Hvordan betale i Tulum? (Pesos, dollar, kort eller kontanter)

Hvis du planlegger å reise til Tulum, Mexico, lurer du kanskje på hvordan du betaler for opplevelsene og varene dine. Å forstå forskjellige valutaer kan være utfordrende, så la oss finne ut hva du må gjøre for å betale for ting i Tulum.

Butikker i Tulum bruker pesos, og det er best å ha med seg kontanter slik at du enkelt kan betale for varer, tjenester og tips. Du vil ikke kunne bruke USD i de fleste butikker i Tulum, så du må bytte pengene først. Dette kan gjøres før turen eller mens du er i selve Tulum.

Ingen ønsker å bli sittende fast når det kommer til betalinger, da dette kan være flaut og opprørende. Med det i tankene, la oss finne ut mer om bruk av dollar, pesos, kontanter og kredittkort i Tulum!

Hvordan betale i Tulum

Alternativer for hvordan du betaler i Tulum

Uansett hvor du går, vil forskjellige virksomheter ha andre betalingsalternativer, og noen steder i Tulum vil du kunne bruke:

  • Kontanter i form av amerikanske dollar
  • Kontanter i form av pesos
  • Et forhåndsinnlastet kredittkort med pesos
  • Et kredittkort med USD

Generelt må du ha kontanter for å betale for ting i Tulum, og de fleste steder aksepterer du kun pesos. Du bør ikke ha med deg amerikanske dollar, da disse kan bli stjålet og vil ikke fungere mange steder du besøker.

Selv om Tulum ser mange turister, krever nesten alle lokale virksomheter at du betaler i lokal valuta. Dette er fornuftig, men det betyr at du må være forberedt.

Hvis du bruker USD på steder som godtar dem, bør du være klar over at du totalt sett vil betale mer enn du ville gjort hvis du kjøpte varene i meksikanske pesos.

Hvilken valuta bruker Tulum?

Tulum bruker meksikanske pesos, som det meste av Mexico. Denne valutaen ble først opprettet basert på valutaen til Spania og har vært i bruk i hundrevis av år. Du kan få meksikanske pesos fra banken din før du forlater USA, eller du kan få dem mens du er i Tulum.

Du bør unngå å veksle dollar for pesos på flyplassen hvis du kan, da dette sannsynligvis vil gi deg en svært dårlig valutakurs, og du vil betale langt over oddsen for dine pesos. Sørg i stedet for at du får pesos før du drar eller når du er i byen.

Bør jeg ta med pesos eller USD til Tulum?

Du kan ta med enten pesos eller USD til Tulum, men du må sannsynligvis bytte USD til pesos når du ankommer. Fordi ikke mange steder aksepterer USD, vil du finne at du er begrenset i hva du kan gjøre hvis du ikke bytter.

Ideelt sett bør du ta med pesos med deg til Tulum, slik at du er forberedt med en gang, og du trenger ikke å forholde deg til å få ut penger mens du er der. Hvis du skal betale for et hotellrom og gi tips med en gang, er dette enda viktigere.

Men hvis du heller vil bytte USD mot pesos når du ankommer, kan du gjøre dette også, og det burde ikke være noe problem.

Trenger du kontanter i Tulum?

Mange steder i Tulum tar du ikke kort, så du må ha med deg kontanter. Mange turister anbefaler å ta nok penger til lunsj, middag, aktiviteter og tips hver dag og deretter legge resten av pengene i hotellets safe.

Dette reduserer risikoen for at du taper penger til lommetyver og sikrer at du alltid har penger til å betale for aktiviteter. Du kan oppleve at noen steder lar deg betale med kort, spesielt i større områder, men mange lokale bedrifter vil ikke ha en kortleser.

Husk at disse kortleserne koster bedriften penger å vedlikeholde, så det er mye mindre sannsynlighet for at bedrifter med lav omsetning eller en liten kundebase har en leser. Gatemarkeder og handelsmenn har svært lite sannsynlighet for kortlesere.

Hvis du er vant til å bruke kortet mye i USA, kan det være ganske vanskelig å venne seg til dette, så sett inn en påminnelse på telefonen hvis du risikerer å glemme. Oppbevar kontantene dine på et trygt sted på din person for å minimere risikoen.

Har du lest denne artikkelen? Hvordan feriere i Tulum billigst mulig

Godtar Tulum amerikanske dollar?

Noen steder i Tulum aksepterer amerikanske dollar, noe som kan gjøre livet enklere for deg, men du bør være klar over at du nesten alltid vil betale over oddsen med denne børsen.

Du vil få en mye bedre kurs hvis du veksler dollar til pesos i en finansinstitusjon eller tar ut pesos fra en banktilknyttet minibank i stedet for å bruke dollarene direkte i en butikk.

Kan du bruke kredittkort i Tulum?

Noen steder i Tulum tar sannsynligvis kredittkort, men de fleste steder gjør det ikke. Det er generelt best å ikke være avhengig av å bruke et kredittkort mens du er der, men hvis du bor på en internasjonal kjede, kan hotellet ditt ta kredittkort.

Noen store bedrifter vil sannsynligvis også ta kredittkort, men i det store og hele bør du sørge for at du har med deg nok kontanter hver dag, med muligheten til å ta ut mer hvis du trenger det. Dette bør redusere risikoen for at ferieplanene dine går galt på grunn av steder som nekter kredittkortet ditt.

Husk å gi beskjed til banken din før du reiser hvis du skal bruke kortet ditt i utlandet, ellers kan du oppleve at banken sperrer kortet for uredelige belastninger. Det er også lurt å reise med flere kort i tilfelle noe skulle gå galt med ett av dem. Du kan deretter ta ut kontanter og betale for ting med pesos trukket fra det andre kortet.

Vil du se mer av Tulum? Sjekk ut denne artikkelen: Trenger man bil i Tulum? (De beste alternativene for å komme seg rundt)

Konklusjon

Når du reiser til Tulum, er det generelt en god idé å ha pesos og sørge for at du har en god mengde kontanter på deg. Du vil oppdage at mange steder ikke tar kredittkort og at du får en veldig dårlig valutakurs hvis du prøver å bruke USD hos lokale bedrifter i stedet for å bytte dem først.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico