Hvor stor er Tulum?

Tulum er en liten, avslappet by som har vokst fra å være en liten fiskerlandsby til et av de beste turistmålene i Mexico og verden. Tulum spenner over et overflateareal på rundt 790 sq. miles (2040 sq km).

Selv om Tulum er en liten by, huser den tre hovedområder, nemlig: Zona Arqueologica Tulum (Tulums arkeologiske sone, Tulum Pueblo (Tulum sentrum) og Zona Hotelera (hotellsonen).

Tulum har en høyde på rundt 5 meter eller 16 fot, og den huser en befolkning på rundt 46 000 som kontinuerlig vokser gjennom årene. Totalt sett tiltrekker Tulum mer enn en million besøkende hvert år, noe som gjør det til et av de beste reisemålene i landet.

Tenker du på å besøke Tulum eller lurer på Tulums størrelse sammenlignet med andre steder rundt om i verden, er du på rett sted siden dette er hva jeg er her for å fortelle deg.

I denne artikkelen vil jeg diskutere Tulums størrelse, hvor lang tid det tar å reise rundt, og sammenligne det med viktige turistmål i Europa.

La oss komme i gang.

Hvor stor er Tulum

Hvor lang og bred er Tulum?

Det er ingen spesifikk lengde og bredde i Tulum siden det er en by i delstaten Quintana Roo. Imidlertid, i motsetning til andre øyer, har Tulums spenn grenser fra nabobyer.

Videre vil du finne små strandsamfunn i nærheten som kanskje er inkludert i Tulum kommunes jurisdiksjon.

Likevel spenner Tulum fra nord, og går til den nærliggende byen, Playa Del Carmen, og sørover mot byen Felipe Carrillo Puerto. På høyre side av Tulum er det karibiske hav, mens på venstre side er to nabobyer X-Can og Chemax.

Til tross for den udefinerte størrelsen, vil du legge merke til at denne byen har tre hovedområder som sentrerer de fleste aktivitetene og virksomhetene. Disse tre er Tulum Pueblo, Zona Arqueologica Tulum og Zona Hotelera. Vi snakker om hver enkelt senere.

Totalt sett har Tulum mange ting å gjøre og steder å besøke. Videre føles dens avslappede natur avslappende, og den tropiske paradisstemningen vil alltid være som en oppfylt drøm. Vurderer derfor å besøke denne byen, den er verdt hver krone og ferietid.

Hvor lang tid tar det å kjøre over Tulum?

Siden Tulum er en liten by, tror du kanskje det bare vil ta et kort øyeblikk å kjøre over Tulum. Imidlertid produserer det travle sentrum av Tulum mye trafikk, og det kan være et problem å kjøre over denne byen.

Nå vil kjøringen bare ta 10-15 minutter hvis du passerer Tulum Pueblo. Men hvis du planlegger å utforske denne byen, kan det ta rundt 45 minutter til 2 timer, avhengig av ruter og reiserute.

For eksempel tar reisetiden fra Tulum Pueblo til hotellsonen bare 11 minutter. Hvis du planlegger å besøke ruinene i Tulum, vil det bare ta 9 minutter.

Men hvis du vil utforske hele strandveien, vil det ta deg rundt 35 minutter siden det er en lang og smal vei. Du må til og med kjøre en grusvei til Sian Ka’an biosfærereservat i den sørlige enden.

Nå, hvis du vil gå lenger, må du kjøre en 4×4 for å klare grusveien, og det vil ta rundt 2 timers reisetid.

For å lære mer om Tulums beliggenhet, les Hvor er Tulum?

Hvor stort er Tulum sammenlignet med Cancun?

Cancun er den nærmeste byen til Tulum. Videre er det der du sannsynligvis vil lande når du skal til Tulum. Når det kommer til størrelse er Tulum og Cancun nesten like, men Tulum er litt større. Cancun har generelt 764 sq miles, og Tulum har 782 sq miles.

Tulum og Cancun tilbyr en helt annen stemning til tross for den nesten samme størrelsen. Tulum er et herlig reisemål for de som søker ro og avslapning. På den annen side kan Cancun være mer attraktivt for store grupper, familier og de som ønsker å slippe løs.

Hvis du planlegger en langtidsferie, kan du alltids prøve begge deler. Reisen fra Cancun til Tulum og omvendt er enkel fordi det finnes flere transportformer. Les 7 måter å komme seg til Tulum fra Cancun flyplass for å lære mer.

Hvor stort er Tulum sammenlignet med Playa Del Carmen?

Playa Del Carmen er en større by sammenlignet med Tulum. Generelt har Playa Del Carmen en befolkning på over 300 000, mens Tulum bare har rundt 46 000.

Playa Del Carmen tilbyr også en mer eksklusiv strandstemning enn Tulum. Det er imidlertid ikke så eksklusivt som stemningen i Cancun.

Playa del Carmen har rikelig med fasiliteter og attraksjoner, mens Tulum er betydelig mindre, økofokusert og raffinert. Det er et urbant preg til Playa del Carmen, mens det er et definitivt bohempreg til Tulum.

Hvor stor er Tulum sammenlignet med Cozumel?

Tulum er en mye større by enn Cozumel, spesielt tre ganger større. Cozumel har bare et areal på 249,94 sq. miles, mens Tulum har rundt 790 sq. miles.

Cozumel er en liten øy rett over Playa Del Carmen. Til tross for den lille størrelsen, har Cozumel en høyere befolkning på rundt 88 000 sammenlignet med den mindre befolkningen i Tulum, med bare rundt 46 000.

Tulum er en mye mindre by enn Cozumel, men flere utesteder og trendy restauranter henvender seg til unge mennesker. Cozumel er roligere i sammenligning, og Tulum har mindre av Cancuns Spring Breaker-stemning, men det har ekte utesteder og livlige fester.

Tulums største områder

Nedenfor er de tre mest omfattende områdene i Tulum. Generelt er Tulum Pueblo og hotellsonen de to fellesområdene knyttet til turister. I tillegg er Aldea Zama et område under utvikling.

Tulum Pueblo

Tulum Pueblo er sentrum av Tulum, og du kan finne alt du trenger rundt dette området. Det er også her du kan finne rimelig overnatting, restauranter og butikker.

Hvis du vil utforske hele byen, er det bare rundt 3 til 5 kilometer, og du kan utforske den innen en time, enten med bil eller sykkel.

På grunn av trafikken er det best å utforske byen på sykkel. På denne måten kan du se alt mens du sparer deg selv fra trafikkproblemer.

Hotellsone

Hotellsonen er det mest populære området i byen, og det er der de fleste turistene bor. Her kan du nyte en rekke eksklusive hoteller og feriesteder, elegante restauranter og de beste barene og strandklubbene.

Hotellsonen er tilgjengelig gjennom Tulum Beach Road, en 10,5 kilometer lang vei som starter fra Tulum-ruinene og ender ved en liten del av Sian Ka’an Biosphere Reserve.

Den lange veien ligger ved siden av den lange strekningen av Tulum-stranden, og gir deg den beste utsikten over fin hvit sand og det krystallklare vannet i det karibiske hav.

Aldea Zama

Aldea Zama er et område midt i Tulum Pueblo og hotellsonen. Dette området spenner over et stort 80 hektar stort land, og mange etablissementer, som luksushoteller og borettslag, er oppe for bygging og utvikling.

Konklusjon

Tulum kan være liten sammenlignet med nabobyer. Men dens variasjon av turiststeder og naturlige underverker gjør det til et bedre alternativ for reisende. Tulum er også et mindre overfylt sted som vil få deg til å føle deg avslappet med sin kjølige og tilbakelente atmosfære. Så hvis du leter etter et sted å trekke deg tilbake, lade opp og nyte, er Tulum stedet for deg.
Hvis du vil vite mer om tingene du kan gjøre og nyte i Tulum, les 24 ting å gjøre i Tulum.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico