Hvor stor er Menorca?

Menorca er en av de mindre øyene i på de spanske baleariske øyer. Denne øya har et areal på rundt 695 km², som er en av hovedårsakene til at navnet grovt kan oversettes til «Smaller Island».

Til tross for at den ikke er så stor, blomstrer turismen opp på Menorca ganske mye. Det er massevis av besøkende og turister som reiser til denne regionen for å ha en fantastisk opplevelse og ferie der.

Øya er ganske flat. Den høyeste toppen, som er Monte Toro, er bare 358 meter høy. Det bor omtrent 97 000 mennesker på Menorca. Likevel så er det flokket av unike turiststeder og attraksjoner.

Hvis du tenker på å reise hit på ferie og samtidig lurer på hvor stort Menorca er i forhold til andre steder rundt om i verden, ja da har du kommet til rett sted for det er det jeg nå skal fortelle deg.

I denne artikkelen vil jeg snakke om Menorcas bredde og lengde, tiden det tar å gå rundt øya, og sammenligne det med noen av de store turistmålene i Europa. Uten å kaste bort mer tid, la oss komme i gang. Hvor stor er Menorca?

Hvor stor er Menorca?

Hvor lang og bred er Menorca?

Så hvor stor er Menorca? Jo, Menorca er rundt 50 kilometer langt og rundt 22 kilometer når det gjelder bredde. Sammenlignet med andre av øyene på Balearene og over hele verden, er dette en relativt liten øy.

Hvis vi snakker om lengden på kystlinjen, kan Menorca skryte av en 220 kilometer lang en, og strendene på denne øya er rett og slett utrolige for både turister og innbyggere.

Til tross for at den er relativt mindre enn andre øyer over hele verden, er den fortsatt den nest største øya på Balearene. Det holder seg hovedsakelig varmt gjennom hele året, og tiltrekker hovedsakelig turister til å tilbringe tid på øya.

Så hvis du er en turist og tenker på å besøke Menorca for en avslappet og rolig ferie, ikke kast bort tid i det hele tatt, og sørg for at du tar tak i dine kjære og kommer dit for en episk, eventyrlig opplevelse.

Hvor lang tid tar det å kjøre tvers over Menorca?

Hvis du kjører fra Mahon som er hovedstaden i Menorca på østsiden til den andre siden av øya, så vil du kunne kjøre over Menorca på rundt 50 minutter eller kanskje mindre enn det. På østsiden av øya vil du finne bykommunen Ciutadella.

50 minutter kan virke som om det er mye om man tenker på en gjennomsnittlig tur, men vi snakker her om å kjøre til motsatte ende av øya. Det at det under en time å kjøre over Menorca fra den ene siden til den andre viser bare hvor liten øy dette er.

Selv om øya er liten vil du som turist likevel ønske å leie deg en bil, eller eventuelt ta drosje for å kunne utforske hele øya og alt ved den. Om du kjenner en innfødt eller finner en som du kan reise rundt på øya sammen med, så vil den personen kunne vise deg alle de fantastiske stedene. Med eller uten en «guide» så vil opplevelsen med å reise rundt å utforske øya bli fantastisk. I og med at øya er såpass liten så vil den økonomiske kostnaden heller ikke være så mye.

Hvor stor er Menorca i forhold til Norge, Sverige og Danmark?

Norge med sine 385 207 km² er Norge ca 554 ganger så stort som Menorca med sine 695 km². Om vi ser på hvor stor Menorca er i forhold til Oslo, så er Menorca større enn Oslo som kun er 454 km².

Sverige med sine 450 295 km² er ca 647 ganger så stort som Menorca med sine 695 km². Om vi ser på hvor stor Menorca er i forhold til Stockholm, så er Menorca med sine 571 km² en del større enn Stockholm som kun er 188 km².

Danmark med sine 42 933 km²er kun 61 ganger så stort som Menorca med sine 695 km². Om vi ser på hvor stor Menorca er i forhold til København, så er Menorca en del større enn København som kun er 88 km².

Er Menorca større enn Mallorca?

Hvor stor er Menorca sammenlignet med Mallorca? Menorca er ikke større enn Mallorca. Tvert imot, Menorca er en ganske liten øy sammenlignet med Mallorca. Mallorca er den største øya i Balearene-klyngen i Spania og har et samlet areal på 3640 km².

Sammenlignet med Menorcas 695 km², så er Mallorca rundt fem og en halv ganger større enn Menorca, noe som er en ganske stor forskjell hvis vi tar i betraktning at begge disse øyene er naboer til hverandre.

Les mer om størrelsen på Mallorca her: Hvor stor er Mallorca?

Vanligvis ender turister opp med å reise rundt på bare en av øyene Mallorca eller Menorca. Om hvis du har tid og mulighet så ville det garantert være en godbit for deg å besøke begge disse utrolige øyene. Uansett, start allerede nå med å planlegge din neste ferie og legg den til Balearene. Du vil ikke angre!

Hvor stort er Menorca sammenlignet med Storbritannia?

Så, hvor stor er Menorca sammenlignet med Storbritannia? Menorca er hundrevis av ganger mindre enn Storbritannia. Så det ville ikke være rettferdig engang å sammenligne en øy som Menorca med en klynge av flere europeiske land i Storbritannia.

Storbritannia kan skryte av et bredt areal på 242 495 km², mens Menorca kun har et samlet areal på rundt 695 km².

Selv om Menorca er såpass liten øy så betyr ikke det at Menorca ikke er et utrolig fantastisk sted å besøke. Hvis du vil ha den perfekte kombinasjonen av fantastisk natur, avslapning og varme sammen på en øy, er Menorca stedet å være.

Det krystallblå vannet rundt Menorca vil gi deg mye glede. Så å besøke Menorca er en avgjørelse verdt å ta for entusiastiske turister over hele verden.

Hvor stort er Menorca sammenlignet med Irland?

Hvor stor er Menorca sammenlignet med Irland? Irland er mange ganger større i størrelse sammenlignet med Menorca. Menorca kan ikke direkte sammenlignes når det gjelder areal med et helt land som spenner over ganske lengde og bredde geografisk.

Irland har et totalt areal på rundt 84 421 km², mens Menorca har et magert område på omtrent 695 km² som ikke er engang å sammenligne i det hele tatt.

Irland i seg selv er et ganske kjent land for turistaktiviteter og attraksjoner. Det er mange flotte kulturminner, naturmonumenter og vakre severdigheter å se i landet.

I forhold til Menorca, sammenligner ikke selv Irland seg når det gjelder naturlig skjønnhet og turistattraksjon. Øya er saftig, fascinerende vakker og ganske imponerende. Så å besøke når som helst på året vil være en god avgjørelse fra din side.

Konklusjon

Nå håper jeg du har fått svar på spørsmålet: hvor stor er Menorca?

Menorca kan være en liten øy, men den regnes som en av de beste turiststedene på Balearene. Dette er en skjult perle i skjærgården som tilbyr tonnevis av utrolige turistattraksjoner og steder å besøke slik at du kan ha et episk eventyr alene eller med dine kjære.

Menorca er ikke et festmål; øya er mer avslappet og tiltrekker seg flere familier og par som ønsker å ha en avslappende tid. Dette er også et av stedene hvor du kan ha en ferie på et budsjett.

Så, så snart du får sjansen og har mulighet til å reise på ferie, pakk kofferten og ta turen til Menorca og Balearene. Du vil ikke angre.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania