Hvordan feriere i Tulum billigst mulig

Alle elsker å reise på ferie, men ingen elsker å se kontoutskriften deres etterpå! Heldigvis er det flere måter å nyte en ferie til et tropisk sted uten å tømme banken. Tulum, Mexico, har nylig blitt et av de mest besøkte stedene i landet. Selv om det er noen dyre feriesteder, spisesteder og aktiviteter, så er det mulig å reise til Tulum på et budsjett!

For å besøke Tulum, Mexico, på et budsjett, er det noen enkle måter å spare penger på.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hver av disse måtene å gjøre ferien i Tulum billigst mulig, slik at du trygt kan bestille reisen din, vel vitende om at du ikke kommer hjem i gjeld! Så fortsett å lese! I løpet av de neste minuttene vil du være en Tulum-på-budsjettekspert!

Hvordan feriere i Tulum billigst mulig

Hvor mye koster en tur til Tulum

Før vi lærer om de mange måtene du kan spare penger på når du reiser til Tulum, Mexico, er det viktig å forstå hvor mye en klassisk tur koster til dette magiske stedet!

Den uheldige nyheten er at Tulum totalt sett er et ganske dyrt reisemål. Faktisk vil gjennomsnittspersonen bruke rundt 17 000 kr på en ukes tur, og det typiske paret vil bruke omtrent 40 000 kr.

Det trenger imidlertid ikke være budsjettet ditt! Hvis du er villig til å hoppe over noen av de ekstremt dyre strandklubbene, leiebilene, de fancy restaurantene og holde deg litt utenfor allfarvei, kan du besøke Tulum for en brøkdel av den prislappen!

7 måter å gjøre Tulum på et budsjett

Som du allerede vet, er det i hovedsak syv måter å feriere i det utrolige Tulum på billigst mulig måte:

  • Bruk en reisesøkermotor
  • Ta bussen fra Cancun.
  • Bo på et hotell utenfor hovedgaten.
  • Lei en sykkel.
  • Spis lokalt.
  • Bruk de offentlige strendene.
  • Benytt deg av Happy Hours.

Så la oss grave litt dypere inn i hver av disse taktikkene, slik at du kan bruke dem på turen til Tulum!

Reisesøkermotor

Før du drar på ferie, kan du begynne å spare penger! Du kan bruke momondo.no eller trivago.no, eller ditt favorittnettsted for budsjettfly for å «Få prisvarsler» for når prisene faller for datoene dine.

Husk at du må fly til Cancun og reise den to timer lange turen nedover kysten når du besøker Tulum.

Å reise til Tulum vil alltid være billigere fra mai til oktober, da det er den minst travle tiden på året både for flyreiser og hotell- eller Airbnb-oppholdet.

Hvis du virkelig vil spare penger på flyreisen, er det best å legge inn fleksible datoer hvis du kan. Statistisk sett er flyreiser ofte billigere i løpet av uken og spesielt på tirsdager!

Ta bussen fra Cancun

Når du ankommer Cancun, er Tulum omtrent en to timers kjøretur unna. Det er flere måter å komme seg dit på, inkludert private drosjer, felles skyttelbuss og en stor buss.

Busselskapet, ADO, kjører flere ganger i løpet av dagen, og du kan kjøpe billett når du forlater flyplassen. Det er uten tvil den billigste måten å komme seg til Tulum for mindre enn $15 per person!

Bo på et hotell utenfor Main Strip

Tulums hovedstripe ligger langs stranden, og det er ingen mangel på fancy hoteller og feriesteder. Imidlertid er det en hel by som ligger litt utenfor stranden hvor det er mange steder å bo!

Enten du vil velge et hotell, herberge, Airbnb eller en hvilken som helst annen type leie, kan du spare mye penger hvis du hopper over strandklubbene.

Fordelen med å holde seg utenfor stripen er at du ikke bare sparer penger på oppholdet, men også er nærmere billigere restauranter og butikker med det du trenger.

Lei en sykkel

Du tror kanskje at det vil bli dyrere å holde seg utenfor hovedgaten siden du må reise til og fra stranden de fleste dager, men det er en veldig enkel måte å spare penger på transport: leie en sykkel!

Det er flere sykkelutleiebutikker over hele byen, og du kan enkelt finne et alternativ for en leiekontrakt for mindre enn $20 for uken.

I tillegg til å spare penger, er det gøy å sykle rundt i Tulum! Du får se mer og har friheten til å gå på den åpne veien når det passer for deg.

Spis lokalt

Meksikansk mat er deilig! Og selv om det absolutt ikke er mangel på fancy og dyre restauranter i Tulum, er det også nok av lokal mat å nyte!

I sentrum kan du finne comedorer med fersk taco for nesten ingenting, og ofte er maten enda deiligere ettersom den tilberedes med den lokale smaken og ferske råvarer.

Gå til de offentlige strendene

Mens de fleste av strendene i Tulum er private og drives av strandklubber, som tar mye betalt for et dagspass, er det gratis offentlige strender! Og nå som du har sykkelen din, kan du enkelt finne dem på eventyr.

Noen strandklubber krever ikke minimumsutgifter. Du må imidlertid fortsette å spise og drikke for å bli. Du kan velge dette alternativet og fortsatt holde deg innenfor budsjettet ditt, og du må bare være litt mer pliktoppfyllende med hensyn til prisene.

Benytt deg av Happy Hours

Drinker kan være utrolig dyre i Tulum, men fra 4-6 de fleste dager tilbyr mange klubber og barer rabatterte priser.

Hvis du gjør litt research, kan du enkelt finne noen seriøst søte tilbud og fortsatt nyte barlivet i Tulum på et budsjett.

MERK: Drinker på supermarkeder og hjørnebutikker er mye billigere enn på barer. Å ta med deg en liten kjøler og ta med dine egne drinker til stranden er den absolutt beste måten å bruke penger på hvis du planlegger å drikke i Tulum.

Hva kan du gjøre gratis i Tulum?

Nå som du forstår de syv enkle måtene å nyte Tulum mens du sparer litt penger, la oss finne ut hva du kan gjøre gratis mens du er der!

De fleste av de populære aktivitetene i Tulum, som å besøke cenotene, ruinene og ATV eller snorkling, tjener penger. Du kan imidlertid finne gratis underholdning også.

De mange cenotene, eller naturlige underjordiske bassenger, er absolutt en av de mest populære attraksjonene i Tulum. Mens de fleste av dem krever en inngangsavgift, er det mulig å finne gratis cenoter, men du må kanskje reise litt lenger ut av byen.

Å gå til stranden er en av de beste måtene å nyte Tulum uten å betale en eneste peso! Hvis du tar med din egen snorkel, kan du også nyte å ta en titt på det vakre vannlevende livet uten ekstra kostnad.

Vil du se noen utrolige ruiner? Det arkeologiske området Coba er helt gratis! Det er omtrent en halvtime utenfor byen, så du må betale for transport, men det er så verdt det!

Du kan ikke gå glipp av Sian Ka’an Biosphere Nature Reserve, og den gode nyheten er at hvis du velger å besøke dette UNESCOs verdensarvsted på egen hånd i stedet for med en omvisning, vil det ikke koste deg noe!

Hva er den billigste måten å komme seg rundt i Tulum?

Som du vet, er den absolutt billigste måten å komme seg rundt i Tulum ved å leie en sykkel for hele ferien. Men hvis sykling ikke er din greie, ikke bekymre deg. Det er et annet alternativ.

Det er en lokal buss som reiser rundt i Tulum og områdene rundt som bare koster en tur mellom 15 og 25 pesos (rundt 10 kr). Selv om bussen kan ta litt lengre tid ettersom den stopper underveis, vil den garantert få deg til reisemålet for nesten ingenting!

Beste rimelige feriesteder i Tulum

Hvis du har bestemt deg for at å bo på et billig hotell eller Airbnb ikke er noe for deg, og du foretrekker å tilbringe ferien på et feriested, ikke bekymre deg, det finnes rimelige alternativer som fortsatt får deg til å føle at du er lever i luksus!

Diamante K
Encantada Tulum
Hip Hotel Tulum
Casa Don Diego Tulum
Piedra Escondida
Selv om prisene varierer avhengig av når du besøker og hvilken romstil du velger, vil disse alternativene garantert holde budsjettet på rett spor!

Siste tanker

Å reise til Tulum på et budsjett er fullstendig gjennomførbart! Du må bare være litt mer bevisst på transporten din, hvor du bor, og hva du spiser og drikker underveis.

Forhåpentligvis forstår du nå nøyaktig hvordan du kan gjøre drømmeferien til Tulum til virkelighet uten å tømme banken!

Husk at Tulum kan bli veldig dyrt hvis du ikke følger de forskjellige måtene å spare penger på, og planlegging fremover er den beste måten å unngå overraskelseskostnader.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico