Hvor skal man bo i Tulum: Strand eller sentrum?

Hvis du planlegger et besøk til Tulum, vet du sannsynligvis allerede at hovedområdene i denne byen er stranden og sentrum. Begge områdene tilbyr en rekke hoteller, leiligheter og andre overnattingssteder. Dermed lurer du kanskje på hvilket område du bør bo i. Er det bedre å bo ved stranden eller sentrum?

Hvis du er på et budsjett, bor langsiktig, eller hvis festing er viktig for deg, er Tulum by det beste stedet å bo. Om du er på ferie og har råd til det, vil du finne at Tulums strandsone er den mest minneverdige.

Vi vet det kan være utfordrende å velge mellom begge områdene. Som sådan har vi skrevet denne artikkelen som en guide for å fortelle deg hva disse to områdene kan tilby deg. Denne informasjonen kan hjelpe deg med å planlegge i henhold til dine preferanser og velge det mest praktiske alternativet.

Følg med videre!

Hvor skal man bo i Tulum Strand eller sentrum

Tulum sentrum (Tulum Pueblo)

Tulum sentrum er sentrum av Tulum, og det er området hvor lokalbefolkningen pleier å bo. Her kan du nyte rimelige butikker, restauranter og hoteller. Dermed er det området du kan velge om du besøker Tulum på et budsjett eller om du planlegger å ha et langtidsopphold i byen.

Selv om sentrum mangler tilgang til stranden, kompenserer hotelleiere for det ved å tilby andre opplevelser og fasiliteter.

Du kan for eksempel finne hoteller i sentrum som tilbyr en jungelstemning, en elegant bohemstil og andre estetisk tiltalende vibber. Det er også her du kan finne stilige Airbnb-eiendommer til leie. Hvis du vil vite noen Airbnb-alternativer i Tulum, les: Beste Airbnb i Tulum.

Kort sagt, du vil ikke angre på at du booker et hotell i sentrum av Tulum siden de ikke kommer til kort med design.

Stupebassenger og andre ting kompenserer også for mangelen på tilgang til stranden. Disse tingene gjør hotell i sentrum verdt å vurdere.

Hotellene kompenserer også for det ved å tilby flere fasiliteter og aktiviteter. Du kan for eksempel nyte spabehandlinger, yogaklasser, lokale seremonier og andre aktiviteter sentrert om velvære og helbredelse.

Å bo i Tulum sentrum betyr selvfølgelig ikke at du har forbud mot å nyte stranden. De fleste hoteller tilbyr gratis sykler til leie hvis du vil utforske strandsonen.

Byen har også forskjellige drosjer hvis du ønsker å gå til stranden. Reisetiden til stranden tar rundt ti minutter, så du vil ikke gå glipp av noe ved å bo i sentrum.

Fordeler og ulemper med å bo i Tulum sentrum

Her er noen av fordelene og ulempene ved å bo i Tulum sentrum hvis du vil vurdere å bestille overnatting i dette området:

Fordeler

 • Du finner den billigste overnattingen i dette området.
 • Det er budsjettvennlig, spesielt for langtidsopphold.
 • Opplev det lokale livet i Tulum.
 • Du kan nyte rimelige dagligvarer, restauranter og lokale butikker.
 • Du kan finne noen jungelstemninger og elegante boutiquehoteller.

Ulemper

 • Det tar noen minutter å reise å gå til stranden.
 • Parkering kan være begrenset.
 • Det er mye trafikk, spesielt i rushtiden.

Hvor langt er Tulum sentrum fra stranden?

Tulum sentrum ligger omtrent 5 kilometer fra strandsonen. Reisetiden vil være rundt 10 minutter hvis du kjører bil eller taxi. Hvis du er på sykkel, kan du nå strandsonen innen 15 minutter fra sentrum.

Kan du gå fra Tulum sentrum til stranden?

Du kan gå fra Tulum sentrum til strandsonen. Det kan imidlertid ta rundt 45 minutter. Hvis du er ute for noen lange turer, så er det noe du kan vurdere. Totalt sett er ruten trygg for fotturer, men kan være varm midt på dagen. Derfor er det best å gå tidlig om morgenen.

Tulum Beach (hotellsone)

Tulum Beach, også kjent som hotellsonen, er området i byen som huser noen av de beste hotellene, restaurantene og til og med barene. De fleste av disse etablissementene gir en fantastisk utsikt over stranden.

Av denne grunn er stranden eller hotellsonen det perfekte området for reisende å bo. Men selvfølgelig kommer den beste utsikten og kvalitetsbedriftene med en høy pris.

Generelt gir de fleste aktivitetene i dette området en fantastisk utsikt, og det er vanligvis ved stranden. Du kan for eksempel nyte barfotservering, yogaøkter, massasjer og spa-terapier, alt ved siden av stranden.

Du kan også finne noen elegante butikker her, men de vil ikke være like rimelige som de i Tulum sentrum.

Kort sagt, hvis du har budsjettet og ønsker å nyte det beste fra Tulum, vil det beste alternativet alltid være å bestille et hotell innenfor strandsonen.

Hvis du bor i strandsonen, er det til og med best å bestille et strandhotell. Men hvis du vil vite mer om det, les: Hvorfor bør du bestille på et strandhotell i Tulum?

Områder i strandsonen

Hvis du planlegger å bo i strandsonen, bør du merke deg at det er fire forskjellige områder rundt, som hver tilbyr en annen stemning enn de andre.

Strandbyen

Strandbyen ligger nær sentrum, hvor du kan finne de billigste alternativene ved stranden. Likevel er det ikke så rimelig som de du finner i sentrum.

Midtre Strand

Du finner restauranter, strandklubber og barer på den midterste stranden. Som sådan er det området du bør sjekke ut hvis du er ute for natteliv og fester ved stranden. Hvis du vil vite mer om fester og natteliv i denne byen, sjekk ut: Tulum natteliv.

Sørstranden

Den sørlige stranden tilbyr et annet område som er tilbaketrukket og mindre overfylt. Her kan du finne familievennlige hoteller, et senter for velværeaktiviteter og andre helbredende områder. Den sørlige stranden er også den nærmeste til Sian Ka’an Biosphere Reserve, et populært turiststed i byen.

Fordeler og ulemper med å bo i Tulum Beach

Her er noen av fordelene og ulempene ved å bo i Tulum Beach hvis du vil vurdere å bestille overnatting i dette området:

Fordeler

 • Utmerkede strandhoteller og fasiliteter
 • I nærheten av fine restauranter
 • Tilgjengelighet av flere aktiviteter og vannsport
 • I nærheten av strandbarer og strandklubber

Ulemper

 • Utgifter til overnatting kan være dyre.
 • Maten og andre varer er også dyre.
 • Hotellsonen kan være overfylt.

Aldea Zama: Et nytt utviklingsområde i Tulum

Mens sentrum og strand er de to hovedområdene i Tulum, er Aldea Zama et nytt område under utvikling.

Aldea Zama er et luksusområde omtrent halvveis fra Pueblo og stranden. Som en luksusutvikling byr nabolaget på en forstadsstemning.

I tillegg huser Aldea Zama allerede flere boutiquehoteller og restauranter. Som sådan kan du allerede bestille noen overnattingssteder i dette området.

Likevel er det verdt å merke seg at det meste av området fortsatt er under utvikling. Derfor, hvis du planlegger å besøke området, vil du finne mange etablissementer som fortsatt er under bygging.

Likevel er dette områdets tilgjengelige hoteller og overnattingssteder allerede fullt møblert og klare til å ta imot gjester.

Konklusjon

I et nøtteskall er sentrumsområdet for budsjettreisende og de som leter etter en lengre ferie. Strandområdet er det beste for reisende som ikke har noe imot å betale ekstra for overnatting for å nyte det beste ut av Tulum. Aldea Zama kan være verdt å vurdere hvis du vil prøve noe nytt.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico