO-bussen er den billigste veien å gå fra Cancun til Tulum. Disse bussene er moderne og utstyrt med både klimaanlegg og en TV som alltid er på. Imidlertid velger mange mennesker kollektivtransport fremfor denne busstjenesten siden kollektivtransport er både raskere og billigere enn ADO-bussen.

På den annen side kan de som leter etter mer personlige reisealternativer også bestille en privat taxi, skytteltjeneste eller leie sin egen bil. Vær imidlertid oppmerksom på at alle disse reisealternativene varierer i pris. Derfor anses det som best å gjøre undersøkelser på forhånd og velge en transportmåte som ikke vil bryte banken så snart du ankommer Cancun.

Relatert artikkel: Kan du kjøre til Cancun fra USA?

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico