Hvor stor er Ibiza?

Ibiza er en av de mindre Balearene med et samlet areal på rundt 571 km², som er mindre enn både Mallorca og Menorca-øyene, står som de største og nest største øyene i regionen.

Du lurer kanskje på: Hvor stor er Mallorca og hvor stor er Menorca.

Ibiza ligger 150 kilometer fra Valencia, og hovedbebyggelsen på denne øya er Ibiza by. Selv om øya ikke er veldig steinete og fjellrik, er dens høyeste topp (Sa Talaiassa), rundt 475 meter over havet.

Ibiza er ofte nevnt i musikk / sanger og filmer, Ibiza en trendy destinasjon for reiser, fritid, natteliv og fester for kjendiser og turister over hele verden.

Ibiza er også et kjent UNESCOs verdensarvsted. Det er mange steder og attraksjoner på Ibiza som vil tiltrekke deg til å nyte og ha det gøy med dine kjære der.

Tenk deg at du lurer på hvor stor er Ibiza sammenlignet med andre deler av verden. I så fall er du på rett sted fordi det er det jeg skal snakke om i denne artikkelen, Ibiza og dens lengde og bredde. Jeg skal også sammenligne Ibiza med andre reisemål i Europa, og alt i mellom. Så, uten å kaste bort tid, la oss komme i gang. Hvor stor er Ibiza?

Hvor stor er Ibiza?

Hvor mange kilometer lang og bred er Ibiza?

Langs den lengste siden av Ibiza så er Ibiza omtrent 34 kilometer lang, og i bredden er den rundt 19 kilometer bred. Så dette er kanskje ikke en veldig geografisk stor øy, men det hindrer den ikke i å være en av de vakreste turiststedene globalt.

Ibiza kan ikke sammenlignes mye med noen av de større øyene i verden, men det er en av de beste øyene for ferie sammen med venner. Om du planlegger en ferie sammen med jentegjengen eller kompisgjengen med mye moro så er dette stedet å reise. Så sørg for at du besøker Ibiza når du er på Balearene og ønsker å ha en god tur full av eventyr, spenning, fest og moro.

Hvor lang tid tar det å kjøre tvers over Ibiza?

Hvis du reiser fra toppen til bunen av Ibiza så vil det ta deg rundt 45 minutter i gjennomsnitt om du kjører. Om du vil reise fra siden til siden når du er i Ibiza så vil det maksimalt ta deg 25 minutter å kjøre fra den ene siden til den andre.

Dette er bare fordi Ibiza er en liten øy, og selv om det er mange episke eventyr i vente for deg der, vil du kunne reise over på betydelig kort tid.

En kul ting du kan gjøre er å ta en dag ut av reiseplanen din for å utforske skjønnheten og naturen på Ibiza, kjøre rundt, snakke med lokalbefolkningen, lære om stedet og lage gode minner med menneskene du er glad i og setter pris på. Det vil ikke koste for mye, og opplevelsen blir ganske fantastisk.

Les mer om å kjøre på Ibiza her: Hvordan ta seg rundt på Ibiza

Hvor stor er Ibiza i forhold til Norge, Sverige og Danmark?

Norge med sine 385 207 km² er ca 670 ganger så stort som Ibiza med sine 571 km². Om vi ser på hvor stor Ibiza er i forhold til Oslo, så er Ibiza med sine 571 km² litt større en Oslo med sine 454 km².

Sverige med sine 450 295 km² er ca 780 ganger så stort som Ibiza med sine 571 km². Om vi ser på hvor stor Ibiza er i forhold til Stockholm, så er Ibiza med sine 571 km² en del større en Stockholm som kun er 188 km².

Danmark med sine 42 933 km²er kun 75 ganger så stort som Ibiza med sine 571 km². Om vi ser på hvor stor Ibiza er i forhold til København, så er Ibiza med sine 571 km² en del større en København som kun er 88 km².

Hvor stor er Ibiza sammenlignet med Storbritannia?

Storbritannia er utrolig stort og mye større enn Ibiza hvis vi sammenligner størrelsen og arealet til begge disse stedene.

Sammenligningen er ikke engang rettferdig for Ibiza siden det bare er en liten øy på Balearene i Spania. Storbritannia er en samling av flere europeiske land med et samlet areal på over 242 495 km².

Storbritannia er hjemsted for land som England, Wales, Nord-Irland og Skottland, alle steder hvor du kan finne fantastiske turiststeder, men de er ganske langt unna.

Ibiza er et reisemål som du vil være i stand til å utforske i løpet av et par dager og leve gjennom alt og ha en flott opplevelse. Så du bør velge Ibiza som ditt neste turistmål.

Hvor stor er Ibiza sammenlignet med Irland?

La oss sammenligne størrelsen på Irland med Ibiza. Irland er mye større enn den lille øya Ibiza fordi det er et helt land, mens Ibiza er en liten øy av de mange øyene tilhørende balearene i Spania.

Det generelle arealet av landet Irland er rundt 84 421 kvadratkilometer mens Ibiza er rundt et sted 571 km² som i sammenligning virker veldig lite til det punktet hvor sammenligningen ikke engang er rettferdig.

Irland er også et av de bedre turistmålene i Europa på grunn av å ha mange interessante steder og turistattraksjoner der.

Likevel, sammenlignet med Ibiza, føles hvert sted litt matt på grunn av nattelivet, fargene, festene og alt i mellom. Så du kommer til å ha en fantastisk tid på Ibiza.

Er Ibiza større enn Isle of Wight?

Til tross for at Ibiza er en av de minste øyene i den baleareske klyngen, er Ibiza større enn Isle of Wight utenfor kysten av England.

Dette er fordi Isle of Wight-området er arkeologisk. Samtidig er den rundt 390 km², og størrelsen på Ibiza er til sammenligning omtrent 571 km², som er nesten 1,5 ganger så stor.

Isle of Wight er kjent for sine vakre sandstrender og strandpromenader. Det er fantastiske strandhytter, turistattraksjoner, monumenter og til og med dinosaurrester rundt disse delene, noe som kan være flott for en arkeologisk opplevelse.

Det er et av de bedre turiststedene enn andre i Europa. Imidlertid er Ibiza bare et av de beste feststedene globalt. Å gjøre en sammenligning med Ibiza er litt vanskelig fordi underholdningsverdien virkelig er uforlignelig.

Konklusjon

Nå har du vel fått en liten forståelse for hvor stor er Ibiza?

Ibiza er også kjent som «partyøya», er en vakker del av verden som er den perfekte blandingen av naturlig skjønnhet og luksus. Nattelivet, klubbene, festene og underholdningen denne øya tilbyr er uten sidestykke. Hvis du tar med venner og familie hit, vil du ha en fantastisk tid med dem.

En ting som mange lurer på er hvor stor denne øya er sammenlignet med andre deler av verden. Som en generell tommelfingerregel, husk at det ikke vil ta mer enn 25 minutter å kjøre fra en ende til en annen. Så det er en relativt liten øy, men fortsatt større enn Isle of Wight.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania