Hvor stor er Mallorca?

Mallorca er den største av Balearene med et samlet areal på 3640 km², noe som er ganske stort sammenlignet med andre øyer i Balearene.

Fra vest til øst er Mallorca 100 kilometer bredt, og lengdemessig er det rundt 75 kilometer fra nord til sør. Derfor er det et av de vakreste turistmålene på Balearene.

Geografisk ligger Mallorca på en breddegrad på 39.710358 og en lengdegrad på 2.995148, rundt 240 kilometer øst for Valencia og fra Barcelona, ​​Spania, er det omtrent 210 kilometer sør.

Det er en av de mest kjente øygruppene på Balearene, og du vil ha en flott tid å besøke der.

Du lurer kanskje på hvor stort Mallorca er sammenlignet med de andre Balearene og stedene i Europa.

Vel, det er nettopp det jeg er her for å fortelle deg i denne artikkelen. Jeg vil her sammenligne størrelsen på Mallorca med størrelsen til Menorca, Ibiza, Kanariøyene og til og med Storbritannia. Så vil det kanskje være lettere å forstå hvor stor Mallorca er.

Så, uten å kaste bort mer tid, la oss komme i gang. La oss finne ut: hvor stor er Mallorca?

Hvor stor er Mallorca?

Hvor stor er Mallorca i forhold til Norge, Sverige og Danmark?

Norge med sine 385 207 km² er Norge ca 105 ganger så stort som Mallorca med sine 3640 km². Om vi ser på hvor stor Mallorca er i forhold til Oslo, så er Mallorca 8 ganger større enn Oslo som kun er 454 km².

Sverige med sine 450 295 km² er ca 123 ganger så stort som Mallorca med sine 3640 km². Om vi ser på hvor stor Mallorca er i forhold til Stockholm, så er Mallorca med sine 3640 km² en del større enn Stockholm som kun er 188 km².

Danmark med sine 42 933 km²er kun 11 ganger så stort som Mallorca med sine 3640 km² Om vi ser på hvor stor Menorca er i forhold til København, så er Mallorca en del større enn København som kun er 88 km².

Hvem er størst: Mallorca eller Menorca?

Mallorca er en betydelig større øy enn det Menorca er, da både når det gjelder areal og størrelse. Menorca er en annen av de mange øyene tilhørende Balearene, og området på denne øya er bare rundt 695 km².

Så, hvor stor er Mallorca sammenlignet med Menorca? Jo, Mallorca er rundt 4,5 ganger større enn hva Menorca er. Så når det kommer til disse naboøyene så er Mallorca ganske mye større en Menorca.
Når det kommer til utsikten, fantastiske fjell, grøntområder og krystallklart vann, er begge disse øyene en godbit å se på.

De er begge to fantastiske øyer som det er verdt å legge ferien til. Så om du noen gang reiser på ferie til Balearene, sørg for at du tar deg tid til å sjekke ut og besøke begge øyene og oppleve de fantastiske turistattraksjonene de har å tilby de besøkende.

Er Mallorca større enn Ibiza?

Mallorca er ca seks ganger større enn hva Ibiza er. Ibiza er en av de minste øyene i klyngen av Balearene. Likevel er ikke Ibiza noe mindre populære av den grunn. Ibiza er faktisk en av de mest populære, turistvennlige, hyggelige og den mest feststemte øya. Dette er øya som er populær blant alle.

Ibiza har et areal på omtrent 572 km² som er svært lite sammenlignet med 3640 km² på Mallorca. Imidlertid ligger disse øyene i nærheten av hverandre og er begge vakre naturverk. Det er mye å utforske og oppleve på disse øyene. Tar du turen hit så er jeg ganske sikker på at det vil bli fantastisk.

Så å besøke dem ville være den beste tingen å gjøre på turen til Balearene i Spania.

Du lurer kanskje på: Hvor stor er Ibiza?

Hvem er størst: Tenerife eller Mallorca?

Mallorca er relativt større i størrelse og areal enn hva Tenerife er. Det skulle man kanskje ikke trodd, spesielt i og med at Tenerife faktisk er den største øya på Kanariøyene. Imidlertid har Tenerife fortsatt et totalt areal på rundt 2034 km², som er mer enn tusen kvadratkilometer mindre enn Mallorcas område.

Les mer om størrelsen på Tenerife her: Hvor stor er Tenerife?

Det interessante er at selv om Tenerife er mindre en Mallorca, så har faktisk Tenerife en litt større befolkning enn Mallorca. Når det gjelder den totale befolkningen, er Tenerife tettere befolket enn hva Mallorca er.

Både Kanariøyene og Balearene er meget populære turistmål i Spania. Om du velger å dra på ferie til en av disse, enten alene eller sammen med venner og familie, så vil du garantert ikke angre. Du kommer til å elske å tilbringe tid med familie og venner der.

Hvem er størst: Mallorca eller Gran Canaria?

Mallorca er mer enn dobbelt så stor som Gran Canaria siden det generelle arealet på Gran Canaria Island er rundt 1560 km², mens området på Mallorca er 3640 km².

Gran Canaria er ikke engang den største øya på Kanariøyene, så det er ganske tydelig at den ikke er så stor som Mallorca. Selve kystlinjen til Mallorca er 550 km, mens Gran Canaria-linjen er rundt bare 236 km. Dette er en ganske så betydelig forskjell.

Til tross for at den er mindre enn den største av Balearene, er Gran Canaria et av de mest kjære turiststedene på Kanariøyene, og å stikke innom ville ikke være en feil avgjørelse. Målet ditt er selvfølgelig å ha en fantastisk ferie, og det er det du kommer til å få når du reiser dit.

Du kan lese mer om størrelsen på Gran Canaria her: Hvor stor er Gran Canaria?

Hvor stort er Mallorca sammenlignet med Storbritannia?

Mallorca er et utrolig lite sted i forhold til Storbritannia. Storbritannia er ikke bare et enkelt sted; den samler flere land i Europa. Storbritannia omfatter England, Skottland, Wales og Nord-Irland.

Som et resultat av dette så er det ikke mye sammenligning mellom Storbritannia og Mallorca angående størrelse, område og generell geografi.

Storbritannia er på 242 495 km², som er astronomisk større enn det 3 640 km² store området på Mallorca på Spanias Balearene.

Så når det gjelder sammenligning er det ikke mye å gjøre. Selv om Mallorca er mindre en Storbritannia eller andre land så betyr ikke det at Mallorca ikke er et utrolig sted å besøke. Du kommer til å ha en helt fantastisk flott og avslappende tid der.

Hvor stort er Mallorca sammenlignet med Irland?

Irland er også mye større enn Mallorca i sammenligning hvis vi tar en titt på dens totale størrelse og areal. Det omfatter et astronomisk større område, flere stater og byer innenfor et spenn på over 84 400 km² sammenlignet med det slanke området på 3 640 km² på Mallorca-øya på Balearene.

Irland har en europeisk kultur og historie og er også kjent som et av de bedre turistmålene i verden. Spesielt hovedstaden, som er Dublin.

Men hvis vi sammenligner størrelsen med Mallorca, har ikke sistnevnte en sjanse, og det er ingen konkurranse. Irland er mange ganger større enn Mallorca, som bare er en enkelt øy i klyngen av Balearene i Spania.

Konklusjon

Håper du nå har en mer helhetlig oversikt over hvor stor Mallorca faktisk er.

Mallorca er et helt fantastisk turistmål og en av de mest populære øyene som tilhører Balearene i Spania. Mallorca er på den varmere siden hele året, øya har en helt vakker natur og utallige episke turisteventyrer som venter på din ankomst.

Kanskje du lurer på hvordan været er i Mallorca? Sjekk ut denne artikkelen: Været på Mallorca – Alt du trenger å vite

Folk som besøker Mallorca liker å kjøre over de kronglete fjellveiene, som er stille og rolige nesten hele året. Den lengste distansen du skal kjøre her er omtrent 312 kilometer, det vil ta deg omtrent 6 timer og kjøre denne strekningen. Hvor stor er Mallorca? Det spiller ingen rolle hvor stor den er, du vil ikke angre på at du legger din neste ferie til Mallorca.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania