Hvor stor er Formentera?

Formentera er den minste øya i gruppen pityusene på Balearene i Spania. Området til Formentera er bare rundt 83 km² som er relativt lite for en øy.

Likevel når det kommer til naturen, fantastisk utsikt, fantastiske turistattraksjoner og den perfekte øystemningen, så er Formentera et av de beste stedene på Balearene som du kan besøke.

Om du enten vil slappe av på denne stranden eller snorkle i det klare vannet, står du fritt til å gjøre hva som helst på denne øya. Livet her på øya er bare fantastisk herlig.

Hvis du lurer på om Formentera er større enn andre populære turiststeder rundt om i verden eller ikke, er du på rett sted fordi det er det jeg er her for å fortelle deg.

I denne artikkelen vil jeg snakke om Formentera, dens lengde og bredde, hvor lang tid det tar å reise dit med ferge, og sammenligne det med noen populære europeiske turiststeder folk snakker om. Så, uten å kaste bort mer tid, la oss komme i gang. Hvor stor er Formentera?

Hvor stor er Formentera?

Hvor lang og bred er Formentera?

Lengden på Formentera fra topp til bunn er rundt 16 km, mens den maksimale bredden på øya er hvor som helst rundt 9 km som ikke er så mye.

Kystlengden er derimot over 78 km som er det øya hovedsakelig omfatter. Strendene i Formentera er topprangerte over hele verden.

Totalt sett, når det kommer til høye topper, så er ikke Formentera et fjellland. Den høyeste toppen er på rundt 192 m som ikke er så mye, men den generelle utsikten og naturscenene på øya er vakre.

Det at øya er såpass liten er en av grunnene til at så mange mennesker velger å ta en tur til Formentera når de er på en av de større Balearene i Spania, og akkurat derfor bør du også ta turen til øya når du får sjansen slik at du kan få en fantastisk opplevelse med din familie og venner.

Kan du gå rundt Formentera?

Å vandre rundt på Formentera er definitivt mulig, og ofte anbefales det når du er på strandkanten av havet ikke for røft til tider. Formentera er en klynge av vakre steder, små landsbyer, turistattraksjoner og dusinvis av vannsport og turistaktiviteter tilgjengelig i flere regioner på øya.

For å virkelig sette pris på skjønnheten som Formentera har og yte rettferdighet til den eksepsjonelle naturlige estetikken på øya, må du gå rundt og puste inn den friske og sunne luften.

Å gå tur med venner og familie vil være en godbit når så mye fred og lykke omgir deg. Så sørg for at du tar ruten til fots når du nyter Formentera-øya.

Hvor stor er Formentera i forhold til Norge, Sverige og Danmark?

Norge med sine 385 207 km² er ganske mye større enn Formentera som kun er 83 km². Om vi ser på hvor stor Formentera er i forhold til Oslo, så er Formentera mye mindre enn Oslo også som er 454 km².

Sverige med sine 450 295 km² er også ganske mye større enn Formentera som kun er 83 km². Om vi ser på hvor stor Formentera er i forhold til Stockholm, så er Formentera 83 km² mindre enn Stockholm er 188 km².

Danmark med sine 42 933 km²er kun 61 ganger så stort som Formentera 83 km². Om vi ser på hvor stor Formentera er i forhold til København, så er faktisk Formentera kun litt mindre enn København som er kun 88 km².

Hvor lang tid tar det å reise til Formentera fra Ibiza?

Turen fra Ibiza til Formentera tar vanligvis mellom 2 og 3 timer avhengig av hvordan vannet oppfører seg og hvor rask fergen eller båten du reiser med er.

Ibiza er festsenteret på Balearene. Ibiza er et av få steder globalt som har verdenskjent status som en av de beste nattelivsøyene med flotte klubber, barer og underholdningselementer.

Det er en ting du ikke finner på Ibiza, det er den rolige skjønnheten til Formentera. Du som de fleste turister vil ønske å ta turen fra Ibiza til Formentera for å kunne oppleve denne øya også.

Så hvis du også er ute etter en flott opplevelse, må du reservere én dag av turen for å ha det hyggelig å dra til Formentera og utforske med en katamaran eller ferge fra Ibiza.

Visste du alt dette? Sjekk ut artikkelen: Hvor stor er Ibiza?

Er Formentera større enn Isle of Wight?

Isle of Wight som du finner utenfor sørkysten av England er større enn Formentera. Med et areal på rundt 390 km² er Isle of Wight mer enn 4 ganger større enn Formentera på 83 km².

Disse øyene sammenlignes ofte størrelsesmessig, men Isle of Wight er betydelig større. Når det kommer til turistopplevelse og øystemning, så tiltrekker varmen fra Formentera et høyere antall besøkende og reisende til seg selv for et morsomt eventyr på Balearene.

Hvor stor er Formentera sammenlignet med Storbritannia?

Storbritannia er utrolig, forbløffende større enn Formentera. Antall ganger Storbritannia er større enn Formentera kan ikke engang telles.

Med et samlet spenn på 242 495 km²er Storbritannia, som omfatter England, Skottland, Wales og Northern Island, rett og slett usammenlignelig i størrelse med den lille øya Formentera.

Så det er ikke det klokeste å sammenligne disse stedene. Alt vi kan si er at begge er fantastiske steder for turister å dra til og ha det bra, og det er det du også bør gjøre.

Hvor stor er Formentera i forhold til Irland?

Irland er utvilsomt veldig mye større enn Formentera hvis vi gjør en størrelsessammenligning og sammenligner arealene begge steder. Irland kan skryte av et totalt areal på rundt 84 421 km², mens Formentera har en mager størrelse på omtrent 83 km², noe som rett og slett er urettferdig for den lille øya.

Størrelsen på Formentera er imidlertid ikke en nøyaktig representasjon av den fantastiske turismeopplevelsen den har. Så, uten å kaste bort tid i det hele tatt, ta deg til Formentera og ha en flott tid.

Konklusjon

Formentera er kanskje ikke den største turistøya i verden. Når det kommer til å ha det gøy å nyte dusinvis av turistattraksjoner og slappe av på stranden, sprute krystallklart vann på dine kjære, er Formentera et av de beste stedene.

Du kommer til å få en fantastisk opplevelse der. Så sørg for at du pakker kofferten og legger din neste ferie til Formentera på Balearene så snart du kan. Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen og at du vil ha en flott dag foran deg.

Du lurer kanskje på: Hvor stor er Mallorca og hvor stor er Menorca.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania